چین کاوشگری به نیمه تاریک ماه فرستاد

منبع تصویر، GETTY IMAGES ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۳ مه ۲۰۲۴ آژانس فضایی…

        تقدیم به ستره محکمه امارت اسلامی افغانستان

معروضه محمد عالم افتخار ولد محمد قاسم دارنده تذکره تابعیت 1401100148058   حضور…

حاکمیت طالبان؛ افزایش بحران و تکانه های بی ثباتی ملی…

نویسنده: مهرالدین مشید استبداد و تبعیض طالبان و به صدا درآمدن…

چند شعر از حمید تیموری‌فرد

بزم کبوتران   در تالار توت و ارغوان  سایه‌ی گل درشت انجیر  تارمی خلوت…

ساز آفرینش

رسول پویان رحیم و رحـمان را تابکی قـهار می گویند برای بـندگان…

چرا ادبیات دوران کهن و میانه کم‌تر حزین بود؟

در پرداخت‌های ساختاری ادبیات جهان از شعر و غزل و…

انسان گرایی پاسخی ناتمام در برابر ناپاسخگویی اندیشه های فلسفی…

نویسنده: مهرالدین مشید  انسان گرایی به مثابه ی داعیه ی برگشت…

گنجینۀ الهام

رسول پویان 2/5/2023 روزباخورشیدوشب سیل شباهنگم خوش است زیــر نـور خلـوت مهـتـاب آهنگـم…

در ارتباط به جفنگ گویی ها ی " نیاز نیاز"

حبیب میهنیار دوستان گرامی شما بهتر میدانید که یکی از ویژه…

ادبیات مبتذل،- سرگرم کننده و کم ارزش؟

Trivialliteratur:   آرام بختیاری نیاز انسان از خود بیگانه به ادبیات سرگرم کننده.  ادبیات…

پیام شادباش به مناسبت روز جهانی کارگر

ا. م. شیری روز اتحاد و همبستگی انترناسیونالیستی کارگران و زحمکشان…

دستار پوشان اسلام ستیز و پاچه بلند های حرمت شکن

نویسنده: مهرالدین مشید گروه ی طالبان از نظر حسن عباس نویسنده…

برگردان شعرهایی از سبزه برزنجی

خانم "سبزه برزنجی" (به کُردی: سۆزە بەرزنجی) شاعر کُرد زبان،…

به پیشواز اول می، روز جهانی همبسته‌گی کارگران

اعلامیه سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان اول ماه می، روز تجدید پیمان…

ناپاسخگویی به چالش های جهانی؛ نشانه های زوال تمدن غربی!؟

نویسنده: مهرالدین مشید بحران های جهانی پدیده ی تمدنی یانتیجه ی…

عشق و محبت

رسول پویان در دل اگـر عـشق و محبت باشد نجـوای دل آهـنـگ…

جهان در یک قدمی فاجعه و ناخویشتن داری رهبران سیاسی…

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان در حاشیه ی حوادث؛ اما در اصل…

چند شعر از کریم دافعی (ک.د.آزاد) 

[برای پدر خوبم کە دیگر نیست]  ترک این مهلكه با خون…

مکر دشمن

  نوشته نذیر ظفر با مکـــــر خصم ، یار ز پیشم…

نویسنده ی متعهد نمادی از شهریاری و شکوهی از اقتدار…

نویسنده: مهرالدین مشید تعهد در قلمرو  ادبیات و رسالت ملی و…

«
»

سومین نمایشگاه مشترک افغان- ایران در شهر کابل برگزار شد

سومین نمایشگاه مشترک میان افغانستان و ایران در شهر کابل دایر شد. این نمایشگاه توسط شرکت ایرانی “مدیریت پروژه های نمایشگاهی” و به همکاری اتاق تجارت و صنایع افغانستان و سازمان توسعه تجارت ایران از تاریخ ۱۲ حوت ۱۳۹۴
به مدت چهار روز در هوتل اورانوس کابل دایر و روزانه از ساعت ۹ صبح الی ۵ عصر به روی عموم باز است.

در این نمایشگاه ۱۲۲ شرکت ایرانی و افغان از سکتور های مواد غذایی، مواد ساختمانی و تاسیسات، انرژی، لوازم خانگی، آرایشی، بهداشتی، شوینده ها، تجهیزات طبی و دارویی، خودرو و صنایع وابسته، معدن، صنعت، نساجی، فرش و موکت، پتروشیمی، فناوری اطلاعات، مخابرات و کامپیوتر، خدمات شهری، زراعت، دام و طیور، سیاحتی محصولات خودرا به نمایش گذاشته اند

در مراسم افتتاحیه این نمایشگاه اراکین بلند پایه دو کشور همچون محترم همایون رسا وزیر تجارت و صنایع افغانستان، محترم محمد رضا نعمت زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت ایران، محترم داود شاه صباح وزیر معادن و پطرولیم افغانستان، جلالتمآب محمد رضا بهرامی سفیرکبیر جمهوری اسلامی ایران مقیم کابل، هیئت رهبری اتاق تجارت و صنایع افغانستان، تاجران، سرمایه گذاران و اعضای جامعه سکتور خصوصی دو کشور اشتراک ورزیده بودند.

محترم الحاج خانجان الکوزی معاون اول هیئت مدیره اتاق تجارت و صنایع افغانستان، ضمن ابراز خوش آمدید به حاضرین و هیئت تجاری کشور ایران، در باره نمایشگاه های مشترک گذشته میان دو کشور و تاثیرات آن بالای اقتصاد افغانستان و ایران معلومات ارائه نمود.

آقای الکوزی با اشاره به میزان مبادلات تجارتی میان دو کشور گفت:«هم اکنون تجارت ما با کشور ایران از راه بندر چابهار و بندر عباس به گونه خوب جریان دارد و امیدوارم هستم که بااحیای بندر چابهار سطح مبادلات تجارتی میان دو کشور افزایش یافته و راوابط بیشتر از قبل گسترده تر گردد». وی همچنان علاوه نمود که هم اکنون افغانستان به ارزش در حدود ۱ میلیاردو شش صد میلیون دالر امریکایی اجناس مختلف را از کشور ایران وارد نموده و به ارزش در حدود ۵۰ میلیون دالر امریکایی اجناس را به کشور ایران صادر نموده است.

اقای الکوزی با تاکید روی همکاری های همه جانبه میان ادارات اقتصادی خصوصی و دولتی دو کشور، خواهان جلوگیری از عملی شدن سیاست های مغرضانه که تجارت هر دو کشور را صدمه می زند، گردید.
محمد رضا بهرامی سفیر کبیر کشور ایران در افغانستان، افغانستان را مارکیت خوبی برای تولیدات ایرانی عنوان نموده گفت:«شرکت های ایرانی باید تلاش نمایند تا با کیفیت ترین تولیدات خویش را به مارکیت های افغانستان عرضه نمایند و همچنان باید خدمات پس از فروش را نیز در این کشور به شکل گسترده ای رایج سازند».
وی همچنان علاوه نموده که با ورود بانک های دو کشور در معاملات تجارتی منظم، تجارت میان دو کشور باید از شکل سنتی به شکل پیشرفته و مدرن مبدل گردد.

محترم همایون رسا، حین سخنرانی در این کنفرانس افغانستان و ایران را دو کشور همسایه با مشترکات فرهنکی و تاریخی عظیم عنوان نموده افزود: «افغانستان در حدود ۱۶ درصد از امتعه مورد نیاز خویش را از ایران وارد می نماید که این اقلام شامل مواد نفتی، مواد خوراکی، آهن باب و سمنت می باشند».
وی در همین حال عدم توازن در بیلانس تجارت را جمله مشکلات بزرگ فراروی رشد اقتصادی در افغانستان خواند و از دولت جمهوری اسلامی ایران خواست تا با فراهم نمودن سهولت های لازم در بخش های صادرات، ترانسپورت و بازاریابی برای تاجران افغان، افغانستان را در مقابله کسر بیلانس تجارت یاری نماید.

محترم محمد رضا نعمت زاده علاقمندی کشور ایران را برای تبادله تجارب با افغانستان ابراز نموده افزود:« خطوط تولید باید به افغانستان انتقال داده شود تا بتواند به یک کشور بزرگ صادراتی مبدل گردیده و جایگاه خویش را در منطقه تثبت نماید».

افغانستان برای پذیرش سرمایه گذاران و تاجران همسایه بیش از هر زمان دیگر آمادگی دارد و هر دستی را که برای ایجاد رفاه و آسایش اقتصادی مردم این منطقه دراز شود به گرمی می فشارد. ایران در این زمینه می تواند نقش بسیار بارزی را ایفا کند.

برگزاری همچو نمایشگاه های مشترک در حقیقت بیانگر علایق متقابل تاجران و سرمایه گذاران دو کشور برای افزایش میزان تجارت و گسترش روابط اقتصادی میان هم بوده و جهت استحکام این مناسبات ممد واقع خواهد شد.

اتاق تجارت و صنایع افغانستان برگزاری سومین نمایشگاه مشترک افغانستان و ایران را گام مهمی در راستای تقویت همبستگی اقتصادی دو کشور می داند و امیدوار است این روابط با گذشت هر روز وسعت و عمق بیشتر بگیرد.

قابل یادآوریست که اولین نمایشگاه مشترک دو کشور به تاریخ ۸– ۱۰ سنبله ۱۳۹۱ و دومین نمایشگاه مشترک به تاریخ ۲۸ دلو الی اول حوت ۱۳۹۳ در همین مکان برگزار شده بود.

صام پسرلی