سالروز تجلی استالین در آینده
ا. م. شیری
روز پنجم ماه مارس سال ۱۹۵۳، یوسف ویساریونویچ جوگاشویلی «استالین» یکی از نوابغ تاریخ مبارزۀ طبقاتی، مارکسیست- لنینیست، اندیشمند، نظریهپرداز، پراگماتیست، همرزم و شاگرد وفادار ولادیمیر ایلیچ لنین، رهبر ایجاد سوسیالیسم در نخستین کشور سوسیالیستی جهان- اتحاد جماهیر سوسیالیستی شوروی بطرز نامعلومی به آینده پیوست.
جوگاشویلی را همرزمانش در جوانی کُبا (شکستناپذیر) مینامیدند. ولادیمیر ایلیچ لنین- آموزگار کبیر پرولتاریای جهان او را به «استالین» (پولادین) ملقب کرد. سابقۀ مبارزاتی و عزم و ارادۀ آهنین او نیز در عمل ثابت کرد که استالین واقعا «پولادین» بود.
پس از درگذشت نابهنگام ولادیمیر ایلیچ لنین در سال ۱۹۲۴، بار سنگین رهبری کشور جوان اتحاد جماهیر سوسیالیستی شوروی به دوش استالین افتاد.
استالین با قدرت و ارادۀ خارقالعاده از عهدۀ مسئولیت ملی و انترناسیونالیستی خود برآمد و سازندگیهای سوسیالیستی را رهبری کرد.
حزب بلشویکها و خلقهای اتحاد شوروی تحت رهبری و مدیریت استالین به موفقیتهای معجزهآسا دست یافتند. در دورۀ رهبری استالین ویرانههای بجا مانده از امپراطوری نیمهفئودالی- نیمهسرمایهداری روسیه به یک کشور پیشرفته علمی- صنعتی، اتمی- کیهانی و به یکی از دو قدرت جهانی تبدیل گردید. نخستین ماهواره را در مدار زمین قرار داد؛ نخستین سفیر سیارۀ زمین (یوری گاگارین) و نخستین زن فضانورد جهان (والنتینا تروشکوا) را به فضای کیهانی فرستاد.
در اثر سازندگیهای سوسیالیستی و صنعتی کردن جهشی اتحاد شوروی برهبری استالین بسیاری از اختراعات و کشفیات علمی- فنآوری برای نخستین بار در تاریخ بوقوع پیوست. با اجرای دو برنامۀ پنج ساله استالینی اتحاد شوروی به یک قدرت اقتصادی، سیاسی، نظامی، علمی و فرهنگی جهانی و به پشتوانۀ قدرتمند صلح و امنیت جهانی تبدیل گردید. بگونهای که هیچ یک از مسائل و مشکلات جهانی بدون مشارکت آن قابل حل و فصل نبود.
در دورۀ رهبری استالین شرایط بهرهمندی رایگان از تحصیل و آموزش و پرورش، طب و بهداشت، استراحت و مرخصی، مسکن و کار شایسته برای آحاد افراد جامعه فراهم گردید. ۱۲سال پس از پیروزی انقلاب کبیر سوسیالیستی اکتبر در این کشور عظیم و ویران شده در اثر جنگ جهانی اول و متعاقب آن، در نتیجۀ جنگهای داخلی تحمیلی گاردهای سفید تحت حمایتهای همهجانبۀ چهارده کشور اشغالگر حاضر در خاک کشور شوروی، بنیان بیکاری برافتاد.
ارتش سرخ کارگران و دهقانان تحت فرماندهی ژنرالیسموس استالین فاشیسم سرمایهداری را در جنگ جهانی دوم، مخوفترین و خونبارترین جنگ تاریخ در هم کوبید؛ به تسلیم واداشت و جنگافروزان فاشیست را در لانهشان به محاکمه کشید.
از آنجائیکه شرح شخصیت استالین و موفقیت شگرف اتحاد شوروی در دورۀ رهبری او در حوصلۀ این مقال نمیگنجد، در یک جمله میتوان خلاصه کرد: استالین رهبری فروتن، سیاستمداری کمنظیر، یک ژنرالیسوس بیتکبر بود در لباس سادۀ سربازی.
ژنرال دوگل پس از درگذشت استالین عظمت سیاسی او را ارج گذاشت و این کلام زیبا را بر زبان راند: «استالین به گذشته نپیوست- در آینده متجلی شد».
وینستون چرچیل، دشمن خونی کمونیسم در بزرگذاشت استالین گفت: «او روسیۀ ویران شده با خیش تحویل گرفت، با بمب اتم بجا گذاشت».
توماس کنی و راجر کیران در کتاب خیانت به سوسیالیسم نوشتند: «سوسیالیسمکشی از شلیک به استالین آغاز شد».
و من مطمئنم، که در فضای نفسگیر امروزی جهان، ذات نوین رفیق استالین، این فرزند یک پینهدوز فقیر و سازندۀ نخستین جامعۀ سوسیالیستی تاریخ ظهور خواهد کرد و جهان بار دیگر در مسیر عدالت و شکوفایی پیش خواهد رفت و او با افکار، ایدهها و اعمالش همواره زنده و همراه ما خواهد بود.
۱۴ اسفند- حوت ۱۴۰۱