افغانستان در چهار راۀ رقابت های ژیوپلیتیک و ا ستراتیژی…

نویسنده: مهرالدین مشید از عمق استراتژیک پاکستان و هند تا عمق…

جنگ های فناورانه وفکری در عصر جدید ، بررسی جایگاه…

مقدمه . إِنْ يَنْصُرْكُمُ اللَّهُ فَلا غالِبَ لَكُمْ وَ إِنْ يَخْذُلْكُمْ…

خطر متافیزیگ نادیده گرفته شد

Metaphisiker. آرام بختیاری فلسفه متافیزیک؛ رونق دین، اعتراض سکولاریسم.  نوع تفکر متافیزیکی در…

مرگ چیست؟

برهان الدین « سعیدی »  به روز مرگ چو تابوت من…

وحدت ملی و حکومت مشروع؛ میان امیدهای فردا و چالش‌های…

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان بر سر دو راهی؛ وحدت ملی یا…

بیان ابراهیم

خانم بیان ابراهیم (به کُردی: بەیان ئیبراهیم) شاعر کُرد زبان…

کیف آزادی

رسول پویان لباس غـم برون از قـامت شـادی کنید هردم بـرای شادخـواری…

زنان وجهاد سیاسی علیه ظلم واستبداد

مقدمه  از دید قرآن کریم وسنت نبوی ، زنان دارای شآن…

خیزش زنان هرات؛ آزمون مردانگی فراقومی  و تجلی همبستگی ملی

نویسنده: مهرالدین مشید هتک حرمت به زنان هرات؛ پرده از سیمای…

         چه باید کرد 

چه  با ید  کرد  ها  بسیا  ر گشته  از ینکه  راه …

باسط محمد غریب

آقای "باسط محمد غریب" (به کُردی: باست حەمە غەریب) شاعر…

طالبان نماد خشونت، تبعیض و سرکوب علیه زنان و دختران

شباهنگ راد یکی از مهم‌ترین روایت‌ها در تبیین پدیدهٔ طالبان این…

دیار حلبچه‌ای

شاعر کُرد زبان "دیار حلبچه‌ای" (به کُردی: دیار هه‌له‌بجه‌یی) با…

ایدئولوژی ستیزان؛ خود ایدئولوژی گرایند

ideologie . آرام بختیاری ایدئولوژی انسانی؛ ضروری، مفید و رهایی بخش است.  ایدئولوژی؛…

 پری قره‌داغی

بانو "پری قره‌داغی" (به کُردی: پەری قەرەداخی) شاعر معاصر کُرد،…

از صنف درس تا پشت فرمان؛ روایت یک نسل

نویسنده: مهرالدین مشید آینه غربت؛ روایت زندگی یک نسل در یک…

جبار صابر

استاد "جبار صابر" (به کُردی: جەبار سابیر) شاعر معاصر کُردزبان…

بیاد دنیای امن و آزاد

رسول پویان نفت و گاز اول فروغ منزل و کاشانه شد بعد…

اهمیت ژئوپولتیک و ژیواکونومیک دهلیز واخان؛

پاکستان در اندیشه کنترول کامل این دهلیزحیاتی: کریدور واخان (Wakhan Corridor)،…

ډرونونه، سیم‌کارتونه او ټکنالوژیک جنګ

ليکنه: حميدالله بسيا په اوسنۍ نړۍ کې د جګړو بڼه تر…

«
»

روسیه تا پاییز موشک‌های قاره‌پیمای «سارمات» را مستقر می‌کند

به گزارش روزپلاس، روسیه امروز (شنبه) اعلام کرد قصد دارد تا پاییز موشک‌های بالستیک قاره‌پیمای «سارمات» را که به تازگی آزمایش شده، مستقر کند.
به ادعای خبرگزاری رویترز، هدفی که «دیمیتری روگوزین» رئیس آژانس فضایی «روس‌کوسموس» روسیه اعلام کرد «بلندپروازانه» است، زیرا روسیه اولین پرتاب آزمایشی خود را تازه در روز چهارشنبه گزارش داد و کارشناسان نظامی غربی می‌گویند قبل از استقرار موشک کارهای بیشتری نیاز است. 
طبق این گزارش، سارمات قادر به حمل ۱۰ یا بیشتر کلاهک اتمی است و می‌تواند اهدافی را هزاران مایل دورتر در ایالات متحده یا اروپا هدف قرار دهد. به تحلیل این رسانه انگلیسی، آزمایش این هفته، پس از سال‌ها تاخیر به دلیل بودجه و مسائل فنی، حاکی از قدرت‌نمایی روسیه در زمانی است که جنگ در اوکراین تنش‌ها را با ایالات متحده و متحدانش به بالاترین سطح از زمان بحران موشکی کوبا در سال ۱۹۶۲ رسانده است.
روگوزین در مصاحبه‌ای با تلویزیون دولتی روسیه گفت که این موشک‌ها در واحدی در منطقه «کراسنویارسک» سیبری در حدود ۳۰۰۰ کیلومتری شرق مسکو مستقر خواهند شد. وی افزود این موشک‌ها در همان مکان‌ها و در همان سیلوهایی موشک‌های «وایوودا» Voyevoda متعلق به دوران شوروی جایگزین می‌شوند، چیزی که باعث صرفه‌جویی بزرگی در منابع و زمان می‌شود.
او همچنین گفت که «پرتاب ابر سلاح یک رویداد تاریخی بود که امنیت فرزندان و نوه‌های روسیه را برای ۳۰ تا ۴۰ سال آینده تضمین می‌کند».
وزارت دفاع روسیه سه روز پیش (۲۰ آوریل) در بیانیه‌ای اعلام کرد که اولین پرتاب سامانه موشک بالستیک قاره‌پیمای سارمات با موفقیت انجام شد. این موشک که قابلیت حمل کلاهک اتمی بیشتر نسبت به وایوودا را دارد، از توانایی نفوذ در سامانه‌های پدافند ضدموشکی و عبور از سپرهای ضد موشکی برخوردار است.
 ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه روز هشتم اسفندماه در دیدار با مقام‌های دفاعی روسیه گفت به وزارت دفاع این کشور دستور داده نیروهای بازدارنده هسته‌ای در حالت آماده‌باش قرار بگیرند. مسئله‌ای که گمانه‌زنی در غرب درباره احتمال وقوع جنگ اتمی را از زمان آغاز عملیات نظامی ویژه روسیه در اوکراین افزایش داده است. «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل متحد ماه گذشته گفت: چشم‌انداز درگیری اتمی که زمانی غیرقابل تصور بود، اکنون به محدوده احتمالی بازگشته است.
با این حال، «ویلیام برنز» رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) اخیراً تصریح کرد که هیچ شواهدی از  تغییر وضعیت استقرار یا آرایش‌ نظامی نیروها و تجهیزات روسیه در جهت آماده‌باش هسته‌ای چند ماه پیش این کشور مشاهده نشده است.
«دیمیتری پسکوف» سخنگوی کاخ کرملین هم پیش‌تر گفته بود هیچ‌کس در روسیه به استفاده از سلاح‌های اتمی فکر نمی‌کند. او  در پاسخ به سوالی مبنی بر این که آیا پوتین در بیانیه قبلی خود اشاره کرده بود که در صورت دخالت طرف ثالث در درگیری اوکراین، از سلاح اتمی استفاده خواهد کرد، گفت: ««نه. اینطور فکر نمی‌کنم. اما او به وضوح گفت مداخله نکنید، اگر مداخله کنید، ما از همه امکانات ممانعت از آن و مجازات همه کسانی که قصد دخالت دارند، برخوردار هستیم».
سه‌گانه اتمی روسیه شامل موشک‌های زمین پایه قابل حمل کلاهک اتمی، ناوهای مجهز به سلاح  اتمی و هواپیماهای مجهز به موشک‌های اتمی است.