از فارسی‌ستیزی استعمار بریتانوی در هند تا دگرگونی نام‌های فارسی…

سلیمان کبیر نوری دوست ای ویدیویی برایم فرستاد که از جهات…

                       کام بلا 

جهان در معرض نابودی و کام  بلا  تاکی همیشه مردمان در…

میان چشمه‌های شعر

مجموعه اشعاری از روناک آلتون برگردان به فارسی:زانا کوردستانی بانو "روناک توفیق…

افغانستان؛ میدان رقابت قدرت‌ها پس از خروج آمریکا

 نویسنده: مهرالدین مشید جایگاه مردم افغانستان در میدان رقابت های کشور…

عربستان در افغانستان چه می‌خواهد؟

Wahidullah Noorzai — Former Senior Military Officer, Field Strategist &…

انسان و نیروهای سازندهٔ تمدن( بخش دوم)

«انسان معمار روشنایی در دل تاریکیِ جهان» تهیه و تدوین :…

تجربه میدان در غرب افغانستان — از ادرسکن تا شیندند

Wahidullah Noorzai | Former Senior ANCOP/ANP Officer, Military & Security…

روایت اسدالله کشتمند از جنگ افغانستان؛ مجاهدین، شوروی و قدرت‌های…

https://www.youtube.com/watch?v=DGsTJnpdYQk مروز، ۱۶ سپتامبر ۲۰۲۶، بار دیگر در خدمت رفیق عزیزم،…

غنچه‌های پژمرده

گزیده‌ی اشعار اسعد لُرزاده برگردان به فارسی: زانا کوردستانی شاعر و نویسنده‌ی کُرد…

شعرهایی از روناک آلتون

بانو "روناک توفیق محمد"  (به کُردی: ڕووناک تۆفیق محمد)، متخلص به…

زندگی بدون محدودیت یا مرگ ...!

مرگ برخلاف دید صوری٬ چون نیستی تام باور موجه نیست.…

طالبان؛ از سرکوب مخالفان تا مهندسی حذف هویت‌ها

نویسنده: مهرالدین مشید بازگشت طالبان به قدرت در ۱۵ اگست ۲۰۲۱…

فراتر از فروپاشی؛ چگونه ملت‌ها پیش از شکست نظامی، شکست…

Wahidullah Noorzai Former Senior ANCOP/ANP Officer | Field Strategist | Military…

انسان و نیروهای سازندهٔ تمدن( بخش اول)

«انسان معمار روشنایی در دل تاریکیِ جهان» تهیه و تدوین :…

 دشمنی با فارسی؛ بازتاب سیاست زبانی برتری‌جویانه طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید فارسی‌ستیزی؛ چهره پنهان سیاست زبانی طالبان برای بررسی  دقیق…

نسل‌کشی هزاره‌ها یک پروژه چندوجهی بود که ریشه در سیاست‌های…

افغانستان سرزمینی نیست مانند روسیه و یا هند که بزرگ‌تر…

اگزیستنسیالیسم؛ آزادیاست، یا ترس و مرگ؟

Existenzphilosophie. آرام بختیاری فلسفه وجودی انسان؛ آزادی بورژوایی، یا رهایی جامعه؟ آیا انحلال…

۱۱ سپتامبر جهان را تغییر داد؛ زندگی من را نیز…

از صبحی که آمریکا را تغییر داد تا میدان‌های افغانستان؛…

د سیاسي فعالیت لپاره د ایډیا او رهبر جوړول

نور محمد غفوری (هیله من یم چې دا لیکنه د سیاست…

پروفیسور استاد نصیب الله سیماب

له ښاغلي پروفیسور استاد نصیب الله سیماب سره چې د…

«
»

راه مان از هم جداست

 حسن – الف

آقای عظیمی قدیم از دیدگاه خودشان مطلبی نوشته اند در خصوص غیبت فعالان شناخته شده حرکت ملی آذربایجان و عدم صدور بیانیه تجمع و حضور در عرصه های میدانی از جانب این بزرگواران. از کلام ایشان نکات زیر استنباط می شود:

1-    فعالان فرهنگی و سیاسی با سابقه از ادامه فعالیت خسته شده اند.

2-    حضور آنان در عرصه های میدانی می تواند برای خود آنها مسئله ساز شود و یا برای حرکت ملی فاجعه ساز شود.

3-    آنها دین خود را به حرکت ملی آذربایجان ادا کرده اند.

4-    و…

در کنار فرمایشات گوهر بار جناب آقای عظیمی قدیم دیروز آقای احمد اوبالی هم در ابتدای برنامه از عدم همراهی فعالان سابقه دار و شناخته شده نالیدند و همچنین برخی متنهای نوشته شده توسط این عزیزان را به باد ناسزا گرفتند و البته براساس اخبار رسیده از خارج کشور بسیار نارحت بوده اند از اینکه چرا فعالان شناخته شده حرکت ملی آذربایجان به ساز ایشان نرقصیدند و در این مقطع تاریخی! ایشان را تنها گذاشتند.

نظیر همین صحبتها از طرف آقای دکتر چهرگانی نیز ابراز شده است که چون هنوز خودشان مانند آقای عظیمی قدیم و احمد اوبالی به صراحت در جایی منعکس نکرده اند به اصل گفتار ایشان اشاره نمی کنم.

گویا این عزیزان هنوز هم در خواب به سر می برند و یا اینکه خودشان را به خواب زده اند. بیانیه های صادر شده از طرف فعالان ملی – مدنی حرکت ملی آذربایجان به حد کافی گویا و رسا بوده است. عقل جمعی و روح ملی در فضای حرکت ملی آذربایجان جاری و ساری است. اینکه آقای علیرضا فرشی و یا سیامک کوشی و یا… همانگونه فکر می کنند که اینجانب و یا سایر دوستان می اندیشیم اتفاقی نیست. ظاهراً آقایان عظیمی قدیم و احمد اوبالی و دکتر چهرگانی و سایر عزیزان هنوز پی نبرده اند که فضای سیاسی کشور عوض شده و حرکت ملی آذربایجان با استفاده از تجارب گذشته در تلاش است تا در معادلات سیاسی درون کشور نقشی ایفا نماید.

عدم مشارکت سیاسی و عدم پیگیری مطالبات از مجاری قانونی عواقب بسیار سنگینی برای حرکت خواهد داشت. در طول یکی دو سال گذشته مشارکت سیاسی فعالان شناخته شده موجب بهبود اوضاع گردیده و کارهایی صورت گرفته است که سابق بر این حتی خواب آن را هم نمی شد دید. مراسم ساز نوازی عاشیق های آذربایجانی به صورت دوره ای در سینماها برگزار می گردد و این مسئله گام بسیار مهمی در راستای اشاعه فرهنگ و موسیقی ملی ماست که یکی از دستاوردهای مشارکت سیاسی فعالان باسابقه است. از سویی دیگر کانونهای تدریس زبان مادری شکل گرفته اند که این مسئله نیز گام بسیار مهمی در راستای تدریس زبان مادری بوده و سابقاً حتی خواب آن را نیز نمی توانستیم ببینیم.

حالا حرکت ملی چشم به کرسی های مجلس دوخته است و فعالان به زعم شما خسته و از پا افتاده حرکت ملی آذربایجان وارد فاز جدیدی شده اند. ما راههای گذشته را به دقت سنجیده ایم و تقریباً برای همه مسلم شده است که دامن زدن به هیجانات کور توده ای یکی از شگردهای کنترل امنیتی می باشد. آقای اوبالی و آقای دکتر چهرگانی و هر کسی که مثل ایشان فکر می کنند به آسیاب دشمن آب می ریزند و می خواهند دور تسلسل دو دهه اخیر را بار دیگر تکرار کنند. بر همین اساس راهمان از هم جداست. خود این بزرگواران بهتر از همه می دانند که هیجانات خیابانی دستاورد قابل اعتنایی نخواهد داشت و اگر هم عده ای بخواهند این روند را ادامه بدهند به خوبی می دانند که نتیجه اش غیر از سرکوب حرکت ملی چیزی نخواهد بود.