آنانیکه طور مستقیم یا تلویحی در دفاع از پاکستان قرار…

۱-- انهدام حکومت‌ها ؛ -- پیش انداختن شهزاده آمین جان در…

درگیری نظامی میان طالبان-پاکستان

اعلامیه سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان جنگ و…

قراردادهای اجتماعی: پیمانی برای زندگی مشترک !

قرارداد اجتماعی یک مفهوم فلسفی است که تلاش می‌کند توضیح…

جنگ پاکستان و طالب، بازی‌ اوپراتیفی است، حتا اگر ارگ…

محمدعثمان نجیب یکی از مزیت‌!؟ های پیدایش و‌ ابداع شبکه‌های بی‌شمار…

بازگشت افغانستان به بازی‌های جدید ژیوپولیتیک و ناکارآمدی طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان لقمه خونینی؛ بزرگتر از دهن طالبان بازگشت طالبان…

محکومیت گستاخی و تجاوز نظامی پاکستان بر افغانستان

اعلامیه انجمن سراسری حقوقدانان افغانستان انجمن سراسری حقوقدانان افغانستان، بر مبنای…

سقراط؛- قهرمان لیبرالیسم، متفکر پیشامارکسیستی؟

Sokrates (470-399.پ.م) آرام بختیاری نخستین اعدامی میدانی محافل روشنفکری-روشنگری! فلسفه شفاهی مطرح شده…

چشم اندازی بر اجلاس  ماه سپتامبر مجمع عمومی سازمان مللی…

نوشته از بصیر دهزاد  مجمع عمومی سازمان ملل متحد در هشتادومین…

زموږ په ګران هیواد د پاکستان هوايي تیری د غندلو…

 نور محمد غفوری    زموږ د ګران وطن پر خاوره یو ځل…

آکو الیاسی

استاد "آکو الیاسی" (به کُردی: ئاکۆ ئەلیاسی) شاعر معاصر کُرد،…

  چرا بگرام برای امریکا اهمیت دارد ؟ 

      نوشته ی : اسماعیل فروغی         ارچند مقامات امریکایی افواهات انتقال قوای…

ثمرهٔ بیست سال موجودیت جامعهٔ جهانی

حاکمیت طالبانی و فقر و تنگدستی مردم اختصار امارت اسلامی افغانستان، به‌مثابه…

پنجاه سال سفری پر افت؛  با یارانی چُست، اما رهبرانی…

نویسنده: مهرالدین مشید نیم‌قرن اخیر تاریخ افغانستان (۱۹۷۳–۲۰۲۳) نشان‌دهنده‌ی مبارزه‌ای نفس‌گیر،…

ترامپ چرا بگرام رامی خواهد؟

این نوشته به علت طولانی بودن دردوبخش منتشرخواهدشد. دربخش اول…

ځانګړې مرکه

په ادبي بهیر کې له پېژانده څېرې، لیکوال، کیسه لیکونکي…

سیاست تعامل تخنیکی آلمان با طالبان

واقع‌گرایی دیپلماتیک و مسئولیت بشردوستانه در این روزها در رسانه های…

په اروپا کې د کډوالو پر وړاندې د کرکې زیاتوالی

حميدالله بسيا داسې ښکاري چې د کډوالو لپاره نور د اروپايي…

طالبان در ایستگاه آخر و در آغاز خط و نشان…

نویسنده: مهرالدین مشید طالبان؛ فروپاشی قریب‌الوقوع یا بازتعریف تهدیدها؟ حادثه آفرینی های…

هجران وطن

از فرا ق  آن  میهن  حال  ا بتری  دارم روزشب به…

جنگهای اقتصادی

                                           بازیهای تسلیحاتی وبازارسازی فروش اسلحه پس ازگذشت دوران نکبتباروظالمانه ی فیودالیزم…

«
»

دوساله گی تروریزم دولتی درافغانستان 

                     نوشته ی : اسماعیل فروغی

       دو سال پیش درهمین شب و روز ( پانزدهم اگست 2021 )جمهوریت فساد در افغانستان سقوط کرد و طالبان قدرت را بدون خونریزی از امریکاییان تسلیم شدند .

      در دومین سالگرد بازگشت طالبان به قدرت ، ما فریادی و توضیحی به جزفریاد و توضیح تیره روزی ، اندوه و درد برای بازگویی نداریم .

    طی این دوسال ، اساسی ترین حق انسانی که آزادی باشد ، با بی رحمی و بی پروایی تمام درافغانستان پامال شده ، به زنان اجازه ی کار و تحصیل داده نشده ، هنر و فرهنگ و زبان فارسی بصورت کل در آن کشوردرحال تضعیف وحتا خطر نابود شدن قرار گرفته است  . 

    طی این دوسال حاکمیت دولتی توسط یک گروه افراطی مذهبی ــ قومی ، غصب شده و به هیچ اندیشه و فکر دیگری غیر از اندیشه های قومی – مذهبی دیوبندی طالبانی مهلت سربلندکردن میسر نشده و به هیچ گروه و قوم دیگری اجازه ی شرکت درحاکمیت دولتی داده نشد .

    طی این دوسال هزاران خانواده ی هزاره ، تاجیک و اوزبیک از مناطق مرکزی و شمال افغانستان با زور و جبر از خانه های اجدادی شان کوچ داده شده و به جای آنان وزیرستانی های پاکستانی و افغانستانی و یا کوچی ها ، مستقر ساخته شده اند .

    طی این دوسال تمام مردم افغانستان بخصوص زنان ، هنرمندان و فرهنگیان بیشتراز همه مورد خشم وخصومت طالبان قرار گرفته اند. 

    دوسال حاکمیت طالبان این حقیقت را روشنتر کرد که طالبان به دستور آی اس آی پاکستان ، با زور و با شمشیر بران شریعت ، می خواهند تاریخ ، فرهنگ و هویت تمام اقوام افغانستان را نابود نموده ، آخرین میخ را برتابوت افغانستان بکوبند . طی این دوسال طالبان به همه فهماند که  نه پرچم ملی می خواهند ، نه سرود ملی و نه اتن ملی . آنان حتا پشتونولی را هم با شریعت اسلامی در تناقض کامل دیده ، با ایجاد هزاران مدرسه ی دینی ـ دیوبندی می خواهند افغانستان را به مرکز وحشت و جهالت دینی مبدل سازند . 

     متکی به این حقایق است که پس از گذشت دوسال ، حاکمیت تک قومی و تک جنسیتی طالبان نه مورد قبول مردم افغانستان قرار گرفت و نه مورد قبول جامعه ی جهانی . تا هنوزهیچ کشوری در جهان جرأت این را نیافته است تا تروریزم دولتی طالبان را به رسمیت بشنا سد.

    ارچند برخی سازمان های بین المللی ، دولت امریکا ، برخی کشورهای منطقه و تعداد بی شماری ازقوم پرستان حامی طالبان سعی برآن دارند تا مطابق منافع شان ، هرطوری می شود با طالبان تعامل صورت گرفته و راه برای برسمیت شناسی آنان هموارتر شود ؛ اما تا هنوز موفقیت خاصی درین زمینه بدست نیاورده اند.

     تمام کشورها ، سازمان ها و اشخاصی که تعامل با طالبان را شعار می دهند باید بدانند که ، اکنون هیچ هموطن آگاه و با وجدان ما با قوانین سختگیرانه ی  ضد زن ، ضد هنر ، ضدمدنیت وانسانیت طالبان که همه را زیرنام شریعت تطبیق می نمایند ، موافق نیست. اکنون هموطنان ما بخوبی می دانند که تعامل با طالبان ، دستان سیاه آی اس آی پاکستان را از دامان پاک افغانستان کوتاه نکرده ،  راه نجات افغانستان ازجنگ ، ازبی هویتی وبی فرهنگی نیست . 

    حالا مردم به این باور رسیده اند که تنها راه نجات وطن ازچنگال تروریزم ، مبارزه ی بی امان و متحدانه دربرابر تروریزم است ــ مبارزه ی آزادیبخش سراسری و ملی درتمام ولایات افغانستان ــ درجنوب ، درشمال ، درشرق و درغرب افغانستان …

    مردم به این باور رسیده اند که دفاع ازآزادی، عزت، شرف وهویت افغانستان نه با معامله و مصالحه با دست نشانده گان آی اس آی ؛ بلکه با قیام و رستاخیزملی و جنگ آزادیبخش تمام مردم افغانستان دربرابر تروریستان بدست می آید و بس …                                                                                                  فروغی