ریباز سالار

آقای "ریباز سالار" (به کُردی: ڕێباز سالار) با نام کامل…

تهاجمی خونین و آغاز مداخله ها و پایان حاکمیت ملی…

نویسنده: مهرالدین مشید تهاجمی که افغانستان را به میدان جنگ های…

میا پیشم!

امین الله مفکرامینی        2024-28-12! میا پیشم تو دلـــدارممزن زخمه دلی زارم رهی دوستی…

شماره چهارم سال ۲۷ م محبت

شماره چهارم سال ۲۷ م محبت از چاپ برآمد. پیشکش می…

دولت پدیده عقلی – تحلیل موردی حمله پاکستان در ولایت پکتیکا

دولت پدیده قوم و یا دینی مطلق نیست. و دین…

هر شکستی ما را شکست و هیچ شکستی شکست ما…

نویسنده: مهرالدین مشید با تاسف که تنها ما نسل شکست خورده…

نوروز نبودت

- بیژن باران چه کنم با این همه گل و…

عرفان در مغز

دکتر بیژن باران     لامارک 200 سال پیش گفت: به پذیرش…

نماد های تاریخی- ملی و نقش آن در حفظ هویت…

نور محمد غفوری اشیاء، تصاویر، نشان‌ها، مفاهیم، یا شخصیت‌هایی که نمایانگر…

در دنیای دیجیتالی امروز، انسان‌ها به مراتب آسیب پذیرتر شده…

دیوارها موش دارند و موش‌ها گوش! این مثل یا زبانزد عام…

خالق تروریستهای اسلامی؛ الله است یا امریکا؟

افشاگری جسورانه از ژرفای حقیقت سلیمان کبیر نوری بخش نخست  درین جا می…

چگونه این بار حقانی ها روی آنتن رسانه ها قرار…

نویسنده: مهرالدین مشید از یک خلیفه ی انتحاری تا "امید تغییر"…

شب یلدا 

شب یلدا شبی شور و سرور است  شب تجلیل از مدت…

سجده ی عشق!

امین الله مفکر امینی      2024-21-12! بیا کــــه دل ز تنهایــی به کفیدن…

فلسفه کانت؛ تئوری انقلاب فرانسه شد

Immanuel Kant (1724-1804) آرام بختیاری  نیاز انسان عقلگرا به فلسفه انتقادی. کانت (1804-1724.م)،…

حال: زمانست یا هستی؟

بیت: غم فردا، کز غصه دیروز ریزد به هجوم انرژی، کشف زمان…

درختی سرشار از روح حماسی  و جلوه های معبودایی

نویسنده: مهرالدین مشید تک "درخت توت" و دغدغه های شکوهمند خاطره…

کهن میلاد خورشید 

رسول پویان  شـب یلـدا بـه دور صندلی بـسـیار زیبا بود  نشـاط و…

مبانی میتودیک طرح و تدوین اساسنامهٔ سازمانهای مدنی

نور محمد غفوری شاید همه خوانندگان محترم روش تحریر و طُرق…

انحصار طلبی ملا هبت الله، کشته شدن حقانی و سرنوشت…

نویسنده: مهرالدین مشید ختلاف های درونی طالبان و کش و قوس…

«
»

دو اشتباه بزرگ درباره روسیه

نویسنده: Helmholtz Smithمترجم: سایت «۱۰ مهر»برگرفته از : مون آو آلاباما، ۲۳ ژوئن ۲۰۲۲ *

این دو خطا به‌طور مداوم اجرا می‌شوند. روسیه اکنون تحریم‌‌شده‌ترین کشور تاریخ است و سیاستمداران غربی هنوز فکر می‌کنند دور دیگری از «تحریم‌های سخت» این کار را انجام خواهد داد. و پوتین سقوط خواهد کرد. اما هرچه تحریم‌ها بیشتر باقی بماند، روسیه ضدِ تحریم‌تر می‌شود.

سیاست آمریکا و غرب در قبال روسیه مبتنی بر دو خطای جدی است. (البته با یک دستِ کم گرفتن قابل توجه ــ سی سال گذشته نشان می‌دهد که ایده‌های متعارف غربی در مورد روسیه تقریباً کاملاً اشتباه است.)

اما این دو اشتباه پی‌در‌پی تکرار می‌شوند و مهم نیست که چند بار ثابت شود که اشتباه است، امّا فرضیات اساسی تلاش‌های غرب برای تغییر یا کنترل روسیه باقی می‌مانند.

نخست این ایده که اقتصاد روسیه ضعیف، نامتعادل و وابسته به درآمد غرب است. دوم این که پوتین رئیس یک باند دزدهاست که اگر به آن‌ها فشاری دردآور وارد شود، از شر او خلاص می‌شوند. اولی، تحریم‌ها، اقتصاد را از بین می‌برد و موجب آن چنان دردی می‌شود که دومی، پوتین سقوط خواهد کرد. (یک توهم دیگر هم هست و آن این که وقتی پوتین برود، همه چیز به میل غرب خواهد بود ــ اما من گفتم که بسیاری از تصورات غلط وجود دارد).

ابتدا بیایید اقتصاد روسیه را در نظر بگیریم. نظراتی که می‌گویند اقتصاد روسیه به اندازه تگزاس یا بلژیک یا لوکزامبورگ یا هر چیز دیگری است، به سادگی با تبدیل روبل به دلار، به نتیجه از پیش تعیین‌شده خود می‌رسند. آنها هرگز نمی‌پرسند که برنامه فضایی کشور روسیه در مقایسه با آن چقدر بزرگ و ارزشمند است، یا اینکه روسیه چند زیردریایی هسته‌ای می‌سازد، یا ایستگاه‌های مترو، فرودگاه‌ها یا پل‌های جدیدی را که باز می‌کند، یا اینکه آن کشور سازنده انواع هواپیماها و کامیون‌ها می‌باشد، یا چگونه در آنجا محصولات غذایی زیادی که پرورش می‌یابد، آماده می‌شود و صادر می‌گردد یا هر چیز دیگری که در واقع بایستی با توجه به همه آن یک اقتصاد واقعی را اندازه گرفت.

البته به محض اینکه این کار را انجام دادند، خواهند دید که اقتصاد روسیه بسیار بزرگتر از آن چیزی است که مقایسه نابجای روبل ــ دلار نشان می‌دهد. و یک نگاه دقیق‌تر نشان می‌دهد که اقتصاد روسیه تقریباً خودکفا است. اما غرب به این اطمینان ادامه می‌دهد که روسیه یک «پمپ بنزین با سلاح هسته‌ای» است و اقتصاد ضعیف آن به‌راحتی فرو‌می‌پاشد. تحقیق و توسعه یک استراتژی کامل بر اساس این تصور که «بزرگترین آسیب‌پذیری روسیه … اقتصاد این کشور است که نسبتاً کوچک است و به‌شدت به صادرات انرژی وابسته است.»

آنها در مواجهه با تمام تجربیاتی که خلاف آن را ثابت می‌کند، پافشاری می‌کنند. اتحادیه اروپا صادرات مواد غذایی به روسیه را قطع کرد تا، فکر می‌کنم، مردم را به خیابان‌ها بیاورد که به ناپدید شدن پنیرهای عجیب و غریب اعتراض کنند (دلشکستگی ماشا گسن (Masha Gessen) (۱)‎ در مورد پنیر کوچک من را به‌خاطر دارید؟) روسیه هوشمندانه پاسخ داد و اکنون از نظر غذا به خودکفایی رسیده و این اروپاست که ضرر کرده و آن بازار را از دست داده است. بایدن می‌خواست روبل را به ویرانه تبدیل کند، اما مسکو بدون زحمت با او مقابله کرد و روبل اکنون به انرژی گره خورده است ــ یکی از قوی‌ترین پایه‌هایی که یک ارز می‌تواند داشته باشد.

و هنوز تحریم‌ها در حال انباشته شدن هستند. اما این آموزشی است ــ اکنون ما چیزهای خیلی بیشتری در مورد اینکه پتاس برای چه چیزی استفاده می‌شود و از کجا می‌آید می‌دانیم . و نئون ــ چه کسی می‌دانست که این مهم است؟ مسکو به‌تازگی شروع به مقابله با تحریم‌ها کرده است و جهان در حال کشف این موضوع است که روسیه تولید‌کننده اصلی بسیاری از چیزهای مهم است و اگر آنها را تحریم کنید، متوجه خواهید شد که بسیاری از چیزهایی که هرگز درباره آنها نشنیده‌اید کم خواهد بود. (شما می‌دانید هر کسی که صاحب یک اطلس باشد می‌تواند بفهمد که کشوری به بزرگی روسیه، باید تولید‌کننده بزرگی از بیشتر منابع باشد.)

بایدن هر چه دوست دارد می‌تواند پوتین را سرزنش کند، اما تحریم انرژی و پتاس راه خاصی برای بالا بردن قیمت‌ها است.  بایدن قبلاً فکر می‌کرد که روسیه «سلاح هسته‌ای و چاه‌های نفت دارد و نه هیچ چیز دیگری». شاید افرادی که روسیه را اداره می‌کنند، بهتر از آنچه ما فکر می‌کردیم، فکر می‌کنند و واقعیت را می‌بینند (یک فرضیه اشتباه دیگر غرب ــ در بیست سال گذشته چه چیزی وجود دارد که نشان می‌دهد ما از آنها باهوش‌تر هستیم؟)

این ایده که روسیه یک جنایتکار توطئه‌گر بزرگ است و پوتین رئیس رؤسای آن است، اساس استراتژی تحریم‌های شخصی است. فلانی را «نزدیک به پوتین» می‌دانند، هرچه که باشد، و از رفتن او به پاریس برای خرید پنیر جلوگیری می‌کنند و قایق تفریحی او مصادره می‌شود. او عصبانی، با کاپوهای دیگر می‌نشیند و تصمیم می‌گیرد که وقت آن رسیده است که رئیس با صورت زمین بخورد و سرش در کاسه ای از کاشا (۲) و خون پیدا شود. اندیشکده‌ها به ما می‌گویند که پوتین رئیس دزد‌هاست که با پخش پول غارت‌شده در اطراف خود، انتخابات جعلی را سازمان می‌دهد، منتقدان خود را ناپدید می‌کند، تا قدرت را حفظ کند. (به‌هر حال، مگر او قصد کشتن ناوالنی را نداشت؟ اوپد دانا کجاست تا بگوید چرا تا به حال او زنده است؟)

همه انتخابات در روسیه جعلی است، همه نظرسنجی‌ها جعلی هستند، همه رسانه‌ها توسط کرملین کنترل می‌شوند، کارفرمایان ضرر می‌کنند، پس چرا پوتین هنوز آنجاست؟ مطمئناً نمی‌توان گفت که او رئیس دولت منتخب بسیار محبوب و مورد احترام است ــ اگر چنین چیزی گفته شود که سه دهه اندیشکده‌های ایالات متحده و اتحادیه اروپا زیر سئوال می‌روند. بنابراین او باید فقط تا سقوط یک تحریم بیشتر فاصله داشته باشد. و از همین‌رو اسامی‌ بیشتری ــ همگی «نزدیک به پوتین» ــ به لیست‌های بیشتری اضافه می‌شوند. اما هیچ چیز تغییر نمی‌کند.

این دو خطا به‌طور مداوم اجرا می‌شوند. روسیه اکنون تحریم‌‌شده‌ترین کشور تاریخ است و سیاستمداران غربی هنوز فکر می‌کنند دور دیگری از «تحریم‌های سخت» این کار را انجام خواهد داد. و پوتین سقوط خواهد کرد. اما هرچه تحریم‌ها بیشتر باقی بماند، روسیه ضدِ تحریم‌تر می‌شود.

جنگ‌ها از واقعیت وحشیانه تبدیل به فانتزی می‌شوند و جنگ اوکراین، رضایت توخالی در ریشه دیدگاه غرب نسبت به روسیه را آشکار می‌کند. در اروپا و بخش‌هایی از آمریکا زمستان سرد و گرسنه‌ای در انتظار خواهد بود. نمی‌توان برای همیشه پوتین را سرزنش کرد.

اما حقیقت غم‌انگیز این است که ذهن‌ها به‌ندرت تغییر می‌کنند، شما باید انسان را تغییر دهید. رهبران غرب از شکست‌های مکرر خود چقدر بیشتر دوام خواهند آورد؟

۱ــ ماشا گسن روزنامه‌نگار، نویسنده، مترجم و فعال روسی ــ آمریکایی است که از منتقدان سرسخت رئیس‌جمهور روسیه، ولادیمیر پوتین، و رئیس‌جمهور سابق ایالات متحده، دونالد ترامپ بوده است.

۲ــ کاشا: گندم یا جو پوست کنده که به‌صورت حریره پخته شده و با گوشت سرو می‌شود، حلیم روسی.  

* https://www.moonofalabama.org/۲۰۲۲/۰۶/two-big-errors-about-russia-by-helmholtz-smith.html