هر وسیله‌ برای رسیدن به هدف مجاز نیست!

نور محمد غفوری در تویتر محترم امرالله صالح یک جمله را…

افغانستان و درهم تنیده گی و مد و جزر حوادث…

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان سرزمینی کوهستانی و محاط به خشکه است که…

فتنه خوابیده

 قدم هلال شد و مایلم به ابرویش  فتاده مرغ دل من…

شیفته ی ترانه های مردم

 برنامه ی رادیو تلویزیون شهر تاشکند جمهوری اوزبیکستان در مورد کار…

گزیده‌ای از «درسگفتارهای کاپیتال» رفیق فقید جوانشیر در زندان

از نظر مارکس دو نوع بخش خصوصی وجود دارد مارکس ……

قهرمان تنهایی؛ قهرمانی از تبار قهرمانان دیگر

نویسنده: مهرالدین مشید قهرمان دخت روز های تنهایی در یکی از صبحگاهان…

نوای پدران!

امین الله مفکرامینی       2025-14-01 ما شـــــما را ای فرزندان دلبنــد، پروریــــــدیم این تخـــــــم…

حاکمیت طالبان و فروپاشی ارزش ها درحامعه افغانستان

نویسنده: مهرالدین مشید طالبان زخمی سرطانی بر پیکر افغانستان دردمند حاکمیت گروه…

مناسبات افغانستان با هند چرا رشک خشم آلود پاکستان را…

تاسیس یا انکشاف مناسبات میان دولت‌ها از صلاحیت‌های قبول شده…

د نوموتي تاریخپوه پوهاند محمد حسن کاکړ د اتم تلین…

. په کابل کې د روانې اونۍ د تیرې سه شنبې…

روزای خونین؛ میان نامه های زندان و تئوری انقلاب

Rosa Luemburg (1871- 1919) آرام بختیاری فدایی سوسیالیسم؛ 14 کتاب خانم روزا-…

بگذارید ادیان و فرهنگ ها بدور از سایه ی سیاست…

نویسنده: مهرالدین مشید جنگ ادیان باطل و برتری جویی هر دینی…

سیاست خارجی بی‌طرف و اقتصاد محور

در طول سه و نیم سال جوابگوی عاجل موقف افغانستان…

واخان سر و گردن أفغانستان است !

میرعبدالواحد سادات واخان سر و گردن أفغانستان است ! همه ما ،…

لوږه او جګړه

ليکنه: حميدالله بسيا لوږه، فساد، جنگونه او په نړۍ کې اقليمي…

پیورزگرا

نوشته : دکتر حمیدالله مفید داستان کوتاه  ————— ———— احمد خان خراسانی به فرماندهی …

   خالق تروریست های اسلامی؛ الله یا امریکا؟

بخش دوم سلیمان کبیر نوری      پس از افشاگری ریچارد هیدن بلک، از…

هر تفنگدار طالب هم پولیس و هم سارنوالی و هم…

نویسنده: مهرالدین مشید حاکمیت اختاپوتی ملاهبت‌الله و آینده ی ناروشن افغانستان مردم…

عشق وطن 

از زنده‌گیم دلتنگ وز زمزمه بیزارم  نه حوصلهء حرفی نه ذوق…

واخان

طی هفته اخیر سال عیسوی توسط شبکه های خبر رسانی…

«
»

جهان ۱۳ سال پس از تشکیل اولین ائتلاف جهانی علیه تروریسم

اینک با گذشت ۱۳ سال بار دیگر آمریکا و متحدانش که البته این روزها تعدادشان از شمار انگشتان دست هم فراتر نمی رود همانند سال 2001م سودای تشکیل ائتلافی مشابه در سر دارند. هدف باز هم نابودی یک سازمان تروریستی دیگری تحت نام داعش است.

 تقریبا درهمان دقایق اولیه حادثه 11 سپتامبر2001 م  که کاخ سفید طی یک برنامه از پیش طراحی شده سرگرم جلب همدردیهای جهانی با این نمایشنامه برای آغاز یک لشگرکشی طولانی مدت به آن سوی مرزهای خود بود می شد حدث زد که اهداف و برنامه های غائی این ماجراجویی چیست و قرار است چه بلایی برسر ملت‌های جهان بیاید. لیکن سر و صدای پروپاگاندای غربی در نتیجه این حادثه مانع از آن می شد که کسی صدای راستین مربوط به پشت پرده این نمایشنامه هالیوودی را بشوند.

هدف این ماجراجویی نابودی و ریشه کنی گروهی تحت نام سازمان تروریستی القاعده بود و ابزار آن نیز تشکیل ائتلافی جهانی بدون اجازه از سازمان ملل.

ائتلاف جهانی مورد نظر برای ریشه کنی تروریسم شکل گرفت. هم نیروی نظامی و هم نیروی مالی. چه آنهایی که خود را مثل آمریکا مورد تهدید حادثه مشابهی می دیدند و چه آنهایی که مورد اتهام حمایت از تروریسم واقع بودند همگی به این ائتلاف پیوستند.

ماشین جنگی عظیمی برای این منظور راه افتاد. از سازمان پیمان اتلانتیک شمالی گرفته تا سازمان های منطقه ای نظیر اتحادیه عرب و… همگی برای مبارزه با باصطلاح تروریسم به صف شدند. غول های رسانه ای غربی و عربی در خدمت به این لشگر عظیم نظامی و مالی پیوستند.

هدف در دو نقطه از افغانستان قرار داشت. کابل و کوههای تورا بورا. ماشین جنگی ائتلاف به رهبری آمریکا کابل را از وجود هم پیمانان القاعده یعنی دولت طالبان پاکسازی کردند. دولت سازی در افغانستان آغاز شد توگویی که ائتلاف جهانی برای ساختن دولت افغانستان این لشگر عظیم را به راه انداخته بود. طالبان و القاعده در پیوندی مشترک در کوهستانهای معروف تورابورا ماوی گرفتند. همان جایی که اسامه بن لادن پس از شکست هفت کشور غربی در قتل او و همقطارانش به اسطوره و قهرمانی در سطح جهان عرب بدل شد.

پس از این آمریکا و ائتلاف تحت مدیریتش به دولت سازی در افغانستان مشغول شدند. القاعده از کوهستان های تورابورا به کوههای وزیرستان در مرزهای پاکستان و سپس به سمت مناطقی از قفقاز همچون چچن اینگوش حرکت کرد (بخوانید انتقال داده شد). ازآنجا فعالیتش را به سودان ، سومالی و سپس نیجریه در آفریقا و صحرای سینا منتقل کرد و رفته رفته در عراق و یمن و سوریه پایگاه ثابتی برای خود دست و پا نمود. البته گاها اقداماتی در کشورهای اروپایی در حد انفجار صورت می داد لیکن مرکز ثقل فعالیت های او از افغانستان کاملا به عراق منتقل شده بود. اوج فعالیت مجدد القاعده را شاید بتوان در عراق و سوریه طی سالهای 2008 م تا 2013 م توصیف کرد. زمانی که نه تنها ائتلاف غرب دیگر او را دشمن خود نمی دید که در ائتلاف نیابی با القاعده و مشتقات او بنای ویرانی کشورهایی چون لبنان و سوریه را گذاشتند که به عنوان دو کشور مخالف منافع استعماری آمریکا در منطقه معروف بودند.

به بیانی ساده تر چند سال پس از حمله آمریکا به افغانستان که با هدف ریشه کنی تروریسم در قالب القاعده صورت گرفته بود حالا دامنه فعالیت این گروه مساحت وسیعی از جهان را به خود اختصاص داده بود. و جالب اینکه هرچه قدر بر فعالیت این گروهها در مناطق حساسی چون خاورمیانه افزوده می شد به همان میزان از تمرکز این گروهها بر اهدافی که در مرام نامه هایشان به کفار معروف بودند کم و کم تر می شد.

اگر مروری تیتر وار و تصویر گونه به آنچه طی 13 سال گذشته داشته باشیم دریافته می شود که تشکیل ائتلاف جهانی برای ریشه کنی تروریسم نه تنها به نابودی آن منجر نشده که بخش های وسیعتری از جهان به این مصیبت و فاجعه گرفتار آمده اند و جان صدها هزار بلکه میلیونها نفر از مردم بی گناه در راه نابودی آن گرفته شده است. تحولات افغانستان،‌ جمهوری های قفقاز ،‌سومالی، نیجریه،‌ غرب سودان (دارفور و جنوب سودان)،‌ لبنان(ترور حریری)،‌ یمن،‌ فلسطین،‌ مصر،‌ عراق  و سوریه از جمله تحولاتی هستند که طی 13 سال گذشته به مصیبت تروریسم دچار بوده و زیانهای مالی،‌اقتصادی و جانی فراوانی متحمل شدند.

اینک با گذشت 13 سال از تشکیل اولین ائتلاف جهانی علیه تروریسم بار دیگر آمریکا و متحدانش که البته این روزها تعدادشان از شمار انگشتان یک دست هم فراتر نمی رود سودای تشکیل ائتلافی مشابه در سر دارند. هدف باز هم نابودی یک سازمان تروریستی دیگری تحت نام داعش است. هم نیروی نظامی  و هم نیروی مالی. پروپاگاندای رسانه ای هم به اندازه کافی فراهم است. تا جاییکه همه می دانند  سازمان داعش تا چندی پیش صراحتا از سوی کنگره آمریکا تحت حمایت مالی و قانونی بود اما الان همان کنگره دستور تنبیه داعش را داده است لیکن کسی نمی پرسد چرا اینگونه می شود؟

همانند سال 2001 م میلادی البته صدای راستین دیگری این بار ولی پرطمطراق تر به گوش می رسد که از پشت پرده نمایش نامه جدید ائتلاف به اصطلاح جهانی علیه داعش ،‌ملتهای منطقه را پرهیز می دهد.

مهدی شکیبایی