«او با تلخی، بیهوده‌گویی و خودپسندی را تمسخر می‌کرد…»

 به مناسبت دویستمین سالگرد تولد م. ای. سالتیکوف- شچدرین برگردان: رحیم…

مرگ ارزش و اخلاق

رسول پویان مگـر جـزیـرۀ اپـسـتـیـن دام شـیطان بود که مرگ ارزش واخلاق…

از دوری ی میهن سوزم!

امین الله مفکر امینی     2026-01-02! چنان از دوری ی میهن سوزم بجان…

        یک نـامـه به تاریخ؛ و یک نـخوانـدنی ترین!

با هدیه سلام ها و احترامات قلبی و وجدانی؛ این…

افغانستان؛ از کانون تروریسم فراملی تا عرصه‌ی مانورهای ژئوپلیتیک قدرت‌های…

 نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان در دو دهه‌ی اخیر به یکی از…

گلهای خشم کلان شهرهای بورژوایی

Baudelaire, Charles (1821-1867) آرام بختیاری شعر نو بودلر میان: نیما، هدایت، و…

                                            واقعیت چیست

واقعیت با نظریات مختلف و دید گاه ها ی متنوع…

هزیان تب آلود!

شدت تب تروریسم که بیش از نیم قرن استبلشمنت پاکستان…

 افغانستان قربانی سیاست‌های امنیتی منطقه‌ای است، نه متهم دائمی

نور محمد غفوری در سوسیال میدیا خواندم که وزارت دفاع طالبان…

وحدت نیروهای ملی دموکراتیک ومترقی

وحدت بمثابه واقعیت انکار ناپذیری ضرورت تاریخی در برابر استعمار…

عدالت اجتماعی

نوشتهء نذیر ظفر‎عدالت روزی پیـــــدا میشه آخر‎سفاکان ترد و رســـوا…

خودتحقیری و خودتخریبی؛ تبیین فلسفی مفهومی

۱. خودتحقیری (Self-Denigration) در معنای فلسفی، خودتحقیری حالتی است که در…

سرمایه‌داری لیبرال و واکنش سوسیال‌دموکراسی

نور محمد غفوری تقابل، اصلاح یا همزیستی انتقادی؟ مقدمه سرمایه‌داری لیبرال به‌عنوان نظام…

             تشدید تنش تهران و واشنگتن؛ پس‌لرزه‌های منطقه‌ای آن

نویسنده: مهرالدین مشید سرنوشت دیکتاتوری‌های دینی؛ آزمون بقا برای اخوندیسم و…

دربارۀ «اصولنامۀ جزایی محاکم» اداره طالبان

اعلامیۀ انجمن سراسری حقوق؜دانان افغانستان بنام خداوند حق و عدالت انجمن سراسری…

هر که را مشکلی است!

امین الله مفکر امینی          2026-30-01 ! هر که را مشکلی باشد ناچار…

آ.و. لوناچارسکی

برگردان. رحیم کاکایی و.گ. بلینسکی پیشگفتار مترجم درباره ویساریون بلینسکی نویسنده، منتقد…

برهنه گویی و عریان سالاری؛ سیاستِ بی‌پرده و حاکمیتِ بی‌نقاب

نویسنده: مهرالدین مشید تحلیلی از زوال مشروعیت و فروپاشی پوشش های…

لیبرال کپیټالیزم: تاریخي شالید، بنسټونه او علمي نقد

نور محمد غفوری لنډیز  لیبراله سرمایه‌داري یا (لیبراله پانګوالي) يا (لیبرال کپیټالزم)…

همراه جمیله، وداع با گلزری!

Aitmatow, Tschingis) 20081928- ) آرام بختیاری سوسیالیسم، دیالکتیک وحدت خلقها شد. چنگیز آیتماتف،…

«
»

جنگ هستوی امکان دارد که هرلحظه به وقوع بپیوندد

ا.دهقان

نماینده کشور کوریا ای شمالی در ملل متحد اعلام داشت که : ( جنگ هستوی در کوریای شمالی امکان دارد که هرلحظه ضربه ای خود را وارد کند که قابل نگرانی بشریت است.) اما جمهوری دیموکراتیک کوریای شمالی حاضر به دادن جواب دندان شکن به هر موضوع، توطئیه و تحریکات آمریکا آماده است حتی در برابر تجاوز نظامی آن کشور.

طرف آمریکا در زمینه اظهار نظر داشت: ما به تحدیدات و خطرات کوریای شمالی حوصله نخواهیم کرد و به جواب مشابه خواهیم پرداخت. اما حالا از ابزار قبلی خود که ( فشار سیاسی و تحریمات اقتصادی) کار میگیریم. لازم میدانم که اینرا هم یاد آور شم که کنون در جهان 9 کشور در جهان دارای سلاح هستوی استند.

در جهان تقریباً 16350 سرگلوله باز و آماده نشانه گرفتن عاجل هدف علاوه از سرگلوله های سر بسته که در انبار خانه های نظامی کشور های دارای اسلحه هستوی وجود دارند که اطلاعات دراین زمینه مخفی و اسرار آمیز نگهداشته میشود.

سرگلوله های کشنده ذخیره شده ایالات متحده امریکا و روسیه به تعداد 15300 سرگلوله میرسد که 93 درصد سرگلوله های جهان را تشکیل میدهد.

جلوگیری از سلاح هستوی در نیمایی دوم قرن بیست یک موازنه استراتیژیک را به وجود آورد که درج دکتورین کشور های مختلف جهان گردیده است.

امریکا زمانی بالای هیروشیما بم 75 کیلو تن را استعمال کرد که در نتیجه 75 هزار انسان نابود شد. بم های اتومی کنونی طور نمونه یاد آور میشویم که بم اتومی ( تووپل روسی) 550 کیلو تن چارج دارد که در اثر استعمال آن میتوان گفت که صد ها میلیون قربانی خواهند داشت. علاوه از آن شهر های بیشتری را ویران و مسموم خواهند ساخت.

بعد ازوارد شدن نخستین ضربه، انسانها بدون حرف مرگ را نسبت به زنده گی ترجیح میدهند و هم اینرا باید یاد آور شد که بعد از استعمال سلاح هستوی در زمین و زمان آن منطقه زمستان اتومی در فضا به وجود می آید.

اقلیم مودل شده توسط کمپیوتر در یک محدوده محدود سلاح هستوی نشان داد که صد ضربه اتومی به وزن پانزده کیلو تن هرکدام به اندازه 50 درصد طبقه اوزون زمین را سقوط و هم پائین آمدن درجه حرارت متوسط را در جهان صدمه میزند.

امراض سرطان بسیار به سرعت بالا میرود، زمان غرض کشت و به سر رسیدن آن وقتی بسیار کم میماند که این به معنی گرسنگی و کمبود مواد برای تمامی مردم جهان با پیشبینی سردی هوا الی بیست سال دوام خواهد کرد.

نه تنها کورای شمالی و ایالات متحده امریکا دندانهای اتومی خود را نشان میدهند، بلکه پاکستان، هند و کم کم اسرائیل هم قد بلندک میکند.