جامعه دین زده چگونه است؟

عبارت از جامعه می باشد٬ که دیندار از دین٬ چون…

نوای خلقِ غمدیدهء بغلان!

امین الله مفکر امینی       2024-13-05 آسمـان گرفته سخت برما، زمیــــن از سوی…

تنهایی و غربت شناخت نامه ی تبعید

نویسنده: مهرالدین مشید روایت دیگری از تنهایی و غربت روایت تبعید یعنی…

دست یاری 

بر بلای سیل بغلان مبتلا است  ساکنان اش زین مصیبت در…

تجلیل از روزمادردرکشورشاهی هالند

بتاریخ 12می سالجاری درشهرارنهم کشورشاهی هالند محفل باشکوهی ازسوی شوراي…

بجنبید ایکه خود ها، حامییان حقوق بشرخوانید!

امین الله مفکر امینی       2014-13-05! ندانم چطور گویم ویا به تصویر کشمدردوناله…

اینجا بغلان است، آدمیت را سیل برده است!

سیامک بهاری “ما نه غذا داریم، نه آب آشامیدنی، نه سرپناه،…

خشم سیلاب

رسول پویان خانه و باغ و زمین و روستا ویران گشت خـشـم…

 قاضی ی شهر شرف

محمد عالم افتخار مال تاجـر غرق دریا گشـته بود تاجر آنجا محوِ…

خیزش های مردمی نشانه های شکست طلسم وحشت طالبانی

نویسنده: مهرالدین مشید تبعیض، حرمت شکنی و استبداد کار نامه ی…

مادر

ای مادر من فرخ و آباد بمانی پر خنده به لب…

چند شعر کوتاه از زانا کوردستانی

انتظارم، بوی سیگارهای زر گرفته... و روزهای تلخِ نیمه سوخته میان بغض خاموشت…

جنگ قدرت ها

رسول پویان جنگ قـدرت ها دل زخمین وخونین آورد جـای صلح و…

افراطیت پادزهر خیانت رهبران اسلام سیاسی و یا شکست مبارزات…

نویسنده: مهرالدین مشید علل و عوامل یا چگونگی و چیستی باز…

زبان آریایی یا آریویی چی شد؟

نوشته: دکتر حمیدالله مفید ——————————— زبان بازتاب خرد آدمی است و انسان…

تعامل 

نور محمد غفوری از چندی به اینطرف در مکالمات و نوشتار…

جمال غمبار

آقای "جمال غمبار"، (به کُردی: جەمال غەمبار) شاعر و نویسنده‌ی…

چین کاوشگری به نیمه تاریک ماه فرستاد

منبع تصویر، GETTY IMAGES ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۳ مه ۲۰۲۴ آژانس فضایی…

        تقدیم به ستره محکمه امارت اسلامی افغانستان

معروضه محمد عالم افتخار ولد محمد قاسم دارنده تذکره تابعیت 1401100148058   حضور…

حاکمیت طالبان؛ افزایش بحران و تکانه های بی ثباتی ملی…

نویسنده: مهرالدین مشید استبداد و تبعیض طالبان و به صدا درآمدن…

«
»

ترس و نگرانی از خشم روسیه و شیوع جنگ در شهرهای آلمان

آلمانی‌ها اقدام دولت خود را در ارسال تانک به اوکراین «مداخله بزرگ» در جنگ روسیه و اوکراین می‌دانند و معتقدند این اقدام اعلام جنگ از سوی آلمان است.

ترس و نگرانی  از خشم روسیه و شیوع جنگ در شهرهای آلمان

شبکه خبری آمریکایی روز شنبه در مطلبی با اشاره به موافقت دولت آلمان در ارسال تانک های «لئوپارد-۲» به اوکراین نوشت، آلمانی‌ها  این اقدام دولت خود را «مداخله بزرگ» در جنگ بین روسیه و اوکراین می‌دانند و معتقدند که استقرار تانک‌ها و آموزش نیروهای اوکراینی می‌تواند در هر زمانی از سوی آلمان و ناتو به اعلان جنگ تبدیل شود.

وبگاه شبکه خبری «سی‌ان‌ان» در بخشی از این گزارش نوشت، پس از ماه‌ها تردید، دولت آلمان چهارشنبه  گذشته اعلام کرد که به درخواست‌های کی‌یف برای تانک‌های پیشرفته لئوپارد-۲ پاسخ خواهد داد. این اقدام با اعلام «جو بایدن»، رئیس‌ جمهور آمریکا مبنی بر ارائه ۳۱ تانک  «آبرامز» همراه شد.

در ادامه این گزارش آمده است، اما در خیابان‌های آلمان، واکنش‌ها متفاوت بود. از نگرانی در مورد چگونگی تشدید جنگ تا این باور که دولت کار درست را انجام می‌دهد، به نظر می‌رسید که مردم در مورد درست بودن این تصمیم اختلاف نظر داشتند.

«مانوئل»، یک شهروند آلمانی ۲۹ ساله ساکن برلین گفت که می‌ترسد این تصمیم خشم روسیه را برانگیزد و درگیری تقریبا یک ساله را تشدید کند. «اریک» ۲۷ ساله اهل «پادربورن» در غرب آلمان نیز گفت که حمایت از اوکراین در جنگ با روسیه مهم است. با این حال، او نگران است که ارائه تانک‌های لئوپارد-۲ به کی‌یف می‌تواند بیش از آنکه حل کند، مشکلاتی ایجاد کند.

اریک گفت: «نیروهای مسلح اوکراین باید در زمینه نگهداری و نگهداری از لئوپارد-۲ آموزش ببینند و به احتمال زیاد این اتفاق در اوکراین نخواهد افتاد، به این معنی که ناتو و آلمان دوباره  به طور مستقیم در جنگ مداخله خواهند کرد.»

او این اقدام دولت خود را «مداخله بزرگ» در جنگ بین روسیه و اوکراین می‌داند و معتقد است که استقرار تانک‌ها و آموزش نیروهای اوکراینی می‌تواند در هر زمانی از سوی آلمان و ناتو به اعلان جنگ تبدیل شود.

«باربارا»، کتابدار ۵۹ ساله از غرب آلمان فکر می‌کند که برلین باید تا جایی که ممکن است از درگیری دور بماند. او گفت: «من با ارسال این همه تجهیزات جنگی به اوکراین موافق نیستم. ما کمک‌های غیرنظامی زیادی ارائه می‌دهیم، بنابراین وقتی نوبت به جنگ می‌رسد، خوب است که با اکراه رفتار کنیم.»

یک نظرسنجی عمومی که  اوایل ماه جاری انجام شد نیز تفاوت در نگرش آلمانی‌ها را نشان می دهد.  نتایج  این نظرسنجی نشان داد که ۴۶ درصد از آلمانی‌ها موافق و ۴۳ درصد مخالف ارسال اتن تانک‌ها بودند. در این نظر سنجی تفاوت‌های آشکاری در دیدگاه‌ها در میان آلمانی‌های ساکن شرقی و غرب و همچنین نسل‌های جوان‌تر و قدیمی‌تر دیده می‌شود.

این نظرسنجی نشان داد که حمایت بیشتری از ارسال تانک‌های جنگی سنگین در ایالت‌های غرب آلمان وجود دارد و هر دو نفر از ارسال آن حمایت می‌کنند، در حالی که در ایالت‌های کمونیستی سابق، ۵۹ درصد این ایده را رد کردند.

 بر اساس نتایج این نظرسنجی، واضح ترین شکاف در میان احزاب  سیاسی بود. شمار بسیاری بالایی از حامیان حزب چپگرای سبز آلمان  ۶۱ درصد موافق ارسال تانک به اوکراین بودند. حزب چپ میانه «سوسیال دموکرات» تنها  با درصد موافق، این مسئله بودند.

شدیدترین مخالف با تحویل تانک‌های جنگی سنگین از سوی حامیان حزب «آلترناتیو برای آلمان»  صورت گرفت. ۸۴ درصد حامیان این حزب  مخالف ارسال تانک‌های لئوپارد به اوکراین بودند. «تینو کروپالا» یکی از سران این حزب این اقدام را «غیر مسئولانه و خطرناک» توصیف کرد. وی در توییتی نوشت: «آلمان در خطر کشیده شدن مستقیم به جنگ قرار گرفته است.»