توهم پولی، دستمزد، تورم ـــ برشی از کتاب: «درس‌گفتارهای کاپیتال»

دانش و امید، شمارهٔ ۲۹، اردیبهشت ۱۴۰۴ ــ  اوایل سال ۱۴۰۳،…

     انزوای نمایشی، همکاری پنهانی: از انکار علنی تا توافق پشت…

نویسنده: مهرالدین مشید انزوای دیپلوماتیک تا معامله در سایه: روایت دوگانه…

یوغلط خبر د جنجال منبع

نور محمد غفوری په دې ورځو کې د مغرضو او دروغجنو…

و.ای. لنین- وحدت فلسفه و سیاست

ترجمه. رحیم کاکایی اوگورودنیکوف ولادیمیر پتروویچ، دکتر علوم فلسفه، پروفسور، رئیس کرسی…

ناله یی میهن

رخت سفر ببستم و سوی وطن شدم در آرزوی دیدن مهد کهن…

از شمس النهار ، بنیاد گزاری مطبوعات مدرن

1میرعبدالواحد سادات ترقیات عالم روبه بالاست  ما از بالا به پایین می…

روز جهانی مطبوعات و روزگار آشفته و نابسامان روزنامه‌نگاری در…

نویسنده: مهرالدین مشید هرچند روز جهانی مطبوعات (۳ می) فرصتی است…

ریشه‌یابی پیدایش سادات، خواجه، آقا و بار بی‌معنای مذهبی دادن به…

محمدعثمان نجیب بخش نخست:  مراد من این‌ است تا بدانیم، چرا مردمان…

مارکوزه؛- فیلسوف التقاطی جنبش دانشجویی

Herbert Marcuse (1898-1879) آرام بختیاری نیاز  فیلسوف "چپ نو" به فرویدیسم. مارکوزه (1979-1898.م)،…

مسئولیت اخلاقی رسانه ئی  در دفاع مشترک از روشنگری ،…

نوشته  از: بصیر دهزاد   قسمت دوم  ادامه قسمت اول   نباید یک اصل عمده…

مسئولیت اخلاقی رسانه ئی  در دفاع مشترک از روشنگری ،…

نوشته  از: بصیر دهزاد   قسمت اول   انگیزه این مقاله  تداوم بحث های…

وحدت ملی یگانه ضامن بقای کشور است

اگر از چهار راهی ها گذر کنی مزدور کار ،…

تقسیم جهان 

رسول پویان  زمیـن در بین غـولان جهـان تقسیم می گردد  تـوگـویـی از…

یووالی د بریا کيلي، د نن ورځې اړتیا

ليکنه: حميدالله بسيا په تاریخ کې ډېرې داسې شېبې شته چې ملتونه…

نقش و جایگاۀ اصلی دین در جهان معاصر

نویسنده: مهرالدین مشید فشرده عصر حاضر، که با بحران‌های هویتی، اخلاقی، زیست‌محیطی…

 ماکار گرو نیروی توانای جها نیم 

             به استقبال روز بین المللی کارگر  انسان بخاطر زنده ماندن خود…

پیام تبریک به مناسبت اول ماه مه، روز همبستگی کارگران…

درود بر تلاشگران خستگی ناپذیر زندگی،   اول ماه مه، روز گرامیداشت…

هار و فراق 

 نوشته نذير ظفر ساحل ورجنيا  28 اپريل 2025 امد  بهار و   سبز …

تراشه قلب فنآوری دیجیتال سده 21

بیژن باران قلب فنآوری دیجیتال تراشه در طراحی، تولید، کاربرد، ساختن…

افغانستان؛ طعمه قدرت‌های منطقه‌یی و قربانی جنگ‌های نیابتی

چکیده افغانستان طی دهه‌های اخیر همواره درگیر جنگ، بی‌ثباتی و بحران‌های…

«
»

تجلیل از هشتم مارچ

نورمحمد غفوری

روز همبستگی بین المللی زنان جهان

امروز بتاریخ پنجم مارچ سال ۲۰۱۴ میلادی، مطابق با ۱۴ حوت سال ۱۳۹۲ هجری شمسی، هشتم مارچ روز همبستگی بین المللی زنان گیتی از طرف حزب ملی ترقی وطن تجلیل شد. محفلیکه به این مناسبت در تالار کنفرانس های دفتر مرکزی حزب با گویندگی محترمه سیمین گله څیړۍ، عضو شورای اجرائیهء حزب ملی وطن تدویر یافته بود، با تلاوت آیات چند از قرآن مجید آغاز یافت. در شروع محفل محترم داکتر محمد آصف بکتاش – معاون اول حزب ملی ترقی وطن بر مبارزات تاریخی و وضعیت کنونی زنان افغانستان روشنی انداخت. بعد از آن محترمه عادله کوهستانی به نمایندگی از شورای زنان حزب ملی ترقی وطن به مهمانان خوش آمدید گفته و بر ضرورت شدت مبارزات زنان برای حقوق مدنی شان تاکید نمود. وی از زنان خواست تا در وقت رای دادن به کاندیدان ریاست جمهوری توجه بیشتر به خرچ داده و از کاندید حمایت نماید که به حقوق زنان عقیده داشته و برای کار عملی  در این مورد اراده داشته باشد.

به تعقیب آن محترمه انیسه جان شعر عالی را بخوانش گرفت که در آن گلایهء زنان از مردان وطن مطرح گردیده بود. محترمه فرشته کاکر در بارهء‌ تاریخچه روز بین المللی زنان و در باره مبارزات زنان افغان معلومات مفصل را ارایه نمود. از بعضی زنان نام آور غرب ، شرق و کشور عزیز ما یادآوری بعمل آورد و هم درباره نقش زنان در امر تأمین صلح در کشور و تربیهء صلحدوستانهٔ فرزندان کشور صحبت نمود.

به تعقیب آن محترمه مینا فضلی رئیسهٔ انجمن (کورس دانستنی های مفید) به سخنرانی پرداخته، به نمایندگی اعضای انجمن، روز بین المللی زن را به زنان حاضر و همه زنان جهان تبریک و تهنیت گفت. وی یاد آور شد که زنان در همه امور شانه به شانه همرای مردان فعالیت نموده، چنانچه بعد از حضرت محمد ص اولین مسلمان زن بوده است و هم اولین شهید راه مجاهدت دین نیز زن بوده است. به تعقیب آن وژمه جان متعلم صنف هشتم در باره زن و موقف زنان در جامعه مقاله و شعر زیبای را بخوانش گرفت.

در اخیر محفل محترم نورمحمد غفوری عضو شورای اجرائیه حزب ملی ترقی وطن در بیانیهء اختتامیه در بارهٔ مبارزات نظری و عملی حزب ملی ترقی وطن صحبت نمود. وی یاد آورشد که در ماه مارچ سال گذشته حزب ما در اکسیون جمع آوری یک میلیون امضا برای دادنامهء زنان افغان نقش فعال گرفت. برضد عدم توشیح «قانون عدم خشونت علیه زنان» در اکسیون که در داخل و خارج براه انداخته شده بود، فعالیت کرد. در این مورد اعلامیهٔ را به نشر سپرد که در آن مواضع حزب ما تصریح گردیده بود. همین حالا از «کمپاین تفکر، تحریر و عمل» حمایت مینماید و طرح موجودیت روز خاص همبستگی جهانی با زنان افغان حمایت مینماید. ما برای به رسمیت شناختن (هشت جون) به حیث روز همبستگی با زنان افغان مبارزه مینمائیم.
نورمحمد غفوری از محترم کاندید اکادمیسن محمد اعظم سیستانی سپاس بعمل آورد که سی جلد کتاب «وضع حقوقی زنان افغان از عهد امانی تا عهد کرزی» را بطور رایگان در اختیارش قرار داده بود که اکثریت آنها به حاضرین این مجلس هدیه گردید. همچنان از محترم پوهاند نجیب الله امرخیل که در تهیهء امکانات مالی و پولی این مجلس سهم فعال گرفته بود، شکران و امتنان صورت گرفت.

در اخیر مجلس تحایفیکه از جانب رهبری حزب ملی ترقی وطن تهیه گردیده بود، به زنان مجلس توزیع گردید و محفل توسط صرف عصریه به پایان رسید.