جنگ‌های ژئوپلیتیک و فروپاشی عقلانیت سیاسی در جهان معاصر

نویسنده: مهرالدین مشید فاجعهٔ فکری و سیاسی در پرتو منطق ساختاری…

آمریکا و سیاست بیطرفی افغانستان

سیاست بی‌طرفی افغانستان برخاسته از موقعیت جغرافیایی آن است ،…

شرم و حیا

بزرگانِ اهلِ عرفان و تصوف، در بابِ حفظِ شرم و حیا بسیار تأکید نموده‌،  آن را بلند ترین درجه…

منطق سود و ویرانی: تحلیل مارکسیستی جنگ و استثمار در…

 تقابل کثرت‌گرایی و واقعیت طبقاتی درحالی‌که نظریه‌پردازان کثرت‌گرا (پلورالیست)، جامعه را…

جمهوریت در افغانستان؛ پروژهٔ گذار یا قربانی فساد و بی‌کفایتی…

نویسنده: مهرالدین مشید زوال جمهوریت؛ پروژه های زیربنایی و بازی های…

ژان پل سارتر

دی فرانسوي فیلسوف، ډرامه لیکونکی، ناول او رومان لیکونکی، ژوند…

پسا مدرنیسم؛ حامی عوام، منتقد نخبگان. 

postmodernism. آرام بختیاری  پست مدرنیسم؛ نه آتش به اختیار، و نه حیدر…

واژه های آریه ،آریا، ایرانمویجه و آریانا در بازار لیلام…

نوشته : دکتر حمیدالله مفید در این پسین روز ها  برخی …

 جشن نوروز در گذرگاه تاریخ

نوشته : داکتر حمیدالله مفید واژه نوروز را آریایی های باستانی…

د تلویزیوني سیاسي بحثونو اخلاقي معیارونه

 نور محمد غفوری پیلامه د تلویزیوني سیاسي بحثونو په اړه مې مخکې…

از هیولای ساخته‌شده تا دشمن مقدس؛ روایت قدرت از تروریسم

نویسنده: مهرالدین مشید تروریسم سایه ای که قدرت ها می سازند…

رايحه

دوم حمل ١٤٠٤ خورشيدىفکر تو زیبنده ‌‌‌‌‌‌ی دل‌ها شدهوسوسه…

بخاطر محکمه عاملان جنایات جنگی و ضد بشری تجاوز نظامی…

اعلامیه و فراخوان انجمن سراسری حقوقدانان افغانستان بنام خداوند حق و…

از شکست دکترین عمق استراتژیک تا طلوع رقابت نیابتی هند

نویسنده: مهرالدین مشید شکست عمق استراتژیک  و جنایات نظامیان تروریست پرور افغانستان…

د تلویزیوني سیاسي بحثونو اهمیت

نور محمد غفوری مقدمه:د تلویزیونی سیاسی بحثونو په ماهیت مو په…

تولستوی ، لئو نیکولایویچ

برگردان. رحیم کاکایی دانشنامه بزرگ شوروی  و. یا. لاکشین کنت لئو نیکولایویچ تولستوی…

      عید شما مبارکباد 

مبا رکبا د عید ی روزه  دا را ن به آ…

نوروز؛ ارث نیاکان

رسول پویان کهـن نـشـاط بهـاران جشن نوروز است سرور سرو خرامان جشن…

د تلویزیوني سیاسي بحثونو ماهیت

نور محمد غفوری نن چې په انټرنټ کې ګرځیدم، ناڅاپي مې…

چگونه تحلیل کنیم؟

در این روز ها صدا ها در رابطه به وضعیت…

«
»

بن لادن چرا هنوز تیتر میشود ؟

نمایش مجدد شکار بن لادن توسط CIA در روز اول ماه می 2016 حامل چه پیامی میتواند باشد ؟ همزمان سفر به آنتالیا توسط خامنه ای حرام اعلام شد و مجلس اسلام هم روز اول امامت مهدی را تعطیل رسمی اعلام کرد .

اسامه بن لادن رهبر گروه القاعده در تاریخ ۱ مهٔ ۲۰۱۱ ساعت ۱۷ به وقت گرینویچ توسط نیروهای نظامی آمریکایی در ایبت‌آباد و در جریان تیراندازی در تأسیساتی در داخل خاک پاکستان کشته شد. این عملیات در مراحل مختلف و سازمان‌های سهیم اسامی متفاوت داشت . شکار بن لادن همزمان با انتحابات ریاست جمهوری آمریکا بود . در آن زمان باراک اوباما به دور دوم سکونت در کاخ سفید مفتخر شد . بن لادن پس از حملات ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ تحت تعقیب بود. باراک اوباما گفت: کسب اطلاعات در رابطه با بن لادن در ماه آگوست افزایش یافت و نهایتاً هفته گذشته ما اطلاعات کافی را در مورد محل پنهانی اسامه بن لادن به دست آوردیم و نیروهای آمریکایی حمله‌ای را در پاکستان انجام دادند و باعث کشته شدن بن لادن شدند. ما الان جسد بن لادن را در اختیار داریم. و جسد در کف دریای سیاه با رعایت موازین اسلامی دفن میشود . نمايندگان مجلس شوراي اسلامي در تهران هم ، با مصوبه اي هشتم ربيع الاول (10 اردیبهشت) آغاز امامت ولي عصر را تعطيل رسمي اعلام كردند.

با استفاده از ابزارها و اهرم‌ها و با اتکا به فناوری افکار عمومی جهان را در راستای منافع مشخص به شکلی مهندسی میکنند که میخواهند ! چنین رسانه هایی به شکلی حساب شده نسبت به سمت دهی افکار عمومی، گرایش‌ها، عقاید و نگرش‌ها و رفتارها تلاش مضاعفی را به کار می‌بندد . بحران‌سازی و بحران‌‌زدایی یکی از کارکردهای رسانه‌ها با کمک گرفتن از ابزارها و اهرم‌های نوین می‌باشد. رسانه‌ها با استفاده از راهبردها و فراراهبردها در ایجاد شرایط بحرانی می‌توانند در تحولات سیاسی-اجتماعی و فرهنگی جدید در گستره وسیعی نقش‌آفرینی کنند و موجب شکل‌دهی افکار عمومی گردند. چرا که امپراتور رسانه‌ای با بهره گیری از امکانات سرشار موجب شکل‌گیری نوعی استبداد اطلاعاتی از طریق گزینش و انتشار اطلاعات و اخبار انحصاری، تراست‌های خبری و اطلاعاتی و کارتل‌های رسانه‌ای در پرتو انقلاب اطلاعاتی شده است.

به نوشته رسانه ها ، سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) به مناسبت پنجمین سالگرد کشته شدن اسامه بن لادن جزئیات آن عملیات کماندوهای آمریکا علیه بنیانگذار القاعده را لحظه به لحظه توییت کرده است . سیا روز یکشنبه، اول مه ۲۰۱۶ در حساب کاربری رسمی خود اعلام کرد که مراحل مختلف آن عملیات را توییت می‌کند . سیا همچنین اخیرا جزئیاتی از آن واقعه را در وب سایتش منتشر کرده بود  به نوشته بی بی سی اقدام سیا با واکنش‌های متفاوت و منفی کاربران مواجه شده است . به طور نمونه یکی از کاربران توییت‌های سیا را «مضحک و مایه خجالت» توصیف کرده است . کاربر دیگری نوشته است: « آیا کسی توییتر سیا را هک کرده؟ این بد‌ترین ایده است.»

 گزارشی تکراری از عملیاتی که حتی برای خود آمریکایی‌ها هم مسخره به نظر رسید ، چرا ؟ بخش قابل توجهی از افکار عمومی فیلم شکار بن لادن را با تمسخر نگاه کردند . شاید به یاد داشته باشید که در 2004 جورج دبلیو بوش گفته بود که اصلا درک نمی‌کند چرا باید اینهمه برای اسامه بن لادن وقت گذاشته شود و میت رامنی نیز در سال 2007 اذعان داشته بود که صرف میلیاردها دلار برای کشتن یک نفر اصلا عقلایی نیست… یک فیلم سفارشی که با پشتیبانی تمام قد سیا و پنتاگون ساخته شد و در اکران محدودش نیز کسی تحویلش نگرفت ، ولی به دلایلی آنها نگران ناباوری افکار عمومی نیستند . خامنه ای هم میداند که حرام اعلام کردن سفر به آنتالیای ترکیه توسط مردم فقط مسخره میشود ، ولی نگران تمسخر مردم نیست . خامنه ای هم مثلا با فتوا میخواهد مهندسی کند . شهر آنتالیای ترکیه همین هفته پیش توسط خامنه ای و حکومت اسلامی ایران کشف شد که شهر فسق و فجور است و سفر به آن حرام شد . این شهر طی قرنها شهر شعر و شعور بود و طی 37 سال گذشته فسق و فجوری آن توسط حکومت اسلامی ایران و خامنه ای کشف نشده بود !

اسماعیل هوشیار