چرا صدای گاندی ها در کوهستان‌های افغانستان پژواک نیافت ؟

نویسنده: مهرالدین مشید جغرافیای خشونت، سیاست قبیله‌ای و غیبت ماندلاها در…

جمعبندی غیر تحلیلی از جریانات اخیر نظامی و دپلماتیک افغانستان…

آنچه سیاسیون و نظامی های پاکستان پس از حملات هوایی…

                     یک گرفتاری با مافیا

محمد عالم افتخار         و یک دنیا آموزش شرعی، حقوقی، سیاسی و…

فلسفه سیاسی فردوسی و روانشناسی ترس در شاهنامه

دکتر بیژن باران نتیجه‌گیری. شاهنامه فردوسی چیزی بیش از یک…

سناریوی براندازی طالبان؛ از سوی پاکستان و ایران!؟

نویسنده: مهرالدین مشید براندازی طالبان واقعیت ژیوپولیتیک یا توهم تحلیل گران دراین…

دو کنیز در سحرگاه فلسفه یونان

Greece Philosophie.2800j. آرام بختیاری فلسفه یونان؛ افسانه و عرفان، منطق و برهان. در…

جنگی حاجی

آقای "جنگی حاجی" (به کُردی: جەنگی حاجی) با نام کامل…

 شانسی برای نجات افغانستان باقی مانده یا فرصت‌ها از دست…

نویسنده: مهرالدین مشید بیداری وجدان جمعی مردم؛ بازسازی مشروعیت سیاسی این پرسشی…

مارکسیسم قلب جوانان را تسخیر می‌کند

ا. م. شیری «چگونه یک ایدئولوژی غربی مانند مارکسیسم می‌تواند در…

عالم تنهایی 

رسول پویان  آزاد و ســرافـــرازم در عـالـم تـنهـایی  عشق و دل بیدار است تا…

هرمشکل حل گردد

امین الله مفکرامینی           2025-10-11! نازم آن قامت رسـا که نگردد خـــــــم زاِدبــــار همــتـــــــی…

جګړه او ورور وژنه د هېواد ستونزې نه شي حل…

 نور محمد غفوری سریزه نیمه پېړۍ کېږي چې په افغانستان کې جګړه…

پاکستان؛ درگیر جنگ نیابتی هند یا اسیر میراث تروریست‌پروری های…

نویسنده: مهرالدین مشید پیاله کافی؛ دیروز زهری به کام مردم افغانستان…

مذاکره هیئت های افغانستان و پاکستان

در ترکیه از دید حقوق بین الملل عمومی این نشست‌ها برخاسته…

خُردشدن کرزی نزد پرویز مشرف و خُردساختن کشور، توسط کرزی…

بازخوانی تاریخی نه چندان دور محمدعثمان نجیب من در دوران نخست حکومت…

احمدشاه بابا

احمدشاه بابا نومیالی اتل، غښتلی، توریالی او پیاوړی ملي شخصیت:  احمدشاه…

«چپ نو» و سوسیال‌دموکراسی در افغانستان

نور محمد غفوری «چپ نو» و سوسیال‌دموکراسی در افغانستانبازاندیشی در ایدئولوژی…

تهدیدهای پاکستان برضد افغانستان؛ از سیاست بازدارندگی تا بازی ژئوپولیتیک

نویسنده:  مهرالدین مشید از سیاست بازدارنده گی تا تغییر در رهبری…

بحران مالی سازمان ملل و فاجعه انسانی در افغانستان

آزمونی برای تعهد جهانی به انسان‌دوستی و چندجانبه‌گرایی سازمان ملل متحد…

میراث سکاها در شاهنامه فردوسی: سیستان، سجستان و ایران

- دکتر بیژن باران مقدمه: شاهنامه و جغرافیای هویت ایرانی. شاهنامه…

«
»

بخاطر بزرگداشت از روز بین المللی مبارزه علیه خشونت و خشونت علیه زنان

پیام انجمن حقوقدانان افغان در اروپا

۲۵ نوامبر ۲۰۲۱ م.

تاریخ 25 نوامبر روز بین المللی مبارزه علیه خشونت و خشونت علیه زنان و دختران در اکثریت کشورهای جهان، در مقیاس دولت های حامی حقوق انسان و انسانیت، سازمانهای بین المللی دفاع از حقوق زنان و نهاد های سیاسی و اجتماعی غیر دولتی بزرگداشت میگردد. این روز با اقدامات و حرکت های اجتماعی و سیاسی در تبارز خواست های بشری و حمایت از مصئونیت زنان و دختران در برابر خشونت صدای حق و عدالت انسانی برای نیمه پیکر جامعه جهانی و ملل بلند میگردد.

بیست ویک سال قبل درست در همین روز سازمان ملل متحد طی قطعنامه خشونت در برابر زنان را محکوم و حق مصئونیت زنان و دختران در خانوانده، اجتماع و محیط کار را منحیث یکی از اساسات حقوق بشر متبارز و دولتها ها را ملزم به رعایت و مصئونیت این نصف جامعه بشری، با اقدامات قانونی دانست. از سال 2000 بدین سو ملل متحد 25 نومبر را بحیث روز جهانی مبارزه علیه خشونت در برابر زنان برسمیت شناخته و اعلام نموده است که همه ساله این روز از طرف سازمانهای زنان و سازمانهای تحول طلب اجتماعی و سیاسی به یادبود گرفته شود.

انجمن حقوقدانان افغان در اروپا بحیث یک نهاد اجتماعی- مسلکی و مدافع خلل ناپذیر حق انسان و انسانیت، خویش را در دفاع و تجلیل از این روز با قوتمندی شریک میداند.

خشونت در برابر زنان و دختران یک اصل جدی و قابل تشویش در سلب حقوق و آزادی های اساسی بشری کتله زنان و دختران در جوامع ملی و بین المللی است. نظر به ارقام در سطج جهان از هر سه زن و دختر جوان یکی آنها به شکلی قربانی خشونت فزیکی ، روانی و جنسی قرار میگرد.

انجمن حقوقدانان افغان در اروپا میخواهد از طریق این پیام به جامعه ملی و بین المللی نیز صدای خویش را با خواست زنان و دختران کشور عزیز مان گره زده ، اذعان میدارد که:

در کشورما افغانستان و سلطه حاکمیت زور، خشونت و جبر غیر انسانی میزان قربانیان خشونت به مراتب بزرگ تر از هر جای دیگر در جهان است. ضمن اینکه زنان و دختران جوان در افغانستان قربانی خشونت فزیکی در خانواده ها ، قتل های ناموسی ، اهانت میگردند، دره زدن دختران و زنان در برابر چشمان مردم عامه و به حکم عقب مانده

ترین حلقات مردان با ایده های قرون اسطائی ، مورد خشونت فزیکی قرار میگیرند. اذیت و آزار های جنسی زنان و دختران تا سطح ارتکاب جرم وحشیانه و غیر انسانی مشدده تعرض و تجاوز جنسی به زنان روزانه صورت میگیرد.

با رویکار آمدن حکومت طالبان خشونت در برابر زنان و دختران شکل و شیوه دیگری را بخود گرفته است. زنان و دختران منادی حق و عدالت برای زنان که با حرکت های مدنی خواست های کاملن انسانی شان را بیان میدارند، با روز و فشار و خشونت فریکی طالبان مواجه میگردند. تعدادی از منازل شان کشیده شده یا با روز وادار به اعتراف های خلاف میل ، اراده و خواست برحق شان میگردند و یا به سرنوشت نا معلوم مواجه میگردند که در جامعه کنونی یک تشویش خطرناک تلقی میگردد. بدون شک این هتک حرمت در برابر زنان همه ارزش های کلتوری و عنعنوی جامعه را نیز زیر پا نموده خواست های مشروع و انسانی زنان را مهرفسق و فساد اخلاقی میکوبند و آنها را به بداخلاقی محکوم نموده که در کلتور افغانی غیر قابل قبول و برداشت تلقی میگردد.

آنجمن به جامعه بین المللی قابل بیان و تآکید میداند که هنوز طالبان به جامعه جهانی نشان نداده اند که با خشونت در برابر زنان و تداوم نقض مصئونیت زن در خانواده نکته پایان میگذارند و به حقوق زنان در مطابقت با کنوانسیون حقوق زنان و اعلام ۲۵ نوامبر ۲۰۰۰م. توسط سازمان ملل متحد ، سر تمکین فرود میآورد.

انجمن ضمن دفاع از حمایت و مصئونیت زنان کشور و تطبیق بلا انحراف قطعنامه موسسه ملل متحد مورخ 25 نواملر 1999 , صدای رسای خود را با تمام نهاد ها و موسسات ملی و بین المللی مبارزه بر ضد انواع خشونت و آراز های جنسی زنان و دختران اعلام مینماید.

بگذارید زنان و دختران هموطن ما در داخل و خارج کشور با تمام مصئونیت و حمایت قانون، به بالا ترین موقف اجتماعی، سیاسی سهمگیر در انکشاف جامعه گردند.

با احترام

شورای رهبری انجمن حقوقدانان افغان در اروپا

میر عبدالواحد سادات، رئیس