زنان وجهاد سیاسی علیه ظلم واستبداد

مقدمه  از دید قرآن کریم وسنت نبوی ، زنان دارای شآن…

خیزش زنان هرات؛ آزمون مردانگی فراقومی  و تجلی همبستگی ملی

نویسنده: مهرالدین مشید هتک حرمت به زنان هرات؛ پرده از سیمای…

         چه باید کرد 

چه  با ید  کرد  ها  بسیا  ر گشته  از ینکه  راه …

باسط محمد غریب

آقای "باسط محمد غریب" (به کُردی: باست حەمە غەریب) شاعر…

طالبان نماد خشونت، تبعیض و سرکوب علیه زنان و دختران

شباهنگ راد یکی از مهم‌ترین روایت‌ها در تبیین پدیدهٔ طالبان این…

دیار حلبچه‌ای

شاعر کُرد زبان "دیار حلبچه‌ای" (به کُردی: دیار هه‌له‌بجه‌یی) با…

ایدئولوژی ستیزان؛ خود ایدئولوژی گرایند

ideologie . آرام بختیاری ایدئولوژی انسانی؛ ضروری، مفید و رهایی بخش است.  ایدئولوژی؛…

 پری قره‌داغی

بانو "پری قره‌داغی" (به کُردی: پەری قەرەداخی) شاعر معاصر کُرد،…

از صنف درس تا پشت فرمان؛ روایت یک نسل

نویسنده: مهرالدین مشید آینه غربت؛ روایت زندگی یک نسل در یک…

جبار صابر

استاد "جبار صابر" (به کُردی: جەبار سابیر) شاعر معاصر کُردزبان…

بیاد دنیای امن و آزاد

رسول پویان نفت و گاز اول فروغ منزل و کاشانه شد بعد…

اهمیت ژئوپولتیک و ژیواکونومیک دهلیز واخان؛

پاکستان در اندیشه کنترول کامل این دهلیزحیاتی: کریدور واخان (Wakhan Corridor)،…

ډرونونه، سیم‌کارتونه او ټکنالوژیک جنګ

ليکنه: حميدالله بسيا په اوسنۍ نړۍ کې د جګړو بڼه تر…

طالبان و بازی‌های پنهان؛ از فرافکنی سیاسی تا مهندسی استخباراتی

نویسنده: مهرالدین مشید طالبان و نبرد روایت ها؛ بازی های سیاسی…

مپیندارید یاران!

امین الله مفکرامینی  2026-02-06! مپنــــدارید یـاران که من دیوانــــــه ام زخودغافل وبــا خلق…

دورنمای پایان نزاع‌های گروهی و قومی در افغانستان؛ فرصت‌ها و…

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان در بیش از دو سدهٔ اخیر، افزون…

توافقنامه همکاری نظامی روسیه و افغانستان

ضرورت دوجانبه و برمبنای منافع طرفین : منافع روسیه ؛ افغانستان با…

بازخوانی تحولات افغانستان؛ از بن بست سیاسی تا تحول اجتماعی

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان در آستانهٔ دگرگونی؛ از متن استبداد تا…

چگونگی آبیاری  زمین های زراعتی

نوشته کریم پوپل مورخ ۲۲ می ۲۰۲۶ آبیاری عملیه رساندن مقادیر کنترل…

پیاوړی لیکوال، تکړه شاعر

له ښاغلي ډاکټر طارق رشاد سره چې د علم، ادب…

«
»

انصافا دلقکی شغل سختی است !

رویترز در گزارشی به نقل از محققان سازمان ملل، می‌گوید در جنگ سوریه به هزاران نفر تجاوزشده است. تجاوز و سوءاستفاده جنسی در جریان جنگ، در زمره جنایات جنگی و جنایت علیه بشریت به شمار می‌روند.رویترز نگفت که مبتکر و خالق و منهدس اصلی این جنگ غرب و آمریکاست . بقیه بازیگرانی بیش نیستند حتی روسها .


اسحاق جهانگیری معاون حسن روحانی رئیس جمهور ولایت فقیه گفت : جان بولتون در کاخ سفید از مجاهدین ماهیانه حقوق میگیرد ولی ما ازش ترسی نداریم . جهانگیری نگفت که علاوه بر حقوق ماهیانه ، کاخ سفید و بولتون پول بیمه و پاداش و اضافه حقوق و کرایه خانه و مساعده و وام هم میگیرد یا نه ؟ فقط گفت ما نمیترسیم و اتفاقی نمیافتد …

سردار نقدی هم گفت : حمله نظامی آمریکا به حکومت اسلامی ما مصادف با نابودی خودش است . البته از این سخن چنین نباید برداشت کرد که باید منتظر اقدامات نظامی آمریکا بود چرا که بنیه اقتصادی آمریکا امروز توان آغاز یک جنگ را ندارد و انسجام داخلی نیز در این کشور وجود ندارد …. ولی اگه به ما حمله کنه ، حتی از اسرائیل زودتر نابود میشه.

هوشنگ امیراحمدی ( ص) هم نوشت که حکومت اسلامی ایران برای نجات خودش باید یک حکومت نظامی تشکیل دهد …. تا من سر پیری به کارتون خوابی نیافتم….


انصافا دلقکی شغل سختیه !

برداشت مخاطب میتواند مثبت یا منفی باشد که مسئول برداشت خودش است . کار من کاشتن علامت سوال درذهن مخاطب است، جوابها پیش مخاطب است . به نظر من ضمن اینکه همه حق دارند تا نقد و مخالف پدیده ای باشند ، ولی شخصا راجع به پدیده ای که شناخت مکفی ندارم نقدی هم اگر داشته باشم ولی حداقل حکم صادر نمیکنم .


مخالفت عده ای با مجاهدین وزن سیاسی ندارد . هیئت حاکمه سیاسی در کاخ سفید و سیاستهای غرب که اعمال میکنند به نام ترامپ است و اشخاص ظاهرا در ذهن عده ایی پررنگ است و فکر میکنند سیاست مشخص روی زمین با افراد مختلف تغییر میکند . خط سیاسی را سیستم بر اساس منافع خودش ترسیم میکند و افراد میآیند تا آن خط را پیش ببرند ! نیروی مجاهدین را به نسبت بقیه نیروها در زمین سیاست نه بدتر میدانم و نه بهتر … کسی اگر نیروی سیاسی بهتری یا سناریوی سفیدی سراغ داری معرفی کند نیرویی که توان کار جدی داشته باشد . از نظر من جریان سلطنت و رضا پهلوی در مقابل حکومت اسلامی فقط یک عکس و ژست تبلیغاتی هستند ، مجاهدین خلق سناریوی سیاه یا سفید یا خاکستری هم باشند ولی فعلا تنها نیرویی است که میتواند سازماندهی کند و قدرت اجرایی و تجربه دارند .

مجاهدین خلق در زمان صدام یک تهدید یا سناریوی سیاه بودند ، اگر فرضا قدرت سیاسی را قبضه میکرد و اگرواگرواگر…به یک کره شمالی مشابه در خاورمیانه میرسیدیم ! بعد از دوران صدام دیگر تهدید نیست . قوانین زمین سیاست کاملا عوض شد غرب رسما با بلعیدن عراق در خاورمیامنه ساکن شد و نبض وقایع را به دست گرفت . مهندسی بازی سیاسی و صاحب زمین بازی غرب است . نیروی مجاهدین در میان نیروهای مخالف حکومت اسلامی ایران اصلی ترین موجودی زمین سیاسی ایران است .


من مخالف و منتقد مجاهدین بوده و هستم . ولی به نظرم موضوع ” نقد ” با موضع گیری سیاسی کاملا متفاوت است . من به نفع هیچکدام از مرتجعین غالب و مغلوب موضع سیاسی نمیگیرم ، فقط به تجربه میفهمم که اول نیروی حاکم باید سیبل باشد . ضمن اینکه تشریح و آنالیز سیاست روز با تمایلات شخصی را نمیشود قاطی کرد ممکن است فقط مواقعی اتفاقی موازی هم شوند . به نظر من در شرایط فعلی جنگی در تقدیر نیست ، تیترهای جنگی در مدیا فقط بهانه خوبی هستند تا افراد و جریانات حول آن حرفشان را بزنند . شخصا با هر گونه جنگی تحت هر عنوانی مخالفم ، و البته استمرار وضع موجود در ایران یا خدایی کردن ولایت فقیه برایم بیشتر درد آور است !

28.03.2018
اسماعیل هوشیار