یک عکس وهزار خاطره

راديو تلويزيون و افغانفلم سابق افغانستان تنى چند از ژورناليستان اولين…

مارهای آستین؛ بازگشت هیولاهای جنگ نیابتی به دامان پاکستان

نویسنده: مهرالدین مشید از عمق استراتیژی تا عمق بحران؛ چرخش شمشیر…

ظلم ظالم

رسول پویان جهان به لاف وپـوف ظلم برنمی گردد اســـیـر ظالـــم و…

روز جهانی زن در میانۀ بحران و عقبگرد تاریخی

اعلامیۀ سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان به پیشواز هشتم مارچ، روز…

نه به جنگ، نه به استبداد؛ راه ما رهایی اجتماعی…

اعلامیه سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان در مورد جنگ امریکا-اسرائیل با…

زردشت نیچه؛ پیشگویی تراژدی ایرانی؟

Friedrich Nietzsche (1844-1900) آرام بختیاری تراژدی ایران، یا شیعه ایرانی، از زبان…

جنگ با ایران؛ معادله برنده و بازنده در ترازوی ژئوپلیتیک

نویسنده: مهرالدین مشید تهران خشمگین در نبرد برای بقا این نوشته با…

کوتاه خاطره هایی از مسکو

(کمیته سرتاسری سازمان دموکراتیک جوانان افغانستان، فستیوال جهانی جوانان و…

اعلامیه در محکومیت جنگ ارتجاعی میان پاکستان و افغانستان

سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان جنگ و صف‌آرایی نظامی میان قدرت…

بوی ریا 

برسد کاش به تو یار چو پیغام کنم  وصفی از لعل…

               کاروان وحدت 

بر خیز تا هم آ ییم ، با  کاروان وحدت  جا…

دوست دارم این وطن را !

امروز زمان آن فرارسیده است که مردم افغانستان یک‌صدا بگویند…

زبرځواکونه څنګه په نورو هېوادونو خپل نفوذ ساتي؟

ليکنه: حميدالله بسيا په ساده ډول زبرځواک  يا سوپر پاور  Superpower…

افغانستان در مدار واگرایی؛ تراژیدی‌های اجتماعی، سیاسی و رسانه‌ای

نویسنده: مهرالدین مشید با ادعا های فراتر از « پنج چاریک»…

آیا طالبان دروغ می گویند یا وزارت خارجه ی روسیه؟ …

  نوشته ی : اسماعیل فروغی       بتاریخ بیست و سوم…

د سعوديانو او تر دوی بر لاسونه هم بيا د…

عبدالصمد ازهر                 …

چهل و یکمین سالگرد وفات مولانا داکتر استاد محمد سعید…

روز پنجشنبه مورخ « هفت حوت سال ۱۴۰۴ هجری شمسی…

محکومیت تجاوز نظامی پاکستان بر افغانستان

اعلامیه و فراخوان انجمن سراسری حقوقدانان افغانستان بنام خداوند حق و…

وزیر دفاع پاکستان؛ از ناگفته های ساختاری تا راهبرد های…

نویسنده: مهرالدین مشید سیاست ابهام استراتژیک پاکستان؛ ازاعتراف‌های تاکتیکی تا ناگفته‌های…

بمناسبت روز های جهانی عدالت اجتماعی و زبان مادری

بنام خداوند حق و عدالت هموطنان گرامی، ۲۰ و ۲۱ فبروری روز…

«
»

امریکا میخواهد بازار ایران هراسی را دوباره گرم نماید

             نوشته ی : فروغی

    با رویکارآمدن دونالد ترامپ رییس جمهورجدید امریکا ، بازارِ ” ایران هراسی ” از سوی امریکا دوباره گرم شده است . دولت ترامپ در اولین روزهای اقتدار ، با اظهارات و اقدامات تحریک آمیز ، ایران را حامی تروریزم قلمداد نموده ، با اخطارهای پیهم ، رهبران آنکشور را هشدار میدهند که زمان ترامپ را با زمان اوباما اشتباه نگیرند . در برخی ازین اخطارها که بی شباهت به اعلان جنگ نیست ، امریکاییان بسیار هدفمندانه و زیرکانه ایران را قویتر و خطرناکترازآنچه هست نشان میدهند تا با یک تیر دو فاخته را شکار نمایند . هم مصرف داخلی را تآمین کنند و هم ترس و تشویش بیشتر برای شیخ های ثروتمند کشورهای حوزه ی خلیج فارس ایجاد نمایند .      

     با آنکه  اقدامات عجولانه و غوغا برانگیز دونالد ترامپ رییس جمهور جدید امریکا ، زیاد قابل پیشبینی نیست ؛ اما از بهانه جویی هایش بخاطرایجاد فصل نو رویارویی با ایران میتوان حدس زد که : آقای رییس جمهور با این اخطارها ، تهدیدها و بهانه جویی های جنگ طلبانه اش علیه ایران ، میخواهد باردیگربازارسیاستِ ایران هراسی را دوباره گرم نموده ، دورکشورهای ثروتمند خلیج فارس را خط بکشد و از آنان بخواهد تا برای مقابله با ایران قدرتمند ، میلیارد ها دالر سلاح و تجهیزات نو جنگی بخرند .              

     هرچند که جنگ یمن نیز به منظور فروش سلاح ها و تجهیزات نو نظامی برسعودی ها وهم پیمانان ثروتمند شان براه افتاده است ؛  اما آن غایله به تنهایی کافی نیست . ایران هراسی ،ابزار موثرتر از جنگ یمن است ــ ابزاری که میتواند همیشه گی و دوامدار بوده و بخاطر تأمین بازار فروش دایمی سلاح وتجهیزات نظامی بر شیخهای عیاش و ثروتمند عرب از آن به آسانی استفاده صورت بگیرد .

    باساس آمار رسمی منتشر شده تنها عربستان سعودی طی بیست سال اخیر، حدود 500 میلیارد دالر سلاح و تجهیزات جدید نظامی از ایالات متحده امریکا و کشورهای اروپایی خریداری نموده است .  به همینگونه است خریداری های سرسام آور نظامی امارات متحده عربی ، قطر، کویت و عمان .

    شاید امریکا هرگزنیت یورش نظامی بر ایران را نداشته باشد ( بخصوص حالا که امکان همصدایی و همراهی اروپاییان در جنگهای سودجویانه ی امریکا بسیارغیر محتمل به نظر میرسد ) ؛ اما سیاست ” ایران هراسی ” امریکا همچنان سالها ادامه خواهد داشت . درست تا آنزمانی که چاه های نفت در سرزمینهای عربی خشک شده و شیخ های عیاش و ثروتمند عرب به افلاس دچارشوند .