دو کنیز در سحرگاه فلسفه یونان

Greece Philosophie.2800j. آرام بختیاری فلسفه یونان؛ افسانه و عرفان، منطق و برهان. در…

جنگی حاجی

آقای "جنگی حاجی" (به کُردی: جەنگی حاجی) با نام کامل…

 شانسی برای نجات افغانستان باقی مانده یا فرصت‌ها از دست…

نویسنده: مهرالدین مشید بیداری وجدان جمعی مردم؛ بازسازی مشروعیت سیاسی این پرسشی…

مارکسیسم قلب جوانان را تسخیر می‌کند

ا. م. شیری «چگونه یک ایدئولوژی غربی مانند مارکسیسم می‌تواند در…

عالم تنهایی 

رسول پویان  آزاد و ســرافـــرازم در عـالـم تـنهـایی  عشق و دل بیدار است تا…

هرمشکل حل گردد

امین الله مفکرامینی           2025-10-11! نازم آن قامت رسـا که نگردد خـــــــم زاِدبــــار همــتـــــــی…

جګړه او ورور وژنه د هېواد ستونزې نه شي حل…

 نور محمد غفوری سریزه نیمه پېړۍ کېږي چې په افغانستان کې جګړه…

پاکستان؛ درگیر جنگ نیابتی هند یا اسیر میراث تروریست‌پروری های…

نویسنده: مهرالدین مشید پیاله کافی؛ دیروز زهری به کام مردم افغانستان…

مذاکره هیئت های افغانستان و پاکستان

در ترکیه از دید حقوق بین الملل عمومی این نشست‌ها برخاسته…

خُردشدن کرزی نزد پرویز مشرف و خُردساختن کشور، توسط کرزی…

بازخوانی تاریخی نه چندان دور محمدعثمان نجیب من در دوران نخست حکومت…

احمدشاه بابا

احمدشاه بابا نومیالی اتل، غښتلی، توریالی او پیاوړی ملي شخصیت:  احمدشاه…

«چپ نو» و سوسیال‌دموکراسی در افغانستان

نور محمد غفوری «چپ نو» و سوسیال‌دموکراسی در افغانستانبازاندیشی در ایدئولوژی…

تهدیدهای پاکستان برضد افغانستان؛ از سیاست بازدارندگی تا بازی ژئوپولیتیک

نویسنده:  مهرالدین مشید از سیاست بازدارنده گی تا تغییر در رهبری…

بحران مالی سازمان ملل و فاجعه انسانی در افغانستان

آزمونی برای تعهد جهانی به انسان‌دوستی و چندجانبه‌گرایی سازمان ملل متحد…

میراث سکاها در شاهنامه فردوسی: سیستان، سجستان و ایران

- دکتر بیژن باران مقدمه: شاهنامه و جغرافیای هویت ایرانی. شاهنامه…

تروتسکی در تاریخ اندیشه سیاسی چپ

leo Trotzki ( 1879- 1940 )  آرام بختیاری سنت ترور سیاسی با…

پاسخ  ما

میر عبدالواحد سادات پاسخ  ما  : بر مبنای وجدان ملی و ندای…

قهرمانی تیم فوتسال؛ نمادی از وحدت ملی و امیدی برای…

نویسنده: مهرالدین مشید شگفتن گل های لیخنند در سرزمین به تاراج…

تحول فرهنگ سیاسی؛ کلید طلایی وحدت و ثبات ملی در…

نور محمد غفوری (بخش چهارم و آخری)  ۷. ویژگی‌های فرهنگ سیاسی مطلوب برای…

ارسطو

نوموړی د لرغوني یونان او لوېدیځې نړۍ یو له لویو…

«
»

اروپا و آمریکا و سپاه !


محمدعلی جعفری، فرمانده سپاه پاسداران، ضمن نسبت دادن اعتراض‌های اخیر به کشورهای خارجی، گفت : خانواده صدام تریاکی های ایران را با پول عربستان برای این کار استخدام کرده بود . فرمانده سپاه گفت : ما برای انقلاب اسلامی ایستاده ایم و قصد داریم باز هم پای انقلاب اسلامی بمانیم….یعنی تمام حرف را یکجا زد . هر چند این موضع رسمی سپاه بازتاب نداشت چون با مواضع قبلی سپاه مبنی بر همراهی با برجام در تضاد مطلق بود واست ! از ابتدای شروع پروژه برجام سپاه پاسداران حداقل 3 بار اطلاعیه رسمی داد مبنی بر حمایت از برجام !

نقش اروپای موگرینی ( پلیس خوب ) و آمریکای ترامپ ( پلیس بد ) در تضاد نیست فقط ظاهری آشفته دارد . ولی در عمل یکی هستند . اروپا حمایت میکند و کاخ سفید تمدید میکند ، عظما مقاومت میکند . بازی ادامه دارد . بخش سیاسی این حکایت قابل آنالیز است که چرا در هنگامه اعتراضات مردم ایران نشست بروکسل و حمایت اروپا از حفظ برجام اکران رفت ؟ و ناگهان فرمانده سپاه یادش آمد که هنوز قصد دارند برای حفظ انقلاب اسلامی خودشان بمانند ؟ آیا غرب فکر میکند هنوز برای پایان زود است ، که این موش و گربه بازی پلیس خوب ( اروپا ) و پلیس بد ( کاخ سفید ) را در وسط اعتراضات مردم ، مثل یک آدرس غلط به سران حکومت اسلامی ایران بدهد ؟


و اما بخش اجتماعی : مدتها پیش در مراسمی عزاداری شعار دادند که شهر باید به من هیئت عادت کند….این ریشه همان است و آن محصول همین است . مردم ایران باید به این وضعییت و حاکمییت آخوند عادت کنند…..خواهیم دید ؟ اگر شهر به این لجنزار موجود سیاسی و فرهنگی ،عادت کرد پس لیاقتش همین است.

این روزها در پناه اعتراضات مردم ، رضا پهلوی فرزند شاه سابق ایران هم مرتب در حال مصاحبه و گفتگو می گوید که اگر مردم ایران بخواهند حتی حاضرم به عنوان پادشاه خدمت کنم …. حکایت «خون خوب و ژن برتر» در نظام دینی ولایت فقیه که معرف حضورتان هست ؟ رضا پهلوی هم فکر میکند ژن پادشاهی در خونش یا کونش هست ( فرقی نمیکنه ) … پسر شاه سابق مشخصا خودش را وارث تاج و تخت پدرش میداند ، که این ورژن با پلورالیسم در تضاد است . در دعوای هژمونی سیاسی بین مجاهدین با تمام اشکالاتشان و پسر شاه سابق با تمام کودکی ا ش ، رضا پهلوی با تمام اطرافیانش و پنجره بابایی ش و صدای آمریکایش ، از پیش بازنده است. نظام سلطنتی از نظر سیاسی تاریخش به سر آمده است ، منهای پایان تاریخی سیاسی جریان فوق ، رضا پهلوی اگر به عنوان چهره ای سیاسی میخواهد فعال باشد باید ابتدا گذشته پدری و شاهنشاهی خودشان را نقد کنند و اگر به عنوان ولیعهد جای پدر میخواهد بیاید تاج گذاری کند که چاییده یا مالیده است….

خلاصه : در شرایط کنونی ما 2 تابلوی فرضی داریم . در تابلوی فرضی اول ، حکومت اسلامی با برجام تا آخرش میرود و میتواند ریل عوض کند ، که در این صورت علیرغم یه عالمه دشنام و ضدیت زیاد تاریخی ، با مجاهدین از هر نیروی دیگری وحدت فکر و نظری ( در صورت استحاله جدی ) دارد و همین مجاهدین با طیف موسوم به چپ هم ظرفییت و قدرت انطباق بهتری دارد .

در تابلوی دوم : حکومت اسلامی در توانش نیست و نمیتواند استحاله شود ، که در این تابلو ابتدا گزینه رفراندم مطرح است . صادق زیبا کلام در مصاحبه با رادیو آلمان صراحتا گفت در یک رفراندوم فرضی 70 درصد به حکومت اسلامی رای منفی میدهند . این آمار از نظر من 95 در صد است که مهم نیست . پس نیازی به رفراندم و اتلاف وقت برای نخواستن حکومت اسلامی ولایت فقیه نیست . در قدم بعد برای انتخاب نظام سیاسی بعدی فرض کنیم چهارگزینه داریم . اول :  جمهوری اسلام دموکراتیک ، دوم : جمهوری شاهنشاهی ، سوم : جمهوری سوسیالیستی ، و چهارم :  جمهوری ایران … من به “جمهوری ایران” فکر میکنم .  بدون هیچ پسوند و پیشوندی ! حوصله تجربیات تکراری را ندارم .

13.01.2018
اسماعیل هوشیار