ایدئولوژی سایه ای سنگین برفراز اندیشه ها

 نویسنده: مهرالدین مشید              زنجیر های ناپیدای ایدئولوژی  انسان موجودی معناجو است. او…

علم ګل سحر

له ګران علم ګل سحر سره، چې د علم او…

فاصله میان قدرت و اثر

Wahidullah Noorzai — Former Senior ANP/ANCOP Officer | Field Strategist…

چند شعر کوردی با ترجمه 

چوون خەم و پەژارە  وڵاتمی داگیرکرد دەسوری داکوو دڵخۆشیان خەسان. ◇ در این سرزمین  غم حاکم…

نورستان؛ از خاطره یک جنگ تا آغاز یک دوره تاریخ

 نویسنده: مهرالدین مشید آغاز دوباره درگیری‌ها در منطقه کامدیش نورستان، خاطره…

افغانستان میان مهندسی قدرت و بازی امنیتی طالبان و پاکستان

 نویسنده: مهرالدین مشید درگیری طالبان  با مردم؛ فرار از حل بحران…

اتهامات جرایم جنگی توسط بریتانیا

طرح دوسیه ۹۷ ملیونی اتهامات جرایم جنگی توسط بریتانیا شامل…

ابو نواس اهوازی؛ نمایندۀ شادخواری های عصر ساسانی

(بخش 1)، علی میرفطروس ۳۱٫ شهریور ۲۵۸۵ شاهنشاهی هم باده، گوارا وُ هم…

نگاهی هنری و زیبایی‌شناختی

به آثار آیبک (موسی تاش‌محمدوف)  نویسنده بزرگ ازبکستان دوران شوروی برگردان. رحیم…

افغانستان؛ وقتی دخالت خارجی سرنوشت یک انقلاب را تغییر داد؛…

https://www.youtube.com/watch?v=cX5Rlj8weaA از ورود شوروی تا فاجعه نجیب‌الله؛ چه بر سر افغانستان…

دیوانگان نفت و ثروت

رسول پویان از خواب بخیز که دشمنان بیدار اند غافل منشین که…

میان مبارزه طبقاتی- و هنر عشق ورزیدن

Erich Fromm (1900- 1980 ). آرام بختیاری اریش فروم؛ التقاط مکاتب جهت…

  تاریخ در آینهٔ نویسنده؛ از حقیقتِ روایت تا روایتِ حقیقت

 نویسنده: مهرالدین مشید باور بر این بوده است که نویسندگان داستان‌ها…

وقتی بحران دیگر در مرز متوقف نمی‌ماند

Wahidullah Noorzai | NIDA Former Senior ANCOP/ANP Officer | Field-Based Strategic…

از فارسی‌ستیزی استعمار بریتانوی در هند تا دگرگونی نام‌های فارسی…

سلیمان کبیر نوری دوست ای ویدیویی برایم فرستاد که از جهات…

                       کام بلا 

جهان در معرض نابودی و کام  بلا  تاکی همیشه مردمان در…

میان چشمه‌های شعر

مجموعه اشعاری از روناک آلتون برگردان به فارسی:زانا کوردستانی بانو "روناک توفیق…

افغانستان؛ میدان رقابت قدرت‌ها پس از خروج آمریکا

 نویسنده: مهرالدین مشید جایگاه مردم افغانستان در میدان رقابت های کشور…

عربستان در افغانستان چه می‌خواهد؟

Wahidullah Noorzai — Former Senior Military Officer, Field Strategist &…

انسان و نیروهای سازندهٔ تمدن( بخش دوم)

«انسان معمار روشنایی در دل تاریکیِ جهان» تهیه و تدوین :…

«
»

احیای نازیسم و ​​فاشیسم در اروپا، به ویژه در اوکراین

ا. م. شیری

میلوراد دودیک (Milorad Dodik)، رئیس جمهوری صربسکا (یکی از واحدهای بوسنی و هرزگوین)، طی سخنرانی خود در یازدهمین نشست بین‌المللی نمایندگان عالی مسئول مسائل امنیتی گفت که غرب در حال پرورش ایدئولوژی فاشیسم برای مبارزه با روسیه است.

دودیک تصریح کرد: «سومین چالش مهم امنیت جهانی، تجدید حیات نازیسم و ​​فاشیسم در اروپا، به ویژه در اوکراین است. این ایدئولوژی شیطانی که باعث جنگ جهانی دوم شد، به طور ضمنی توسط غرب به عنوان ابزار اصلی در مبارزه با روسیه تلقی می‌شود».

او معتقد است که گسترش ناتو به سمت شرق بزرگترین عامل بی‌ثباتی امنیت بین المللی است. دودیک گفت: «پس از حمله به جمهوری فدرال یوگسلاوی در سال ۱۹۹۹، اولین گسترش عمدۀ ناتو به اروپای شرقی- لهستان، مجارستان و جمهوری چک  اتفاق افتاد. این گسترش ناتو به شرق اروپا نشاندهندۀ بزرگترین عامل بی‌ثباتی در نظام امنیت بین‌المللی از زمان جنگ سرد است».

این سیاستمدار تاکید کرد که اوج گسترش ائتلاف آتلانتیک شمالی «در سال ۲۰۰۸، زمانی که پیشنهاد پیوستن به گرجستان و اوکراین ارائه شد»، رخ داد. «امروز موقعیت ژئوپلیتیکی و ژئواستراتژیک جمهوری صربسکا بسیار دشوار است. بوسنی و هرزگوین برای پیوستن به ناتو تحت فشار قرار گرفته‌ است. اما جمهوری صربسکا که سیاست بی‌طرفی نظامی، به نظر ما تنها سیاست پایدار در جامعه پس از جنگ بوسنی را دنبال می‌کند، مانع از این امر می‌شود. رئیس جمهوری صربسکا تاکید کرد که ناتو به بی‌طرفی نظامی جمهوری صربسکا و صربستان بر اساس این اصل نگاه می‌کند: «هر که با ما نیست، بر ما است».

به گفته رئیس جمهوری صربسکا، اتحادیۀ اروپا تابع ایالات متحده است، اگرچه واشنگتن با اعمال تحریم ها علیه مسکو، امنیت انرژی اروپا را تهدید کرده است. دودیک گفت: «همانطور که زبیگنیو برژینسکی نوشت، امروز اتحادیۀ اروپا تابع ایالات متحده است و آشکارا به‌عنوان حامی سیاسی و نظامی رژیم کی‌یف عمل می‌کند».

علاوه بر این، تضعیف گستردۀ ساختار امنیت بین‌المللی ناشی از بی‌توجهی غرب به منافع ملی سایر کشورها و دخالت آشکار آن در امور داخلی آن‌ها است. رئیس جمهوری صربسکا تاکید کرد: «بی‌توجهی کامل به حقوق بین‌الملل به‌عنوان زیربنای اساسی سیاست بین‌الملل، احساس عدم اطمینان ایجاد می‌کند و سیاست زور را به عنوان تنها اصل در روابط بین دولت‌ها مبنا قرار می‌دهد».

او در ادامه افزود: «اعمال تحریم‌های غرب علیه فدراسیون روسیه امنیت انرژی اروپا را به خطر انداخته است. کشورهای اروپایی با وجود اینکه برای نفت و گاز روسیه جایگزین ندارند، به پیروی از سیاست آمریکا مجبور هستند و با این کار، مستقیماً به ساختاراقتصادی خود آسیب می‌رسانند». 

رئیس جمهوری صربسکا در پایان گفت: «این واقعیت تلخ سیاست انرژی امروز اتحادیۀ اروپا است».

منبع: صنعت جنگ

https://wordpress.com/post/eb1384.wordpress.com/8050

۵ خرداد-جوزا ۱۴۰۲