ابرقدرت گستاخ؛ توصیف چین از آمریکا
چین آمریکا را ابرقدرتی گستاخ نام برد که با ایجاد آشوب، بی توجهی به حقوق ملت ها و نظامی کردن نقاط مختلف دنیا به دنبال کسب منافع خود است.
واکنش شدید چین به آمریکا پس از اعزام ناو جنگی این کشور به دریای جنوبی صورت می گیرد و پکن می گوید اصلیترین دلیل متشنج شدن دریای جنوبی، ورود نیروهای دریایی و هوایی این کشور به آن است.
آمریکا به تازگی دور تازه ای از اعزام ناوهای خود به منطقه را آغاز کرده که آخرین مورد آن ناوشکن «لارنس» است که در این هفته وارد منطقه آبی دریای جنوبی چین شد.
پس از انتقادهای گسترده چین و محکوم کردن حضور این ناوشکن آمریکایی در اطراف جزایر «نن شا» در دریای جنوبی، پکن تاکید کرده است که از حقوق خود عقب نشینی نمی کند و از منافع کشور در این منطقه دفاع خواهد کرد.
آمریکا تلاش دارد در شرق، جنوب شرق آسیا و منطقه اقیانوس آرام به مقابله با چین برخیزد و هر نقطه ای که پکن حضور و نفوذ دارد واشنگتن نیز رایزنی با کشورهای آن منطقه را در دستور کار قرار می دهد.
در همین ارتباط روزنامه چاینا دیلی، ارگان حزب حاکم کمونیست چین مطلبی منتشر کرده و در آن آورده است: آمریکا ابرقدرت گستاخی است که با نظامی کردن منطقه برای تامین منافع خود گام بر می دارد.
روزنامه خاطرنشان می کند که دلیل مواج شدن آبهای منطقه به خاطر حضور آمریکایی ها است و آنها به بهانه حراست از دریانوردی در دریای جنوبی، ثبات و امنیت را به مخاطره انداخته اند.
بحث مالکیت بر جزایر مختلف دریای جنوبی یکی از منازعات اصلی امروز میان چین و آمریکا و برخی از کشورهای دیگر مدعی در این منطقه است.
نشریه چینی می نویسد: پکن مجبور است تدابیر قاطعانه تری در آینده در پیش بگیرد تا اطمینان حاصل کند منافعش بخاطر این اقدامات نظامی آمریکا مورد تهدید قرار نخواهد گرفت.
پیشتر روزنامه «گلوبال تایمز» چین نیز هشدار داده بود که ارتش این کشور باید از تجهیزات پیشرفته تری برای رویارویی با آمریکا بهره بگیرد.
رسانه های گروهی چین گزارش کرده اند که با تحرکات نادرست و تحریکات پنتاگون فضای مشورت و رایزنی روز به روز کمتر و کوچکتر می شود و چاره ای جز اتخاذ تدابیر قویتر نیست.
چاینا دیلی نوشته است که ما به دنبال جنگ برای تسلط بر منطقه نیستیم اما هرگز اجازه هم نمی دهیم دیگران حق حاکمیت و تمامیت ارضی چین را تهدید کنند.
مناقشه بر سر دریای جنوبی همواره میان چین و کشورهای شرق آسیا وجود دارد که هرازگاهی موجب بروز اختلاف و تنش بین آنها می شود.
سه کشور چین، ویتنام و فیلیپین به ترتیب اصلی ترین مدعیان مالکیت بر دریای جنوبی چین هستند.
این پهنه آبی از مسیرهای مهم کشتیرانی به شمار می رود و گفته می شود از نظر منابع طبیعی نیز بسیار غنی است.
ارزش تجارت دریایی که سالانه از این منطقه عبور می کند پنج هزار میلیارد دلار برآورد است.