چرا اخلاق در همه‌ عرصه‌های زنده‌گی میان بیش‌ترین بشرِ قرنِ…

اخلاق‌نگری به سیاست‌مدارانِ بد اخلاق: مورد ترامپ محمدعثمان نجیب نماینده‌ی مکتب-دینی فلسفی من…

برابری حقوی + استعداد ذاتی = شایسته سالاری...!

انسان ها٬ نظر به توانایی های ذاتی برابر آفریده نشده اند.…

مرغ رویا  

رسول پویان  مسوزان بال پـرواز پرستـوهـای زیبا را   میفگـن در قفسهای طلایی…

تعامل که انزوا؟

نور محمد غفوري په نړیوالو اړیکو کې د هېوادونو برخلیک د…

از کابل تا دیاسپورا؛ روایتی از هفت خوان رنج های…

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان؛ در گره گاۀ تروریسم و مردم این…

هویت و عوامل تعیین‌کننده آن: بررسی علمی و تحقیقاتی

نور محمد غفوری خلاصه هویت یکی از مفاهیم بنیادین علوم اجتماعی و…

نقد متافیزیک؛ شرط انقلابی بودن،شد

Metaphisik. آرام بختیاری متافیزیک؛ میان الاهیات، و هستی شناسی توهمی.   آغاز بحث متافیزیک…

جهان در آستانهٔ زوال دموکراسی

نویسنده: مهرالدین مشید فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی در سال ۱۹۹۱ نقطهٔ…

اتحاد 

تابکی در رنج  و دوری ها ستیم موج  نا  پید ا…

نان آوران کوچک

   ساجده میلاد در ازدحام جاده در شب ها  کودکی پرسه می‌زند هر…

یادهانی ضروری

خطاب به کسانی که به خطا، ببرک کارمل و محمود…

روناک آلتون

خانم "روناک آلتون" (به کُردی: ڕوناک ئاڵتوون)، شاعر و نویسنده‌ی…

جګړې او ورک شوي سرتېري

حميدالله بسيا په انساني تاریخ کې جګړې تل له وینو، وېر،…

تجربه های تاریخی که به سرمایه های ملی بدل نشد

نویسنده: مهرالدین مشید شکست هایی که هر روز ما را وحشتناک…

لنینگراد دیمیتری شوستاکوویچ سمفونــیِ پیروزی ارتش سرخ بر فاشیسم 

ترجمه و تنظیم: آناهیتا اردوان این ترجمه را  به مهندس ارشد…

ارزش نقد و کم‌رنگی نقدهای ادبی

یکی از بدی‌های تاریخی در جهان و کشور ما، رنگ‌باختنِ…

                یک گرفتاری با مافیا

        و یک دنیا آموزش شرعی، حقوقی، سیاسی و مدنی                               (قسمت سوم…

چند شعر کوتاه از زانا کوردستانی

گاهی اتفاقی ستاره‌ای  در دفترم چشم باز می‌کند ولی، من هنوز به آفتاب نقش…

ترور عروس خدا، توسط پدران مقدس!

Hypatia(355-415م ). ترور دختر خدا، توسط پدران مقدس! آرام بختیاری نبرد مکتب و…

مخالفان پراکنده، بازیگران متحد؛ مدیریت خلای سیاست در افغانستان

نویسنده: مهرالدین مشید اردوگاۀ از هم گسخته؛ فرصتی برای مانورهای منطقه…

«
»

آیا اسراییل در دام خود گرفتارآمده است ؟

                  نوشته ی : اسماعیل فروغی

     درحالیکه حملات ویرانگراسراییل برشمال و جنوب غزه با قساوت تمام ادامه دارد ، تحلیلگران و ناظران بین المللی و منطقه ای ، هنوز درباره ی مقاصد و انگیزه های اصلی ایجاد این جنگ هولناک و عامل و ایجادگر اصلی آن ، بحث و ابراز نظر می کنند . در میان تمام نظریات و بحث ها  دو نظریه بیشتر جلب توجه می کند : 

   ــ عده ای به این باوراند که اسباب جنگ و فاجعه ای به این عمق و گسترده گی را امریکا و اسراییل  عمداً فراهم کردند تا با براه انداختن جنگی ویرانگر و مرگباربرغزه ، هم کار حماس را یکسره کنند و هم پای حزب الله و ایران را به جنگ کشیده ، هردو را که بسیار شکننده و آسیب پذیر هم استند ، چنان بیچاره و تضعیف کنند که هر دو از بلند پروازی ها باز افتاده و تا صدسال دیگر به حال نیایند .

    اما گروه دومی برعکس به این معتقد اند که مقاومت گران حماس درهمدستی و حمایت کامل ایران ، بسیار آگاهانه و پلان شده با یورش عظیم و برق آسا بر اسراییل ، جنگ را شروع کرده ، می خواستند اسراییل را چنان در چاله ی سیاهی در غزه فرو ببرند که در ازای برآمدن از این دوزخ آتشین ، ” ببر کاغذیِ ” اسراییل به جهان رو شده ، هم اسراییل و هم حامی بزرگ اش امریکا ، در منطقه از نفس باز بیفتند و بالاخره هردو به خواسته های برحق مردم فلسطین تمکین نمایند . البته طرفداران نظریه ی دوم ، نقش مخفیانه ی روسیه و چین را به دلیل علاقمندی هردو کشور برای به چالش کشیدن امریکا در منطقه ی خاورمیانه ، از نظر دور نمی دارند .

       خوب ، حالا اینکه کدام نظریه صایب است : آیا اسراییل و امریکا این تله را گذاشتند تا حریفان شان را به دام بیندازند ؟ یا حماس و ایران ، ما نمی دانیم ؛

     آنچه می دانيم این است که آقای نتانیاهو نخست وزیر اسراییل فقط پانزده روز قبل از یورش هفتم اکتوبر، بتاریخ 22 سپتمبر 2023 ، درهفتاد و هشتمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل ، با نمایش دادن نقشه ی جدید خاورمیانه ـ شامل اسراییل واحد و یک دست ، که غزه و کرانه ی غربی در آن دیده نمی شود ، خیالات و نقشه هایی درسرداشته است : خیال محو کامل حماس از غزه و تسخیر کامل آن باریکه ، خیال کوچ دادن اجباری بیش از دو میلیون اهالی غزه به صحرای سینا و بعداً تصرف و تسخیر تمام کرانه ی باختری و در کل خیال پایان بخشیدن به داعیه ی فلسطین برای همیش .

     طوری که معلوم است برای تحقق اینهمه تخیلات ، از قبل مقدماتی هم از سوی اسراییل چیده شده بود . که عادی شدن و تحکیم روابط دیپلوماتیک با کشورهای قدرتمند عربی و بدست آوردن مهر تایید آنان براین نقشه های شوم ، از زمره ی این مقدمات بود.

      اکنون عده ی زیادی از ناظران و تحلیلگران جهانی به این باور رسیده اند که تعلل و چشم پوشی عمدی اسراییل بر یورش برق آسای هفتم اکتوبرحماس و در ادامه ی آن حمله ی خونین خودی اسراییل توسط چرخبال ها بر شرکت کننده گان بیگناه کنسرت ، همه پیش زمینه ها و بهانه هایی بود برای هجوم مرگبار بر غزه و تحقق همان تخیلات و نقشه های خطرناک . ( عنوان کردن افسانه های دروغین سربریدن اطفال توسط حماسی ها که حتا توسط جوبایدن هم گفته شد ) ، هم از زمره ی همان مقدمات و بهانه ها بود. 

     اما آیا این نقشه های شیطانی تطبیق خواهد شد ؟ آیا غزه و حماس نابود شده و به داعیه ی فلسطین نقطه ی پایان گذاشته خواهد شد ؟ که هرگز نه . نه غزه از نقشه پاک خواهد شد ، نه حماس محو و نه داعیه ی فلسطین پایان خواهد یافت .

      در تصویر پسا جنگ ، احیای دوباره ی غزه ، تقویت بیشتر از پیش حماس و حتا تشکیل دولت مستقل فلسطین به وضاحت دیده می شود …

     حقایق نشان می دهد ، حملات مرگبار اسراییل برغزه که سبب مرگ هزاران فلسطینی ـ شامل شش هزار طفل و کودک بیگناه و ویرانی غزه شده است ، برخلاف توقع اسراییل و امریکا ، به داعیه ی برحق فلسطین و مفکوره ی تشکیل دو دولت مستقل درکنارهم ، روح تازه و قوت بیشتربخشیده است .