از فارسی‌ستیزی استعمار بریتانوی در هند تا دگرگونی نام‌های فارسی…

سلیمان کبیر نوری دوست ای ویدیویی برایم فرستاد که از جهات…

                       کام بلا 

جهان در معرض نابودی و کام  بلا  تاکی همیشه مردمان در…

میان چشمه‌های شعر

مجموعه اشعاری از روناک آلتون برگردان به فارسی:زانا کوردستانی بانو "روناک توفیق…

افغانستان؛ میدان رقابت قدرت‌ها پس از خروج آمریکا

 نویسنده: مهرالدین مشید جایگاه مردم افغانستان در میدان رقابت های کشور…

عربستان در افغانستان چه می‌خواهد؟

Wahidullah Noorzai — Former Senior Military Officer, Field Strategist &…

انسان و نیروهای سازندهٔ تمدن( بخش دوم)

«انسان معمار روشنایی در دل تاریکیِ جهان» تهیه و تدوین :…

تجربه میدان در غرب افغانستان — از ادرسکن تا شیندند

Wahidullah Noorzai | Former Senior ANCOP/ANP Officer, Military & Security…

روایت اسدالله کشتمند از جنگ افغانستان؛ مجاهدین، شوروی و قدرت‌های…

https://www.youtube.com/watch?v=DGsTJnpdYQk مروز، ۱۶ سپتامبر ۲۰۲۶، بار دیگر در خدمت رفیق عزیزم،…

غنچه‌های پژمرده

گزیده‌ی اشعار اسعد لُرزاده برگردان به فارسی: زانا کوردستانی شاعر و نویسنده‌ی کُرد…

شعرهایی از روناک آلتون

بانو "روناک توفیق محمد"  (به کُردی: ڕووناک تۆفیق محمد)، متخلص به…

زندگی بدون محدودیت یا مرگ ...!

مرگ برخلاف دید صوری٬ چون نیستی تام باور موجه نیست.…

طالبان؛ از سرکوب مخالفان تا مهندسی حذف هویت‌ها

نویسنده: مهرالدین مشید بازگشت طالبان به قدرت در ۱۵ اگست ۲۰۲۱…

فراتر از فروپاشی؛ چگونه ملت‌ها پیش از شکست نظامی، شکست…

Wahidullah Noorzai Former Senior ANCOP/ANP Officer | Field Strategist | Military…

انسان و نیروهای سازندهٔ تمدن( بخش اول)

«انسان معمار روشنایی در دل تاریکیِ جهان» تهیه و تدوین :…

 دشمنی با فارسی؛ بازتاب سیاست زبانی برتری‌جویانه طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید فارسی‌ستیزی؛ چهره پنهان سیاست زبانی طالبان برای بررسی  دقیق…

نسل‌کشی هزاره‌ها یک پروژه چندوجهی بود که ریشه در سیاست‌های…

افغانستان سرزمینی نیست مانند روسیه و یا هند که بزرگ‌تر…

اگزیستنسیالیسم؛ آزادیاست، یا ترس و مرگ؟

Existenzphilosophie. آرام بختیاری فلسفه وجودی انسان؛ آزادی بورژوایی، یا رهایی جامعه؟ آیا انحلال…

۱۱ سپتامبر جهان را تغییر داد؛ زندگی من را نیز…

از صبحی که آمریکا را تغییر داد تا میدان‌های افغانستان؛…

د سیاسي فعالیت لپاره د ایډیا او رهبر جوړول

نور محمد غفوری (هیله من یم چې دا لیکنه د سیاست…

پروفیسور استاد نصیب الله سیماب

له ښاغلي پروفیسور استاد نصیب الله سیماب سره چې د…

«
»

آمریکاماسکهای آلمان وفرانسه رادزدید/غربیها به جان هم افتادند/کروناچگونه افتضاحات اخلاقی لیبرالیسم رانمایان کرد؟

با شیوع گسترده ویروس کرونا در کشورهای اروپایی و آمریکا بار دیگر واقعیت‌های این کشورها خود را نشان داد. با وجود اینکه ویروس کرونا خیلی دیرتر به کشورهای اروپایی و ایالات متحده رسید اما در این کشورها شیوع گسترده ای پیدا کرد به طوری که براساس آمارها تعداد مبتلایان به کرونا در آمریکا از مرز۲۷۰ نفر هم گذشته و از بیست کشوری که بیشترین آمار ابتلا را دارند هیجده کشور در قاره اروپا و آمریکای شمالی قرار دارند. 
عمق ناتوانی کشورهای غربی در مدیریت بحران کرونا زمانی آشکار شد که خبر اعزام پزشکان کوبایی برای کمک به ایتالیا و همچنین مخالفت وزارت خارجه آمریکا با دریافت کمک پزشکی از کوبا در صدر اخبار جهان قرار گرفت.

 تصویری که همیشه از غرب، اروپا و آمریکا، برای مردم ما و به طور کلی غیر غربی‌ها، ساخته‌اند کشورهایی پیشرفته و مردمی متمدن که در اوج تکنولوژی زندگی می کنند و با تکیه بر توانایی و عقل خود‌بنیاد با استفاده از ابزارهایی که برای تسلط بر طبیعت ساخته‌اند بر هر مشکلی چیره خواهند شد. از طرفی دیگر تصویری که از ایران و کشورهای غیر غربی نشان داده‌ می‌شود عقب ماندگی، کمبود امکانات، فقر فرهنگی و اقتصادی، توحش و بربریت بوده است.

اما بحران کرونا و ناتوانی کشورهای غربی در کنترل آن زمینه خوبی را برای بازنگری در نوع نگرش مردم ما به غرب و شناخت چهره واقعی بهشت دروغینی که از طریق رسانه و تصویرسازی همواره برای ما تبلیغ می شود فراهم کرده است. امیدواریم شاید با خواندن این گزارش آن دسته از افرادی که به قول جلال آل‌احمد دچار بیماری غرب زدگی و خودتحقیری شده‌اند به خود آمدند و واقعیت‌های دنیای امروز را خارج از سلطه‌ی امپراطوری رسانه‌ای غرب قبول کردند هرچند که بیماری غرب‌زدگی در بعضی افراد آنقدر شدید است که هیچ راهی برای درمان آن وجود ندارد. 

دزدی دریایی به سبک مدرن
این روزها بحران کرونا باعث شده تا کشورهای اتحادیه اروپا به یکدیگر هم رحم نکنند و پی‌درپی‌ محموله‌های ماسک و مواد بهداشتی و مراقبتی که از دیگر کشورها برایشان ارسال می‌شود را غارت کنند.

برای اولین بار جمهوری چک در یک اقدام حیرت‌آور ماسک های اهدایی چین به ایتالیا را ،درست زمانی که ایتالیا در شرایط بسیار بحرانی به سر می برد و نیاز شدید به مواد بهداشتی و مراقبتی داشت، غارت کرد و در پاسخ به موج انتقادات اعلام کرد که این ماسک‌ها توسط توسط افرادی دزدیده شده است. پس از این اقدام جمهوری چک روزی نیست که خبری از دزدی و غارت ماسک های اهدایی به کشورهای اروپایی شنیده نشود. 

بعد از جمهوری چک نوبت به لهستانی ها رسید تا مانع از صدور هزاران بطری ژل ضدعفونی‌کننده به نروژ بشوند. پایگاه اطلاعاتی “the local” دراین‌باره نوشت «شرکت نروژی “Norenco” از طریق سرمایه‌گذاری مشترک محلی خود کارخانه وسایل بهداشتی در کشور لهستان تأسیس کرده است و اقلام بهداشتی مورد نیاز کشور نروژ از طریق این کارخانه تأمین می‌شود. حال دولت لهستان مانع صدور اقلام بهداشتی به کشور نروژ شده است؛ دولت این کشور خواستار آن است که این شرکت به‌عوض، این محصول را برای استفاده در بیمارستان‌های لهستان ارسال کند.»

ششم فروردین ماه نیز محموله وسایل پزشکی کشور تونس در دریا توسط ایتالیا به سرقت رفت. محمد المسیلینی، وزیر بازرگانی تونس، در مصاحبه با شبکه تلویزیونی تونسی «الحوار» درباره این دزدی دریایی گفت: «آنچه برای این کشتی روی داد، شبیه به سرقت رفتن کشتی حامل ماسک ارسال‌شده از سوی چین به ایتالیا جهت کمک به مبارزه با ویروس کرونا توسط کشور چک بود. تمام کشورهای اروپایی به‌دلیل نگرانی شیوع این ویروس دچار اختلالات روحی و روانی شده‌اند و همگی آنها در همین رابطه اقدام به سرقت لوازم پزشکی مورد نیاز جهت مقابله با کرونا می‌کنند.»

اما داستان دزدی دریایی کشورهای اروپایی به همین جا ختم نمی‌شود و با ورود رئیس‌جمهور سرمایه‌دار آمریکا به این عرصه سبک جدیدی از دزدی تجهیزات پزشکی ابداع می‌شود. روز گذشته بی‌بی‌سی گزارش داد که مقام‌های دولت محلی در برلین آلمان می‌گویند با دستور دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا به شرکت M۳، تولیدکننده ماسک‌های تنفسی، ۲۰۰ هزار ماسک سفارش پلیس برلین در بانکوک و پیش از بارگیری به سوی آلمان، متوقف و به سوی آمریکا تغییر مسیر داده است. مقام‌های برلین این اقدام دولت آمریکا را «دزدی دریایی مدرن» خواندند.

آندریاس گایزل وزیر امور داخلی ایالت برلین آلمان که اقدام دولت آمریکا را دزدی دریایی مدرن خواند

المیادین نیز در گزارشی خبر داد که  آمریکا یک محموله کمک‎های پزشکی را که از کانادا برای فرانسه ارسال شده بود، سرقت کرد.

قبل‌تر هم المیادین به نقل از منابع آگاه فرانسوی گزارش داده بود که آمریکایی‌ها ماسک‌های سفارش شده از سوی فرانسه را مستقیما در باند فرودگاه‌های چین به سرقت می‌برند و تاجران آمریکایی در فرودگاه شانگهای پول‌های هنگفتی با خود دارند تا محموله ماسک‌های سفارشی از سوی کشورهای اروپایی را قاپ بزنند. البته دولت فرانسه نیز خود قبلا اقدام به دزدی ماسک کرده بود. چند روز پیش هم فرانسه ۴میلیون ماسک اهدایی سوئد به ایتالیا و اسپانیا را هنگام عبور از شهر لیون تملک کرده بود که با واکنش شدید دولت سوئد روبه‌رو شد.  اخراج کادر درمانی بیمارستان‌ها در آمریکا
«یوجین جو» پزشک آمریکایی در پیامی در توئیتر به شرایط پزشکان و پرستاران آمریکایی در مقابله با شیوع ویروس کرونا نوشت: «بیمارستان‌ها در حال اخراج پزشکان و پرستارانی می‌باشند که در رسانه‌های اجتماعی درباره شرایطی که آنها در مقابله با ویروس کرونا با آن مواجه هستند، صحبت می‌کنند. این موضوع به این دلیل می‌باشد که بیمارستان‌ها نمی‌خواهند مردم واقعیت را بدانند. صرفه‌جویی در هزینه و سود بیش از زندگی انسان‌ها در بیمارستان‌ها و شرکت‌های دارویی آمریکا اهمیت دارد.»

روز گذشته نیز بلومبرگ گزارش داد که بیمارستان‌های آمریکا کارمندان بخش درمانی را تهدید می‌کنند در صورتی که شرایط کاری خود در دوره شیوع ویروس کرونا را اعلام کنند اخراج خواهند شد و در چند مورد نیز این اتفاق افتاده است.

بر اساس گزارش بلومبرگ در شیکاگو  یک پرستار به دلیل ایمیل کردن این موضوع به همکاران خود که می خواهد ماسک حفاظتی بیشتری سر کار استفاده کند از کار اخراج شده است.

همچنین در نیویورک سیستم درمانی این ایالت به کارمندان هشدار داده در صورتی که بدون مجوز به مصاحبه بپردازند از کار اخراج خواهند شد.

تلفات گسترده کشورهای انگلیس و آمریکا
رويترز در گزارشی درباره وضعیت کرونا در انگلستان اعلام کرد: بدترین سناریوی مطرح در دولت انگلیس در صورت رعایت نکردن فاصله‌گذاری اجتماعی، ثبت ۵٠ هزار قربانی در اثر کرونا در این کشور است. دولت جانسون که تحت فشار شدید قرار دارد وعده داده تا پایان ماه، روزانه ١٠٠ هزار تست کرونا از مردم این کشور بگیرد.

التبه وضعیت بحران کرونا در آمریکا وخیم تر است و بلومبرگ گزارش داد که «آژانس مدیریت اضطراری فدرال طی نامه‌ای  ۱۰۰ هزار کیسه حمل اموات درخواست کرده و پنتاگون به دنبال خرید بیشتر از این نوع کیسه حمل جسد است. این درخواست به آژانس لجستیک دفاعی رفته است که بر توزیع کیسه اموات پنتاگون نظارت دارد.»

بر اساس گزارش بلومبرگ، پنتاگون در انبارهای خود فقط ۵۰ هزار کیسه حمل اموات دارد و این درخواست پس از آن صورت گرفت که کاخ سفید هشدار داد ممکن است ۲۴۰ هزار آمریکایی بر اثر ابتلا به ویروس کرونا جان خود را از دست بدهند.