توهم پولی، دستمزد، تورم ـــ برشی از کتاب: «درس‌گفتارهای کاپیتال»

دانش و امید، شمارهٔ ۲۹، اردیبهشت ۱۴۰۴ ــ  اوایل سال ۱۴۰۳،…

     انزوای نمایشی، همکاری پنهانی: از انکار علنی تا توافق پشت…

نویسنده: مهرالدین مشید انزوای دیپلوماتیک تا معامله در سایه: روایت دوگانه…

یوغلط خبر د جنجال منبع

نور محمد غفوری په دې ورځو کې د مغرضو او دروغجنو…

و.ای. لنین- وحدت فلسفه و سیاست

ترجمه. رحیم کاکایی اوگورودنیکوف ولادیمیر پتروویچ، دکتر علوم فلسفه، پروفسور، رئیس کرسی…

ناله یی میهن

رخت سفر ببستم و سوی وطن شدم در آرزوی دیدن مهد کهن…

از شمس النهار ، بنیاد گزاری مطبوعات مدرن

1میرعبدالواحد سادات ترقیات عالم روبه بالاست  ما از بالا به پایین می…

روز جهانی مطبوعات و روزگار آشفته و نابسامان روزنامه‌نگاری در…

نویسنده: مهرالدین مشید هرچند روز جهانی مطبوعات (۳ می) فرصتی است…

ریشه‌یابی پیدایش سادات، خواجه، آقا و بار بی‌معنای مذهبی دادن به…

محمدعثمان نجیب بخش نخست:  مراد من این‌ است تا بدانیم، چرا مردمان…

مارکوزه؛- فیلسوف التقاطی جنبش دانشجویی

Herbert Marcuse (1898-1879) آرام بختیاری نیاز  فیلسوف "چپ نو" به فرویدیسم. مارکوزه (1979-1898.م)،…

مسئولیت اخلاقی رسانه ئی  در دفاع مشترک از روشنگری ،…

نوشته  از: بصیر دهزاد   قسمت دوم  ادامه قسمت اول   نباید یک اصل عمده…

مسئولیت اخلاقی رسانه ئی  در دفاع مشترک از روشنگری ،…

نوشته  از: بصیر دهزاد   قسمت اول   انگیزه این مقاله  تداوم بحث های…

وحدت ملی یگانه ضامن بقای کشور است

اگر از چهار راهی ها گذر کنی مزدور کار ،…

تقسیم جهان 

رسول پویان  زمیـن در بین غـولان جهـان تقسیم می گردد  تـوگـویـی از…

یووالی د بریا کيلي، د نن ورځې اړتیا

ليکنه: حميدالله بسيا په تاریخ کې ډېرې داسې شېبې شته چې ملتونه…

نقش و جایگاۀ اصلی دین در جهان معاصر

نویسنده: مهرالدین مشید فشرده عصر حاضر، که با بحران‌های هویتی، اخلاقی، زیست‌محیطی…

 ماکار گرو نیروی توانای جها نیم 

             به استقبال روز بین المللی کارگر  انسان بخاطر زنده ماندن خود…

پیام تبریک به مناسبت اول ماه مه، روز همبستگی کارگران…

درود بر تلاشگران خستگی ناپذیر زندگی،   اول ماه مه، روز گرامیداشت…

هار و فراق 

 نوشته نذير ظفر ساحل ورجنيا  28 اپريل 2025 امد  بهار و   سبز …

تراشه قلب فنآوری دیجیتال سده 21

بیژن باران قلب فنآوری دیجیتال تراشه در طراحی، تولید، کاربرد، ساختن…

افغانستان؛ طعمه قدرت‌های منطقه‌یی و قربانی جنگ‌های نیابتی

چکیده افغانستان طی دهه‌های اخیر همواره درگیر جنگ، بی‌ثباتی و بحران‌های…

«
»

آمریکا برای نظامیانش در سراسر دنيا مواد مخدر تأمین می کند

  به گزارش  شبکه تلویزیونی آر تی، یک روزنامه نگار بلغاري فاش کرد: آمریکا در سال‌های اخیر، حدود ۴۷ تن انواع مواد مخدر برای نظامیانش در کشور‌های دیگر فراهم کرده است.

گزارش منتشر شده توسط دیلیانا گایتاندژیوا، روزنامه نگار تحقیقی بلغارستاني، نشان می‌دهد پنتاگون برای نظامیان آمریکایی که خارج از مرز‌های این کشور خدمت می‌کنند مواد مخدر فراهم کرده است. در سال‌های ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۳ بیش از ۵ هزار کیلوگرم (۵ تن) مواد مخدر برای سربازان آمریکایی در کوزوو ارسال شده است. همچنین حدود ۹ هزار کیلوگرم مواد مخدر به رومانی و ۲ هزار کیلوگرم مواد مخدر به نظامیان آمریکایی مستقر در استونی ارسال شده است.

این آمار از اسناد منتشر شده توسط فرماندهی ترابری نظامی آمریکا به دست آمده است. برابر سند منتشر شده دیگر توسط وزارت خارجه و دفاع آمریکا، مقادیر زیادی مواد مخدر آمفتامین نیز به نیرو‌های آمریکایی ارائه شده است. علیرغم اینکه ادعا شده این مواد مخدر می‌تواند موجب افزایش سطح هوشیاری و تقویت بنیه سربازان آمریکایی شود، برابر قوانین ارتش آمریکا، استفاده از هرگونه مواد مخدر در بین نظامیان ممنوع اعلام شده است.

همچنین این مواد مخدر برای درمان اختلال نقض تمرکز و بیماری نارکولِپسی (اختلال حمله خواب) مورد استفاده قرار می‌گیرد. سازمان غذا و داروی آمریکا از گزارش صد‌ها عوارض منفی ناشی از استفاده از دارو‌های دارای مفتامین در ارتش خبر داده است. این موارد شامل ۲۲۰ مورد فوتی ناشی از استفاده از این مواد مخدر در بین سال‌های ۲۰۰۴ تا ۲۰۲۰ است.

مایکل مألوف یکی از مقامات ارشد امنیتی سابق پنتاگون و تحلیلگر سیاسی می‌گوید آمریکا سال‌های بسیار زیادی است که چنین حجمی از مواد مخدر را برای نظامیانش تجویز می‌کند.

وي گفت: موارد اعلام شده گزارش بسیار جالبی است که برای اولین بار منتشر شده است و تاکنون چنین گزارشی که در آن آمار جامعی ارائه شده باشد را ندیده بودم. باید گفت این گزارش براساس حقایق تهیه شده است و نشان دهنده واقعیتی است که در حال حاضر با آن مواجه هستیم. در واقع هرگونه اعتیادی به جنگ می‌تواند نتیجه فراهم کردن مواد مخدر برای نظامیان آمریکایی باشد که می‌تواند منجر به جنگ استقلال آمریکا و حتی بروز جنگ‌های داخلی در این کشور شود.

مألوف افزود: در آن زمان نظامیان آمریکایی بیشتر از مشروبات الکلی استفاده می‌کردند و حالا از مواد مخدر استفاده می‌کنند. دلیل این موضوع چیست؟ این مواد مخدر به نظامیانی که به خصوص به مناطق جنگی اعزام می‌شوند، کمک می‌کند بتوانند به راحتی عملیات‌های رزمی را انجام دهند و در مکان‌های مختلف، ویرانی و تنش ایجاد کنند. البته استفاده نظامیان آمریکایی از مواد مخدر موارد بیشماری از اختلال‌های روانی و اجتماعی و برخی بیماری‌ها را برای آن‌ها به ارمغان آورده و تأثیر مخربی بر آن‌ها داشته است.