از کابل تا دیاسپورا؛ روایتی از هفت خوان رنج های…

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان؛ در گره گاۀ تروریسم و مردم این…

هویت و عوامل تعیین‌کننده آن: بررسی علمی و تحقیقاتی

نور محمد غفوری خلاصه هویت یکی از مفاهیم بنیادین علوم اجتماعی و…

نقد متافیزیک؛ شرط انقلابی بودن،شد

Metaphisik. آرام بختیاری متافیزیک؛ میان الاهیات، و هستی شناسی توهمی.   آغاز بحث متافیزیک…

جهان در آستانهٔ زوال دموکراسی

نویسنده: مهرالدین مشید فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی در سال ۱۹۹۱ نقطهٔ…

اتحاد 

تابکی در رنج  و دوری ها ستیم موج  نا  پید ا…

نان آوران کوچک

   ساجده میلاد در ازدحام جاده در شب ها  کودکی پرسه می‌زند هر…

یادهانی ضروری

خطاب به کسانی که به خطا، ببرک کارمل و محمود…

روناک آلتون

خانم "روناک آلتون" (به کُردی: ڕوناک ئاڵتوون)، شاعر و نویسنده‌ی…

جګړې او ورک شوي سرتېري

حميدالله بسيا په انساني تاریخ کې جګړې تل له وینو، وېر،…

تجربه های تاریخی که به سرمایه های ملی بدل نشد

نویسنده: مهرالدین مشید شکست هایی که هر روز ما را وحشتناک…

لنینگراد دیمیتری شوستاکوویچ سمفونــیِ پیروزی ارتش سرخ بر فاشیسم 

ترجمه و تنظیم: آناهیتا اردوان این ترجمه را  به مهندس ارشد…

ارزش نقد و کم‌رنگی نقدهای ادبی

یکی از بدی‌های تاریخی در جهان و کشور ما، رنگ‌باختنِ…

                یک گرفتاری با مافیا

        و یک دنیا آموزش شرعی، حقوقی، سیاسی و مدنی                               (قسمت سوم…

چند شعر کوتاه از زانا کوردستانی

گاهی اتفاقی ستاره‌ای  در دفترم چشم باز می‌کند ولی، من هنوز به آفتاب نقش…

ترور عروس خدا، توسط پدران مقدس!

Hypatia(355-415م ). ترور دختر خدا، توسط پدران مقدس! آرام بختیاری نبرد مکتب و…

مخالفان پراکنده، بازیگران متحد؛ مدیریت خلای سیاست در افغانستان

نویسنده: مهرالدین مشید اردوگاۀ از هم گسخته؛ فرصتی برای مانورهای منطقه…

گام بزرگ به سوی مبارزهٔ مشترک

برگزاری نشست مشترک دفتر سیاسی – اجرایی و بیروی اجرائیه…

پدر سالار

ما زنان سر زمین های جنگ  زنان جهان سوم  جهان پدر سالار وقتی…

اسدالله بلهار جلالزي

له ښاغلي (اسدالله بلهار جلالزي) سره، چې د علم او…

افغانستان، سوار بر شانه های ژیوپولیتیک پرتنش و پیچیده منطقه…

نویسنده: مهرالدین مشید روایتی از زنده گی در سایه امید یا…

«
»

به مناسبت سه‌سالگی حاکمیت امارت اسلامی طالبان

۱۵ آگوست وقتی که جهنم دهان باز کرد! 

– سیامک بهاری/ مندرج در ژورنال ۸۰۹

جهان متمدن با بهت و حیرت به پروژه مخرب و مهیبی که با صرف هزینه بیش از دو تریلیون دلار، برای دست‌به‌دست شدن قدرت، برای خلق دوباره یک هیولای تروریستی در قامت امارت اسلامی طالبان به قیمت نابودی هرآنچه ارزش‌ها و ملاک‌های انسانی در یک جامعه است می‌نگرد. در سه‌سالگی خلق دوباره این هیولا، هر آنچه را که می‌شود سقوط، فاجعه، مصیبت، بدبختی و حرمان بی‌پایان خواند، یک جا در افغانستان دوچندان شد!

راهبرد این مهندسی نفرت‌آور توسط آمریکا، متحدانش و دولت‌های مرتجع منطقه با قربانی‌کردن زندگی میلیون‌ها زن و کودک و همه مردمی که بازیچه آن بودند اجرایی شد و نکبت امارت اسلامی بر سر مردم بی‌پناه افغانستان آوار شد.

در اولین روز بازگشت طالبان، زنانی شجاع و جسور بی‌محابا به خیابان‌های کابل و هرات و مزارشریف آمدند و فریاد آزادی سر دادند. جرقه‌ای که خرمن خشم جامعه و میلیون‌ها زن را شعله‌ور کرد.

“زنان حذف‌شدنی نیستند! ما به عقب برنمی‌گردیم! مرگ بر این جهالت! ” صدای در گلو خفه شده جامعه شد و خیابان‌ها را فتح کرد و نوید مقاومت داد! از اینجا به بعد، جبهه مقاومتی شورانگیز حدفاصل گذشته و آینده شد. جهان متمدن چهره دیگری از ایستادگی و حق‌خواهی بی‌سابقه زنان را دید که سد راه همه آن شناعتی گشته که می‌خواهد این هیولای تروریستی به رسمیت شناخته شود.

۷۰ فرمان از ۱۰۰ فرمان صادر شده توسط رهبر طالبان، مستقیماً آزادی، حقوق و زندگی روزمرهٔ زنان و دختران افغانستان را هدف گرفته است و از همه شئونات زندگی، از کار، اشتغال، تحصیل تا ازدواج و هر نقش و حضور اجتماعی محروم کرده است. یک آپارتاید جنسیتی نظام‌مند علیه زنان بر جامعه تحمیل شده است. هر نوع آزادی سیاسی و اجتماعی در امارت اسلامی طالبان ممنوع است و کل جامعه به گروگان گرفته شده است.

نهادهای بین‌المللی از وخیم‌تر شدن اضطراری، اوضاع سیاسی، اقتصادی و اجتماعی در افغانستان می‌گویند. رسماً اعلام شده است نیمی از مردم افغانستان گرسنه‌اند!

تطهیر و تعامل با طالبان، عملاً اقدامی جنایی علیه مبارزات مردم و به‌ویژه زنان افغانستان است. مردم مبارز افغانستان و ایران که علیه حاکمیت‌های اسلامی مبارزه می‌کنند، باید بیشتر از هروقت دیگر برای اتحاد و همبستگی خود علیه دشمن مشترک تلاش کنند!