آیا هوش مصنوعی مسلمان است؟

عثمان نجیب من یادداشتی از یک پیش‌بینی هراس انداز در مورد…

خالق  “ قرارداد اجتماعی ” را گرامی میداریم 

میرعبدالواحد سادات  1 تتبع و نگارش از :  میر عبدالواحد سادات  دوم جولای مصادف به دوصدو چهل و هفتمین سال وفات یکی از تاثیر گزار ترین نمایندگان  عصرروشنگری اروپا و برجسته ترین نقاد آن عصر ژان ژاک روسو  است .  اندیشمندی که…

نه یک پیروزی دیپلوماتیک؛ بلکه یک اشتباه استراتژیک در هندسه‌…

نویسنده: مهرالدین مشید                              به رسمیت شناسی طالبان از سوی روسیه و…

اخراج بی رویه ی مهاجران افغان از ایران

  نوشته ی :اسماعیل فروغی       این روزها خبراخراج دسته جمعی و گسترده…

شناخت روسیه از طالبان

با خانه نشینی و بیکاری که چشم و گوش با…

داد خواهی بخاطر حق و حقوق افغانان مظلوم و داعیه…

بنام خداوند حق و عدالت مهاجرت افغانان که درطی نیم قرن…

مارکس و اتحادیه‌های کارگری(۳)

مبارزه علیه لاسالیسم و انواع اپورتونیسم آلمانی نوشته: ا. لازوفسکی برگردان: آمادور نویدی مبارزه علیه لاسالیسم…

سیاست فاشیستی اخراج افغانها باید فورا متوقف شود!

هیچ انسانی غیر قانونی نیست! جمهوری اسلامی در پی شکست مفتضحانه…

اخراج ۴۳ هزار مهاجر افغان از ایران در یک روز!!

اخراج ۴۳ هزار مهاجر افغان از ایران در یک روز،…

حکومت آخوندی ایران جنایت کربلای قرن را رقم زد، یزیدان…

محمدعثمان نجیب ایران در گرمای سوزان، زمین را زیر پای هم‌وطنان…

حیات بشری را آتش فشان خاموشی به شدت تهدید میکند

نویسنده:مهرالدین مشید جهان در معرض توفانی فراتر از جنگ سوم  این پرسش…

دومین بار طی طریق در تعامل گذری انسان با هوش…

*محمدعثمان نجیب، بنیاد‌گذار مکتب دینی فلسفی من بیش‌از این نه…

درک لنینی از دموکراسی: نگاهی از سده 21

ترجمه. رحیم کاکایی یرومنکو ولادیمیر ایوانوویچ دکترعلوم فلسفه، مشاور رئیس مجلس قانونگذاری…

افغانستان در سایۀ رقابت‌های ژئوپولیتیکی جهانی ناشی از جنگ اسرائیل…

مقدمه تنش‌های دراز ‌مدت میان ایالات متحده آمریکا، اسرائیل و جمهوری…

فیلسوف آس و پاس،- مدافع مالکیت خصوصی!

max stirner (1806-1856) آرام بختیاری ماکس اشتیرنر، آغاز آنارشیسم فردگرایانه. ماکس اشتیرنر(1856-1806.م) آلمانی،…

افغانستان- آموزشگاهی خونین برای ایران و همسایگان 

سلیمان کبیر نوری در این مقاله می‌خوانید: چکیده نئولیبرالیسم و استعمار؛ تجربه‌ای عینی افغانستان؛…

جنگ های جیوپولیتیک جدید و افغانستان تحت حاکمیت طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید از بازگشت تروریسم تا تقابل قدرت های بزرگ در…

سید جمال الدین افغان

 فیلسوف ،دانشمند بنیانگذار نهضت فکری وجنبش آزادی  خواهی افغانستان ،اساسگذار  اتحاد اسلامی ومبارز…

  به آرمان وطن

بیا برویم کشور تا بان را بسا زیم  خا نه ی…

نوستالوژی و جاذبه های فکری و اعتقادی 

نویسنده: مهرالدین مشید نوستالوژی و گذشته گرایی های فکری و اعتقادی زمانیکه…

«
»

کنفرانس تواصل تجارتی افغانستان – قزاقستان برگزار شد


اتاق تجارت و صنایع افغانستان به همکاری سفارت جمهوری قزاقستان در کابل، به منظور تقویت هر چه بیشتر همکاری ها میان شرکت ها، سازمانها و تمامی نهاد های مختلف جمهوری اسلامی افغانستان و جمهوری قزاقستان و به منظور توسعه روابط اقتصادی و تجارتی میان دو کشور، کنفرانس تواصل تجارتی افغانستان – قزاقستان را به تاریخ ۱۱ حمل ۱۳۹۵ در شهر کابل برگزار نمود.

محترم اومرتای بیتیموف سفیر قزاقستان در افغانستان، محترم شاکر کارگر نماینده خاص رئيس جمهوری اسلامی افغانستان، محترم ای توغان عمروف معاون اتاق تجارت بین المللی قزاقستان، محترم الحاج خانجان الکوزی معاون اول هیئت مدیره اتاق تجارت و صنایع افغانستان، محترم درخان سلیمانوف رئيس بورد سرمایه گذاری و صنعت (ژرسو)، محترم محمد قربان حقجو رییس عمومی اداره حمایه سرمایه گذاری افغانستان و محترم گلشیر خان رئيس مرکز نمایشگاهی افغانستان در این کنفرانس سخنرانی نمودند.

در نخست محترم اومرتای بیتیموف سفیر قزاقستان مقیم کابل، ایجاد خانه تجارت این کشور را در افغانستان زمینه خوب برای گسترش روابط بازرگانی، حل چالش های تاجران و تشویق سرمایه گزاری از طرف بازرگانان هر دوکشور دانست. بریتموف تأکید ورزید که روابط سیاسی و اقتصادی دو کشور در 15 سال گذشته افزایش یافته است اما کشورش مایل است تا سطح این روابط را بلندتر ببرد.

محترم شاکر کارگر نماینده ی ویژه‌ رییس جمهور در امور کشور های آسیایی میانه  بر حمایت جدی حکومت افغانستان از بازرگانان و سرمایه گذاران قزاقستانی خبر داده و گفت: ( در حال حاضر تجارت میان دو کشوربسیار اندک است، میزان واردات افغانستان از قزاقستان 500 میلیون دالر و سهم صادرات کشور به قزاقستان به 10 میلیون دالر طی سال میرسد.) او افزود: (در حال حاضر پروژی خط آهن لاجورد بین افغانستان، ترکمنستان و قزاقستان زیر کار قرار دارد و تا ماه اگست به بهره برداری سپرده خواهد شد.) اقای کارگر افزود که این مسیر میتواند افغانستان را از طریق ترکمنستان به قزاقستان، روسیه و بحیره بالتیک پیوند دهد. او این پروژه ها را بزرگترین پروژه های منطقه یی دانسته و گفت که کشور های منطقه باید در عملی شدن این پروژه ها همکاری بیشتر با حکومت افغانستان نمایند.

محترم ای توغان عمروف معاون اتاق تجارت بین المللی قزاقستان در جریان سخنرانی خویش ګفت: (بازرگانان و سرمایه گذاران قزاقستان آماده هستند تا مسیر های جدید گفتگو های اقتصادی و تجارتی را در افغانستان باز نمایند.) وی تأکید ورزید که افغانستان در سال 2015 میلادی به ارزش 379 میلیون دالر آرد گندم و مواد غذایی را از قزاقستان وارد کرده است ودر برابر آن به ارزش 10 میلیون دالر میوه خشک و قالین از افغانستان به قزاقستان صادر شده است.

محترم خانجان الکوزی معاون اول هیئت مدیره اتاق تجارت و صنایع افغانستان امضا تفاهم نامه را برای ایجاد خانه بازرگانی قزاقستان در افغانستان فصل جدیدی در روابط اقتصادی میان دو کشور دانست و افزود که برای حل چالش ها و منازعات تجارتی و سرمایه گذاری میان این دو کشور باید یک شورای کاری در کابل و قزاقستان ایجاد شود. آقای الکوزی تأکید کرد که قراردادهای چند جانبه بین چندین کشورهای اسیایه میانه به امضا برسد تا تجارت ګسترش یابد و همچنان  کشور های ترکمنستان و قزاقستان از شمار کشور های هستند که تسهیلات زیادی را برای بازرگانان افغان ایجاد کرده اند.

محترم محمد قربان حقجو رییس عمومی اداره حمایه سرمایه گذاری افغانستان نیز در مورد اهمیت ایجاد خانه بازرگانی قزاقستان اشاره کرد و افزود که سطح همکاری های تجارتی و سرمایه گذاری میان دو کشور باید افزایش یابد. آقای حقجو افزود که هم اکنون 44 شرکت قزاقستانی به اندازه 30 میلیون دالر در افغانستان سرمایه گذاری کرده اند.

در حاشیه این کنفرانس، عتیق الله نصرت رئیس هیئت عامل، اتاق تجارت و صنایع افغانستان و محترم ای توغان عمروف معاون  اتاق تجارت بین المللی قزاقستان به منظور گسترش روابط میان دو کشور، یک تفاهمنامه همکاری را به امضا رسانیدند. در همین حال، به منظور ایجاد مرکز تجارتی قزاقستان در کابل، تفاهمنامه ی میان مرکز نمایشگاهی افغانستان و شرکت سرمایه گذاری و صنعت (ژیرسو) کشور قزاقستان نیز به امضا رسید.

اعضای این هیئت قزاقی متشکل از تاجران و سرمایه گذاران برجسته سکتور های مختلف آنکشور همچون زراعت، معدن، مواد خام، مواد نفتی، مرغداری و سکتور تولیدی بودند که در برگیرنده تولیدات و محصولات مانند پروسس حبوبات، آرد، روغن گل آفتاب پرست، غذا های آماده شده از گل آفتاب پرست، آرد گندم، مودل های تولید انرژی افتابی، مرغداری و تولید تخم مرغ، تولید آرد، صنعت تولید مواد غذایی، پترول، دیزل و سایر مواد نفتی و آرد حبوبات می باشد.

افغانستان و قزاقستان دارای روابط دیرینه تجارتی می باشند، کشور قزاقستان بدیل خوبی برای تولیدات مواد غذایی برای افغانستان بوده میتواند. قزاقستان پروژه بازسازی شیرخان بندر را تمویل مالی نموده است. و همچنان در ولسوالی دره سوف ولایت سمنگان یک باب تعمیر را برای مکتب و یک باب شفاخانه را در ولسوالی ورس ولایت بامیان اعمار نموده است.

صیام الدین پسرلی

مسوول روابط عامه اتاق تجارت و صنایع افغانستان