سرمایه‌داری لیبرال و واکنش سوسیال‌دموکراسی

نور محمد غفوری تقابل، اصلاح یا همزیستی انتقادی؟ مقدمه سرمایه‌داری لیبرال به‌عنوان نظام…

             تشدید تنش تهران و واشنگتن؛ پس‌لرزه‌های منطقه‌ای آن

نویسنده: مهرالدین مشید سرنوشت دیکتاتوری‌های دینی؛ آزمون بقا برای اخوندیسم و…

دربارۀ «اصولنامۀ جزایی محاکم» اداره طالبان

اعلامیۀ انجمن سراسری حقوق؜دانان افغانستان بنام خداوند حق و عدالت انجمن سراسری…

هر که را مشکلی است!

امین الله مفکر امینی          2026-30-01 ! هر که را مشکلی باشد ناچار…

آ.و. لوناچارسکی

برگردان. رحیم کاکایی و.گ. بلینسکی پیشگفتار مترجم درباره ویساریون بلینسکی نویسنده، منتقد…

برهنه گویی و عریان سالاری؛ سیاستِ بی‌پرده و حاکمیتِ بی‌نقاب

نویسنده: مهرالدین مشید تحلیلی از زوال مشروعیت و فروپاشی پوشش های…

لیبرال کپیټالیزم: تاریخي شالید، بنسټونه او علمي نقد

نور محمد غفوری لنډیز  لیبراله سرمایه‌داري یا (لیبراله پانګوالي) يا (لیبرال کپیټالزم)…

همراه جمیله، وداع با گلزری!

Aitmatow, Tschingis) 20081928- ) آرام بختیاری سوسیالیسم، دیالکتیک وحدت خلقها شد. چنگیز آیتماتف،…

کیست ژورنالیست ؟

هرکی مایک در اختیارش بود ژورنالیست نیستیا  به یک رسانه …

مخاطب خاص نیست!

این سخن، با آنانی‌ست که روزی از شیر و قیماق…

نظریات قوم‌گرایانه و راسیستی مردود است!

نویسنده: نور محمد غفوری ۱. مقدمه مقالهٔ حاضر با عنوان «نظریات قوم‌گرایانه و…

       اصولنامه ی جزایی طالبان خیلی نفرت انگیزو ضد اسلامیست 

       نوشته ی : فروغی        پس ازنشروتطبیق احکام سختگیرانه و نفرت انگیز…

وفاداری به آرمان‌ها و رسالت نجات وطن

وفاداری به آرمان‌ها و رسالت نجات وطن پس از فروپاشی حکومتی…

شصت و یکمین سالگرد با افتخار حزب ما خجسته باد

رفقاى گرامى از نام سازمان حزبى ما در ايالات متحده امريكا به…

مرکه

له ښاغلي (عبدالملک پرهیز) سره د نړېوال ادبي ښوونځی اکسپرسیونیسم…

سرمایه‌داری در لبهٔ شکست؛ اقتصاد بحران‌زده و سیاست مشت‌آهنین

نویسنده: مهرالدین مشید بحران های ساختاری نظام سرمایه داری و ظهور…

سوسیال دموکراسی؛ تمایز مفهومی، تجربهٔ تاریخی و امکان بومی‌سازی در…

نور محمد غفوری مقالهٔ را تحت عنوان (چرا نهضت جدید سوسیال‌دموکراسی…

الگوریتم څه شی دی، څه وخت، چیرته او څنګه را…

نور محمد غفوري الگوریتم د ستونزې د حل لپاره د منظمو،…

د گوند کالیزه په مناسبت‎

پتمنو خویندو او ملگرو د افغانستان دخلق دموکراتیک گوند د…

بوی نفت و خون 

رسول پویان  ز خون سرخ بشر دست ظلم گلگون است  زطرف جیحـون وکارون تا امازون است  خـدا نظـاره گـر قـتل نظـم و قـانـون است  ز بیم جنگ و تجاوز بشر جگرخون است  شرار…

«
»

چپ ها باز هم در یونان قدرت را به دست می گیرند؟

یونان در حالی طی شش سال اخیر پنجمین انتخابات خود را برگزار می کند که بحران بدهی های مالی در این کشور به نظر بدون راه حل است

محمد اکبری

  الکسیس سیپراس پیش از آخرین انتخابات پارلمانی با شعارهای عوام پسندانه ای چون پاره کردن توافق مالی با اروپا، وعده داده بود به سیاست های ریاضتی پایان می بخشد و می تواند اروپا را راضی کند در موضوع بدهی های سنگین یونان به این کشور تخفیفاتی کسب کند.
این سیاستمدار چپ اما پس از پیروزی در انتخابات خیلی زود فهمید که شعارهای عامه پسندانه اش به راحتی قابل تحقق نیست و نمی توان با فریاد زدن در خیابان از زیر بدهی های معوقه فرار کرد.
آلکس سیپراس، رهبر حزب سیریزا بعد از آن که توانست به عنوان نخست‌وزیر یونان کمک‌های مالی چند میلیارد دلاری اروپا را تضمین کند، خواهان برگزاری انتخابات زودهنگام شد.

سیپراس اخیرا در توییتر خود نوشته است: “روز یکشنبه ما با رفراندومی حیاتی روبرو هستیم که در آن باید به سیستم سیاسی کهنه‌ای که از الیگارشی و فساد حمایت می‌کند، پایان دهیم.”

اما نظرسنجی ها حاکی از آن است پذیرش این حمایت های مالی که پیش شرطش سیاست های ریاضتی اقتصادی بود باعث شده از میزان محبوبیت رهبر جوان حزب سیریزا کاسته شود.

حزب دموکراسی نو که پیش از سیپراس قدرت را در دست داشت اصلی ترین رقیب سیریزا در این انتخابات است.  ونگلیس میماراکیس، رهبر حزب دموکراسی نو نیز روز گذشته (شنبه ۱۹ سپتامبر) در جمع هوادران این حزب وعده‌های سیریزا را در انتخابات قبلی مبنی بر پایان دادن به ریاضت اقتصادی “وعده‌هایی پوچ” توصیف کرد.

میماراکیس چند روز پیش در مناظره انتخاباتی، پیشنهاد تشکیل ائتلافی فراگیر با حضور سیریزا را مطرح کرد، اما سیپراس تشکیل چنین ائتلافی را “غیرطبیعی” خواند و آن را رد کرد.
بیشتر احزاب یونان موافق دریافت کمک‌های مالی اروپا هستند، اما حزب راست افراطی “سپیده زرین” که مخالف دریافت این وام‌ها است، در نظرسنجی‌ها در رتبه سوم قرار دارد.
به گفته ناظران، بحران کنونی مهاجران در اروپا، که یونان هم به شدت درگیر آن است، باعث افزایش حمایت از سپیده زرین شده که سیاست‌های ضدمهاجرتی دارد.

نتایج انتخابات در حالی در روزهای آینده مشخص خواهد شد که حزب پیروز به هیچ وجه کار ساده ای در پیش نخواهد داشت و باید در دوگانه انتظار مردم برای پایان دادن به ریاضت اقتصادی و همچنین انتظارات اتحادیه اروپا برای پرداخت بدهی های یونان یکی را انتخاب کند. اتحادیه اروپا ادامه کمک های مالی خود برای خروج بحران از این وضعیت را به ادامه سیاست های ریاضتی در یونان وابسته دانسته اما مردم این کشور از این وضعیت خسته شده و کشورهای برزگ اروپایی را مقصر پیش آمدن این وضعیت معرفی می کنند.