دولت پدیده عقلی – تحلیل موردی حمله پاکستان در ولایت پکتیکا

دولت پدیده قوم و یا دینی مطلق نیست. و دین…

هر شکستی ما را شکست و هیچ شکستی شکست ما…

نویسنده: مهرالدین مشید با تاسف که تنها ما نسل شکست خورده…

نوروز نبودت

- بیژن باران چه کنم با این همه گل و…

عرفان در مغز

دکتر بیژن باران     لامارک 200 سال پیش گفت: به پذیرش…

نماد های تاریخی- ملی و نقش آن در حفظ هویت…

نور محمد غفوری اشیاء، تصاویر، نشان‌ها، مفاهیم، یا شخصیت‌هایی که نمایانگر…

در دنیای دیجیتالی امروز، انسان‌ها به مراتب آسیب پذیرتر شده…

دیوارها موش دارند و موش‌ها گوش! این مثل یا زبانزد عام…

خالق تروریستهای اسلامی؛ الله است یا امریکا؟

افشاگری جسورانه از ژرفای حقیقت سلیمان کبیر نوری بخش نخست  درین جا می…

چگونه این بار حقانی ها روی آنتن رسانه ها قرار…

نویسنده: مهرالدین مشید از یک خلیفه ی انتحاری تا "امید تغییر"…

شب یلدا 

شب یلدا شبی شور و سرور است  شب تجلیل از مدت…

سجده ی عشق!

امین الله مفکر امینی      2024-21-12! بیا کــــه دل ز تنهایــی به کفیدن…

فلسفه کانت؛ تئوری انقلاب فرانسه شد

Immanuel Kant (1724-1804) آرام بختیاری  نیاز انسان عقلگرا به فلسفه انتقادی. کانت (1804-1724.م)،…

حال: زمانست یا هستی؟

بیت: غم فردا، کز غصه دیروز ریزد به هجوم انرژی، کشف زمان…

درختی سرشار از روح حماسی  و جلوه های معبودایی

نویسنده: مهرالدین مشید تک "درخت توت" و دغدغه های شکوهمند خاطره…

کهن میلاد خورشید 

رسول پویان  شـب یلـدا بـه دور صندلی بـسـیار زیبا بود  نشـاط و…

مبانی میتودیک طرح و تدوین اساسنامهٔ سازمانهای مدنی

نور محمد غفوری شاید همه خوانندگان محترم روش تحریر و طُرق…

انحصار طلبی ملا هبت الله، کشته شدن حقانی و سرنوشت…

نویسنده: مهرالدین مشید ختلاف های درونی طالبان و کش و قوس…

ریحان می شود

قاضی پشتون باسل حرف  نیکو مرکسان را  قوت  جان میشود قوت جسم…

کهن جنگ تمدن 

رسول پویان  نفـس در سـینۀ فـردا گـره افتاده بازش کن  بـرای خــاطــر…

ترجمه‌ی شعرهایی از بانو روژ حلبچه‌ای

هر گاه که باران،  آسمان چشمانم را در بر می‌گیرد. آن، تکه…

سلام محمد

استاد "سلام محمد" (به کُردی: سەلام موحەمەد) شاعر کُرد، زاده‌ی…

«
»

پوتین برای پنجمین بار رئیس‌جمهور روسیه شد

پوتین برای پنجمین بار رئیس‌جمهور روسیه شد

رئیس کمیسیون مرکزی انتخابات روسیه اعلام کرد: بنا بر نتایج شمارش ۹۹.۷۶ درصد آرای شرکت‌کنندگان در انتخابات هشتمین دوره ریاست‌جمهوری این کشور، ولادیمیر پوتین ۸۷.۲۹ درصد آرا را به دست آورد و برای پنجمین بار، رئیس‌جمهور روسیه شد.

الا پامفیلوا امروز دوشنبه در گزارشی از نتایج انتخابات سه‌روزه ریاست‌جمهوری روسیه افزود: بنا بر این نتایج، نیکلای خاریتونوف (نامزد حزب کمونیست روسیه) با ۴.۳ درصد آرا جایگاه دوم را به دست آورد و پس از آن، ولادیسلاو داوانکوف (نامزد حزب مردم جدید) ۳.۸۵ درصد آرا را کسب کرد. لئونید اسلوتسکی (نامزد حزب لیبرال دموکراسی روسیه) نیز ۳.۲۱ درصد آرا را به دست آورد. 

رکورد جدید مشارکت در انتخابات ریاست‌جمهوری روسیه
رئیس کمیسیون مرکزی انتخابات روسیه گفت: مشارکت در این دوره از انتخابات یک رکورد در تاریخ روسیه جدید (پس از فروپاشی شوروی) بود، چرا که افزون بر ۸۷ میلیون و یکصد هزار نفر یعنی ۷۷.۴۴ درصد واجدان شرایط شرکت در انتخابات در شعب (حضوری و مجازی) حضور پیدا کردند.
وی ضمن اعلام اتمام کار حوزه های اخذ رای و ثبت ۸۷ میلیون و ۱۱۳ هزار و ۱۲۷ رأی یعنی ۹۹.۷۴ درصد آرا تا ساعت ۱۰ صبح روز دوشنبه، نشست رسمی کمیسیون مرکزی انتخابات درباره نتایج روز پنجشنبه برگزار می شود. 
پامفیلوا گفت: انتخابات ریاست‌جمهوری روسیه بسیار عالی و شایسته برگزار شد، مشارکت مردمی بالا و بی سابقه بود و پوتین به پیروزی قاطع و قانع کننده ای دست یافت.

مخالفان روسیه به دنبال کاهش مشارکت بودند
رئیس کمیسیون مرکزی انتخابات روسیه با بیان اینکه این انتخابات از نظر درجه نفوذ تهاجمی خارجی بسیار متفاوت بود،‌اظهار داشت:  مخالفان روسیه با پیش‌بینی مشارکت بالای مردمی در انتخابات، در پی کاهش مشارکت بودند و از روش‌های ارعاب نیز استفاده کردند. 
وی اظهار داشت:‌ تلاش از خارج کشور برای تأثیرگذاری بر انتخابات ریاست جمهوری روسیه شکست خورد و هیچ تاثیری بر نتایج نداشتند.
اشاره این مقام روس به حملات پهپادی،‌ موشکی و توپخانه‌ای اوکراین به مناطق تازه پیوسته به روسیه و نیز استان بلگورود استان همجوار با اوکراین بود.شدت این حملات در برخی مناطق همچون زاپروژیا به حدی بود که رأی‌گیری خانه به خانه نیز در روز دوم برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری روسیه در دستور کار قرار گرفت. پهپادهای اوکراین که آخرین بار اواسط تابستان ۱۴۰۲ در آسمان مسکو دیده شده بودند، همزمان با برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری روسیه، باری دیگر برای ورود به فضای مسکو تلاش کردند که به گفته شهردار مسکو،‌ دو پهپاد مهاجم در منطقه مسکو ناکام ماندند. 
علاوه بر این، شرکت مخابراتی روس‌تلکام از هجمه سایبری گسترده به سامانه‌های انتخاباتی روسیه خبر داد و منشأ این حملات از اوکراین، آمریکا و انگلیس اعلام کرد. 

چچن در صدر آمار مشارکت انتخاباتی
بررسی خبرنگار ایرنا گویای آن است که در میان مناطق روسیه،‌ جمهوری چچن که بیشتر جمعیت آن را مسلمانان تشکیل می‌دهند در انتخابات هشتمین دوره ریاست‌جمهوری این کشور با ۹۶.۴۶ درصد حضور واجدان شرایط پای صندوق‌های اخذ رأی، بیشترین مشارکت را داشتند.

نگاهی به آمار مشارکت در مناطق جدید روسیه 
بنا بر این گزارش، ساکنان شبه جزیره کریمه که ۱۰ سال قبل (۱۸ مارس ۲۰۱۴ میلادی) در یک همه‌پرسی به روسیه پیوستند نیز مشارکت ۸۵.۵ درصدی در این دوره از انتخابات را داشتند.
آمار اعلامی رسمی همچنین گویای آن است که  مناطق تازه الحاق شده به روسیه پس از عملیات نظامی این کشور طی دو سال گذشته نیز مشارکت قابل توجهی در انتخابات داشته‌اند.
در میان این مناطق، ساکنان دونتسک با ۸۸.۱۷ درصد بیشتر مشارکت انتخاباتی را داشت. پس از آن، لوهانسک با ۸۷.۰۲ درصد، زاپروژیا با ۸۵.۰۲ و خرسون با ۸۳.۷۹ درصد از برخی از مناطق دیگر که قرن‌هاست در قلمرو روسیه تعریف شده اند، مشارکت بیشتری در انتخابات داشتند.

رئیس‌جمهوری روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
ولادیمیر پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه عملیاتی نظامی را که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو – کی‌یف به رویارویی نظامی تبدیل شد. این عملیات نظامی تاکنون ادامه دارد و کشورهای غربی ضمن اعمال تحریم‌ها بر روسیه، سلاح و مهمات در اختیار اوکراین قرار می‌دهند.
در ۳۰ سپتامبر ۲۰۲۲ پوتین رئیس جمهور روسیه و سران دونتسک و لوهانسک و همچنین مناطق زاپروژیا و خرسون معاهده‌هایی را در مورد الحاق خود به روسیه امضا کردند.

با اعلام مشارکت ۷۷.۴۴ درصدی مردم روسیه در انتخابات ریاست‌جمهوری، رکورد قبلی شکسته شد. پیش از این، رکورد مشارکت در انتخابات ریاست‌جمهوری روسیه مربوط به دوره نخست این انتخابات پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی بود که در آن ۷۴.۷ درصد واجدان شرایط رأی دادند. در آن انتخابات در سال ۱۹۹۱ میلادی، بوریس یلتسین به ریاست‌جمهوری برگزیده شد.

پیش از این، مراکز افکارسنجی در روسیه، مشارکت ۷۱ درصدی در انتخابات این کشور و پیروزی ولادیمیر پوتین با کسب ۸۲ درصد آرا در این انتخابات را پیش‌بینی کرده‌اند.

رأی‌گیری سراسری انتخابات هشتمین دوره ریاست‌جمهوری روسیه برای نخستین بار به مدت سه روز انجام شد. 
بنا بر اعلام مراجع رسمی روسیه، ۱۱۴ میلیون و ۲۱۲ هزار و ۷۳۴ نفر واجد شرایط شرکت در انتخابات ریاست جمهوری این کشور بودند که از این تعداد، ۱۱۲ میلیون و ۳۰۹ هزار و ۹۴۷ نفر در روسیه زندگی می کنند. شمار اتباع روس واجد شرایط شرکت در این انتخابات در خارج کشور نیز یک میلیون و ۸۹۰ هزار و ۸۶۳ نفر گزارش شد. ۱۱ هزار و ۹۲۴ شهروند روس مستقر در پایگاه فضایی بایکونور نیز می‌توانستند در این انتخابات شرکت کنند.
۹۳ هزار و ۹۲۰ شعبه اخذ رأی برای اخذ رأی شهروندان روسیه پیش بینی شده بود که از این تعداد، ۹۳ هزار و ۶۴۴ شعبه در داخل و ۲۶۹ شعبه در خارج کشور فعال بودند. هفت شعبه اخذ رأی نیز در بایکونور فعال بود.
روس‌ها برای مناطق صعب العبور و دوردست و همچنین برخی مناطق جنگی و ملوانان کشتی‌هایی که در روز رأی‌گیری بر روی دریا هستند، انتخابات زودهنگام برگزار کرده بودند.