مناسبات افغانستان با هند چرا رشک خشم آلود پاکستان را…

تاسیس یا انکشاف مناسبات میان دولت‌ها از صلاحیت‌های قبول شده…

د نوموتي تاریخپوه پوهاند محمد حسن کاکړ د اتم تلین…

. په کابل کې د روانې اونۍ د تیرې سه شنبې…

روزای خونین؛ میان نامه های زندان و تئوری انقلاب

Rosa Luemburg (1871- 1919) آرام بختیاری فدایی سوسیالیسم؛ 14 کتاب خانم روزا-…

بگذارید ادیان و فرهنگ ها بدور از سایه ی سیاست…

نویسنده: مهرالدین مشید جنگ ادیان باطل و برتری جویی هر دینی…

سیاست خارجی بی‌طرف و اقتصاد محور

در طول سه و نیم سال جوابگوی عاجل موقف افغانستان…

واخان سر و گردن أفغانستان است !

میرعبدالواحد سادات واخان سر و گردن أفغانستان است ! همه ما ،…

لوږه او جګړه

ليکنه: حميدالله بسيا لوږه، فساد، جنگونه او په نړۍ کې اقليمي…

پیورزگرا

نوشته : دکتر حمیدالله مفید داستان کوتاه  ————— ———— احمد خان خراسانی به فرماندهی …

   خالق تروریست های اسلامی؛ الله یا امریکا؟

بخش دوم سلیمان کبیر نوری      پس از افشاگری ریچارد هیدن بلک، از…

هر تفنگدار طالب هم پولیس و هم سارنوالی و هم…

نویسنده: مهرالدین مشید حاکمیت اختاپوتی ملاهبت‌الله و آینده ی ناروشن افغانستان مردم…

عشق وطن 

از زنده‌گیم دلتنگ وز زمزمه بیزارم  نه حوصلهء حرفی نه ذوق…

واخان

طی هفته اخیر سال عیسوی توسط شبکه های خبر رسانی…

نانوشته

       پس از دیر باز ، شعرقشنگ و پراُبُهَتی از" حسیب…

ګوندي فعاليتونه او دموکراسي

نور محمد غفوری ټول پوهيږو چې د بريالۍ سياسي مبارزې له…

ساعت "کنزل" نمادی از نوستالوژی؛ اما به روایتی دیگر

نویسنده: مهرالدین مشید نه یک ساعت؛ بلکه حماسه ای در فضای…

ریبوار طاها

آقای "ریبوار طاها" (به کُردی: ڕێبوار تەها) با نام کامل…

نقارۀ جنگ 

رسول پویان  نـوای ســال نــویــن تـا نقـارۀ جـنگ است  به خون خلق…

عرفان و زبان

– دکتر بیژن باران من در جهان لغات دیگران می…

ای حزب قهرمان انیس  ستمکشان

      به افتخارسالگرد حزب پر   افتخاردموکراتیک خلق افغانستان ای حزب قهرمان انیس  ستمکشان یادت…

ریباز سالار

آقای "ریباز سالار" (به کُردی: ڕێباز سالار) با نام کامل…

«
»

واشنگتن‌پست: حملات هوشمند روسیه به خارکیف، اوکراین را غافلگیر کرد

روزنامه آمریکایی نوشت حملات جدید روسیه از چند روز قبل از سمت نواحی مرزی شمال شرقی اوکراین باعث غافلگیر شدن سربازان اوکراینی در مواضع دفاعی خود در این مناطق و مواجهه آن‌ها با با اتفاقاتی که انتظارش را نداشته‌اند، شده است.

رسانه آمریکایی با اشاره به مشکلاتی که ارتش اوکراین پیش از این در زمینه کمبود نیرو و تسلیحات داشته، از تشدید شکست‌ها و مشکلات آن در پی موج جدید حملات اخیر روسیه از سمت شمال و شرق اوکراین نوشت.

روزنامه واشنگتن‌پست می‌نویسد: «تیپ دفاع ارضی ۱۲۵ ارتش اوکراین که در یک باریکه حدودا ۲۷ مایلی در مرز خارکیف با روسیه استقرار یافته بود، عادت به استفاده از پهپادهای شناسایی برای رصد روزانه برنامه مداوم روسیه برای انباشت و تقویت قوا به منظور انجام حملات احتمالی داشت. حالا این تیپ اعتراف می‌کند صبح روز اجرای حملات جدید روسیه در هشت روز قبل به خارکیف به ناگهان تصاویر پهپادهای شناسایی خود را به دلیل حملات روسیه با پارازیت‌اندازها از دست داد. دستگاه‌های اینترنت ماهواره‌ای این نظامیان اوکراینی متعلق به شرکت استارلینک که مخابرات اساسی آن‌ها را تامین می‌کرد، از کار افتاده و برای نخستین بار از زمان حمله روسیه در فوریه ۲۰۲۲ به اوکراین خنثی شدند.»

این رسانه با ذکر شکست‌هایی که در روزهای اخیر اوکراینی‌ها متحمل شده‌اند، نوشته است: «فرمانده یک واحد پهپادی متعلق به این تیپ ارتش اوکراین گفت ما از یک مقطعی به بعد کاملا کور شدیم.»

این فرمانده ۵۳ ساله که با شناسه «آرتیست» معرفی شده است، می‌گوید: «این بزرگترین مشکل ما بود. ما دیگر ندیدیم که چطور روس‌ها جابه‌جا می‌شوند و فقط به بی‌سیم‌ها و تلفن‌های همراه تا هر جا که کار می‌کردند، اتکا کردیم. تصاویر پهپادهای ما به ناگهان ناپدید شدند.»

 طی چند روز بعد، روس‌ها برای دومین بار عملیاتی در محور خارکیف را اجرا کرده و به نوشته واشنگتن‌پست، با حساب باز کردن به روی آسیب‌پذیری‌های ویژه ارتش اوکراین، نزدیک به ۵۰ مایل مربع از اراضی را در طول مرز تصرف کردند.

واشنگتن‌پست: حملات هوشمند روسیه به خارکیف، اوکراین را غافلگیر کرد
خودروهای نظامیان اوکراینی که عازم شمال خارکیف هستند

دولت آمریکا بیش از ۶ ماه قبل یک بسته کمکی جدید را برای اوکراین اعلام کرده بود که شامل اعتباراتی برای مهمات توپخانه و پدافند هوایی می‌شد اما مدت‌ها در کنگره در بن‌بست قرار گرفت و تنها ماه گذشته میلادی بود که تصویب شد.

روزنامه واشنگتن پست ارزیابی می‌کند که این رخداد باعث شد «نظامیان اوکراینی در خط مقدم نبرد به دلیل کمبود مهمات نتوانند آتش متقابل کافی را تامین کنند.»

همچنین ماه‌ها بود که پرسنل ارتش اوکراین از کمبود سرباز و افزایش شدید خستگی در میان نیروهایی که برای پیش از ۲ سال جنگیده بودند، شکایت می‌کردند اما کی‌یف در اجرای بسیج نظامی برای تامین سرباز کُند عمل کرد و در نتیجه تعداد نیروها در برخی جبهه‌های حساس کم شد.

واشنگتن پست ارزیابی می‌کند که فتوحات روزهای اخیر ارتش روسیه صرفا حاصل ضعف‌ها و کمبودهای ارتش اوکراین نبوده‌اند.

این روزنامه نوشته است: «سربازان اوکراینی هر چند اکراه دارند اما اعتراف می‌کنند که دشمن آن‌ها باهوش‌تر و انعطاف‌پذیرتر شده و برخلاف سال اول جنگ حالا مجهز به فناوری‌های پیشرفته‌ای همچون تجهیزات جنگ الکترونیک است. پیشرفت‌های جدید روسیه در خارکیف و در منطقه دونتسک اعتبار بخش پدافندی ارتش اوکراین را نیز زیر سوال برده است. حالا دیگر این سوال مطرح نیست که آیا کی‌یف می‌تواند به وعده خود برای عقب‌راندن همه مهاجمان عمل کند یا خیر. بلکه سوال این است که روسیه تا کجا می‌تواند بر نیروهای اوکراینی غلبه کرده و اراضی بیشتری را تصرف کند. حملات جدید روسیه و پیشروی‌هایش در خارکیف و دونتسک اوکراین را مجور به جابجایی و انتقال دادن نیروهای ذخیره خود از شمال کرد که خود این اقدام باعث در خطر قرار گرفتن مواضع دیگر شده است.»

واشنگتن‌پست: حملات هوشمند روسیه به خارکیف، اوکراین را غافلگیر کرد
ساختمانی ویران شده در درگیری ها در شمال خارکیف
واشنگتن‌پست: حملات هوشمند روسیه به خارکیف، اوکراین را غافلگیر کرد
نیروهای اوکراینی در حال حفر خندق در شمال خارکیف

«آرتیست» فرمانده اوکراینی می‌گوید: «نظامیان اوکراینی با وجود مشاهده برنامه‌های تقویت نیروهای روسیه نمی‌توانستند آن نوع خطوط دفاعی تحکیم شده‌ای که حالا دولت و ارتش بر آن‌ها تاکید می‌کنند را احداث کنند. از سوی دیگر روسیه یک شبکه چند لایه از بلوک‌های هرمی شکل بتونی ضد تانک مشهور به «دندان اژدها»، به همراه مین‌ها و سنگرهای تقویت شده دیگری را در سطحی وسیع کار گذاشته است؛ استحکاماتی که بسیار در دفع ضدحمله تابستان گذشته اوکراین در جنوب شرق موثر عمل کردند».

به نوشته روزنامه آمریکایی، «ولودیمیر زلنسکی رئیس‌جمهور اوکراین آوریل گذشته به بازدید از مواضع دفاعی تقویت شده جدید ارتش اوکراین در خارکیف رفت اما «آرتیست» و نیروهای دیگر اوکراینی گفتند هر زمان که واحدهای آن‌ها در آنجا برای ساخت خطوط دفاعی تقویت شده جدید تلاش می‌کردند روس‌ها با استفاده از پهپهادهای شناسایی آن‌ها را رصد و به آنها شلیک می‌کردند.»

آن‌ها از سوی دیگر برای ایجاد این مواضع دفاعی نیازمند تجهیزات مهندسی و حفاری بودند اما این تجهیزات راچون به آسانی در تیررس حمله روس‌ها قرار می‌گرفتند، به آنجا نیاوردند. سربازان اوکراینی گفتند به ویژه در سایه کم شدن کمک‌های نظامی آمریکا تسلیحات کافی برای ارائه آتش متقابل و زمان خریدن برای ساخت مواضع دفاعی  قوی‌تر را نداشته‌اند.

واشنگتن پست نوشت: «آرتیست می‌گوید سربازان واحد او برای ساخت خطوط دفاعی شب‌ها مجبور به حفاری با بیل می‌شدند».

او اضافه کرد: «خاک اینجا بسیار سفت است و تنها ماشین‌های حفاری و ماشین‌آلات استقرار استحکامات بتنی می‌توانند کار را انجام دهند. ما نتوانستیم چنین کاری را بکنیم. اگر توپخانه و مهمات کافی برای محافظت از ما وجود داشت افراد می‌توانستند شرایط اجرای کارها را پیدا کنند. اما متاسفانه ما خیلی چیزها را تلف کردیم. ما بیش از یک نیم سال را بخاطر آن‌که این کارها را انجام ندادیم، تلف کردیم.»

واشنگتن‌پست: حملات هوشمند روسیه به خارکیف، اوکراین را غافلگیر کرد
محورهای پیشروی ارتش روسیه در عملیات جدید در خارکیف

واشنگتن پست در پایان این مطلب به این موضوع اشاره می‌کند که روسیه حالا نقاط اجرای عملیات‌های جدید را هوشمندانه انتخاب کرده و در تحرک مابین رودخانه‌هایی که قابل استفاده به عنوان پوشش‌های طبیعی هستند قرار می‌گیرد.

حمله روسیه به شهر ووچانسک و نفوذ سربازانش به بخشی از این شهر نیز به مسکو یک محور دسترسی به شهر «کوپیانسک» را فراهم کرد. این شهر در سپتامبر ۲۰۲۲ توسط نیروهای اوکراینی بازپس گرفته شده بود. یک شاخه دوم حمله روسیه معطوف به روستای «لیپتسی» بود و نیروهای روسیه در آن‌جا برد مناسبی برای حمله توپخانه‌ای به شهر خارکیف، دومین شهر بزرگ اوکراین پیدا کردند.