دولت پدیده عقلی – تحلیل موردی حمله پاکستان در ولایت پکتیکا

دولت پدیده قوم و یا دینی مطلق نیست. و دین…

هر شکستی ما را شکست و هیچ شکستی شکست ما…

نویسنده: مهرالدین مشید با تاسف که تنها ما نسل شکست خورده…

نوروز نبودت

- بیژن باران چه کنم با این همه گل و…

عرفان در مغز

دکتر بیژن باران     لامارک 200 سال پیش گفت: به پذیرش…

نماد های تاریخی- ملی و نقش آن در حفظ هویت…

نور محمد غفوری اشیاء، تصاویر، نشان‌ها، مفاهیم، یا شخصیت‌هایی که نمایانگر…

در دنیای دیجیتالی امروز، انسان‌ها به مراتب آسیب پذیرتر شده…

دیوارها موش دارند و موش‌ها گوش! این مثل یا زبانزد عام…

خالق تروریستهای اسلامی؛ الله است یا امریکا؟

افشاگری جسورانه از ژرفای حقیقت سلیمان کبیر نوری بخش نخست  درین جا می…

چگونه این بار حقانی ها روی آنتن رسانه ها قرار…

نویسنده: مهرالدین مشید از یک خلیفه ی انتحاری تا "امید تغییر"…

شب یلدا 

شب یلدا شبی شور و سرور است  شب تجلیل از مدت…

سجده ی عشق!

امین الله مفکر امینی      2024-21-12! بیا کــــه دل ز تنهایــی به کفیدن…

فلسفه کانت؛ تئوری انقلاب فرانسه شد

Immanuel Kant (1724-1804) آرام بختیاری  نیاز انسان عقلگرا به فلسفه انتقادی. کانت (1804-1724.م)،…

حال: زمانست یا هستی؟

بیت: غم فردا، کز غصه دیروز ریزد به هجوم انرژی، کشف زمان…

درختی سرشار از روح حماسی  و جلوه های معبودایی

نویسنده: مهرالدین مشید تک "درخت توت" و دغدغه های شکوهمند خاطره…

کهن میلاد خورشید 

رسول پویان  شـب یلـدا بـه دور صندلی بـسـیار زیبا بود  نشـاط و…

مبانی میتودیک طرح و تدوین اساسنامهٔ سازمانهای مدنی

نور محمد غفوری شاید همه خوانندگان محترم روش تحریر و طُرق…

انحصار طلبی ملا هبت الله، کشته شدن حقانی و سرنوشت…

نویسنده: مهرالدین مشید ختلاف های درونی طالبان و کش و قوس…

ریحان می شود

قاضی پشتون باسل حرف  نیکو مرکسان را  قوت  جان میشود قوت جسم…

کهن جنگ تمدن 

رسول پویان  نفـس در سـینۀ فـردا گـره افتاده بازش کن  بـرای خــاطــر…

ترجمه‌ی شعرهایی از بانو روژ حلبچه‌ای

هر گاه که باران،  آسمان چشمانم را در بر می‌گیرد. آن، تکه…

سلام محمد

استاد "سلام محمد" (به کُردی: سەلام موحەمەد) شاعر کُرد، زاده‌ی…

«
»

همهمه ی نتایج انتخابات سال 2024 آمریکا

نتایج انتخابات در آمریکا همواره موضوعی بحث‌برانگیز و پر از انتقاد خصوصا در سال های اخیر بوده است. به عنوان یک فرد آسیایی که نگاهی متفاوت به مسائل دارم، امیدوارم قضاوت نادرستی نسبت به فرهنگ و جامعه آمریکایی و اروپایی نداشته باشم. در دنیای غرب، حقوق زنان، دموکراسی و انتخابات مباحث بسیار مستند و پررنگی هستند ودرآن نقاط قوت و مثبت زیادی میتوان یافت. اما آیا واقعاً می‌توان گفت دموکراسی به معنای حقیقی آن برقرار است؟

از اینکه همواره در پی درک عمیق‌تر از دموکراسی و تأثیرات آن در جوامع غربی و شرقی بوده‌ام. در حقیقت، شعارها و تبلیغات زیبا درباره دموکراسی و حقوق بشر، گاهی اوقات نقاب‌هایی هستند برای پنهان کردن واقعیت‌های تلخ و مداخله‌گری‌های سیاسی.

حالا نگاهی به جوهر دموکراسی بیندازیم. دموکراسی ایده‌ای است که به مردم این امکان را می‌دهد که خود تصمیم بگیرند و سرنوشت خویش را رقم بزنند. ارسطو، فیلسوف بزرگ یونانی، دموکراسی را به معنای حکمت و آگاهی جامعه می‌دانست. اما آیا می‌توانیم بگوییم مردم در دنیای امروز با این آگاهی کافی به پای انتخابات می‌روند؟ واقعیت نشان می‌دهد که بسیاری از افراد از مسائل کلیدی بی‌خبرند و تحت تأثیر تبلیغات سطحی و رسانه‌های اجتماعی قرار می‌گیرند. این وضعیت به سادگی به یک چرخه معیوب تبدیل می‌شود: رسانه‌ها موضوعات انتزاعی را به تصویر می‌کشند، مردم به آنها توجه می‌کنند و در نهایت، این اطلاعات غلط است که به برخی از بالمؤلفه‌ها در سیستم سیاسی انحراف می‌شود. در ایالات متحده، سیستم انتخاباتی آمریکا ویژگی‌های خاصی دارد که به طرز عجیبی با مفهوم دموکراسی تضاد دارد. از جمله سیستم college.

در عین حال، انتقادات از سوی خود قدرت‌های غربی نیز به گوش می‌رسد. کشورهایی که خود را قهرمانان حقوق بشر ، دموکراسی و حکومت های ایجاد شده از ارا و خواست اکثریت مردم می‌دانند، در عمل، درگیر جنایات و سوء استفاده از قدرت در نقاط مختلف جهان هستند. جنگ ویتنام و جنگ عراق نمونه‌هایی از این تناقض‌ها هستند که بر اساس دلایل کاذب به وقوع پیوستند و به ویرانی و بحران انسانی منجر شدند. این مداخلات اغلب تحت عناوینی چون مبارزه با تروریسم یا ترویج دموکراسی توجیه می‌شوند، اما در واقعیت، زندگی میلیون‌ها نفر را به خطر انداخته و به تعداد اندکی از کشورها و نخبگان قدرت‌طلب سود رسانده‌اند.

سوال اساسی این است: آیا واقعاً می‌توان به دموکراسی‌ای که در زیر سایه قدرت‌ها و جریانات سیاسی وجود دارد، امیدوار بود؟ آیا این نظام انتخاباتی، که در مواجهه با مشکلات و فسادهای ساختاری دائماً در حال تغییر است، قادر به خدمت به مردم است؟ به‌راستی دموکراسی تنها در قالب انتخابات پیاده‌سازی نمی‌شود، بلکه نیازمند آگاهی، مسئولیت‌پذیری و تلاش همگانی برای احیای حقوق بشر و عدالت است.

بنابراین، آنچه در دنیای امروز به نام دموکراسی تلقی می‌شود، می‌تواند به راحتی به ابزاری برای حفظ قدرت تبدیل شود؛ ابزاری که نمی‌تواند به واقعیات انسانی و اجتماعی پاسخ دهد، بلکه تنها به ادامه حیات خود ادامه می‌دهد. حقیقت این است که دموکراسی واقعی به قدرتی عمیق و پایدار نیاز دارد؛ قدرتی که از صدای واقعی مردم نشأت می‌گیرد و نه از بازی‌های سیاسی و دیپلماسی خودخواهانه. به این ترتیب، به‌عنوان فردی از یک فرهنگ دیگر، همواره باید بر این باور بود که دموکراسی و آزادی نه تنها با انتخاب یک فرد و نظام انتخاباتی بلکه با تلاش همگانی و آگاهی به دست می‌آیند. بدون این تلاش‌ها، رویاهای دموکراتیک و انسانی به راحتی در سایه قدرت‌های خودخواه گم خواهند شد.

نویسنده: امرالدین ‘نیکپی’