هر وسیله‌ برای رسیدن به هدف مجاز نیست!

نور محمد غفوری در تویتر محترم امرالله صالح یک جمله را…

افغانستان و درهم تنیده گی و مد و جزر حوادث…

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان سرزمینی کوهستانی و محاط به خشکه است که…

فتنه خوابیده

 قدم هلال شد و مایلم به ابرویش  فتاده مرغ دل من…

شیفته ی ترانه های مردم

 برنامه ی رادیو تلویزیون شهر تاشکند جمهوری اوزبیکستان در مورد کار…

گزیده‌ای از «درسگفتارهای کاپیتال» رفیق فقید جوانشیر در زندان

از نظر مارکس دو نوع بخش خصوصی وجود دارد مارکس ……

قهرمان تنهایی؛ قهرمانی از تبار قهرمانان دیگر

نویسنده: مهرالدین مشید قهرمان دخت روز های تنهایی در یکی از صبحگاهان…

نوای پدران!

امین الله مفکرامینی       2025-14-01 ما شـــــما را ای فرزندان دلبنــد، پروریــــــدیم این تخـــــــم…

حاکمیت طالبان و فروپاشی ارزش ها درحامعه افغانستان

نویسنده: مهرالدین مشید طالبان زخمی سرطانی بر پیکر افغانستان دردمند حاکمیت گروه…

مناسبات افغانستان با هند چرا رشک خشم آلود پاکستان را…

تاسیس یا انکشاف مناسبات میان دولت‌ها از صلاحیت‌های قبول شده…

د نوموتي تاریخپوه پوهاند محمد حسن کاکړ د اتم تلین…

. په کابل کې د روانې اونۍ د تیرې سه شنبې…

روزای خونین؛ میان نامه های زندان و تئوری انقلاب

Rosa Luemburg (1871- 1919) آرام بختیاری فدایی سوسیالیسم؛ 14 کتاب خانم روزا-…

بگذارید ادیان و فرهنگ ها بدور از سایه ی سیاست…

نویسنده: مهرالدین مشید جنگ ادیان باطل و برتری جویی هر دینی…

سیاست خارجی بی‌طرف و اقتصاد محور

در طول سه و نیم سال جوابگوی عاجل موقف افغانستان…

واخان سر و گردن أفغانستان است !

میرعبدالواحد سادات واخان سر و گردن أفغانستان است ! همه ما ،…

لوږه او جګړه

ليکنه: حميدالله بسيا لوږه، فساد، جنگونه او په نړۍ کې اقليمي…

پیورزگرا

نوشته : دکتر حمیدالله مفید داستان کوتاه  ————— ———— احمد خان خراسانی به فرماندهی …

   خالق تروریست های اسلامی؛ الله یا امریکا؟

بخش دوم سلیمان کبیر نوری      پس از افشاگری ریچارد هیدن بلک، از…

هر تفنگدار طالب هم پولیس و هم سارنوالی و هم…

نویسنده: مهرالدین مشید حاکمیت اختاپوتی ملاهبت‌الله و آینده ی ناروشن افغانستان مردم…

عشق وطن 

از زنده‌گیم دلتنگ وز زمزمه بیزارم  نه حوصلهء حرفی نه ذوق…

واخان

طی هفته اخیر سال عیسوی توسط شبکه های خبر رسانی…

«
»

نیویورک‌تایمز: طرح صلح زلنسکی «مخاطب خاص» دارد

رسانه آمریکایی در مطلبی با اشاره به طرح «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین برای پایان جنگ، گزارش داد که او گزینه‌های زیادی در مقابل ندارد و با کاهش حمایت‌های غرب، سعی دارد مردم اوکراین را برای مذاکره با روسیه آماده کند.

به گزارش نیویورک‌تایمز، چندین هفته است که زلنسکی از رهبران غربی می‌خواهد از «طرح پیروزی» او حمایت کنند، طرحی که به گفته رئیس‌جمهور اوکراین، جنگ این کشور با روسیه را در سال میلادی آینده به پایان خواهد رساند.

بااین‌حال، او در بهترین حالت تنها حمایت‌های لفظی نیم‌بندی را از متحدان غربی خود دریافت کرده است. در واقعیت، هیچ کشوری با استفاده اوکراین از موشک‌های دوربرد غربی برای حمله به اهدافی در عمق خاک روسیه موافقت نکرده و هیچ یک از قدرت‌های بزرگ جهانی حامی عضویت اوکراین در ناتو نیست.

در گزارش نیویورک‌تایمز آمده است: «می‌توان سفرهای زلنسکی به ایالات متحده و اروپا در ۶ هفته گذشته را که با هدف لابی‌گری انجام شده، به چشم یک شکست دید.»

بااین‌حال، برخی تحلیلگران نظامی و بعضی از دیپلمات‌ها بر این باورند که مخاطب واقعی سخنان زلنسکی، در واقع مردم اوکراین هستند. این تحلیلگران می‌گویند زلنسکی سعی دارد با این اظهارات به شهروندان اوکراینی نشان دهد که تمام تلاشش را کرده، تا آنها را برای توافق با روسیه آماده کند. این توافق ممکن است دلخواه مردم اوکراین نباشد، اما زلنسکی با اقدامات اخیرش دست‌کم خود را از هرگونه تقصیر مبرا کرده و غرب را مقصر جلوه داده است.

به گزارش نیویورک‌تایمز، باتوجه‌به کاهش حمایت کشورهای غربی، افزایش تلفات اوکراین در جبهه شرقی و منطقه کورسک روسیه و همچنین با نزدیک‌شدن انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا و احتمال توقف یا کاهش حمایت‌های این کشور از اوکراین، زلنسکی گزینه‌های چندانی روی میز ندارد.

«مایکل جان ویلیامز» استاد روابط بین‌الملل در دانشگاه «سیراکیوس» و مشاور سابق ناتو می‌گوید زلنسکی باید ابتدا چندین مرتبه از کشورهای غربی درخواست کند که با طرح وی موافقت کنند تا به مردم اوکراین بگوید تلاش‌هایش را کرده و تمامی راه‌ها را آزموده است. تنها در این زمان است که او می‌تواند از گزینه‌های دیگر مانند مذاکره با روسیه سخن بگوید.

دلایل مخالفت آمریکا با طرح پیروزی زلنسکی

به گزارش رسانه آمریکایی، زلنسکی تمام تلاش خود را می‌کند تا ایالات متحده و دیگر متحدان غربی خود را وادار کند تا به درخواست‌های اوکراین پاسخ مثبت دهند، تنها با این هدف که در روز مذاکره، کی‌یف در موضع قدرت قرار داشته باشد.

بااین‌حال، مقامات آمریکایی که نخواستند نامشان فاش شود به نیویورک‌تایمز گفتند که واشنگتن از طرح پیشنهادی زلنسکی ناراضی است؛ زیرا آن را غیر واقعی و کاملاً وابسته به کمک‌های غربی می‌داند.

به‌عنوان‌مثال، زلنسکی در بخشی از طرح پیشنهادی خود که تا قبل از گزارش نیویورک‌تایمز افشا نشده بود، از ایالات متحده خواسته سامانه موشکی «تاماهاک» را در اختیار اوکراین قرار دهد. یک مقام آمریکایی این درخواست را غیرممکن دانست و گفت برد موشک‌های تاماهاک بیش از ۷ برابر سامانه‌های موشکی دوربردی است که اوکراین در سال میلادی جاری پس از درخواست‌های فراوان و در تعداد محدود دریافت کرد.

مقامات آمریکایی همچنین به نیویورک‌تایمز گفتند تعداد مواردی که اوکراین به‌عنوان اهداف احتمالی در خاک روسیه شناسایی کرده، بسیار بیشتر از موشک‌هایی است که غرب توان ارسال آنها به اوکراین را دارد، امری که ایالات متحده را نسبت به کارآمد بودن طرح زلنسکی مردد کرده است.

به گزارش نیویورک‌تایمز، زلنسکی از اینکه پس از دیدار خود با بایدن در ماه سپتامبر نتوانست مجوز حمله به عمق خاک روسیه را به دست آورد، بسیار متعجب شد؛ زیرا در گذشته گرچه واشنگتن ابتدا با درخواست‌های اوکراین برای تسلیحات سنگین مخالفت می‌کرد؛ اما در نهایت مجوز ارسال این تسلیحات را صادر می‌کرد.

اثرات جنگ طولانی بر غرب و نیروهای مسلح اوکراین

این‌ها همه در حالی است که طولانی‌شدن جنگ تأثیرات خود را بر قوای اوکراین نشان می‌دهد. روسیه در جبهه شرقی در حال پیشروی است و سربازان اوکراینی که از فوریه ۲۰۲۲ مشغول جنگیدن هستند، دیگر خسته شده‌اند. از سوی دیگر، اوکراین از کمبود سرباز تازه‌نفس رنج می‌برد و افرادی که برای اعزام به خطوط مقدم داوطلب می‌شوند، معمولاً مسن و مبتدی هستند.

به ادعای رسانه آمریکایی، مردم اوکراین هنوز حاضر به اعطای امتیاز عرضی به روسیه نیستند و زلنسکی سعی دارد فشارهای سیاسی داخلی را با چشم‌انداز خارجی – که دائماً در حال تغییر است – متعادل کند.

درگیری‌ها در غرب آسیا، توجهات غرب را از اوکراین منحرف کرده است. وزیر امور خارجه فنلاند اخیراً به فایننشال تایمز گفت خستگی غرب از جنگ اوکراین کاملاً واقعی بوده و به طور فزاینده‌ای در حال افزایش است.

«کامیل گراند» معاون سابق دبیرکل ناتو و کارشناس امور دفاعی در شورای روابط خارجی اروپا که به‌تازگی به اوکراین سفر کرده، می‌گوید رفته‌رفته تعداد کسانی که درخواست اوکراین برای بازپس‌گیری ۱۰۰ درصد از قلمرو ازدست‌رفته خود را غیرمنطقی می‌دانند، در اروپا، آمریکا و حتی اوکراین، بیشتر شده است.

انتخابات آمریکا و حمایت‌های غرب

تحلیلگران می‌گویند انتخابات ریاست‌جمهوری ایالات متحده که تنها چند روز به برگزاری آن باقی مانده، نقشی تعیین‌کننده در آینده جنگ اوکراین خواهد داشت. «دونالد ترامپ» نامزد جمهوری‌خواه این انتخابات به‌وضوح نسبت به تداوم حمایت تسلیحاتی و مالی از اوکراین ابراز تردید کرده و «کامالا هریس» نامزد دموکرات نیز گرچه از حفظ حمایت‌های کنونی سخن گفته، اما بسیاری از کارشناسان می‌گویند ممکن است این حمایت‌ها را کاهش دهد.

به گزارش نیویورک‌تایمز، در این وضعیت، هدف اصلی زلنسکی این است که پیش از پایان جنگ یا حصول آتش‌بس، دعوت‌نامه‌ای برای پیوستن به ناتو دریافت کند. برخی از اعضای این ائتلاف نظامی مانند لهستان با این ایده موافق هستند؛ اما کشورهای بزرگی مانند آلمان و ایالات متحده – از ترس تشدید تنش با روسیه – هنوز به این ایده چراغ‌سبز نشان نداده‌اند.

این در حالی است که برخلاف نخستین سال جنگ، اکنون شهروندان اوکراینی غرب را به دلیل تأخیر در ارسال کمک‌های نظامی سرزنش می‌کنند.

ایالات متحده و اروپا تا امروز حدود ۲۲۰ میلیارد دلار کمک مالی و تسلیحات نظامی در اختیار اوکراین قرار داده‌اند. بااین‌حال، یک سرباز داوطلب اوکراینی می‌گوید غربی‌ها تنها به دنبال تضعیف روسیه هستند، نه پیروزی اوکراین؛ بنابراین آنها تنها به مقداری به اوکراین سلاح می‌دهند که در جنگ شکست نخورد، اما پیروز هم نشود.

یک خلبان اوکراینی به رسانه آمریکایی گفت ترجیح می‌دهد خطوط مقدم جنگ در وضعیت کنونی حفظ شده و تغییر نکند، زیرا در صورت تداوم درگیری‌ها، اوکراین نمی‌تواند با «بیل و مسلسل» حریف تجهیزات پیشرفته روسیه شود.