نوروز نگارینه از هویت ملی فرهنگی ما

یادداشت کوتاهی دربارۀ این کتاب
خوانندۀ گرامی!

کتابی را که میخواهید بخوانید مجموعهای دربارۀ نوروز است که قبلاً در سالهای بسیار دور نشر کرده ام. ولی چنانکه میدانید نوروز گذشته از آنکه یک رویداد تقویمی است، در پهلوی آن طی قرنها و سالها چنانکه سازمان ملل متحد رسماً بیان نموده است که نوروز (میراث فرهنگی بشری) به حساب میآید، این گفته خیلی عمیق است که بیانگر باستانی بودن، فرهنگی بودن و تعلق داشتن به یک گستره وسیع تمدن بشری میباشد.
مجموعۀ معنایی این سه اصل بالایی در نوشته های دربارۀ نوروز و جشنهای پیوندی آن: «چهارشنبه سوری» و «سیزده بدر » که شامل این کتاب تحقیق شده است به بررسی گرفته شده. شاید عزیزی پرسش نماید که چرا با وجودیکه این نوشته ها نشر شده، بازهم اقدام به نشر آن در کتاب جداگانهیی کرده ایم. شما میدانید که چندهزار سال است که از نوروز تجلیل به عمل میآید و هیچگاه تکراری شمرده نشده، بلکه در هربار بر گنجینهء فرهنگی آن افزوده شده است و گنجینههای افزوده حفظ گردیده و نسلهای بعد از آن استفاده میبرند.
شما آگاهید که مثلاً آثار بزرگان شعر و ادب در جهان بارها و صدها بار از سوی آدمها با افکار مختلف به نشر میرسد و این نشر و بخش همچنان ادامه دارد و باید گفت که نوروز بزرگترین همه است، میراث فرهنگی بشری است، نباید گذاشت که فقط از لحاظ تقویمی به یادها آورده شود و بس.
با این بینش بود که جناب «قاسم آسمایی» که یکی از شخصیتها در عرصهء فرهنگ میباشد، پیشنهاد کردند که مجموعه نوشته های مرا در مورد نوروز و حول حوش آن در یک کتاب الکترونیکی تنظیم نمایند که من بیدرنگ موافقت خویش را ابراز داشتم. با اظهار سپاس از او و «انتشارات راه پرچم» اینکه کتاب دست شما و دست نسلهای بعد من و شما باد.
س. راوش