چرا بگرام برای امریکا اهمیت دارد ؟ 

      نوشته ی : اسماعیل فروغی         ارچند مقامات امریکایی افواهات انتقال قوای…

ثمرهٔ بیست سال موجودیت جامعهٔ جهانی

حاکمیت طالبانی و فقر و تنگدستی مردم اختصار امارت اسلامی افغانستان، به‌مثابه…

پنجاه سال سفری پر افت؛  با یارانی چُست، اما رهبرانی…

نویسنده: مهرالدین مشید نیم‌قرن اخیر تاریخ افغانستان (۱۹۷۳–۲۰۲۳) نشان‌دهنده‌ی مبارزه‌ای نفس‌گیر،…

ترامپ چرا بگرام رامی خواهد؟

این نوشته به علت طولانی بودن دردوبخش منتشرخواهدشد. دربخش اول…

ځانګړې مرکه

په ادبي بهیر کې له پېژانده څېرې، لیکوال، کیسه لیکونکي…

سیاست تعامل تخنیکی آلمان با طالبان

واقع‌گرایی دیپلماتیک و مسئولیت بشردوستانه در این روزها در رسانه های…

په اروپا کې د کډوالو پر وړاندې د کرکې زیاتوالی

حميدالله بسيا داسې ښکاري چې د کډوالو لپاره نور د اروپايي…

طالبان در ایستگاه آخر و در آغاز خط و نشان…

نویسنده: مهرالدین مشید طالبان؛ فروپاشی قریب‌الوقوع یا بازتعریف تهدیدها؟ حادثه آفرینی های…

هجران وطن

از فرا ق  آن  میهن  حال  ا بتری  دارم روزشب به…

جنگهای اقتصادی

                                           بازیهای تسلیحاتی وبازارسازی فروش اسلحه پس ازگذشت دوران نکبتباروظالمانه ی فیودالیزم…

حق باشد بر زبانم

امین االله مفکر امینی             2025-05-10! تــا اخـــــرین نفس، حرفی حق باشد بر…

     طالبان از قطع انترنت چه می خواستند و چه می…

     نوشته ی : اسماعیل فروغی      طالبان درچهارسال گذشته درپهلوی سایراقدامات نابخردانه…

شورش دهقانی محصول رفرم مسیحیت بود

Thomas Müntzer (1490-1525) آرام بختیاری توماس مونستر اعدام شد، مارتین لوتر رهبر…

صف بندی های  تازه در قلب آسیا و بازخوانی جایگاۀ…

نویسنده: مهرالدین مشید بازتعریف جایگاه افغانستان؛ از رقابت نوین امریکا و…

نقش اساسنامه در زندگی و فعالیت حزبی

نور محمد غفوری  در مقالهٔ پیشین تحت عنوان «اساسنامهٔ حزب چیست…

هموطن، آزرده نه شو!

رژیم فعلی در وجود حاکمیت طالبان با همه قید و…

قطع انترنت هدایت به طالب است، نه صلاحیت طالب

هیچ خطری در جهان خطرناک‌‌تر از خطر خودِ‌ آمریکا برای…

در بارۀ جشن مهرگان

سلیمان "راوش" بر طبق آیه های شاهنامه فردوسی شخصیت مهرگان زادۀ…

بگرام؛ خط سرخ طالبان یا ابزاری برای بازی های سیاسی،…

نویسنده: مهرالدین مشید پایگاۀ بگرام و بازگشت آن در مرکز معادله…

نامه‌ی سرگشاده‌یی عنوانی سرمنشی ملل متحد

اولویت فلسطین، به رسمیت شناسی روی کاغذ نی‌ست محمدعثمان نجیب نماینده‌ی مکتب…

«
»

نسل نو کشور بداند

مکثی بر عمق نیت پاکستان که از

زبان‌وزیر داخله ان بیان گردید

وزیر داخله پاکستان بالاخره پس از ۷۵ سال خلقت کشورش از جانب انگلیس گفت ؛ ” افغانستان دشمن پاکستان است “

منطور از تشکیل پاکستان مقابله انگلیس و امریکا با اتحاد شوروی وقت بود تا ازگسترش سوسیالیسم در اسیا جلو گرفته شود . انگلیس و امریکا زیر پوشش اسلام کمر بند امنیتی قوی از ترکیه تا کشمیر علیه شوروی را  ایجاد کرده پکت نظامی سنتو را با اشتراک  ترکیه ، عراق وپاکستان بنام وحدت اسلامی به میان اورد .

موقعیت افغانستان درین گوشه اسیا و دشمنی تاریخی انگلیس با ان بصورت طبیعی پاکستان را به دشمنی با افغانستان وا میداشت زیرا وزیر مستعمرات انگلستان  ” پاکستان را وارث‌حقوق و وظایف مقامات برتانوی در مناطق این طرف دیورند ” اعلان کرده بود .

در زمان صدارت شاه محمود خان مسئله قبایل سرحدی که از بدنه افغانستان جدا شده و به پاکستان تعلق داده شده بود  به حیث یک مسئولیت تاریخی نزد حکومت افغانستان قرار داشت ، حکومت درین مورد از ” حق خود ارادیت مردم سرحد ” یاد کرد زیرا پاکستان از اول تاسیس با مردمان بلوچ و پشتون انطرف خط نامنهاد دیورند سیاست ظالمانه را تعقیب میکرد .

با این پیش درامد مختصر ببینیم ” که دشمن که” است ؟

اگر افغانستان دشمن پاکستان میبود در دو جنگ ان کشور با هند و در جنگ جدایی بنگلدیش که جنرال تیکه خان با سرافگندگی تفنگچه اش را از کمر باز کرده به جنرال هند تسلیم‌کرد و قطعات نظامی تحت امرش را با تمام تجهیزات به قوای نظامی هند سپرد برای افغانستان فرصتهای طلایی بود که با پاکستان از در خصومت پیش می امد و به کدام عمل نظامی دست میزد .

اما این پاکستان بود که تا کنون دشمن  افغانستان باقی مانده است و چرا ؟

— دو سال پس از تشکیل پاکستان قوای هوایی ان‌بدون کدام‌برخورد یا لشکر کشی از جانب افغانستان در سال ۱۹۴۹ قریه مغلگی در پکیا را که محل تمرکز قوای نظامی افغانستان بود بمبارد کرد .

— در همین سال مانند  انگلیس به سیاست تهدید سلطنت افغانستان پرداخته شهزاده امین جان برادر شاه امان الله را غرض تاج وتخت افغانستان تحریص نمود و بمبادمان مغلگی هم روی همین منظور اجرا شد .

— از سال ۱۹۵۹ سیاست تحت قیود در اوردن راه ترانزیت افغانستان را در داخل خاک پاکستان  شروع کرد که تا امروز ادامه دارد .

— پاکستان به سلسله دوام دشمنی دوگانه یکی دشمنی نیابتی انگلیس با افغانسنان و دیگری تخریب افغانستان سونامی جهاد را با اولین تغیر رژیم شاهی به جمهوری علیه کشور ما آغاز کرده ۵۰۰۰ تروریست را زیر رهبری حکمتیار ، ربانی و احمد شاه مسعود برای بی ثبات سازی رژیم جمهوری بسیج نمود .

— پایگاه های پرورش  نظامی تروریستان را با شعار ” جهاد افغانسنان دفاع پاکستان ”  در داخل ان کشورتاسیس کرد که تعداد انها به ۱۸۰ مرکز میرسید و هفته وار طور متوسط ۳۰ تا ۳۵ گروپ مسلح تروریستی مشتمل بر ۱۲۰۰ تا ۱۵۰۰ تروریست و تخریبکار به افغانستان‌میفرستاد تا شعار ” کابل باید بسوزد جنرال ضیا الحق  را عملی سازند .

— نواز شریف صدراعظم وقت پاکستان  حکومت دست نشانده اغای مجددی را در گورنر هاوس پشاور  برای سه ماه به کابل فرستاد وگفت بعد از سه ماه قدرت به ربانی تسلیم داده شود منظور ازین  برگماری دو شخصیت بی کفایت ایجاد یک دولت ضعیف و ناتوان بود . جنرال حمیدگل تنظیم های جهادی را در جریان این دو حاکمیت انقدر جنگاند که واقعآ کابل سوخت و مردم ان به مصیبتهای غیر قابل بیان مبتلا شد .

— در دور اول حاکمیت طالبان‌ دشمنی پاکستان بحدی شدت یافت که ریشه هدی درختان میوه دار کشور را میخریدند و به نابودی باغها و اشجار مثمر ان اقدام میکردند .

— پاکستان با هجوم نظامی امریکا و متحدین ان میدان های هوایی نظامی اش را در خدمت طیارات امریکا قرار داد تا افغانستان را بمبارد کند ، همین حالا پایگاه نظامی شمسی در بلوچستان و انگور اده در وزیرستان در اختیار طیارات درون امریکایی قرار دارد و پروازها از همانجا ها صورت میگیرد .

— در سیاست پاکستان خصومت با هر نوع حکومت در افغانستان جادارد تا نگذارد یک حاکمیت مقتدر و با ثبات در کشور ایجاد گردد . این خصومت در حقیقت با افِغانسنتان و مردم انست ولو حکومتها جانبدار خودش هم باشد .

— در نهایت پاکستان با عمق استراتژی نظامی ، اقتصادی و سیاسی اش هیچگاهی دست از تخریب ، ایجاد تفرقه ، بی ثبات سازی و دشمنی با افغانستان بر نمیدارد مگر اینکه به ان استراتژی دست کامل یابد .

— اسلحه  وابزار جنگی و دفاعی هوایی وزمینی افغانستان توسط هیچ کشور همسایه غارت نشد ، این رهبرا خائن تنظیمی  دست پرورده استخبارات پاکستان بخصوص جمعیتی ها بودند که ان وسایل حافظ نوامیس ملی کشور را به پاکستان دادند . غارت اردو و از بین بردن بهترین قوای مسلح منطقه در کشور ما ناشی از همان دشمنی تاریخی پاکستان بوده است .

— حالا افغانستان ِغارت شده ، فاقد قوای مسلح مدرن و نیرومند زمینی و هوایی ، محتاج‌جهان  ونا توان از لحاظ سیاسی و اقتصادی چه دشمنی با پاکستان میتواند که وزیر داخله ان میخواهد  دشمنی  پاکستان را زیر نام دشمنی افغانسنان با پاکستان  توجیه نماید ؟

سردمداران پاکستان اگر بتوانند جسد بی جان‌کشور مارا هم به لگد میکوبند ولی بازهم خصومت شان پایان نمی یابد .

همسایه ها باید نام از دوستی دوامدار با یکدیگر ببرند و در حسن همجواری زندگی کنند اما پاکستان بجای ان به دشمنی دوامدار ادامه میدهد.

پاکستان در دشمنی با افغِانستان موفق بوده است زیرا دسته تبریکه او درخت افغانستان را قطع میکند از خوددرخت افِغانستان یعنی خائنین و وطنفروشان افغانستان میباشد .