بوی نفت و خون 

رسول پویان  ز خون سرخ بشر دست ظلم گلگون است  زطرف جیحـون وکارون تا امازون است  خـدا نظـاره گـر قـتل نظـم و قـانـون است  ز بیم جنگ و تجاوز بشر جگرخون است  شرار…

چه ارزان فروختند!

امین الله مفکر امینی                        2026-22-01! چه ارزان فروختند مردمِ دانـــــای  میهن ما را…

پاسخ به سیاه‌مشق آقای انجنیر کمال بهادری (نامی بی‌هویت که…

درباره‌ی مسئولیت جمعی، نقد سیاسی و ضرورت عبور از فردمحورینوشته‌ی…

چرنیشفسکی نیکولای گاوریلوویچ

ترجمه. رحیم کاکایی پ. ا. نیکولایف.  بخش یکم نیکولای گاوریلوویچ چرنیشفسکی در ۱۲…

ټکنالوژي، سیاست او د عدالت پوښتنه

نور محمد غفوری ایا د نوې زمانې په راتګ سره ټولنیز…

وحدت به‌مثابه پراتیک تاریخی

بازخوانی تیوریک نشست شصت و یکمین سالگرد تأسیس حزب دموکراتیک…

یادنامهٔ دکتورعبدالسلام آثم

ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ در روزگاری که تاریخ کشورما مشحون از رخ داد های…

بحران فقر در افغانستان: عوامل، چشم‌انداز و راهکارهای مقابله با…

افغانستان در یکی از تاریک‌ترین برهه‌های تاریخ معاصر خود بصورت…

بازسازی نیروی چپ دموکراتیک افغانستان

افغانستان در یکی از پیچیده‌ترین و بحرانی‌ترین مراحل تاریخ معاصر…

طالبان؛ گسست خشونت‌بار و تعلیق تاریخ در افغانستان

نویسنده: مهرالدین مشید حکومت ضد تاریخی طالبان؛ نمادی ازایستایی در برابر…

گزارش از جریان نشست شصت و یکمین سالگرد تاسیس ح…

           نشست شصت و یکمین سالگرد تاسیس ح د خ ا…

عقل چیست ؟

د مولانا سعید افغاني : آزاده ، ټولنیزه ،علمي ، فرهنګي  او نشراتي ارګان …

د تصوف او عرفان په تړاو مرکه‎

له ښاغلي پوهاند محمد بشیر دودیال سره، چې د علم،…

نمک شناسان!

امین الله مفکر امینی                     2026-15-01! دوستش میدارم آنــرا کزاعمــــاقی قلبی  مملو زمهــــرش دوستم بــــدارد  بسی…

رمان نیهلیستی، عرفان رفرمیستی، روشنفکر پوپولیستی

Aldous Huxely (1894- 1963) آرام بختیاری روشنفکران و فرهنگسازان در رمانهای هاکسلی. آلدوس…

پیام شادباش رفیق سلطانعلی کشتمند

پیام شادباش رفیق سلطانعلی کشتمند، از بنیان‌گذاران حزب دموکراتیک خلق…

دا نه یو انتخاب دی، بلکې یو تاریخي مسؤلیت دې 

درنو محضرو ملګرو! نن موږ دلته یوازې د یوې عادي غونډې…

فرخنده باد  شصت ویکمین سالروز تاسیس حزب دیموکراتیک خلق افغانستان

رفقای عزیز! امروز بخاطر تجلیل  شایسته ازشصت ویکمین سالروز حزب دیموکراتیک…

از اختناق در سطح طالبان تا اختناق در دموکراسی های…

نویسنده: مهرالدین مشید اختناق داخلی طالبان و مصلحت‌گرایی جهانیان اختناق در افغانستان…

فــــــــــــــراخــــــــــوان

نشست مشترک شورای اروپایی حزب آبادی افغانستان و تشکل نوین…

«
»

ناکامی غرب در افغانستان؛ مسابقه غربی‌ها برای فرار از این کشور

ناکامی غرب در افغانستان؛ مسابقه غربی‌ها برای فرار از این کشور

کشورهای غربی روز چهارشنبه برای تکمیل ماموریت تخلیه هزاران نفر از افغانستان شتاب کردند، زیرا فرجه ۳۱ اوت (۹ شهریور) برای خروج نیروهای بیگانه از این کشور نزدیکتر می شود و هیچ نشانه ای از موافقت طالبان با تمدید این مهلت به چشم نمی خورد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، در یکی از بزرگترین عملیات ترابری هوایی، آمریکا و متحدانش بیش از ۷۰ هزار نفر از جمله شهروندان خود، پرسنل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) و افاغنه در معرض خطر را از ۱۴ اوت (۲۳ مرداد) از افغانستان خارج کرده اند.

این تاریخ یک روز قبل از سیطره طالبان بر کابل پایتخت افغانستان برای پایان دادن به حضور نظامی ۲۰ ساله بیگانگان در این کشور بود.

جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا از خطرات فزاینده برای نظامیان آمریکایی در افغانستان سخن گفت و آژانس های امدادرسان درخصوص بحرانی انسانی برای مردم باقی مانده در این کشور هشدار دادند.

بایدن گفت که آمریکا در جهت تحقق این ضرب الاجل که سال گذشته برای پایان دادن به طولانی ترین جنگ آمریکا با طالبان تعیین شد، پیش رفته اند.

بایدن افزود: هرچه زودتر بتوانیم کار را تمام کنیم، بهتر است. هر روز عملیات، خطرات بیشتری را برای نیروهای ما به همراه دارد.

در همین حال، دو مقام آمریکایی در حالی که خواستند نامشان فاش نشود، گفتند که نگرانی زیادی از بابت خطر بمب گذاری های انتحاری داعش در فرودگاه کابل وجود دارد.

از زمان کنترل طالبان بر افغانستان، دهها هزار نفر از مردم این کشور از ترس رفتار این گروه، در فرودگاه کابل ازدحام کرده اند و آنها که خوش شانسند صندلی هایی در هواپیماها گیر آورده اند.

بسیاری نیز در بیرون از فرودگاه جایی که نظامیان آمریکا، انگلیس و کشورهای دیگر می کوشیند نظم را برقرار کنند، به امید خروج از کشور تجمع کردند.

براساس اعلام نهادهای امدادرسان، در حالی که اکنون تمرکز بر کسانی است که سعی در فرار دارند، خطر گرسنگی، بیماری و اذیت و آزار بازماندگان را تهدید می کند.

«دیوید بسیلی» مدیر اجرایی برنامه جهانی غذای سازمان ملل به رویترز در دوحه گفت: طوفان کاملی به دلیل چند سال خشکسالی، درگیری، اوضاع بد اقتصادی توام با کووید در راه است.

وی از جامعه جهانی خواست مبلغ ۲۰۰ میلیون دلار کمک غذایی برای رسیدگی به مردم افغانستان اهدا کند.

اتحادیه اروپا اعلام کرد که درصدد چهار برابر کردن کمک های خود به افغانستان است و در حال هماهنگی با سازمان ملل برای تحویل دادن این کمک ها و همچنین تضمین امنیتی است.

کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل نیز گفت که گزارش های موثفی از تخلفات جدی طالبان دریافت کرده که شامل اعدام شتابزده غیرنظامیان و نیروهای امنیتی افغان که تسلیم شده اند، می شود. طالبان گفته که درمورد گزارش های مربوط به جنایات تحقیق می کند.

یک دیپلمات ناتو در کابل در حالی که خواست نامش فاش نشود، به رویترز گفت که گروه های امدادرسان از بابت خارج کردن کارکنان افغان مایوس هستند و کشورهای همسایه باید مرزهای زمینی شان را باز کنند تا افراد بیشتری امکان ترک افغانستان را به دست آورند.

این دیپلمات افزود: ایران، پاکستان و تاجیکستان باید تعداد بیشتری را از مسیرهای زمینی یا هوایی خارج کنند.

طالبان با اعلام اینکه همه نیروهای خارجی باید تا ۳۱ اوت از افغانستان خارج شوند، از آمریکا خواست از افغان های مستعد نخواهد این کشور را ترک کنند و همچنین مردم را در فرودگاه متقاعد کند به خانه بازگردند. طالبان تاکید کرد که چیزی برای ترسیدن وجود ندارد.

دولت هلند همچنین دولت های دیگر اعلام کرد که به طور قطع، بسیاری از افراد واجد شرایط پناهندگی سر وقت از افغانستان خارج نمی شوند.دولت تحت حمایت آمریکا در افغانستان، دو دهه پس از سرکوبی طالبان در پی حملات یازده سپتامبر ۲۰۰۱، با خروج نیروهای آمریکایی و متحدانش از افغانستان سقوط کرد. رهبران طالبان مذاکرات درمورد تشکیل دولت را آغاز کرده اند.