چه بازی دردناک با سرنوشت انسان 

نویسنده: مهرالدین مشید  قدرت ابزاری برای رهایی انسان، نه ابزاری برای…

آیا هوش مصنوعی مسلمان است؟

عثمان نجیب من یادداشتی از یک پیش‌بینی هراس انداز در مورد…

خالق  “ قرارداد اجتماعی ” را گرامی میداریم 

میرعبدالواحد سادات  1 تتبع و نگارش از :  میر عبدالواحد سادات  دوم جولای مصادف به دوصدو چهل و هفتمین سال وفات یکی از تاثیر گزار ترین نمایندگان  عصرروشنگری اروپا و برجسته ترین نقاد آن عصر ژان ژاک روسو  است .  اندیشمندی که…

نه یک پیروزی دیپلوماتیک؛ بلکه یک اشتباه استراتژیک در هندسه‌…

نویسنده: مهرالدین مشید                              به رسمیت شناسی طالبان از سوی روسیه و…

اخراج بی رویه ی مهاجران افغان از ایران

  نوشته ی :اسماعیل فروغی       این روزها خبراخراج دسته جمعی و گسترده…

شناخت روسیه از طالبان

با خانه نشینی و بیکاری که چشم و گوش با…

داد خواهی بخاطر حق و حقوق افغانان مظلوم و داعیه…

بنام خداوند حق و عدالت مهاجرت افغانان که درطی نیم قرن…

مارکس و اتحادیه‌های کارگری(۳)

مبارزه علیه لاسالیسم و انواع اپورتونیسم آلمانی نوشته: ا. لازوفسکی برگردان: آمادور نویدی مبارزه علیه لاسالیسم…

سیاست فاشیستی اخراج افغانها باید فورا متوقف شود!

هیچ انسانی غیر قانونی نیست! جمهوری اسلامی در پی شکست مفتضحانه…

اخراج ۴۳ هزار مهاجر افغان از ایران در یک روز!!

اخراج ۴۳ هزار مهاجر افغان از ایران در یک روز،…

حکومت آخوندی ایران جنایت کربلای قرن را رقم زد، یزیدان…

محمدعثمان نجیب ایران در گرمای سوزان، زمین را زیر پای هم‌وطنان…

حیات بشری را آتش فشان خاموشی به شدت تهدید میکند

نویسنده:مهرالدین مشید جهان در معرض توفانی فراتر از جنگ سوم  این پرسش…

دومین بار طی طریق در تعامل گذری انسان با هوش…

*محمدعثمان نجیب، بنیاد‌گذار مکتب دینی فلسفی من بیش‌از این نه…

درک لنینی از دموکراسی: نگاهی از سده 21

ترجمه. رحیم کاکایی یرومنکو ولادیمیر ایوانوویچ دکترعلوم فلسفه، مشاور رئیس مجلس قانونگذاری…

افغانستان در سایۀ رقابت‌های ژئوپولیتیکی جهانی ناشی از جنگ اسرائیل…

مقدمه تنش‌های دراز ‌مدت میان ایالات متحده آمریکا، اسرائیل و جمهوری…

فیلسوف آس و پاس،- مدافع مالکیت خصوصی!

max stirner (1806-1856) آرام بختیاری ماکس اشتیرنر، آغاز آنارشیسم فردگرایانه. ماکس اشتیرنر(1856-1806.م) آلمانی،…

افغانستان- آموزشگاهی خونین برای ایران و همسایگان 

سلیمان کبیر نوری در این مقاله می‌خوانید: چکیده نئولیبرالیسم و استعمار؛ تجربه‌ای عینی افغانستان؛…

جنگ های جیوپولیتیک جدید و افغانستان تحت حاکمیت طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید از بازگشت تروریسم تا تقابل قدرت های بزرگ در…

سید جمال الدین افغان

 فیلسوف ،دانشمند بنیانگذار نهضت فکری وجنبش آزادی  خواهی افغانستان ،اساسگذار  اتحاد اسلامی ومبارز…

  به آرمان وطن

بیا برویم کشور تا بان را بسا زیم  خا نه ی…

«
»

ناتو تا سال ۲۰۳۰ چگونه خواهد بود؟

نویسنده: ولادیمیر مالیشف مترجم: ک. رادین برگرفته از : سایت روسی «بنیاد فرهنگ استراتژیک»‌

وزرای خارجه کشورهای عضو ناتو اواخر سال ۲۰۲۰، در اجلاسی مجازی «لزوم اصلاح ناتو به‌منظور انطباق آن با چالش‌های جهانی» را مورد بحث قرار دادند. دبیرکل آلیانس (ناتو) «ینس استولتنبرگ» گفت «ما باید به تغییر ادامه دهیم … وقت آن است که مفهوم استراتژیک ناتو را به روز کنیم [در سال ۲۰۱۰ به تصویب رسیده بود. هیأت تحریریه]. وی تبدیل ناتو به‌عنوان «اتحاد منطقه‌ای» به اتحادی با «رویکرد جهانی» را به‌عنوان یکی از جهات اصلی تغییر عنوان کرد. گزارش «ناتو ــ ۲۰۳۰: وحدت در عصر جدید» به شرکت‌کنندگان در جلسه وزیران ارائه شد. در این گزارش پیشنهاد شده است که امکان مسدود کردن تصمیمات آلیانس از سوی اعضای منفرد آن محدود و جلوگیری از تصمیمات بلوک نظامی ‌«با انگیزه سیاسی» منع شود. این سند شامل ۱۳۸ پیشنهاد است. به‌ویژه، سخن بر سر افزایش «توانایی بازدارندگی» ناتو پس از اتحاد مجدد کریمه با روسیه و در مورد حفظ «برتری تکنولوژیکی» بلوک نظامی ‌غرب بر چین و روسیه است. نسخه نهایی گزارش ناتو ۲۰۳۰ در نشست بعدی ناتو در بروکسل در سال ۲۰۲۱ ارائه می‌شود. در این گزارش آمده است که: «ناتو باید به تهدید‌ها و اقدامات خصمانه روسیه به‌لحاظ سیاسی یک‌پارچه، قاطع و پیگیرانه و بدون بازگشت به تعامل عادی [با روسیه] واکنش نشان بدهد … در صورت تهدید ناتو باید صریح و با قدرت پاسخ بدهد». استولتنبرگ سخنان خود را به اینکه «روسیه معاهدات را نقض و تضعیف می‌کند» و همچنین «سلاح‌های جدیدی را به‌کار می‌گیرد» تکرار کرد. دامنه اتهامات علیه روسیه گسترش یافته است: «روسیه نیروهای خود را در کشورها ــ نزدیک‌ترین همسایگان ما، با نقض خواسته‌های دولت‌های خود مستقر کرده است [؟] … الحاق غیرقانونی کریمه … ادامه بی‌ثبات کردن شرق اوکراین … نیروهای روسی در مناطقی از گرجستان  و همچنین در مولداوی ، در ترانس نیستریا (پری دنیستر یا به فارسی فرادنیستر. منطقه‌ای که عمدتاً در کنار رود دنیستر در شرق مولداوی و در همسایگی با اوکراین قرار دارد. مترجم) مستقر هستند.

آنچه در پس‌زمینه امتناع از «تعامل عادی» (با روسیه) قرار دارد درخواست استولتنبرگ برای «ادامه گفت‌وگو با روسیه» در مورد پیمان ۳ START ــ (پیمان بین روسیه و آمریکا در مورد اقداماتی برای کاهش بیشتر و محدود کردن سلاح‌های تهاجمی ‌استراتژیک)، که در آغاز سال ۲۰۲۱ منقضی می‌شود، است ــ چیزی نیست جز شواهدی از آمادگی برای ادامه شانتاژ علیه روسیه و تحت فشار قراردادن بیشتر آن. این نتیجه‌گیری با بیان «استوتنبرگ» مبنی بر عقب‌نشینی ناتو از افغانستان تأیید می‌شود. در مورد مقیاس و اشکال حضور نیروهای ناتو در این کشور در نشست وزیران دفاع اعضای ناتو در فوریه ۲۰۲۱ باید «برخی تصمیمات دشوار» اتخاذ گردد. روسیه اتهامات غرب را رد و به استقرار سلاح‌های هسته‌ای توسط آمریکایی‌ها در خاک متحدان ناتوی خود از میان کشورهای غیر‌هسته‌ای اشاره می‌کند. رئیس کمیته بین‌المللی شورای فدراسیون « کنستانتین کوساچیف کوساچوف» اشاره می‌کند که «همان آلمان، اگر مستقیم هم نباشد، غیر‌مستقیم به سیستم‌های مرتبط با سلاح‌های هسته‌ای ارتباط پیدا می‌کند». «استولتنبرگ» ضمن پاسخ به مسئله «احتمال مداخله نظامی ‌روسیه در بلاروس و مولداوی» اعلام کرد که متحدان ناتو « قاطعانه از تمامیت ارضی و استقلال مولداوی» حمایت می‌کنند و مخالف مداخله خارجی (روسیه) در بلاروس هستند. برای بحث در مورد «تغییر جهانی توازن قدرت، مرتبط با اعتلاء و ظهور چین»، شرکای آلیانس در منطقه آسیا ــ اقیانوسیه ــ استرالیا، ژاپن و کره جنوبی به نشست آنلاین ناتو دعوت شدند. جالب است که در چارچوب «نوسازی» اعلام شده ناتو این بلوک نظامی‌ قرار است در حل وظایفی مانند مبارزه با تغییرات آب و هوا، توسعه انرژی سبز، استفاده از هوش مصنوعی، توسعه قطب شمال و غیره مشارکت کند. آیا این بیش از حد نیست؟ همان‌طور که روزنامه ایتالیایی «جورناله» متذکر می‌شود که «همه اینها برای نشان دادن به همه منتقدان لازم است: آلیانس ــ این نه آناکرونیسم است بلکه یک سازمان جهانی آینده است، که قادر است نه تنها به مسائل نظامی ــ سیاسی بپردازد». بلوک نظامی ‌غرب با حفظ ماهیت نظامی‌گری خود، هرچه بیشتر به‌طور مشخص و با قاطعیت از چارچوب حل وظایف کاملاً نظامی‌ فراتر می‌رود. عبارت «سازمان جهانی آینده» که توسط نشریه ایتالیایی مورد استفاده قرار گرفته، معنای دیگری جز تلاش جدید غرب برای سلطه بر جهان در این یا آن شکل‌اش ندارد.