مالزیایی ها زامبی وار به اوباما اعتراض کردند
اعتراض برنامه ریزی شده گروه های مختلف به سفر باراک اوباما رییس جمهور مالزی در کوالالامپور همچنان ادامه دارد و گروهی از جوانان معترض با شمایل زامبی (مرده های متحرک ترسناک) از وی استقبال کردند.
گروه های مخالف پیوستن مالزی به پیمان فرا اقیانوسیه ای موسوم به ترانس پاسیفیک (تی.پی.پی) که معتقدند این کشور تحت فشار آمریکا برای امضای این پیمان قرار گرفته است نیز روزهای شنبه و یکشنبه در اماکن مختلف کوالالامپور تجمع اعتراض آمیز برگزار کردند.
گروهی از این معترضان روز یکشنبه در مجتمع تجاری سوگو تجمع کرده و به سفر باراک اوباما به مالزی واکنش نشان دادند.
این تجمع کنندگان که پلاکاردهایی در محکومیت پیمان ترانس پاسیفیک در دست داشتند تاکید می کردند رییس جمهور آمریکا به منظور تلاش و اخذ رای مثبت مقامات مالزی برای حمایت از توافقنامه مشارکت فرا اقیانوسیه ای به مالزی سفر کرده است.
گروهی دیگر از معترضان نیز همزمان با ورود اوباما به مالزی از کره جنوبی، با شمایل ˈزامبیˈ از رییس جمهور آمریکا استقبال کردند.
این مالزیایی های معترض نسبت به پیوستن این کشور به پیمان ترانس پاسیفیک در کوالالامپور خود را به شکل زامبی (خون آشام) درآورده و در خیابان ها تجمع کردند.
این افراد که سفر اوباما به مالزی را بهترین فرصت برای نشان دادن اعتراض خود یافتند، نگرانند این پیمان تجاری منجر به ایجاد مشکلاتی برای شهروندان به منظور دسترسی به داروهای ارزان قیمت شود.
کارشناسات تجارت بین الملل معتقدند آمریکا درپی آن است تا با این پیمان در بسیاری از مسائل مهم مانند قیمت دارو و مقررات مربوط به امور مالی و پولی به منظور جلوگیری از بحران های مالی و حقوقی سرمایه گذاران خارجی دخالت کند و منافع شرکت های بزرگ خود را در نظر بگیرد.
با این پیمان شرکت های بزرگ دارویی در مقابل شرکت های کوچک قد علم خواهند کرد و شرکت های بزرگ داروها را با ثبت اختراع انحصاری می کنند.
استرالیا، برونئی، کانادا، شیلی، ژاپن، مالزی، مکزیک، نیوزیلند، پرو، سنگاپور، آمریکا و ویتنام که 40 درصد از اقتصاد جهانی را تشکیل می دهند در مذاکرات این پیمان حضور دارند.
ماهاتیر محمد نخست وزیر پیشین مالزی نیز از مخالفین پیمان مشارکت ترانس پاسیفیک است و تاکید دارد مالزی طرف بازنده این توافقنامه است.
وی معتقد است این پیمان تلاش دیگر آمریکا برای فراهم کردن زمینه نفوذ شرکت های بزرگ این کشور در بازارهای داخلی کشورهای کوچک بویژه تامین و ارائه خدمات به دولت های آنهاست.
پیمان مشارکت ترانس پاسیفیک بیش از 800 میلیون نفر از جمعیت جهان را دربر می گیرد و 40 درصد تجارت جهانی را به خود اختصاص خواهد داد.
این پیمان علاوه بر تجارت آزاد و از بین بردن موانع تجاری و گمرکی به شرکت ها قدرت و حقوق بیشتری می دهد تا بتوانند دولت ها را تحت تعقیب قضایی قرار دهند.