سیاست خارجی بی‌طرف و اقتصاد محور

در طول سه و نیم سال جوابگوی عاجل موقف افغانستان…

واخان سر و گردن أفغانستان است !

میرعبدالواحد سادات واخان سر و گردن أفغانستان است ! همه ما ،…

لوږه او جګړه

ليکنه: حميدالله بسيا لوږه، فساد، جنگونه او په نړۍ کې اقليمي…

پیورزگرا

نوشته : دکتر حمیدالله مفید داستان کوتاه  ————— ———— احمد خان خراسانی به فرماندهی …

   خالق تروریست های اسلامی؛ الله یا امریکا؟

بخش دوم سلیمان کبیر نوری      پس از افشاگری ریچارد هیدن بلک، از…

هر تفنگدار طالب هم پولیس و هم سارنوالی و هم…

نویسنده: مهرالدین مشید حاکمیت اختاپوتی ملاهبت‌الله و آینده ی ناروشن افغانستان مردم…

عشق وطن 

از زنده‌گیم دلتنگ وز زمزمه بیزارم  نه حوصلهء حرفی نه ذوق…

واخان

طی هفته اخیر سال عیسوی توسط شبکه های خبر رسانی…

نانوشته

       پس از دیر باز ، شعرقشنگ و پراُبُهَتی از" حسیب…

ګوندي فعاليتونه او دموکراسي

نور محمد غفوری ټول پوهيږو چې د بريالۍ سياسي مبارزې له…

ساعت "کنزل" نمادی از نوستالوژی؛ اما به روایتی دیگر

نویسنده: مهرالدین مشید نه یک ساعت؛ بلکه حماسه ای در فضای…

ریبوار طاها

آقای "ریبوار طاها" (به کُردی: ڕێبوار تەها) با نام کامل…

نقارۀ جنگ 

رسول پویان  نـوای ســال نــویــن تـا نقـارۀ جـنگ است  به خون خلق…

عرفان و زبان

– دکتر بیژن باران من در جهان لغات دیگران می…

ای حزب قهرمان انیس  ستمکشان

      به افتخارسالگرد حزب پر   افتخاردموکراتیک خلق افغانستان ای حزب قهرمان انیس  ستمکشان یادت…

ریباز سالار

آقای "ریباز سالار" (به کُردی: ڕێباز سالار) با نام کامل…

تهاجمی خونین و آغاز مداخله ها و پایان حاکمیت ملی…

نویسنده: مهرالدین مشید تهاجمی که افغانستان را به میدان جنگ های…

میا پیشم!

امین الله مفکرامینی        2024-28-12! میا پیشم تو دلـــدارممزن زخمه دلی زارم رهی دوستی…

شماره چهارم سال ۲۷ م محبت

شماره چهارم سال ۲۷ م محبت از چاپ برآمد. پیشکش می…

دولت پدیده عقلی – تحلیل موردی حمله پاکستان در ولایت پکتیکا

دولت پدیده قوم و یا دینی مطلق نیست. و دین…

«
»

عبدالباری عطوان: صهیونیست‌ها بازنده اصلی بحران اوکراین

«عبدالباری عطوان» تحلیلگر سرشناس جهان عرب اعتقاد دارد بحران اوکراین نه تنها شکاف بزرگی میان روسیه و رژیم اسرائیل ایجاد کرده است، بلکه به یکه تازی قدرتی در جهان پایان می دهد که تاکنون در همه زمینه ها به صورت کامل از این رژیم حمایت می کرد.

روزنامه الکترونیکی «رای الیوم» در گزارشی به قلم «عبدالباری عطوان» تحلیلگر سرشناس جهان عرب نوشت، درست است که اوکراین از منطقه خاورمیانه دور است و این کشور طی دهه های گذشته در سیاست منطقه خاورمیانه نقشی نداشته است، اما شاید اکنون بتواند به کشورهای عربی خدمت بزرگی کند. 

بحران اوکراین شکاف بزرگی میان روسیه و رژیم اسرائیل ایجاد کرده است. «پوتین» رئیس جمهوری روسیه لابی قدرتمند و با نفوذ یهودی را در مسکو در تنگنای شدیدی قرار داده است. تل آویو در شرایطی که بحران در اوکراین به اوج خود رسیده در اردوگاه آمریکا قرار گرفته است. «یائیر لاپید» وزیر امور خارجه رژیم اسرائیل با انتشار بیانیه ای رسمی گفته است که ما در بحران اوکراین در کنار آمریکا به عنوان همپیمان سنتی خود  ایستاده ایم و ممکن نیست که در این شرایط سخت از آن چشم پوشی کنیم.

به نوشته روزنامه رای الیوم روزنامه عبری زبان «ها آرتص» در گزارش روز پنجشنه خود عنوان داشت مقامات روسیه سه روز پس از موضع گیری مقامات اسرائیل درباره بحران اوکراین، اعلام کردند که حاکمیت رژیم اسرائیل بر بلندی های جولان را به رسمیت نمی شناسند. «دیمتری بولیانسکی» معاون سفر روسیه در سازمان ملل با حمله به اسرائیل گفت این رژیم جولان را اشغال کرده است.

او با تاکید بر موضع کشورش درباره به رسمیت نشناختن حاکمیت اسرائیل در بلندی های جولان گفت: ما نسبت به طرح تل آویو برای توسعه دامنه شهرک سازی در بلندی های جولان نگران هستیم. روسیه حاکمیت اسرائیل بر بلندی های جولان را که بخشی از خاک سوریه است به رسمیت نخواهد شناخت. 

به نوشته رای الیوم، وزارت امور خارجه اسرائیل هم طی بیانیه ای اعلام کرد اسرائیل از وحدت سرزمینی و حاکمیت اوکراین حمایت می کند و نگرانی خود را درباره ۸ هزار اسرائیلی ساکن اوکراین اعلام می کند.

با وجود اینکه در این بیانیه از روسیه نامی برده نشده، اما این بیانیه خشم رهبران روسیه را به دنبال داشت و آنها به سرعت عکس العمل نشان دادند. این عکس العمل روسیه در چارچوب افزایش تنش در روابط روسیه و رژیم اسرائیل به ویژه درباره پرونده سوریه قرار می گیرد که در مانورهای مشترک روسیه و سوریه در بلندی های جولان خود را نشان داده است. در این مانور جنگندهای پیشرفته سوخو ۳۵ روسیه مورد استفاده قرار گرفتند و روسیه نیروهای خود را در بندر لاذقیه مستقر کرد تا نسبت به هرگونه اقدامی از سوی اسرائیل هشدار دهد.

به باور عطوان، هنوز مشخص نیست که آیا رهبران روسیه به این هشدار خود علیه اسرائیل بسنده می کنند یا دست به اقدامات عملی دیگری می زنند و به ارتش عربی سوریه اجازه خواهند داد تا از موشک های اس ۳۰۰ برای مقابله با حمله جنگنده های اسرائیلی که سرزمین های سوریه را هدف قرار می دهند، استفاده کنند. امور حکایت از آن دارند که این اتفاق رخ خواهد داد. اتخاذ چنین تصمیمی یکی از شگفتی ها در مرحله بعد خواهد بود.

این کارشناس در پایان تاکید کرد: اسرائیل یکی از بزرگترین زیان دیدگان بحران اوکراین به خواهد بود. نه تنها روابط آن با روسیه تیره شده است بلکه بحران اوکراین آغازی بر پایان یکه تازی قدرتی در جهان است که تاکنون از این رژیم حمایت می کرد.