توهم پولی، دستمزد، تورم ـــ برشی از کتاب: «درس‌گفتارهای کاپیتال»

دانش و امید، شمارهٔ ۲۹، اردیبهشت ۱۴۰۴ ــ  اوایل سال ۱۴۰۳،…

     انزوای نمایشی، همکاری پنهانی: از انکار علنی تا توافق پشت…

نویسنده: مهرالدین مشید انزوای دیپلوماتیک تا معامله در سایه: روایت دوگانه…

یوغلط خبر د جنجال منبع

نور محمد غفوری په دې ورځو کې د مغرضو او دروغجنو…

و.ای. لنین- وحدت فلسفه و سیاست

ترجمه. رحیم کاکایی اوگورودنیکوف ولادیمیر پتروویچ، دکتر علوم فلسفه، پروفسور، رئیس کرسی…

ناله یی میهن

رخت سفر ببستم و سوی وطن شدم در آرزوی دیدن مهد کهن…

از شمس النهار ، بنیاد گزاری مطبوعات مدرن

1میرعبدالواحد سادات ترقیات عالم روبه بالاست  ما از بالا به پایین می…

روز جهانی مطبوعات و روزگار آشفته و نابسامان روزنامه‌نگاری در…

نویسنده: مهرالدین مشید هرچند روز جهانی مطبوعات (۳ می) فرصتی است…

ریشه‌یابی پیدایش سادات، خواجه، آقا و بار بی‌معنای مذهبی دادن به…

محمدعثمان نجیب بخش نخست:  مراد من این‌ است تا بدانیم، چرا مردمان…

مارکوزه؛- فیلسوف التقاطی جنبش دانشجویی

Herbert Marcuse (1898-1879) آرام بختیاری نیاز  فیلسوف "چپ نو" به فرویدیسم. مارکوزه (1979-1898.م)،…

مسئولیت اخلاقی رسانه ئی  در دفاع مشترک از روشنگری ،…

نوشته  از: بصیر دهزاد   قسمت دوم  ادامه قسمت اول   نباید یک اصل عمده…

مسئولیت اخلاقی رسانه ئی  در دفاع مشترک از روشنگری ،…

نوشته  از: بصیر دهزاد   قسمت اول   انگیزه این مقاله  تداوم بحث های…

وحدت ملی یگانه ضامن بقای کشور است

اگر از چهار راهی ها گذر کنی مزدور کار ،…

تقسیم جهان 

رسول پویان  زمیـن در بین غـولان جهـان تقسیم می گردد  تـوگـویـی از…

یووالی د بریا کيلي، د نن ورځې اړتیا

ليکنه: حميدالله بسيا په تاریخ کې ډېرې داسې شېبې شته چې ملتونه…

نقش و جایگاۀ اصلی دین در جهان معاصر

نویسنده: مهرالدین مشید فشرده عصر حاضر، که با بحران‌های هویتی، اخلاقی، زیست‌محیطی…

 ماکار گرو نیروی توانای جها نیم 

             به استقبال روز بین المللی کارگر  انسان بخاطر زنده ماندن خود…

پیام تبریک به مناسبت اول ماه مه، روز همبستگی کارگران…

درود بر تلاشگران خستگی ناپذیر زندگی،   اول ماه مه، روز گرامیداشت…

هار و فراق 

 نوشته نذير ظفر ساحل ورجنيا  28 اپريل 2025 امد  بهار و   سبز …

تراشه قلب فنآوری دیجیتال سده 21

بیژن باران قلب فنآوری دیجیتال تراشه در طراحی، تولید، کاربرد، ساختن…

افغانستان؛ طعمه قدرت‌های منطقه‌یی و قربانی جنگ‌های نیابتی

چکیده افغانستان طی دهه‌های اخیر همواره درگیر جنگ، بی‌ثباتی و بحران‌های…

«
»

طرح جدید «تغییر رژیم» برای حمله به دمشق از جنوب

منبع: هفته‌نامه لو گران سوار، نشریهٔ چپگرای فرانسه ـــ ۱۷ سپتامبر ۲۰۱۴ ـــ

تهاجم جدیدی به دمشق فعالانه در حال تدارک است. به نیروهای ضد‌دولتی مانند «جبهه نصرت» وابسته به القاعده، در اردن آموزش داده می‌شود و آن‌ها را مجهز می‌کنند. آن‌ها هم اکنون در حال پیش‌روی به‌سوی ولایت کونیترا در جنوب سوریه هستند (طرح مشابهی در بهار سال ۲۰۱۳ به مرحلهٔ اجرا گذاشته شد ولی پس از چندی از آن دست کشیده شد).

ولایت کونیترا، نواری از سرزمین سوریه است که به موازات بلندی‌های جولان (در اشغال اسرائیل) ادامه دارد و دارای مرزی با لبنان از سمت شمال غربی و مرزی با اردن از سمت جنوب است.

نیروهایی که در این عملیات شرکت می‌کنند عبارتند از: «جبهه انقلابی سوریه»، که از سوی ایالات متحده پشتیبانی می‌شود؛ «جبهه اسلامی»، که از سوی عربستان سعودی حمایت می‌شود؛ و «جبهه نصرت»، که به‌تازگی کمکی به مبلغ ۲۰میلیون دلار از سوی قطر دریافت کرده است. این نیروها با گذر از «دعارا» در اردن و سپس با رفتن به‌سوی شمال غربی در طول مرز اسرائیل، به داخل سوریه نفوذ کرده‌اند. این جنبش که طی حرکت خود بازرسان سازمان ملل را به گروگان گرفته بودند از پشتیبانی توپخانهٔ اسرائیل برخوردار شدند. توپخانهٔ اسرائیل حملات خود را متوجه نیروهای ارتش سوریه که می‌کوشیدند از حرکت نیروهای ضد‌دولتی جلوگیری کنند، کرده بود. بدین ترتیب، تنها محل گذر در مرز بین سوریه و اسرائیل از این پس در دست نیروهای ضد‌دولتی قرار گرفته است. ارتش اسرائیل هم‌چنین به این نیروهای ضد‌دولتی کمک‌های پزشکی می‌دهد. سازمان ملل متحد تمام سربازان صلحش را که در طرف مرز سوریه با بلندی‌های جولان مستقر شده بودند، جا به جا کرد.

اکنون دیگر نیروهای ضد‌دولتی نواری از سرزمین سوریه را به درازای ۷۰ کیلومتر و پهنای ۵ کیلومتر در مرز جولان بین اردن و لبنان تحت کنترل خود دارند. این نوار احیاناً امکان نفوذ را در سرزمین حزب‌الله می‌دهد، اما هدف اصلی نیروهای ضد‌دولتی حمله به دمشق از سمت جنوب است. ارتش سوریه برای بیرون راندن نیروهای ضد‌دولتی از نوار یاد شده به مشکلات زیادی برخورد خواهد کرد زیرا که با آتش توپخانه و پدافند ارتش اسرائیل رو‌به‌رو خواهد شد.

بر اساس اطلاعات رسیده، «جبهه نصرت» در حال ترک مواضع خود در ولایت حاما در شمال سوریه است. گردان‌هایش دوباره به ترکیه باز می‌گردند و از آن‌جا به اردن فرستاده خواهند شد تا برای تقویت «جبهه نصرت» به ولایت کونیترا اعزام شوند.

فتح سرزمین کونیترا که بخش اعظم آن کویری است سود زیادی در پی نخواهد داشت مگر این‌که در راستای حمله به دمشق از جناح جنوب آن باشد. این سرزمین تنها در حدود ۶۰ کیلومتر با پایتخت فاصله دارد. یک حملهٔ هوایی تنظیم شده علیه دو لشگری که بین ولایت کونیترا و دمشق مستقر شده‌اند، راه پایتخت را برای آنان باز می‌کند. احتمالاً همین طرح حمله است که مبنای توافق‌های آتش‌بسی را تشکیل می‌دهد که اخیراً بین ایالات متحده، «جبهه انقلابی سوریه» و داعش امضاء شده است. ارتش ایالات متحده که عملیات آمریکایی ـ عربی شورش‌های سوریه را از پایتخت اردن رهبری می‌کند می تواند طراحی جنگ مشکوک با داعش را به‌عنوان بهانه‌ای برای آغاز حمله به ارتش سوریه که از جنوب دمشق محافظت می‌کند، به‌کار ببرد. یک حملهٔ زمینی «جبهه نصرت» به‌همراه حملات تنظیم شدهٔ هوایی از کونیترا صدمات بسیاری را به ارتش سوریه وارد خواهد کرد و امکان یورش نابود کننده‌ای را به دمشق ایجاد خواهد نمود.

باراک اوباما افزایش شتابنده‌ای را درحملات هوایی اعلام کرده است

باراک اوباما بر پیچیده بودن موقعیت تاکید ورزید و یادآوری کرد که امکان دارد بشار اسد به ارتش خود دستور دهد بر روی هواپیماهای آمریکایی که به فضای هوایی سوریه تجاوز کنند آتش بگشایند. باراک اوباما گفت اگر اسد جرأت چنین کاری را پیدا کند، او به نیروی‌های خود دستور خواهد داد سیستم دفاع هوایی سوریه را نابود کنند. عملیاتی که به‌نظر او از بمباران نیروهای داعش به‌مراتب آسان‌تر خواهد بود، زیرا که محل استقرار سیستم دفاعی سوریه مشخص‌تر است. او افزود که چنین عملیاتی، سرنگونی اسد را در پی خواهد داشت.

تصمیم پر التهاب حمله به داعش می‌تواند فقط یک «ماسکیروکا»(*) باشد که برای پنهان کردن طرح تهاجمی تغییر رژیم در سوریه، زیر نقاب عملیات ضدتروریستی اعلام شده است. طرحی که با همکاری و حمایت «جبهه نصرت» القاعده در سوریه و با توافق‌های صورت گرفته با داعش امکان‌پذیر گردیده است.

(*) واژه روسی به‌معنای هنر دادن ضداطلاعات نظامی