دولت پدیده عقلی – تحلیل موردی حمله پاکستان در ولایت پکتیکا

دولت پدیده قوم و یا دینی مطلق نیست. و دین…

هر شکستی ما را شکست و هیچ شکستی شکست ما…

نویسنده: مهرالدین مشید با تاسف که تنها ما نسل شکست خورده…

نوروز نبودت

- بیژن باران چه کنم با این همه گل و…

عرفان در مغز

دکتر بیژن باران     لامارک 200 سال پیش گفت: به پذیرش…

نماد های تاریخی- ملی و نقش آن در حفظ هویت…

نور محمد غفوری اشیاء، تصاویر، نشان‌ها، مفاهیم، یا شخصیت‌هایی که نمایانگر…

در دنیای دیجیتالی امروز، انسان‌ها به مراتب آسیب پذیرتر شده…

دیوارها موش دارند و موش‌ها گوش! این مثل یا زبانزد عام…

خالق تروریستهای اسلامی؛ الله است یا امریکا؟

افشاگری جسورانه از ژرفای حقیقت سلیمان کبیر نوری بخش نخست  درین جا می…

چگونه این بار حقانی ها روی آنتن رسانه ها قرار…

نویسنده: مهرالدین مشید از یک خلیفه ی انتحاری تا "امید تغییر"…

شب یلدا 

شب یلدا شبی شور و سرور است  شب تجلیل از مدت…

سجده ی عشق!

امین الله مفکر امینی      2024-21-12! بیا کــــه دل ز تنهایــی به کفیدن…

فلسفه کانت؛ تئوری انقلاب فرانسه شد

Immanuel Kant (1724-1804) آرام بختیاری  نیاز انسان عقلگرا به فلسفه انتقادی. کانت (1804-1724.م)،…

حال: زمانست یا هستی؟

بیت: غم فردا، کز غصه دیروز ریزد به هجوم انرژی، کشف زمان…

درختی سرشار از روح حماسی  و جلوه های معبودایی

نویسنده: مهرالدین مشید تک "درخت توت" و دغدغه های شکوهمند خاطره…

کهن میلاد خورشید 

رسول پویان  شـب یلـدا بـه دور صندلی بـسـیار زیبا بود  نشـاط و…

مبانی میتودیک طرح و تدوین اساسنامهٔ سازمانهای مدنی

نور محمد غفوری شاید همه خوانندگان محترم روش تحریر و طُرق…

انحصار طلبی ملا هبت الله، کشته شدن حقانی و سرنوشت…

نویسنده: مهرالدین مشید ختلاف های درونی طالبان و کش و قوس…

ریحان می شود

قاضی پشتون باسل حرف  نیکو مرکسان را  قوت  جان میشود قوت جسم…

کهن جنگ تمدن 

رسول پویان  نفـس در سـینۀ فـردا گـره افتاده بازش کن  بـرای خــاطــر…

ترجمه‌ی شعرهایی از بانو روژ حلبچه‌ای

هر گاه که باران،  آسمان چشمانم را در بر می‌گیرد. آن، تکه…

سلام محمد

استاد "سلام محمد" (به کُردی: سەلام موحەمەد) شاعر کُرد، زاده‌ی…

«
»

طرح تجزیه عراق از کجا حمایت می شود ؟

تحلیل نشریه یو اس ای تودی از تحولات منطقه:

بایدن نیز موافق بود که نتیجه اوضاع فعلی در عراق و نتیجه جنگ امریکا با این کشور ، در نهایت تجزیه عراق است . از نظر ما برای باقی ماندن عراق به صورت یک کشور متحد و یکپارچه هیچ راهی باقی نمانده بود جز فدرالیزم .

عراق,تجزیه,مجله تایم,محمد صفری


رایان کراکر سفیر سابق آمریکا در عراق در گفت و گو با شبکه سی ان ان بیان کرد :« احتمالا داعش با از بین بردن مرز بین عراق و سوریه در حق آمریکا لطف بزرگی کرده است به همین دلیل به نظرم بهتر است ما هم به دنبال اهداف آنها برویم و هرجا می روند از آنها حمایت کنیم . »
گرچه کاخ سفید این صحبتها را نظر شخصی رایان کراکر دانسته و تاکید دارد که دولت آمریکا به شدت مخالف تجزیه عراق است اما شواهد نشان از برنامه ریزیهای دیگری برای حمایت از این گروه در سوریه و عراق دارد .

جن ساکی سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا بعد از مطرح شدن این صحبت ،سعی کرد آن را به نوعی کم اهمیت جلوه دهد و بیان کرد کراکر دیگر سفیر آمریکا نیست و از جانب دولت سخن نمی گوید . او تاکید کرد که موضع آمریکا در مورد تجزیه احتمالی عراق همان چیزی است که بارها اعلام شده و ایالات متحده با این مسئله مخالف است .

سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا همواره سعی کرده که به رسانه ها بقبولاند آمریکا به هیچ وجه به دنبال تجزیه عراق نیست اما نگاهی به سیاستها و صحبتهای سیاستمداران و تحلیلگران آمریکایی نشان می دهد این در پیش گرفته شدن این هدف از سوی آمریکا چندان هم بعید نیست و در صورتیکه این اتفاق بیافتد نقشه های دیرینه آمریکایی برای خاورمیانه اجرایی خواهدشد . به همین دلیل رسانه های آمریکایی طی چند وقت اخیر که از بحران عراق می گذرد رو به بیان تحلیلهایی آورده اند که نشان می دهد تا چند وقت آینده دیگر کشوری یکپارچه متشکل از همه اقوام و اقلیت های دینی و مذهبی به نام عراق وجود خارجی نخواهد داشت و به جای آن سه کشور کردستان ، عراق شیعه و عراق سنی با نام «حکومت خلافت اسلامی» شکل خواهد گرفت .

نشریه یو اس ای تودی در مطلبی با اشاره به تشکیل نشدن جلسه پارلمان عراق برای تشکیل دادن دولت و مجلس جدید نوشت : یکی از دغدغه های اصلی در روزهای آغازین مجلس مطمئنا این خواهد بود که آیا تجزیه شدن عراق به سه کشور مجزا باعث ایجاد صلح در این کشور نمی شود ؟
این نشریه در گفت و گو با مردم استانهای مختلف عراق در مورد طرح تجزیه از آنها نظر خواهی کرده و به نقل از آنان آورده است در صورتیکه نوری المالکی از قدرت کناره گیری نکند، مطمئنا عراق تجزیه خواهد شد .

این نشریه در ادامه تحلیل خود از اوضاع عراق آورده است : از ماه پیش تاکنون گسیل شدن نیروهای افراط گرای سنی به مناطق شمالی و غربی عراق نقشه این کشور را با تغییراتی رو به رو ساخته است . عراق هم اکنون به سه بخش سنی ، شیعه و کرد تقسیم شده است .
نشریه های آمریکایی که خبرنگارانشان این روزها به وفور در عراق یافت می شوند همه یک خط خبری واحد را دنبال می کنند جنگ دولت عراق با تروریست ها ، نه جنگ علیه تروریست بلکه جنگ شیعیان با سنی ها است .

این رسانه ها در همین راستا به سراغ معترضین به دولت مالکی رفته و با آنها در مورد تجزیه عراق گفت و گو کرده اند . این رسانه ها از جمله یو اس ای تودی مدعی شده اند عراق مدتهای زیادی است که درگیر مسایل قومی و مذهبی است و در حالیکه سالیان سال اقلیت سنی بر این شکور حکومت می کرده ، شیعیان از سال ۲۰۰۶ تاکنون توانسته اند قدرت را به دست بگیرند و همین باعث عصبانیت کشورهای عربی منطقه و همچنین قبایل سنی شده است . در عین حال حمله داعش به عراق بهانه ای به دست کردها داده که به سرعت مناطق نفت خیز را به تصرف خود در آورده واعلام استقلال کنند و مسعود بارزانی به بی بی سی گفته که دیر یا زود این منطقه استقلال خود از عراق را اعلام خواهد کرد .

اما دلیل اصلی این جو سازیها برای تجزیه عراق چیست ؟ روزنامه یو اس ای تودی به صورت غیر مستقیم هدف اصلی را مشخص ساخته است : این تحزیه به نفع اسراییل است . تنها کسی که تاکنون از تجزیه عراق اعلام حمایت کرده بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی است . کردها تاکنون محموله های نفتی زیادی به اسراییل فروخته اند و درگیر بودن مسلمانان به مسایل داخلی خود کمتر توجه آنها را به سمت مرزهای سرزمین اشغالی می برد .

از سال ۲۰۰۶ برنامه تجزیه آغاز شده بود 
«لسلی گلب» تحلیلگر روزنامه واشنگتن پست نیز در گزارشی از پیش بینی های خود از زمان جنگ آمریکا با رژیم صدام حسین گفته و نوشته است : زمانی که جورج بوش اعلام کرد جنگ عراق تمام شده و «ماموریت انجام شده است » من در تحلیل خود بیان کردم که نتیجه این وضعیت چیزی جز تقسیم شدن عراق به سه بخش سنی و شیعه و کرد نیست و این را راه حل سه ایالته برای کشوری دانستم که می خواست بعد از سالها دموکراسی را تجربه کند .

وی بیان کرده است : در آن زمان کسی به این پیشنهاد توجه چندانی نکرد . من این طرح را برای بررسی اعلام نکرده بودم ، این سرنوشت محتوم عراق بعد از جنگ با امریکا بود . به همین دلیل این طرح برای مدتهای زیادی در محافل تحلیلی و اندیشکده های آمریکایی مورد بررسی قرار گرفت . این مسئله از نظر تحلیلران بهترین راه حل برای به ارمغان بردن صلح در عراق بود (!)

تحلیلگر واشنگتن پست در ادامه از صحبت های خود با جو بایدن معاون اوباما خبر داد و نوشت : زمانی که بحث تجزیه عراق را پیگیری می کردم دیداری با جموو بایدن داشته و این سمئله را برای او شرح دادم . ما اعتقاد داشتیم که عراق یکپارچه برای کل منطقه بهتر است و تقسیم و تجزیه شدن کشورهای حوزه خاورمیانه زیاد هم به صلاح نیست ؛ آمریکا ترجیح می دهد همه خاورمیانه یک کشور واحد باشند تا اینکه با دهها کشور مستقل رو به رو باشد .

اما در هر صورت بایدن نیز موافق بود که نتیجه اوضاع فعلی در عراق و نتیجه جنگ امریکا با این کشور ، در نهایت تجزیه عراق است . از نظر ما برای باقی ماندن عراق به صورت یک کشور متحد و یکپارچه هیچ راهی باقی نمانده بود جز فدرالیزم یعنی تشکیل دولتهای کوچک با اختیارات زیاد و تضعیف نقش دولت مرکزی در سیاست گذاری های کلی .

شاید به همین دلیل باشد که این روزها دولت اوباما به دنبال فشار بیشتر بر مالکی برای ایجاد تغییرات مهم در سیستم و ساختار حکومتی عراق است و با وجود اینکه می داند تروریست ها این کشور را به تصرف خود در آورده و هر آن امکان دارد سر از کشورهای اروپایی و بعد آمریکا در بیاورند، باز هم حاضر نیست به دولت مالکی در این زمینه کمکی بکند . تجزیه عراق آنطور که رسانه های آمریکایی نیز به صورت غیر مستقیم و مستقیم بیان کرده اند ، طرحی آمریکایی است که از همان سال ۲۰۰۶ وروی کار آمدن دولت مالکی به شدت پیش بینی شده و دنبال می شده است .