نصایح نامچه

موسی فرکیش «نصایح‌نامچه»، در حقیقت متن گفتار و پیشنهادهای عبدالرحمان خان…

یازدهم سپتامبر؛ مبارزه با تروریسم یا چرخه معکوس تحول در…

نویسننده: مهرالدین مشید حملات یازدهم سپتامبر ۲۰۰۱ نه تنها سیاست خارجی…

 آیا راه رشد غیر سرمایداری پاسخگوی  اهداف استراتیژیک خلقهای جهان…

مقدمه این را همه میدانند که در ایجاد جنبشها وحریانات تند…

استاد ګل پاچا الفت 

خدای بخښلی  استاد گل پاجا الفت  هغه  لوی  او وتلی…

د سیاسي ګوندونو په جوړولو او فعالیت کې د مرام…

 انسان له اوله په ټولنیز ژوند کې د ګډو موخو…

خاطر شاد 

رسول پویان  تـو گـویی خامـۀ پاییز کلک استاد است  به هر طرف…

برجحان تعلقات!

امین الله مفکر امینی                     2025-07-09 برجحان ز تـــــــــعلقات وافکاری واهی خدا جوییــــــــم با…

اگر سقراط ‌پدر فلسفه است، کنفوسیوس یا ملاصدرا چرا چنین…

بخش دوم از مقاله‌ی سقراط، تیشه‌زنی، به ریشه‌ی دانایی. بحثی از…

پاسخی به پرسشی

محمدعثمان نجیب  آغا صاحب گرامی، نه دانستم دلیل شتابان شما برای…

استاد قیام الدین خادم 

استاد خادم د پښتو ادبیاتو په اسمان کې له هغو…

روشنگری روس، ملی گرا، رفرمیستی، علم گرا

Lomonossow, Michail(1765-1711 آرام بختیاری لومونسف؛- شاعر، دانشمند، روشنگر. میشائیل لومونسف(1765-1711.م)، شاعر، محقق، فیلسوف،…

د سیاسي ګوند او سازمان اساسي او تشریفاتي سندونه

د یوه سیاسي ګوند او د هر سیاسي او ټولنیز…

اعتراف به خطا؛ اخلاق و پل عبور از تاریکی به…

نوسنده: مهرالدین مشید  تاریخ، دادگاه اشتباهات مشترک ما تاریخ معاصر افغانستان و…

وقتی اژدها می‌غرّد، خرس می‌خروشد و فیل می‌خرامد؛ بشکه زرد…

نوسنده: مهرالدین مشید  پیام نشست شانگهای برای طالبان؛ نشانه‌ای از افول…

در سوگ کنر

بمناسبت زلزله ي مهلک ولایت کنر از زمین لرزه کنر هر…

درمراثی قربانییان زمین لرزه ی مشرق زمیـــن !

امین الله مفکرامینی                   2025-02-09! بدیــــــــده اشکِ ماتم و بدل خونم ز لغزشِ…

اشک قلم 

رسول پویان  اشک قلم به صفحـۀ دل ها چکیده است  صد لاله…

استاد عبدالروف بینوا

استاد بینوا د هېواد، سیمې او نړۍ په کچه ستر…

کودکانی که کودکی نمی‌ کنند

خیابان، خانه بی‌در و پیکر کودکان فراموش‌ شده! فرشید یاسائی *  ما…

بحران هویت ملی؛ ناکامی ملت سازی و به زنجیرکشیده شدن…

نویسنده: مهرالدین مشید نیم قرن مبارزۀ سیاسی و فرهنگی و تبدیل…

«
»

شماری از وجوهات مشترک من و مقامات ارشد امنیتی دولت جمهوری اسلامی افغانستان

عبدالله رسولی – کابل، ۳ قوس/آذر

روز شنبه اول قوس، بيش از ۲۵ فير راکت به نقاط مختلف مسکونی شهر کابل اصابت نمود که بر اثر آن بيش از چهل شهروند مظلوم ملکی شهيد و زخمی شدند. عصر همان روز مقامات سکتور امنيتی نشست اضطراری تشکيل نمودند و کمافی‌السابق بعد از وقوع اين حادثۀ دلخراش؛ “چهارزانو نشستند” و به بررسی جدی حملات و راکت‌پراکنی‌ها تأکيد ورزيدند.

دو روز بعد از حادثه، با مرور گزارش جلسۀ امنيتی نامبرده در سايت شورای امنيت ملی کشور، پی بردم که من و اعضای خانواده‌ام در خصوص مسايل امنيتی، وجوهات مشترکی با مقامات سکتور امنيتی داريم. در حال برخی از آن وجوهات مشترک‌مان را در حدود مقايسه با فيصله‌های نشست فوق‌الذکر مقامات سکتور امنيتی نوشتم و خواستم با عزيزان شريک شود:

۱. من و مقامات ارشد خانواده‌ام (فرزندانم و همسرم)، در نشست‌های مشورتی پریروز و دیروز و امروز و هر روز و هر شب‌مان، نگرانی‌های خویش را در پیوند به نا امنی‌های کشور ابراز می‌داریم و مشوره می‌کنیم که، کاش عاملین قضیه‌های انتحار، انفجار، ترور، تزویر، راکت‌پراکنی‌ها و توطئه‌پراکنی‌ها به‌سزای اعمال‌شان برسند.

مقامات ارشد سکتور امنیتی کشور نیز در نشست ‌دو روز قبل‌شان به بررسی جدی حملات راکتی شهر کابل تاکید ورزیده و فیصله نمودند تا عاملین این قضیه به سزای اعمال‌شان برسند.

۲. من و کودکان قد و نیم‌قدم که بعد از آماج قرار گرفتن آموزشگاه‌ها و دانشگاه‌ها و زایشگاه‌ها؛ با تمامی ترس و اضطراب، کَند و گریز؛ مکتب و کورس می‌روند، در نشست پریروز و دیروز و امروز و هر روزمان، پیرامون وضعیت خراب امنیتی کشور و هرآن نگرانی از تهاجم ترورستان بر مکاتب و آموزش‌گاه‌ها بحث می‌کنیم و تأمین امنیت و ثبات کشور، آرمان و رویای لحظه‌های زنده‌گی‌مان شده است، چنانچه در همین یک‌ماه گذشته به نسبت نا امنی شاهراه‌ها، از اشتراک در چندین محفل بزرگ و کوچک خوشیِ نزدیکترین اعضای خانواده در تخار و کندز محروم شدیم.

مقامات ارشد سکتور امنیتی کشور نیز در نشست پریروزشان روی وضعیت عمومی امنیتی کشور و تأمین امنیت شاهراه‌ها بحث و تبادل نظر نمودند.

۳. مقامات فوقِ سکتور امنیتی در نشست پریروزشان بیان داشتند که بعد از پایان بررسی‌ها به کسانی که در جریان وظیفه غفلت ورزیده باشند “نیز” جزا داده خواهد شد‌.

محور بحث‌های پریروز و دیروز و امروز و همیشگی مقامات خانواده‌گی ما نیز “اصل مجازات و مکافات” در سطوح مختلف مامورین و منسوبین نهادهای ملکی و نظامی دولت و حکومت است، تا پاداشی باشد برای تنبیه عمل‌کردهای نامیمون‌شان و یا هم تشویقی باشد از جسارت و احساس مردم دوستی و وطن‌پرستی‌شان و تأکید و جدیتی باشد برای تأمین عدالت، تحکیم حاکمیت قانون و حکومت‌داری خوب.

۴. آرزوهای دیرینه‌ی من و اهل عایله‌مان است که قانون اساسی افغانستان که به قول قانون‌گذاران، یکی از قوانین خوب در منطقه است و دیگر‌ قوانین، لوایح و طرزالعمل‌های مربوطه‌ی نهادهای مختلف حکومتی و دولتی، به‌ویژه مقررات و طرزالعمل‌های سکتور امنیتی که پاسداران قانون تلقی می‌گردند، جداً تعقیب و جهت اجرایی شدن این لوایح و مقررات، طرح‌های عملی در نظر گرفته شود.

در نشست پریروز مسئولین ارشد امنیتی کشور نیز برای ادارات ولایتی طرزالعمل‌های مطرح گردیده و در نشست یاد شده است که تعقیب و عملی نمودن آن باعث ایجاد امنیت و اطمینان روانی مردم شده و مانع تبلیغات منفی دشمن می‌گردد.

۵. مقامات ارشد خانواده‌گی ما (دختران صنف پنجم، ششم، یازدهم و مقطع لسانس من، به‌شمول مادر و برادران‌شان)، برای محار خطرات انتحار، انفجار، ماین چسپکی و کنار جاده، ترور و راکت‌پراکنی‌های که آماج اصلی‌شان کودکان، مردم عام و هردم‌شهید ما استند، به‌خصوص از دیروز که راکت‌های کور تعداد زیادی از مردم عام و بی‌گناه را شهید و زخمی ساخت؛ و برای مصئونیت از دست‌بُرد به مبایل و جیب و جان‌شان؛ و هم‌چنان تشریف‌آوری بی‌وقت زمستان و سردی‌های شدید توام با موج دوم کرونا؛ تصمیم جدی اتخاذ نمودیم که منبعد تا نیاز مبرم نباشد، اعضای خانواده از خانه بیرون نشوند.

مقامات ارشد ارگان‌های امنیتی نیز در نشست فوق‌العاده‌ی پریروزشان، برای آمادگی‌های لازم نیروهای امنیتی و دفاعی کشور در فصل زمستان هماهنگی نمودند.

تا فراموشم نشده یادآور شوم که بقای‌تان به کرسی‌ها مبارک باشد وزرای محترم سکتورهای امنیتی کشور. ملت هردم‌شهید باید مِنّت‌دار نماینده‌”گای/گان” با احساس و با درایت خویش باشند که بر مبنای اصل شایسته‌سالاری با اکثریت آراء؛ نخبه‌گان عرصه‌ی نظامی را که در امتداد چند سال اخیر شایسته‌گی‌ خویش را در قبال حفظ جان و مال شهروندان به اثبات رسانیده‌اند، در وزارت‌های سکتور امنیتی برگزیدند!

به‌قول شیدای بزرگ، وکیل پارلمان دور ۱۲ ظاهرشاهی: ملت از فقر بمیرد تو جرنگانه بِزن!