از دوری ی میهن سوزم!

امین الله مفکر امینی     2026-01-02! چنان از دوری ی میهن سوزم بجان…

        یک نـامـه به تاریخ؛ و یک نـخوانـدنی ترین!

با هدیه سلام ها و احترامات قلبی و وجدانی؛ این…

افغانستان؛ از کانون تروریسم فراملی تا عرصه‌ی مانورهای ژئوپلیتیک قدرت‌های…

 نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان در دو دهه‌ی اخیر به یکی از…

گلهای خشم کلان شهرهای بورژوایی

Baudelaire, Charles (1821-1867) آرام بختیاری شعر نو بودلر میان: نیما، هدایت، و…

                                            واقعیت چیست

واقعیت با نظریات مختلف و دید گاه ها ی متنوع…

هزیان تب آلود!

شدت تب تروریسم که بیش از نیم قرن استبلشمنت پاکستان…

 افغانستان قربانی سیاست‌های امنیتی منطقه‌ای است، نه متهم دائمی

نور محمد غفوری در سوسیال میدیا خواندم که وزارت دفاع طالبان…

وحدت نیروهای ملی دموکراتیک ومترقی

وحدت بمثابه واقعیت انکار ناپذیری ضرورت تاریخی در برابر استعمار…

عدالت اجتماعی

نوشتهء نذیر ظفر‎عدالت روزی پیـــــدا میشه آخر‎سفاکان ترد و رســـوا…

خودتحقیری و خودتخریبی؛ تبیین فلسفی مفهومی

۱. خودتحقیری (Self-Denigration) در معنای فلسفی، خودتحقیری حالتی است که در…

سرمایه‌داری لیبرال و واکنش سوسیال‌دموکراسی

نور محمد غفوری تقابل، اصلاح یا همزیستی انتقادی؟ مقدمه سرمایه‌داری لیبرال به‌عنوان نظام…

             تشدید تنش تهران و واشنگتن؛ پس‌لرزه‌های منطقه‌ای آن

نویسنده: مهرالدین مشید سرنوشت دیکتاتوری‌های دینی؛ آزمون بقا برای اخوندیسم و…

دربارۀ «اصولنامۀ جزایی محاکم» اداره طالبان

اعلامیۀ انجمن سراسری حقوق؜دانان افغانستان بنام خداوند حق و عدالت انجمن سراسری…

هر که را مشکلی است!

امین الله مفکر امینی          2026-30-01 ! هر که را مشکلی باشد ناچار…

آ.و. لوناچارسکی

برگردان. رحیم کاکایی و.گ. بلینسکی پیشگفتار مترجم درباره ویساریون بلینسکی نویسنده، منتقد…

برهنه گویی و عریان سالاری؛ سیاستِ بی‌پرده و حاکمیتِ بی‌نقاب

نویسنده: مهرالدین مشید تحلیلی از زوال مشروعیت و فروپاشی پوشش های…

لیبرال کپیټالیزم: تاریخي شالید، بنسټونه او علمي نقد

نور محمد غفوری لنډیز  لیبراله سرمایه‌داري یا (لیبراله پانګوالي) يا (لیبرال کپیټالزم)…

همراه جمیله، وداع با گلزری!

Aitmatow, Tschingis) 20081928- ) آرام بختیاری سوسیالیسم، دیالکتیک وحدت خلقها شد. چنگیز آیتماتف،…

کیست ژورنالیست ؟

هرکی مایک در اختیارش بود ژورنالیست نیستیا  به یک رسانه …

مخاطب خاص نیست!

این سخن، با آنانی‌ست که روزی از شیر و قیماق…

«
»

سکوت موش‌های «تحلیلی» آمریکا به امید تحولات فاجعه‌بار روسیه

https://aftershock.news/sites/default/files/styles/teaserlarge/public/u18126/teasers/kandinsky-download-1687622798490.png?itok=RA5f2gKT

ولادیمیر ماسلوف (Vladimir Maslov)

ا. م. شیری

در واشنگتن ساعت ۱۲ است، اوج روز کاری و زمان بازدید از وب‌سایت‌های تأثیرگذارترین «کارخانه‌های فکر» آمریکایی رند، بنیادهای بروکینگز و هریتیج، شورای روابط خارجی، مرکز مطالعات راهبردی و بین‌المللی کارنگی، که امپراتوری کثیف دروغ از طریق آن‌ها مدیریت می‌شود. در هیچ یک از آن‌ها حتی خبر کوتاهی از وقایع ناراحت‌کننده در روسیه منتشر نشده، اگرچه شورش در یک قدرت هسته‌ای پدیدۀ بی‌سابقه در تاریخ بشریت است. باز هم روس‌ها اولین هستند (ببخشید اگر این شوخی برای شما ناخوشآیند باشد). چرا رفتم آن‌ها را بخوانم؟ برای اینکه باید فهمید که آیا شخصی مانند پریگوژین در رأس حاکمیت روسیه برای غرب مفید است یا خیر.

من شک دارم که پریگوژین برای برکناری ولادیمیر پوتین به مسکو می‌رود، پس از آن دیکتاتوری نظامی پریگوژین برقرار میگردد و پارلمان منحل یا «غیرقانونی» اعلام می‌شود. اما معتقدم که وحوش آمریکایی به پریگوژین نیاز ندارند. از قضا، در سپتامبر سال گذشته، کارشناسان اروپایی معتقد بودند که احتمال به قدرت رسیدن او بسیار ضعیف، اما خطرناک‌ترین است. با این حال، اگر مفید نباشد، این بدان معنا نیست که پریگوژین مورد حمایت قرار نخواهد گرفت یا آلت دست نخواهد شد. زیرا، وحوش غربی و همدستان آن‌ها در تلاشند تا با درگیر کردن روسیه به جنگ داخلی، ما را تضعیف کنند و نیروهای اشغالگر «حافظ صلح» را وارد کشور کرده، با غیرنظامی کردن و دست به نسل‌کشی زدن، اردوگاه‌های اجباری دایر نمایند. آن‌ها حتی می‌توانند منابع آب ما را با داروهای ضد بارداری آلوده کنند.

حالا بیایید سعی کنیم سرکردگان شورشیان و نیروهای پشت سر آن‌ها را بررسی کنیم. آیا آن‌ها از خطرات اصلی درگیری داخلی در روسیه آگاه هستند؟ بلی. آیا خطرات و پیامدهای فروپاشی پدافند در منطقۀ عملیات نظامی ویژه را محاسبه کرده‌اند؟ آره. آیا آن‌ها خود را آسیب‌ناپذیر تصور می‌کنند و امیدوارند که در صورت شکست شورش زنده می‌مانند؟ فکر نمی‌کنم. همه آن‌ها انتحاری هستند، برخی در جنگ خواهند مُرد، مجازات اعدام برای برخی دیگر تعلیق خواهد شد. آن‌ها به موفقیت خود اطمینان دارند، شاید، امید زیادی برای «سه روز کی‌یف» وجود داشته باشد. زیرا، حتی اگر غرب پشت سر آن‌ها نباشد، شورشیان از حمایت قدرتمندی در بالاترین سطح برخوردار هستند، بویژه با یک تفکر ضد غربی رادیکال! در اینجا وحوش آمریکایی و اروپایی حفظ قدرت پوتین را ترجیح می‌دهند. اما در هر صورت، تلاش برای کودتای مسلحانه خسارت وارد می‌کند، تنها مسئله این است که توطئه‌گران نیز باید این را درک کنند.

نتیجه‌گیری. آدم‌های پریگوژین دیوانه‌اند. باید آن‌ها را هر چه سریع‌تر‌ متوقف کرد.

نقل از‌: بعد از شوک 

۴ تیر-سرطان ۱۴۰۲