آنانیکه طور مستقیم یا تلویحی در دفاع از پاکستان قرار…

۱-- انهدام حکومت‌ها ؛ -- پیش انداختن شهزاده آمین جان در…

درگیری نظامی میان طالبان-پاکستان

اعلامیه سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان جنگ و…

قراردادهای اجتماعی: پیمانی برای زندگی مشترک !

قرارداد اجتماعی یک مفهوم فلسفی است که تلاش می‌کند توضیح…

جنگ پاکستان و طالب، بازی‌ اوپراتیفی است، حتا اگر ارگ…

محمدعثمان نجیب یکی از مزیت‌!؟ های پیدایش و‌ ابداع شبکه‌های بی‌شمار…

بازگشت افغانستان به بازی‌های جدید ژیوپولیتیک و ناکارآمدی طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان لقمه خونینی؛ بزرگتر از دهن طالبان بازگشت طالبان…

محکومیت گستاخی و تجاوز نظامی پاکستان بر افغانستان

اعلامیه انجمن سراسری حقوقدانان افغانستان انجمن سراسری حقوقدانان افغانستان، بر مبنای…

سقراط؛- قهرمان لیبرالیسم، متفکر پیشامارکسیستی؟

Sokrates (470-399.پ.م) آرام بختیاری نخستین اعدامی میدانی محافل روشنفکری-روشنگری! فلسفه شفاهی مطرح شده…

چشم اندازی بر اجلاس  ماه سپتامبر مجمع عمومی سازمان مللی…

نوشته از بصیر دهزاد  مجمع عمومی سازمان ملل متحد در هشتادومین…

زموږ په ګران هیواد د پاکستان هوايي تیری د غندلو…

 نور محمد غفوری    زموږ د ګران وطن پر خاوره یو ځل…

آکو الیاسی

استاد "آکو الیاسی" (به کُردی: ئاکۆ ئەلیاسی) شاعر معاصر کُرد،…

  چرا بگرام برای امریکا اهمیت دارد ؟ 

      نوشته ی : اسماعیل فروغی         ارچند مقامات امریکایی افواهات انتقال قوای…

ثمرهٔ بیست سال موجودیت جامعهٔ جهانی

حاکمیت طالبانی و فقر و تنگدستی مردم اختصار امارت اسلامی افغانستان، به‌مثابه…

پنجاه سال سفری پر افت؛  با یارانی چُست، اما رهبرانی…

نویسنده: مهرالدین مشید نیم‌قرن اخیر تاریخ افغانستان (۱۹۷۳–۲۰۲۳) نشان‌دهنده‌ی مبارزه‌ای نفس‌گیر،…

ترامپ چرا بگرام رامی خواهد؟

این نوشته به علت طولانی بودن دردوبخش منتشرخواهدشد. دربخش اول…

ځانګړې مرکه

په ادبي بهیر کې له پېژانده څېرې، لیکوال، کیسه لیکونکي…

سیاست تعامل تخنیکی آلمان با طالبان

واقع‌گرایی دیپلماتیک و مسئولیت بشردوستانه در این روزها در رسانه های…

په اروپا کې د کډوالو پر وړاندې د کرکې زیاتوالی

حميدالله بسيا داسې ښکاري چې د کډوالو لپاره نور د اروپايي…

طالبان در ایستگاه آخر و در آغاز خط و نشان…

نویسنده: مهرالدین مشید طالبان؛ فروپاشی قریب‌الوقوع یا بازتعریف تهدیدها؟ حادثه آفرینی های…

هجران وطن

از فرا ق  آن  میهن  حال  ا بتری  دارم روزشب به…

جنگهای اقتصادی

                                           بازیهای تسلیحاتی وبازارسازی فروش اسلحه پس ازگذشت دوران نکبتباروظالمانه ی فیودالیزم…

«
»

زنگ تفریح فکر کردن !

سوالات انحرافی نیازی به توضیح ندارد چند مثال کافی و روشن است :

آیا غرب یا آمریکا قصد براندازی حکومت اسلامی ایران را دارد ؟

ایا واقعا حکومت اسلامی ایران اندازه و شکل توانایی بمب اتمی است ؟

آیا قایق های ریقوی سپاه تهدیدی برای ناوهای جنگی غرب است ؟ … و سوالاتی از این جنس تماما انحرافی است .

ولی طیفی از روشنفکران و فعالان سیاسی روی همین سوالات انحرافی متمرکز هستند . اگر اینها آگاهانه این کار را میکنند تا جو ساخته توسط مدیای غربی را پوشش دهند که هیج….و اگر قدرت تشخیص ندارند که بازم هیچ . کلا هیچی به هیچی…


به جز مسیر برجام که برای غرب استراتژیک و مهم است ، آمریکا حتما طرحهایی دارد که در صورت بن بست در مسیر برجام ، وارد آن مسیر میشود . ولی درهمان ابتدا معلوم بود که قصد براندازی حکومت اسلامی ایران را ندارند . این تخمی که توسط آمریکا در 1357 در ایران کاشته شد فقط باید کمی اصلاح شود . آمریکا اگر واقعا در خاورمیانه قصد ریشه کن کردن سیستم حاکم ولایت فقیه را داشت قبل از صدام ، قذافی ، افغانستان و…ابتدا حکومت اسلامی ایران را میزد و بعدش البته نیازی به خلق داعش هم نمیشد ، و مسیر وقایع سیاسی شکل دیگری پیدا میکرد.


آیا حکومت اسلامی ایران اندازه و شکل دستیابی به فن آوری اتمی است ؟ جواب قطعا منفی است . تلاش خواهند کرد و مقداری آهن قراضه هم به اسم سانتی فیوژ از بازار سیاه میخرند … ولی اصل فن آوری را پیدا نمیکنند تمام کشورهای کوچکی مثل پاکستان و کره شمالی و…. در شکاف جنگ سرد این دانش را گرفتند البته به جز اسرائیل …. حالا شکافی نیست و با پایان جنگ سرد همان قبلی ها را هم میخواهند جمعشان کنند . ولی طرفهای دعوا موضوع بمب اتم را بهانه کرده اند و مثل کعبه دور آن طواف میکنند . این روشنفکران وطنی که روی همین سوالات کودکانه و انحرافی متمرکز هستند ، مثل عقب مانده های سیاسی قابل دلسوزی هستند.

آیا قایق ها و پمبادهای سپاه اسلامی ایران واقعا تهدیدی برای ناوجنگی غرب است …. ؟ جاکشها مخاطب را گوسفند میبینند.

تنها سوال جدی برای من این است که چرا غرب برای این نظام ولایت فقیه در ایران از همان ابتدا و همیشه سنگ تمام گذاشته وبر خلاف ظواهر ، از این عقب مانده های مرتجع حاکم محافظت هم میکند ؟ چرا وقتی سرویسهای غربی بعد از مثلا 50 سال اطلاعات محرمانه خودشان را فاش میکنند و با افتخار تعریف میکنند که مثلا چگونه کودتای 28 مرداد را انجام دادند ، همین روشنفکران باز هم و حتی به صورت تفریحی حال و حوصله فکر کردن ندارند که همین امروز هم همین وقایع به شکل دیگری در حال رخ دادن است ؟ البته مواقعی به کودکان گرسنه وفرودستان و عقابهای امریکائی و جنگ اشاره میشود ولی خطاب به صیدی که خودش گرفتار چنگال همان عقاب است ، به قول انیشتین انرژی و ماده انتها دارد ولی جهل بشر را نمیدانم؟

دولت ترامپ تا کنون ۲ بار پایبندی ایران به توافق اتمی را تایید کرده است یعنی باز هم فرصت داده تا ولایت فقیه رام شود . بنابر قانون دولت آمریکا باید هر ۹۰ روز کنگره را از پایبندی ایران مطلع کند. دور بعدی بازبینی در ماه اکتبر خواهد بود.تحلیلگران می‌گویند که دولت ترامپ قصد دارد توافق اتمی با ایران را مورد بازنگری قرار دهد و کون ولی فقیه بگذارد .


هفته گذشته حسن روحانی تهدید کرد اگر آمریکا تحریم‌های جدیدی تصویب کند ایران از توافق اتمی خارج خواهد شد.حسن روحانی به مقصد بعدی اشاره نکرد که بعد از خروج از توافق به کجا میرود ؟ تحلیلگران معتقدند بستگی دارد که پدیده شکست نور چه تاثیری در مسیر برجام داشته باشد شکست نور یک پدیده اپتیکی است که در آن نور رسیده از یک منبع نورانی باید به تایید شورای نگهبان برسد . حضور ارتش آمریکا در افغانستان، بازگشت نیروهای پنتاگون به عراق، حضور روزافزون سربازان آمریکایی در سوریه، و با توجه به حضور نظامی این کشور در حاشیه جنوبی خلیج فارس، می‌توان گفت که حسن روحانی و مقام عظما بعد از خروج از توافق نمیتوانند جایی بروند .

و نهایتا اینکه ابراهیم یزدی، دبیرکل نهضت آزادی ایران، و تئوریسین حکومت اسلامی ایران شامگاه ۶ شهریور در سن ۸۶ سالگی در بیمارستانی در شهر ازمیر ترکیه درگذشت . یزدی که در طول اقامت خمینی در فرانسه از مشاوران اصلی او بود، در سال ۱۳۵۷ به همراه خمینی از نوفل‌ لوشاتو به تهران آمد . اون از اعضای شورای انقلاب اسلامی بود، نخستین نهادی که پیش از تأسیس مجلس شورای اسلامی وظیفه قانون‌گذاری و پیشبرد جنایت را بر عهده داشت.


اسماعیل هوشیار