مهاجرستیزی آخوندهای ایران و غمنامه بی‌پایان مردم افغانستان

نویسنده: مهرالدین مشید هزاران کیلومتر دور از میهن، میلیون‌ها مهاجر افغانستانی…

آغوش وطن

فریادِ خراسان بزرگ   و   ایران قدیم  رسول پویان   جوزای 1404  در خانـه قـوی باش که…

اعلامیه‌ی سربازِ مکتب دینی – فلسفی “من بیش از این…

هشدار نسبت به نقش حامد کرزی در روند سیاست‌گذاری مهاجرتی اروپا! در…

چند شعر کوتاه از زانا کوردستانی 

(۱) اگر ماه و خورشید را هم از آسمان پایین بیاورند هرگز دل به…

مشاهیر جنبش کارگری، در سوسیال دمکراسی انقلابی

August Bebel(1840-1913) آرام بختیاری آگوست ببل،- در جنبش کارگری آلمان.   آگوست ببل (1913-1840)…

جـنـبـش نـازیـسـم نـو

 " جـنـبـش نـازیـسـم نـو"، کـه بـا نـظـر بـه فـعـلـیـت تـهـدیـدآمـیـز…

آویزان نوری

بانو "آویزان نوری" (به کُردی: ئاواێزان نوری)، شاعر و نویسنده‌ی…

مارکس و اتحادیه‌های کارگری(۳)

مبارزه علیه لاسالیسم و انواع اپورتونیسم آلمانی نوشته: ا. لازوفسکی برگردان: آمادور نویدی مبارزه علیه لاسالیسم…

چه بازی دردناک با سرنوشت انسان 

نویسنده: مهرالدین مشید  قدرت ابزاری برای رهایی انسان، نه ابزاری برای…

آیا هوش مصنوعی مسلمان است؟

عثمان نجیب من یادداشتی از یک پیش‌بینی هراس انداز در مورد…

خالق  “ قرارداد اجتماعی ” را گرامی میداریم 

میرعبدالواحد سادات  1 تتبع و نگارش از :  میر عبدالواحد سادات  دوم جولای مصادف به دوصدو چهل و هفتمین سال وفات یکی از تاثیر گزار ترین نمایندگان  عصرروشنگری اروپا و برجسته ترین نقاد آن عصر ژان ژاک روسو  است .  اندیشمندی که…

نه یک پیروزی دیپلوماتیک؛ بلکه یک اشتباه استراتژیک در هندسه‌…

نویسنده: مهرالدین مشید                              به رسمیت شناسی طالبان از سوی روسیه و…

اخراج بی رویه ی مهاجران افغان از ایران

  نوشته ی :اسماعیل فروغی       این روزها خبراخراج دسته جمعی و گسترده…

شناخت روسیه از طالبان

با خانه نشینی و بیکاری که چشم و گوش با…

داد خواهی بخاطر حق و حقوق افغانان مظلوم و داعیه…

بنام خداوند حق و عدالت مهاجرت افغانان که درطی نیم قرن…

مارکس و اتحادیه‌های کارگری(۳)

مبارزه علیه لاسالیسم و انواع اپورتونیسم آلمانی نوشته: ا. لازوفسکی برگردان: آمادور نویدی مبارزه علیه لاسالیسم…

سیاست فاشیستی اخراج افغانها باید فورا متوقف شود!

هیچ انسانی غیر قانونی نیست! جمهوری اسلامی در پی شکست مفتضحانه…

اخراج ۴۳ هزار مهاجر افغان از ایران در یک روز!!

اخراج ۴۳ هزار مهاجر افغان از ایران در یک روز،…

حکومت آخوندی ایران جنایت کربلای قرن را رقم زد، یزیدان…

محمدعثمان نجیب ایران در گرمای سوزان، زمین را زیر پای هم‌وطنان…

حیات بشری را آتش فشان خاموشی به شدت تهدید میکند

نویسنده:مهرالدین مشید جهان در معرض توفانی فراتر از جنگ سوم  این پرسش…

«
»

راهپیمایی طولانی ادامه دارد

سرمقاله گاردین، ارگان حزب کمونیست استرالیا/ آمادور نویدی

چیزی که به عنوان شورش کارگری در شهرهای بندری کانتون و شانگهای در اواخر دهه ۱۹۲۰ شروع شد، منجر به راهپیمایی طولانی گشت، که ایده های مارکسیستی طبقه کارگر را به حومه های فقیر چین فئودالی برد. کمونیست های چینی و ارتش خلق آنها، مبارزه ملی را از عمق پایگاه های روستایی خود علیه اشغال نظامی ژاپن – یکی از وحشی ترین حوادث ضمنی جنگ جهانی دوم رهبری کرد. شکست میلتاریسم ژاپن، همراه با شکست نازیسم و فاشیسم، شرایط جهانی مطلوبی را برای نیروهای مردمی در سراسر جهان از جمله در پرجمعیت ترین کشور جهان، در چین ایجاد کرد… حزب کمونیست چین اولین کسی است که اعتراف میکند که اشتباهات و ابهاماتی در این راه وجود داشته است. در اواخر دهه ۱۹۶۰، یک «انقلاب فرهنگی» ویرانگر و گمراه کننده تار و پود جامعه را از هم پاشید، و بسیاری از  پیشرفتهای ساخته شده ۱۵ سال گذشته را به عقب برگرداند. اما انقلاب چین در طول این سالها، توسط شماری از اصول اساسی قابل تحسین هدایت شده است: تعهد به ساختن یک جامعه سوسیالیستی، که در آن نوسازی با عدالت اجتماعی، توزیع مجدد و توسعه متعادل شده باشد؛ و تمایل به یادگیری از تجارب بین المللی، اما همواره آماده طرح ریزی برای یک مسیر ملی مستقل، برمبنای دانش، آداب و رسوم، دارایی ها و چالش های خاص اجتماعی خود… چین با پیگیری سیاست صلح و ثبات بهترین شرایط را برای ادامه توسعه اقتصادی و اجتماعی خود، و هم چنین برای دیگر کشورها ایجاد می کند. این امر در حقیقت تحت رهبری حزب کمونیست چین امکانپذیر شده است، و خلق چین ساخت یک جامعه سوسیالیستی را شروع کرده است.

china-long-march2

راهپیمایی طولانی ادامه دارد

cpa

سرمقاله گاردین، ارگان حزب کمونیست استرالیا

برگردان: آمادور نویدی

دستور کار «محور آسیا» ی آمریکا، آشکارا تضعیف چین از نظر دیپلماتیک، نظامی و اقتصادی است. هدف محوری کار برای بازنویسی تاریخ توسط مزدوران رسانه های جمعی، افشای «افسانه» راهپیمایی انقلابی چین است.

نگرانی بزرگ آمریکا و متحدانش آنست که چین بطور پیوسته، بویژه در میان دیگر کشورهای آسیایی که همسایگان چین هستند، از نظر اقتصادی و سیاسی قوی تر و با نفوذتر گشته است.

جمهوری خلق چین در ۱ اکتبر سال ۱۹۴۹، تأسیس شد. این رویدادی بود که  با بیش از دو دهه مبارزه مردمی به رهبری حزب کمونیست به اوج خود رسیده بود.

چیزی که به عنوان شورش کارگری در شهرهای بندری کانتون و شانگهای در اواخر دهه ۱۹۲۰ شروع شد، منجر به راهپیمایی طولانی گشت، که ایده های مارکسیستی طبقه کارگر را به حومه های فقیر چین فئودالی برد.

کمونیست های چینی و ارتش خلق آنها، مبارزه ملی را از عمق پایگاه های روستایی خود علیه اشغال نظامی ژاپن – یکی از وحشی ترین حوادث ضمنی جنگ جهانی دوم رهبری کرد.

شکست میلتاریسم ژاپن، همراه با شکست نازیسم و فاشیسم، شرایط جهانی مطلوبی را برای نیروهای مردمی در سراسر جهان از جمله در پرجمعیت ترین کشور جهان، در چین ایجاد کرد.

انقلاب چین یکی از مهمترین و بانفوذترین حوادث قرن ۲۰ است.

قبل از سال ۱۹۴۹، میزان بیسوادی در چین ۸۰ درصد، و امید به زندگی ۳۵ سال ناچیز بود. اکنون، بیسوادی به هفت درصد کاهش یافته، و میانگین امید به زندگی ۷۰ سال است.

خلق چین در طول این دهه های گذشته قرن ۲۱، یکی دیگر از راهپیمایی های حماسی  خود را آغاز کرده اند. حزب کمونیست چین اولین کسی است که اعتراف میکند که اشتباهات و ابهاماتی در این راه وجود داشته است. در اواخر دهه ۱۹۶۰، یک «انقلاب فرهنگی» ویرانگر و گمراه کننده تار و پود جامعه را از هم پاشید، و بسیاری از  پیشرفتهای ساخته شده ۱۵ سال گذشته را به عقب برگرداند.

اما انقلاب چین در طول این سالها، توسط شماری از اصول اساسی قابل تحسین هدایت شده است:

* تعهد به ساختن یک جامعه سوسیالیستی، که در آن نوسازی با عدالت اجتماعی، توزیع مجدد و توسعه متعادل شده باشد؛

* و تمایل به یادگیری از تجارب بین المللی، اما همواره آماده طرح ریزی برای یک مسیر ملی مستقل، برمبنای دانش، آداب و رسوم، دارایی ها و چالش های خاص اجتماعی خود.

در سال ۱۹۷۸ روندی از اصلاحات بزرگ اقتصادی به راه افتاد، که در آن جمهوری خلق چین تلاش کرد که با حفظ اصول اساسی سوسیالیسم، درهای کشور خود را بروی بازار آزاد غرب باز کند. در رسانه های غربی به ما گفته شد که جمهوری خلق چین «به آغوش سرمایه داری» رفته است – اما درک چینی ها از بازکردن درهای کشور به بازار غرب چیز دیگریست و به آغوش سرمایه داری رفتن هم واقعیت هم ندارد.

سرمایه گذاری های بخش دولتی، و اقتصاد سوسیالیستی روستایی به عنوان ستونهای اساسی سوسیالیسم چین باقی می مانند. در هر حال، ترکیبی از شراکت، آزادسازی و دیگر ابتکارات مربوط به بازار نیز وجود دارد.

روند اصلاحات چینی در تضاد کامل با آشفتگی خصوصی سازی نئولیبرال است که باعث آسیب عمدی اجتماعی و اقتصادی کشورهای سراسر جهان شده است. توانایی جمهوری خلق چین برای به ترسیم کشیدن یک دوره مؤثر در سراسر دوران بحران اخیر آسیایی نیز قابل توجه است.

اقتصاد چین در مقابله با زمینه بحران مالی سرمایه داری جهانی به قدرت و نفوذ پیشروی خود ادامه میدهد، که بوضوح در اینجا در استرالیا قابل مشهود ست. این در بخشی، از طریق مداخله فعال دولت برای تحریک خواست افزایش دستمزد در بخش دولتی، و اقدامات دیگر تحقق یافته است.

چین با پیگیری سیاست صلح و ثبات بهترین شرایط را برای ادامه توسعه اقتصادی و اجتماعی خود، و هم چنین برای دیگر کشورها ایجاد می کند. این امر در حقیقت تحت رهبری حزب کمونیست چین امکانپذیر شده است، و خلق چین ساخت یک جامعه سوسیالیستی را شروع کرده است.

برگردانده شده از:

Editorial – Long march continues

http://www.cpa.org.au/guardian/2016/1749/02-editorial.html

ویدئوی راهپیمایی بزرگ، برگرفته از یوتیوب:

https://www.youtube.com/watch?v=QMTM9jvZvUU