آیا هوش مصنوعی مسلمان است؟

عثمان نجیب من یادداشتی از یک پیش‌بینی هراس انداز در مورد…

خالق  “ قرارداد اجتماعی ” را گرامی میداریم 

میرعبدالواحد سادات  1 تتبع و نگارش از :  میر عبدالواحد سادات  دوم جولای مصادف به دوصدو چهل و هفتمین سال وفات یکی از تاثیر گزار ترین نمایندگان  عصرروشنگری اروپا و برجسته ترین نقاد آن عصر ژان ژاک روسو  است .  اندیشمندی که…

نه یک پیروزی دیپلوماتیک؛ بلکه یک اشتباه استراتژیک در هندسه‌…

نویسنده: مهرالدین مشید                              به رسمیت شناسی طالبان از سوی روسیه و…

اخراج بی رویه ی مهاجران افغان از ایران

  نوشته ی :اسماعیل فروغی       این روزها خبراخراج دسته جمعی و گسترده…

شناخت روسیه از طالبان

با خانه نشینی و بیکاری که چشم و گوش با…

داد خواهی بخاطر حق و حقوق افغانان مظلوم و داعیه…

بنام خداوند حق و عدالت مهاجرت افغانان که درطی نیم قرن…

مارکس و اتحادیه‌های کارگری(۳)

مبارزه علیه لاسالیسم و انواع اپورتونیسم آلمانی نوشته: ا. لازوفسکی برگردان: آمادور نویدی مبارزه علیه لاسالیسم…

سیاست فاشیستی اخراج افغانها باید فورا متوقف شود!

هیچ انسانی غیر قانونی نیست! جمهوری اسلامی در پی شکست مفتضحانه…

اخراج ۴۳ هزار مهاجر افغان از ایران در یک روز!!

اخراج ۴۳ هزار مهاجر افغان از ایران در یک روز،…

حکومت آخوندی ایران جنایت کربلای قرن را رقم زد، یزیدان…

محمدعثمان نجیب ایران در گرمای سوزان، زمین را زیر پای هم‌وطنان…

حیات بشری را آتش فشان خاموشی به شدت تهدید میکند

نویسنده:مهرالدین مشید جهان در معرض توفانی فراتر از جنگ سوم  این پرسش…

دومین بار طی طریق در تعامل گذری انسان با هوش…

*محمدعثمان نجیب، بنیاد‌گذار مکتب دینی فلسفی من بیش‌از این نه…

درک لنینی از دموکراسی: نگاهی از سده 21

ترجمه. رحیم کاکایی یرومنکو ولادیمیر ایوانوویچ دکترعلوم فلسفه، مشاور رئیس مجلس قانونگذاری…

افغانستان در سایۀ رقابت‌های ژئوپولیتیکی جهانی ناشی از جنگ اسرائیل…

مقدمه تنش‌های دراز ‌مدت میان ایالات متحده آمریکا، اسرائیل و جمهوری…

فیلسوف آس و پاس،- مدافع مالکیت خصوصی!

max stirner (1806-1856) آرام بختیاری ماکس اشتیرنر، آغاز آنارشیسم فردگرایانه. ماکس اشتیرنر(1856-1806.م) آلمانی،…

افغانستان- آموزشگاهی خونین برای ایران و همسایگان 

سلیمان کبیر نوری در این مقاله می‌خوانید: چکیده نئولیبرالیسم و استعمار؛ تجربه‌ای عینی افغانستان؛…

جنگ های جیوپولیتیک جدید و افغانستان تحت حاکمیت طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید از بازگشت تروریسم تا تقابل قدرت های بزرگ در…

سید جمال الدین افغان

 فیلسوف ،دانشمند بنیانگذار نهضت فکری وجنبش آزادی  خواهی افغانستان ،اساسگذار  اتحاد اسلامی ومبارز…

  به آرمان وطن

بیا برویم کشور تا بان را بسا زیم  خا نه ی…

نوستالوژی و جاذبه های فکری و اعتقادی 

نویسنده: مهرالدین مشید نوستالوژی و گذشته گرایی های فکری و اعتقادی زمانیکه…

«
»

دموکراسی ایالات متحده چه چیزی صادر می‌کند: نجات یا نابودی؟

در مقاله‌ای که در هشتم سپتامبر در وب‌سایت مؤسسهٔ «تایهه» (Taihe) منتشر شد آمده است که ایالات متحده، که خود را مظهر دموکراسی معرفی می‌کند، برای پیشبرد توسعهٔ خارجی خود و حفظ هژمونی ایالات متحده، با اشتیاق «دموکراسی به‌سبک آمریکایی» را صادر می‌کند، که این امر منجر به آشوب و بی‌ثباتی در سراسر جهان می‌شود.

بر اساس این مقاله، ایالات متحده در صدور دموکراسی دارای سابقهٔ طولانی است، به‌طوری که توسعه و گسترش خارجی آن به‌طور پیچیده‌ای با این تلاش مرتبط است.  این استعمار فرهنگی و دگرگونی نهادی دیگر ملل و مردم زیر لوای «صادرات دموکراسی» نه‌تنها به‌عنوان وسیله‌ای برای اثبات هژمونی عمل می‌کند، بلکه به‌عنوان بیان مهمی از مأموریت الهیات سیاسی است که به استثناگرایی آمریکایی اعطا شده است. ایالات متحده از همان روزهای اولیهٔ تأسیس خود از تاکتیک‌هایی مانند گسترش سرزمینی، مداخلهٔ نظامی و پیوند دموکراتیک برای گسترش تدریجی دامنهٔ صدور دموکراسی خود استفاده کرده است. 

در این مقاله اشاره شده است که پیگیری منافع مهمترین دلیل صدور بی‌امان دموکراسی توسط آمریکاست. از منظر آمریکا، تا زمانی که کشورهای سراسر جهان به مدل آمریکایی دموکراسی پایبند باشند و روند دموکراتیک خود را با ترجیحات آمریکایی هماهنگ کنند، آمریکا به‌طور بالقوه می‌تواند خود را به‌عنوان هژمون جهانی تثبیت کند.  ایالات متحده با به‌کارگیری لفاظی‌های والا، مانند «انتخابات دموکراتیک» و «آزادی بیان»، به‌دنبال تحریک مردم، دستکاری افکار عمومی، و تأثیرگذاری بر انتخابات و مبارزات پارلمانی از راه پرورش گروه‌های مدنی و نیروهای سیاسی طرفدار آمریکا در کشورهای هدف است.

روش‌های مختلفی که از سوی آمریکا در طول تاریخ صدور دموکراسی استفاده شده است، از جمله راهبردهای نظامی، اقتصادی، سیاسی، دیپلماتیک، فرهنگی، و تبلیغاتی، افشا شده‌اند.  در این میان، کمک‌های اقتصادی و تحریم‌ها بیشترین استفاده را دارند. ایالات متحده کمک‌های اقتصادی را به اصلاحات دموکراتیک در کشورهای دریافت‌کننده پیوند می‌دهد. کمک به کشورهایی که با استانداردهای دموکراتیک و پیشبرد منافع آن همسو هستند را افزایش می‌دهد، و در مورد کشورهایی که این کار را نمی‌کنند، کمک‌ها را کاهش و یا تحریم‌های اقتصادی را تحمیل می‌کند.

این مقاله هشدار می‌دهدکه صادرات دموکراسی نه‌تنها خود آمریکا بلکه دیگر نقاط جهان را نیز به‌خطر می‌اندازد. سیاست‌های جنگ‌طلبانهٔ آن به‌شدت قدرت اقتصادی آن کشور را تحت فشار قرار داده است. ظاهراً تحت عنوان مبارزه با تروریسم، این صادرات تهدید ناشی از افراط‌گرایان خشن را در داخل مرزهای خود تشدید کرده است. ایالات متحده برای دستیابی به اهداف خود از به‌کارگیری استانداردهای دوگانه، توسل به خشونت و استفاده از فریب، تردیدی به‌خود راه نمی‌دهد که این امر به‌طور قابل ملاحظه‌ای منجر به خدشه‌دار شدن وجهه و اعتبار آن شده است.

ایالات متحده تحت عنوان «دموکراسی» و «حقوق بشر» جنگ‌های متعددی را آغاز کرده است، با دور زدن شورای امنیت سازمان ملل متحد و قرار دادن «قوانین داخلی» خود بالاتر از قوانین بین‌المللی، عواقب فاجعه‌باری برای بسیاری از کشورها به‌بار آورده و آشکارا قوانین بین‌المللی، از جمله منشور سازمان ملل، را نقض کرده است. به‌طور مشابه، ایالات متحده جنگ‌هایی را به‌نام مبارزه با تروریسم به راه انداخته است که منجر به درگیری‌های مداوم در سراسر جهان و چرخهٔ معیوب واکنش‌های ضدتروریسم شده و در نهایت منجر به تداوم ناآرامی‌ها در خاورمیانه و تکثیر نهادهای تروریستی در سراسر جهان شده است.

این مقاله با فراخوانی از ایالات متحده برای رویارویی با واقعیت، در تأمل در خود و نشان دادن احترام بیشتر به خود و سایر کشورها به‌پایان می‌رسید.

منبع: China Daily، بیست و یکم سپتامبر ۲۰۲۳
https://www.chinadaily.com.cn/a/۲۰۲۳۰۹/۲۱/WS۶۵۰bf۷۶۳a۳۱۰d۲dce۴bb۷۰۵b.html