ظلم ظالم

رسول پویان جهان به لاف وپـوف ظلم برنمی گردد اســـیـر ظالـــم و…

روز جهانی زن در میانۀ بحران و عقبگرد تاریخی

اعلامیۀ سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان به پیشواز هشتم مارچ، روز…

نه به جنگ، نه به استبداد؛ راه ما رهایی اجتماعی…

اعلامیه سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان در مورد جنگ امریکا-اسرائیل با…

زردشت نیچه؛ پیشگویی تراژدی ایرانی؟

Friedrich Nietzsche (1844-1900) آرام بختیاری تراژدی ایران، یا شیعه ایرانی، از زبان…

جنگ با ایران؛ معادله برنده و بازنده در ترازوی ژئوپلیتیک

نویسنده: مهرالدین مشید تهران خشمگین در نبرد برای بقا این نوشته با…

کوتاه خاطره هایی از مسکو

(کمیته سرتاسری سازمان دموکراتیک جوانان افغانستان، فستیوال جهانی جوانان و…

اعلامیه در محکومیت جنگ ارتجاعی میان پاکستان و افغانستان

سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان جنگ و صف‌آرایی نظامی میان قدرت…

بوی ریا 

برسد کاش به تو یار چو پیغام کنم  وصفی از لعل…

               کاروان وحدت 

بر خیز تا هم آ ییم ، با  کاروان وحدت  جا…

دوست دارم این وطن را !

امروز زمان آن فرارسیده است که مردم افغانستان یک‌صدا بگویند…

زبرځواکونه څنګه په نورو هېوادونو خپل نفوذ ساتي؟

ليکنه: حميدالله بسيا په ساده ډول زبرځواک  يا سوپر پاور  Superpower…

افغانستان در مدار واگرایی؛ تراژیدی‌های اجتماعی، سیاسی و رسانه‌ای

نویسنده: مهرالدین مشید با ادعا های فراتر از « پنج چاریک»…

آیا طالبان دروغ می گویند یا وزارت خارجه ی روسیه؟ …

  نوشته ی : اسماعیل فروغی       بتاریخ بیست و سوم…

د سعوديانو او تر دوی بر لاسونه هم بيا د…

عبدالصمد ازهر                 …

چهل و یکمین سالگرد وفات مولانا داکتر استاد محمد سعید…

روز پنجشنبه مورخ « هفت حوت سال ۱۴۰۴ هجری شمسی…

محکومیت تجاوز نظامی پاکستان بر افغانستان

اعلامیه و فراخوان انجمن سراسری حقوقدانان افغانستان بنام خداوند حق و…

وزیر دفاع پاکستان؛ از ناگفته های ساختاری تا راهبرد های…

نویسنده: مهرالدین مشید سیاست ابهام استراتژیک پاکستان؛ ازاعتراف‌های تاکتیکی تا ناگفته‌های…

بمناسبت روز های جهانی عدالت اجتماعی و زبان مادری

بنام خداوند حق و عدالت هموطنان گرامی، ۲۰ و ۲۱ فبروری روز…

مارکوس تولیوس سیسرو

هغه د لرغوني روم فیلسوف، سیاستوال، وکیل، ویناوال، شاعر او…

مبانی نظری عدالت اجتماعی

نور محمد غفوری بررسی نظریه‌ها و رویکردهای معاصر چکیدهعدالت اجتماعی از بنیادی‌ترین…

«
»

در بزرگداشت از هفتاد و پنجمین سالگرد تآسیس سازمان ملل متحد

پیام شورای رهبری انجمن حقوقدانان افغان در اروپا

سازمان ملل متحد که در 24 اکتوبر 1945 بحیث یک سازمان بین االمللی حافظ صلح، ثبات ، امنیت و همکاریهای بین المللی ایجاد شد ٫در هفتاد وپنجمین سالگرد تآسیس خود قرار دارد که در سرتاسر جهان توسط دول، حکومات و نهاد های ملی و بین المللی به تجلیل گرفته میشود.

سازمان ملل متحد که بمنظور جلو گیری از تکرار جنایات علیه بشریت ، کشتار دها ملیون انسان ، قحطی ناشی از جنگ ، سلب حاکمیت و استقلال ملی ملتها و سلب حقوق مردمان بخاطر تعین سرنوشت خود بدست خود شان که پیامد دو جنگ جهانی بودند٫ایجاد گردید ٫ مهمترین اهداف خویش را در منشور خویش فورمولبندی نمود

این سازمان جهانشمول در هفتادوپنج سال موجودیت خویش توانست بخاطر صلح، ثبات و امنیت بین المللی ٫حفظ و تداوم ارزش های حقوق بشر٫کنوانسیون ها و میثاق های بین المللی منجمله قوانین جنگ، حقوق بشر ، حقوق مدنی و سیاسی ٍ٫ حقوق اطفال٫ حقوق برابری زن با مرد و منع خشونت در برابر زنان و دها میثاق ها،پروتوکول ها و ضمایم آنها را مورد تصویب و در معرض اجرا قرار داده ٍ در نظارت بر تطبیق آنها اقدامات بزرگ را رویدست و در عمل تطبیق نموده است . بدون شک همه این اسناد و کنوانسیون ها عرصه های زندگی ملی و بین المللی دولت ها و مردمان آنرا را در ابعاد سیاسی، اقتصادی، حقوق بشر، انکشاف کلتور و فرهنگ و عدالت بین المللی پیشبینی نموده است.

علی الرغم اهمیت سازمان ملل متحد و اقدامات آن در۴/۳ یک قرن موجودیت خویش ٫ در مقطع های مختلف زمانی معضلات و سد های در تآمین اهداف این سازمان بزرگ جهانی ایجاد گردیده و تطبیق آنها را به چالش قرار داده است که ناشی از سیاست های نا مشروع نظامیگری ٫ جیوپولیتیک و ستراتیژک قدرت های بزرگ و رقیب میباشند. مسابقات تسلیحاتی دارند میدان جدید را در تهدید در برابرصلح جهانی باز نماید. بدون شک در نتیجه چالش ها ٫ نسل بشر از کران تا کران جهان قربانی نقض وحشتناک حقوق بشر٫ ارتکاب جرایم شدید جنگی و ضد بشری٫ فقر ٫ سلب حق حیات و تبعیض میگردند. با بکار گیری سیاست های نا مشروع فرامزری قدرتهای بزرگ و همکاران منطقوی شان مردمان مستضعف در کشور های مانند افغانستان ٫سوریه٫ یمن و عراق در آتش جنگ های داخلی میسوزند. اقدامات دسته جمعی موثر ملل متحد برای جلوگيری تهديدات عليه صلح و متوقف ساختن هرگونه عمل تجاوز عملن

زیر سایه نفوذ و تسلط دول بزرگ و رقیب قرار گرفته است ٫پروبلم های منطقوی مبنی بر عدم احترام به حاکمیت ملی ٫ استقلال و حقوق مشروع یک ملت و با مداخله خارجی بدون حل باقی میمانند . ملت ها در تداوم بی ثباتی ٫ جنگ داخلی و تسلط حلقه های مافیايی و رشد سازمان داده شده تروریزم در آتش میسوزند و خونریزی های بی مفهوم را متقبل میگردند.

همكاری بينالمللی احترام به حقوق بشر و آزاديهای اساسی بدون تبعیض و تمايز آسیب پذیر گردیده است .انجام عملیات های نظامی قدرتهای بزرگ و مداخله بر بنیاد مواد منشور ملل متحد نه ٫ بلکه روی منافع نا مشروع آنان صورت گرفته و میگیرد .

جهان کنونی باید این واقعیت تلخ را بپذیرد که اهداف بزرگ٫ حقوق بشری ٫ احترام به استقلال ملی و حاکمیت ملی ٫ تمامیت ارضی ٫ حق مردمان در تعین سر نوشت خود شان و بلاخره صلح٫ ثبات و امنیت دسته جمعی به نسبت نفوذ و به گروگان گرفتن قدرت اجرايی ملل متحد توسط قدرت های بزرگ و وابسته های منطقوی شان ٍ نقش این سازمان بزرگ را محدود و در حالت پسیف قرار داده است.

یکی از قربانیان سیاست های آذمندانه قدرتهای بزرگ و شریکان منطقوی شان کشور جنگ زده افغانستان است که در بیش از چهل سال جنگ فرسایشی ٍ نیابتی و تحمیلی به انبارخانه ظلم٫ جنگ ٫آتش ٍ خون و فقر مبدل گردیده است . این جنگ محصول مداخله خارجی و تروریزم صادر شده از قلمرو پاکستان و٫ تحت حمایت مستقیم استخبارات حکومت آن و حامیان پس پرده شان تداوم میابد .

مزاکرات به اصطلاح بین الافغانی میان تیم مزاکره کننده دولت افغانستان و تحریک طالبان با کمال تآسف عمیق زیر سیطره و نفوذ سیاست کجدار و مریز ایالات متحده آمریکا و متحد سیاسی- نظامی اش پاکستان در خطر شکست قرار دارد. بدون شک این مداخلات اجانب در قضیه افغانستان نقش بزرگ و ابتکارات صلح ملل متحد را در درجه پايین و حالت پسیف قرار داده است .

انجمن حقوقدانان افغان در اروپا ضمن بزرگداشت از سالروز تآسیس سازمان ملل متحد ٫ از احیای نقش و بکار گیری ابتکارات موثر سازمان ملل متحد در رهبری مستقیم و توسط یک تیم فعال آن سازمان از پروسه مزاکرات بین الافغانی قاطعانه دفاع و پشتیبانی مینماید. انجمن با اظهار قدردانی از خواست و تآکید اخیر جلالتمعاب انتونیو گوترش سرمنشی عمومی ملل متحد مبنی بر تآمین آتش بس٫ بحیث اولین و ضروری ترین قدم٫ در این مزاکرات٫متوقع است که احیا و بدست گرفتن ابتکارات صلح در کشور فقیر٫ ماتمزده و خونین افغانستان ٫ توسط ملل متحد یک ضرورت جدی برای یک صلح ٫ ثبات واقعی ٫ ختم جنگ و ادامه مزاکرات برای آینده افغانستان ٫در یک پروسه عدالتمندانه و خارج از نفوذ نا مشروع و آزطلبانه اجانب منطقوی و بین المللی٫ تلقی میگردد.

با حرمت

شورای رهبری انجمن حقوقدانان افغان در اروپا

میر عبدالواحد سادات ريیس انجمن