ساعت "کنزل" نمادی از نوستالوژی؛ اما به روایتی دیگر

نویسنده: مهرالدین مشید نه یک ساعت؛ بلکه حماسه ای در فضای…

ریبوار طاها

آقای "ریبوار طاها" (به کُردی: ڕێبوار تەها) با نام کامل…

نقارۀ جنگ 

رسول پویان  نـوای ســال نــویــن تـا نقـارۀ جـنگ است  به خون خلق…

عرفان و زبان

– دکتر بیژن باران من در جهان لغات دیگران می…

ای حزب قهرمان انیس  ستمکشان

      به افتخارسالگرد حزب پر   افتخاردموکراتیک خلق افغانستان ای حزب قهرمان انیس  ستمکشان یادت…

ریباز سالار

آقای "ریباز سالار" (به کُردی: ڕێباز سالار) با نام کامل…

تهاجمی خونین و آغاز مداخله ها و پایان حاکمیت ملی…

نویسنده: مهرالدین مشید تهاجمی که افغانستان را به میدان جنگ های…

میا پیشم!

امین الله مفکرامینی        2024-28-12! میا پیشم تو دلـــدارممزن زخمه دلی زارم رهی دوستی…

شماره چهارم سال ۲۷ م محبت

شماره چهارم سال ۲۷ م محبت از چاپ برآمد. پیشکش می…

دولت پدیده عقلی – تحلیل موردی حمله پاکستان در ولایت پکتیکا

دولت پدیده قوم و یا دینی مطلق نیست. و دین…

هر شکستی ما را شکست و هیچ شکستی شکست ما…

نویسنده: مهرالدین مشید با تاسف که تنها ما نسل شکست خورده…

نوروز نبودت

- بیژن باران چه کنم با این همه گل و…

عرفان در مغز

دکتر بیژن باران     لامارک 200 سال پیش گفت: به پذیرش…

نماد های تاریخی- ملی و نقش آن در حفظ هویت…

نور محمد غفوری اشیاء، تصاویر، نشان‌ها، مفاهیم، یا شخصیت‌هایی که نمایانگر…

در دنیای دیجیتالی امروز، انسان‌ها به مراتب آسیب پذیرتر شده…

دیوارها موش دارند و موش‌ها گوش! این مثل یا زبانزد عام…

خالق تروریستهای اسلامی؛ الله است یا امریکا؟

افشاگری جسورانه از ژرفای حقیقت سلیمان کبیر نوری بخش نخست  درین جا می…

چگونه این بار حقانی ها روی آنتن رسانه ها قرار…

نویسنده: مهرالدین مشید از یک خلیفه ی انتحاری تا "امید تغییر"…

شب یلدا 

شب یلدا شبی شور و سرور است  شب تجلیل از مدت…

سجده ی عشق!

امین الله مفکر امینی      2024-21-12! بیا کــــه دل ز تنهایــی به کفیدن…

فلسفه کانت؛ تئوری انقلاب فرانسه شد

Immanuel Kant (1724-1804) آرام بختیاری  نیاز انسان عقلگرا به فلسفه انتقادی. کانت (1804-1724.م)،…

«
»

تلاش آمریکا، بریتانیا و ژاپن برای ایجاد «جبهه دوم» در خاوردور علیه روسیه

رزمایش «وستوک ــ ۲۰۲۲» تلاش برای آتش زدن خاوردور را خنثی می‌کند نویسنده: آناتولی کوشکین مترجم: ک. رادین برگرفته از : بنیاد فرهنگ استراتژیک، ۵ سپتامبر ۲۰۲۲ *

در شرایط شکست ضدِ حمله نیروهای مسلح اوکراین در جنوب اوکراین و کشته شدن بی‌معنی نیروهای ویژه در جریان تلاش برای حمله به نیروگاه هسته‌ای «Zaporozhye»، ایالات متحده آمریکا نیاز فوری داشت تا چیزی را از خود درآورد. و مخصوصاً در خاوردور. افسر ذخیره نیروی دریایی ایالات متحده آمریکا، «ست کراپسی»، اعلام کرد که در رویارویی با نیروهای مسلح اوکراین، نیروی دریایی روسیه «تلفات جنگی کمتری نسبت به سایر ابزارهای قدرت سخت متحمل شد» و پیشنهاد مقابله با روسیه در اقیانوس آرام را داده است. براساس روایت این آمریکایی، ایجاد تهدید برای نیروی دریایی روسیه در خاوردور، اجرای وظایف روسیه در اوکراین را با مشکل مواجه خواهد کرد.
 

در رزمایش راهبردی فرماندهی ــ ستاد «وستوک ــ ۲۰۲۲» که ​​در منطقه نظامی‌ شرقی برگزار می‌شود، که علاوه بر ۵۰‌هزار نظامی ‌روسیه، واحدهای نظامی ‌آذربایجان، الجزایر، ارمنستان، بلاروس، هند، قزاقستان، قرقیزستان، چین، لائوس، مغولستان، نیکاراگوئه، سوریه و تاجیکستان شرکت کردند، دولت‌های ایالات متحده آمریکا و ژاپن را به‌شدت نگران کرد.

«کارین ژان پیر»، سخنگوی کاخ سفید اعلام کرد: «زمانی که روسیه عملیات ویژه را در اوکراین انجام می‌دهد ایالات متحده آمریکا نگران شرکت هر کشوری در رزمایش با فدراسیون روسیه است». روزنامه چینی «گلوبال تایمز» در پاسخ به نگرانی‌های واشنگتن، سرمقاله‌ای منتشر کرد که در آن تصریح کرد که چین حق دارد خودش تصمیم بگیرد که در کجا، چه زمانی و با چه کسی رزمایش‌ها را بدون نیاز به دستورالعمل‌های واشنگتن انجام دهد.

در جریان این رزمایش، فرماندهان و ستادها مهارت‌های خود را در اداره گروه‌های بین دسته‌های خاص و ائتلافی در دفع تجاوز در شرق و در منطقه دریای خاوردور تکمیل و افزایش خواهند داد. ارتقاء سازگاری و سطح تعامل گروه‌های ائتلاف در انجام وظایف مشترک در زمینه حفظ صلح، دفاع از منافع و تأمین امنیت نظامی‌ برنامه‌ریزی می‌شوند.

در چارچوب این رزمایش، ناوگان روسیه و چین در حال انجام عملیات مشترک در دریای ژاپن هستند. معاون وزیر دفاع فدراسیون روسیه گفت که «ناوگان اقیانوس آرام فدراسیون روسیه به‌همراه نیروی دریایی ارتش آزادیبخش خلق چین در حال تمرین و تکمیل همکاری متقابل در بخش‌های شمالی و مرکزی دریای ژاپن در منطقه دریای خاوردور به‌منظور کمک به نیروهای زمینی به‌سمت ساحل و همچنین برای دفاع از خطوط دریایی و مناطق فعالیت اقتصادی دریایی هستند». وی تصریح کرد که «اقدامات عملی نیروهای دریایی همه‌منظوره در آب‌ها و مناطق ساحلی دریای ژاپن و دریای “اوخوتسک” برگزار می‌شوند».

و ژاپنی که با حمایت ارباب آمریکایی‌اش به‌سرعت در حال ارتقای نیروهای مسلح خود در سطح قدرت‌های پیشرو جهان است، تنها نگران ترکیب شرکت‌کنندگان در مانورها و وظایف مانورها در نزدیکی سواحل ژاپن نیست. دولت سرزمین طلوع آفتاب به‌نظر می‌رسد که «بسیار متأسف است» از اینکه این رزمایش‌ها همچنین در قلمرو «کوریل» جنوبی روسیه برگزار می‌شود که توکیو «به‌طور قانونی» ضمن اعلام «حاکمیت ژاپن» بر آنها، این مناطق را در ترکیب «دولت خود گنجانده است».

«هیروکازو ماتسونو»، دبیرکل کابینه وزیران ژاپن، ضمن پاسخ به درخواست خبرنگاران برای اظهار‌نظر در مورد فرود پیشگیرانه دشمن در «کوریل» به‌عنوان بخشی از مانورهای «وستوک ــ ۲۰۲۲» گفت که: «در خور تأسف عمیق است که علی‌رغم اعتراض‌های طرف ما، طرف روسیه به رزمایش‌های نظامی ‌در مناطق شمالی (جنوب کوریل) ادامه می‌دهد». و افزود که «دولت ژاپن همچنان از طرف روسیه درخواست (؟!) لغو کامل این رزمایش‌ها را دارد.»

«تاس» به نقل از این مقام ژاپنی نقل می‌کند که «ماتسونو» اطلاع داده که طی ماه‌های اخیر ژاپن بارها از طریق مجاری دیپلماتیک ابراز نگرانی کرده و اعتراض‌هایی را به روسیه در رابطه با فعالیت‌های نظامی‌ در جزایر «کوریل» جنوبی فرستاده است. وی افزود: «به‌ویژه پس از آنکه وزارت دفاع روسیه در ۲۶ ژوئیه برگزاری رزمایش را در این منطقه شامل چهار جزیره شمالی اعلام کرد، ما از طریق مجاری دیپلماتیک به طرف روسیه اعتراض کردیم، زیرا این امر با موضع ما در مورد این جزیره مطابقت ندارد». «ماتسونو» بار دیگر تأکید کرد که ژاپن به نظارت دقیق بر فعالیت‌های فدراسیون روسیه در نزدیکی مرزهای خود از‌جمله عبور مشترک کشتی‌های روسی و چینی در دریای ژاپن ادامه خواهد داد.

همانطور که اشاره شد، اعتراضات وزارت خارجه ژاپن در مورد آنچه در جزیره کوریل اتفاق می‌افتد، از جمله فعالیت‌های اقتصادی، به امری عادی تبدیل شده است و زمان آن فرارسیده است که وزارت امور خارجه روسیه حتی به‌صورت تکذیب، از پاسخگویی به آنها دست بردارد. به‌خصوص که اظهارات مکرر وزارت امور خارجه روسیه مبنی بر اینکه جزایر «کوریل» جنوبی بخشی جدایی‌ناپذیر از خاک فدراسیون روسیه است و وابستگی آنها به روسیه بی تردید است، هیچ تاثیری بر توکیو نمی‌گذارد. اما نادیده گرفتن «اعتراضات ژاپن» برای سیاستمداران سرزمین طلوع خورشید بسیار دردناک‌تر می‌شود، زیرا نشان‌دهنده عدم تمایل مسکو برای وارد شدن به درگیری بیهوده با توکیو است.

در این میان، لازم است اشاره کرد به این که ژاپن هرچه بیشتر درگیر یک اتحاد نظامی ‌ضدِ روسی و ضدِ چینی با ایالات متحده آمریکا و دیگر کشورهای عضو ناتو است. به‌طور مرتب مانورهای تهدیدآمیزی را با آنها در سواحل فدراسیون روسیه و چین انجام می‌دهد، یگان‌های نیروبر و واحدهایی را برای «آزادسازی جزایر تصرف شده توسط دشمن» ایجاد می‌کند، کشورهای همسایه را با حملات موشکی «پیشگیرانه» تهدید می‌کند، ناوهای هواپیمابر را به نیروی دریایی سازمان داده و خود وارد می‌کند. برخلاف ممنوعیت‌ها، جدیدترین جنگنده‌های خود را تولید می‌کند. نیات محافل حاکم ژاپن برای بازآفرینی یک مجتمع قدرتمند نظامی ــ صنعتی شایسته تحلیل دقیق است. اینها و دیگر حقایقی که حکایت از مسیر احیای ژاپن به‌عنوان یک قدرت نظامی ‌دارد، مهم است به کشورهای آسیای شرقی‌ای که واشنگتن و توکیو سعی دارند در رویارویی با روسیه و چین به‌سمت خود بکشانند، رسانده شود.

نمی‌توان به تمایل ایالات متحده آمریکا، بریتانیا و ژاپن برای ایجاد یک «جبهه دوم» خاوردور علیه روسیه به‌منظور پیچیده کردن اجرای عملیات نظامی ‌ویژه ما توجه نکرد.

«ریانووستی» اشاره می‌کند، در شرایط شکست ضدِ حمله نیروهای مسلح اوکراین در جنوب اوکراین و کشته شدن بی‌معنی نیروهای ویژه در جریان تلاش برای حمله به نیروگاه هسته‌ای «Zaporozhye»، ایالات متحده آمریکا نیاز فوری داشت تا چیزی را از خود درآورد. و مخصوصاً در خاوردور. افسر ذخیره نیروی دریایی ایالات متحده آمریکا، «ست کراپسی»، اعلام کرد که در رویارویی با نیروهای مسلح اوکراین، نیروی دریایی روسیه «تلفات جنگی کمتری نسبت به سایر ابزارهای قدرت سخت متحمل شد» و پیشنهاد مقابله با روسیه در اقیانوس آرام را داده است. براساس روایت این آمریکایی، ایجاد تهدید برای نیروی دریایی روسیه در خاوردور، اجرای وظایف روسیه در اوکراین را با مشکل مواجه خواهد کرد.

رزمایش «وستوک ــ ۲۰۲۲» و طیف گسترده بی‌سابقه شرکت‌کنندگان در آن و اهداف آشکارا برای مقابله با فعالیت‌های نظامی ‌ایالات متحده آمریکا، ژاپن و متحدان آنها در منطقه آسیا ــ اقیانوسیه باید تأثیری هشیارکننده بر توکیو و واشنگتن داشته باشد. سیاست «منزوی کردن» روسیه و «مجازات» آن برای عملیات ویژه نظامی‌ شکست خورده است، تحریم‌ها علیه روسیه توسط اکثریت قریب به اتفاق جمعیت جهان پشتیبانی نمی‌شود. رأی سازمان ملل نشان می‌دهد که دو سوم کشورهای جهان با سیاست ضدِ روسی آمریکا و کشورهای طرفدار آمریکا موافق نیستند. و تلاش‌های بیهوده، ضمن ایجاد تعادل در آستانه جنگ، بر شدت تشنج در شرق آسیا و اقیانوس آرام می‌افزاید.

* https://www.fondsk.ru/news/۲۰۲۲/۰۹/۰۵/us-uk-yapan-pytajutsja-sozdat-dalnevostochnyj-vtoroj-front-protiv-rossii-۵۷۱۱۵.html