مسئولیت اخلاقی رسانه ئی  در دفاع مشترک از روشنگری ،…

نوشته  از: بصیر دهزاد   قسمت دوم  ادامه قسمت اول   نباید یک اصل عمده…

مسئولیت اخلاقی رسانه ئی  در دفاع مشترک از روشنگری ،…

نوشته  از: بصیر دهزاد   قسمت اول   انگیزه این مقاله  تداوم بحث های…

وحدت ملی یگانه ضامن بقای کشور است

اگر از چهار راهی ها گذر کنی مزدور کار ،…

تقسیم جهان 

رسول پویان  زمیـن در بین غـولان جهـان تقسیم می گردد  تـوگـویـی از…

یووالی د بریا کيلي، د نن ورځې اړتیا

ليکنه: حميدالله بسيا په تاریخ کې ډېرې داسې شېبې شته چې ملتونه…

نقش و جایگاۀ اصلی دین در جهان معاصر

نویسنده: مهرالدین مشید فشرده عصر حاضر، که با بحران‌های هویتی، اخلاقی، زیست‌محیطی…

 ماکار گرو نیروی توانای جها نیم 

             به استقبال روز بین المللی کارگر  انسان بخاطر زنده ماندن خود…

پیام تبریک به مناسبت اول ماه مه، روز همبستگی کارگران…

درود بر تلاشگران خستگی ناپذیر زندگی،   اول ماه مه، روز گرامیداشت…

هار و فراق 

 نوشته نذير ظفر ساحل ورجنيا  28 اپريل 2025 امد  بهار و   سبز …

تراشه قلب فنآوری دیجیتال سده 21

بیژن باران قلب فنآوری دیجیتال تراشه در طراحی، تولید، کاربرد، ساختن…

افغانستان؛ طعمه قدرت‌های منطقه‌یی و قربانی جنگ‌های نیابتی

چکیده افغانستان طی دهه‌های اخیر همواره درگیر جنگ، بی‌ثباتی و بحران‌های…

بحران خاموش؛ ناکارآمدی طرف های درگیر و سرنوشت ناپیدای مردم…

نویسنده: مهرالدین مشید نشانه هایی از فروپاشی خاموش طالبان در متن…

تیر جفا 

نه شاعرم ، نه سرایشگر ترانه منم  یکی زمردم دور از…

اعلامیۀ به‌مناسبت اول ماه می – روز همبسته‌گی جهانی طبقۀ…

جهانی دیگر ممکن است، اگر کارگران متشکل و متحد شوند! در…

زورگویی او قلدری 

نور محمد غفوری (د یوه ګران دوست د پوښتنې په ځواب…

از برج «عاج ایده ئولوژی انگاری» تا « فرودگاۀ اسلام…

نویسنده: مهرالدین مشید در جهان معاصر، دین نه‌تنها بحیث یک مسأله…

طرح قانون اساسی فدرال برای افغانستان

هرشخص یا هر گروه حق دارد در مورد کشورش طرح…

   یا پیراهن و تنبان یا مکتب  

     نوشته ی : اسماعیل فروغی        درحالی‌که اختلافات و تنش های درونی…

سناریو های احتمالی در برابر حکومت طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان پسا طالبان را چگونه فروپاشی ای تمثیل…

مزاحمت

نوشته نذير ظفر تورنتو كانادا   ١٣ اپريل٢٠٢٥ نماندند.   تا   بهاران   را ببينم حرير    سبزه    زاران   را ببينم نماندند در  فضاى…

«
»

تلاش‌های ناکام ترامپ برای توقف جنگ اوکراین همزمان با تشدید حملات روسیه

شبکه تلویزیونی سی‌ان‌ان در مطلبی با اشاره به تلاش‌ واشنگتن برای توقف جنگ در اوکراین از یک سو و افزایش حملات روسیه در بحبوحه ضرب الاجل «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهوری آمریکا به همتای روس برای آمدن به پای میز مذاکرات صلح به دلایل وضعیت جاری این درگیری پرداخت.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از این رسانه آمریکایی، بر اساس گزارش‌های رسیده، حملات روسیه علیه اوکراین در سراسر خط مقدم افزایش یافته است.

سی ان ان این نکته را اضافه کرده است که هنوز مشخص نیست به رغم هشدارهای اوکراین، حملات اخیر روسیه پیش درآمد یک حمله بزرگ بهاری نیروهای روسیه باشد یا خیر.

مارکو روبیو وزیر امور خارجه آمریکا نیز هفته گذشته در واکنش به تشدید حملات روسیه گفت: «به نظر می رسد که رهبر کرملین نگران ناراحت کردن رئیس جمهور ترامپ نیست، که گفته است چنانچه کرملین در مورد صلح جدی نباشد، در عرض چند هفته تصمیم خود را خواهد گرفت».

وضعیت جاری جنگ چگونه است؟

چندین ماه است که شاهد شدیدترین درگیری‌ها در جنوب شهر پوکروفسک به عنوان یک مرکز لجستیکی مهم برای نیروهای اوکراین در منطقه دونتسک هستیم. ارتش اوکراین از آغاز سال جاری میلادی تاکنون چندین موفقیت تاکتیکی کوچک داشته و توانسته است مانع برخی پیشروی های روسیه به سمت «پوکروفسک» شود. اما یک افسر شناسایی اوکراینی مستقر در منطقه به سی‌ان‌ان گفت که طی ۱۰ روز گذشته، نیروهای مسلح روسیه حملات را از سر گرفته و نیرو و تسلیحات بیشتری برای حملات بعدی ارسال کرده اند.

اما با توجه به اینکه خود پوکروفسک به شدت مورد دفاع قرار دارد، تلاش اصلی روسیه در این منطقه می تواند به جای فشار به سمت شمال، به سمت غرب باشد.

پست‌های رسانه های اجتماعی سربازان اوکراینی نیز در چند روز گذشته حاکی از ترس از محاصره احتمالی و نقض خط دفاعی مکان دیگر است.

یک اوکراینی در پستی در تلگرام نوشت: «هدف از پیشروی روس ها شهری به نام «نووپاولیوکا» در ۵۶ کیلومتری جنوب شرقی «زاپروژیا» است».

این اوکراینی افزود: «آنها وارد منطقه دنیپروپتروفسک (یکی از استان های مرکزی اوکراین) خواهند شد، این یکی از وظایف مهم تعیین شده از سوی فرماندهی روسیه است».

به نوشته سی ان ان، حرکت به سوی دنیپروپتروفسک لحظه مهمی است، زیرا این نخستین بار است که نیروهای روسی پا به آنجا می گذارند. در واقع، این اولین منطقه جدید در اوکراین خواهد بود که در بیش از سه سال از حمله روسیه ممکن اس اشغال گردد.

روس‌ها چگونه می‌جنگند؟

یک سرباز اوکراینی به نام «الکس» در کانال تلگرامی خود در مورد انواع تاکتیک‌های روسیه در هفته‌های اخیر مطالبی آورده که آنها در ستون‌هایی متشکل از خودروهای زرهی و غیرزرهی رو به جلو حرکت می‌کنند و بقیه خودروهای آنها شامل کامیون‌ها، خودروها و چرخ دستی است.

وی بدون تردید در مورد چشم انداز پیشروی های بزرگ روسیه، در تلگرام توضیح داد: «بله، آن‌ها نیروی انسانی زیادی دارند، چندین برابر ما، اما هر چه بگوییم، در جنگی در قرن بیست و یکم، نمی‌توان بدون ابزار مکانیزه و پشتیبانی پیاده نظام موفق بود».

استانیسلاو بونیاتوف فرمانده اوکراینی نیز در کانال تلگرام خود نوشت که نیروهای روسی در آنجا متحمل خسارات سنگینی شده‌اند. وی افزود: «یک واحد روس در این منطقه روزانه ۱۰ تا ۵۰ سرباز را از دست می دهد».

پیش‌بینی وضعیت اوکراین

سی ان ان اذعان کرده است که تسلیح اوکراین از سوی اروپا در بحبوحه تردیدها از حمایت نظامی آمریکا در بهترین حالت، ممکن است چند سال به طول انجامد تا به نتیجه برسد.

ولودیمیر زلنسکی رئیس‌جمهوری اوکراین نیز که تحت فشار واشنگتن متعهد به پایان جنگ شده است. در این میان، کرملین هم اگرچه به نوبه خود می‌گوید خواهان صلح است، اما تاکید کرده تنها در صورتی به این امر تن می دهد که به «علل اصلی» درگیری پرداخته شود، که از نقطه نظر سی ان ان، بدان معناست که اوکراین باید بی هیچ تردید به حوزه نفوذ مسکو بازگردد.

این رسانه در پایان با اشاره به اعلام هفته گذشته پوتین مبنی بر بزرگترین دوره سربازی اجباری در بیش از ۱۰ سال گذشته و جاه طلبی وی برای ایجاد ارتشی با ۱.۵ میلیون سرباز فعال، استدلال کرده است که تشدید حملات هوایی روسیه هیچ نشانه ای از کندی روند جنگ ندارد و حاکی از یک کارزار فرسایشی برای فشار بر اوکراین است.