جنگ‌های ژئوپلیتیک و فروپاشی عقلانیت سیاسی در جهان معاصر

نویسنده: مهرالدین مشید فاجعهٔ فکری و سیاسی در پرتو منطق ساختاری…

آمریکا و سیاست بیطرفی افغانستان

سیاست بی‌طرفی افغانستان برخاسته از موقعیت جغرافیایی آن است ،…

شرم و حیا

بزرگانِ اهلِ عرفان و تصوف، در بابِ حفظِ شرم و حیا بسیار تأکید نموده‌،  آن را بلند ترین درجه…

منطق سود و ویرانی: تحلیل مارکسیستی جنگ و استثمار در…

 تقابل کثرت‌گرایی و واقعیت طبقاتی درحالی‌که نظریه‌پردازان کثرت‌گرا (پلورالیست)، جامعه را…

جمهوریت در افغانستان؛ پروژهٔ گذار یا قربانی فساد و بی‌کفایتی…

نویسنده: مهرالدین مشید زوال جمهوریت؛ پروژه های زیربنایی و بازی های…

ژان پل سارتر

دی فرانسوي فیلسوف، ډرامه لیکونکی، ناول او رومان لیکونکی، ژوند…

پسا مدرنیسم؛ حامی عوام، منتقد نخبگان. 

postmodernism. آرام بختیاری  پست مدرنیسم؛ نه آتش به اختیار، و نه حیدر…

واژه های آریه ،آریا، ایرانمویجه و آریانا در بازار لیلام…

نوشته : دکتر حمیدالله مفید در این پسین روز ها  برخی …

 جشن نوروز در گذرگاه تاریخ

نوشته : داکتر حمیدالله مفید واژه نوروز را آریایی های باستانی…

د تلویزیوني سیاسي بحثونو اخلاقي معیارونه

 نور محمد غفوری پیلامه د تلویزیوني سیاسي بحثونو په اړه مې مخکې…

از هیولای ساخته‌شده تا دشمن مقدس؛ روایت قدرت از تروریسم

نویسنده: مهرالدین مشید تروریسم سایه ای که قدرت ها می سازند…

رايحه

دوم حمل ١٤٠٤ خورشيدىفکر تو زیبنده ‌‌‌‌‌‌ی دل‌ها شدهوسوسه…

بخاطر محکمه عاملان جنایات جنگی و ضد بشری تجاوز نظامی…

اعلامیه و فراخوان انجمن سراسری حقوقدانان افغانستان بنام خداوند حق و…

از شکست دکترین عمق استراتژیک تا طلوع رقابت نیابتی هند

نویسنده: مهرالدین مشید شکست عمق استراتژیک  و جنایات نظامیان تروریست پرور افغانستان…

د تلویزیوني سیاسي بحثونو اهمیت

نور محمد غفوری مقدمه:د تلویزیونی سیاسی بحثونو په ماهیت مو په…

تولستوی ، لئو نیکولایویچ

برگردان. رحیم کاکایی دانشنامه بزرگ شوروی  و. یا. لاکشین کنت لئو نیکولایویچ تولستوی…

      عید شما مبارکباد 

مبا رکبا د عید ی روزه  دا را ن به آ…

نوروز؛ ارث نیاکان

رسول پویان کهـن نـشـاط بهـاران جشن نوروز است سرور سرو خرامان جشن…

د تلویزیوني سیاسي بحثونو ماهیت

نور محمد غفوری نن چې په انټرنټ کې ګرځیدم، ناڅاپي مې…

چگونه تحلیل کنیم؟

در این روز ها صدا ها در رابطه به وضعیت…

«
»

تعامل با طالبان یا حفظ هژمونی قومی ؟

   نوشته ی : اسماعیل فروغی

       این روزها فراری های جمهوری فساد ، یکی پشت دیگر به  فعالیت های رسانه ای آغاز کرده و با براه انداختن ملاقات ها ، کنفرانس های مطبوعاتی فردی و دسته جمعی از راه آنلاین یا حضوری ، می خواهند باردیگرمردم را دردامی دیگرگیر بیندازند .

    این مهره های سوخته و بدنام بی آنکه به گناهان شان اعتراف کرده و ازعدالت و محکمه ترس داشته باشند ، به آرزوی تعامل با طالبان ، هنوزهم دراندیشه ی قدرت و تصاحب دارایی ها و جایدادهای شان استند.    

    ارچند اینان ظاهراً جدا جدا و چندین گروه به نظرمی آیند ؛ اما همه هدفِ واحد و مشترک دارند . اگرحرکت ملی عدالت و صلحِ حنیف اتمرومعصوم استانکزی است یا فعالیت‌های ممتد بی شرمانه ی حمدالله محب ، اشرف غنی و سرور دانش . اگردست و پا زدن های مزورانه ی عطا محمد نور ، دوستم ، محقق ، خلیلی و ربانی است یا سفرها ، اعلامیه ها و کوشش های رسانه ای حامدکرزی ، یا تأسیس حزب ملی آزادی افغانستانِ رحمت الله نبیل ووووو ؛ همه یک هدف را دنبال می نمایند ــ  وآن معامله با طالبان و حفظ هژمونی قومی کهنه با پوشش نوِ جاهلیت طالبانی .

     خیلی مضحک است که همه ی اینها با نقا ب دیموکرات و آزاداندیش ظاهر می شوند. بسیاری شان حتا لباس و استایل غربی دارند . تقریباً دختران همه ی شان در مدرسه ها و دانشگاه های خارج درس می خوانند . همه موسیقی وهنر را دوست دارند ، همه با زنان و دختران شان به پارک ها و سینماها می روند ، همه ظاهراً دیموکرات و آزاداندیش اند ؛ اما می خواهند با طالب کنار بیایند . می خواهند با طالبان حکومت قابل قبول و به نظر آقای اتمر حکومت مشروع بسازند . با طالبان ــ با همان گروهی که درکارنامه های شان ، فقط انتحار و کشتار بیگناهان ، دشمنی بازن ، باهنروبا مدنیت ، دشمنی با شیعیان و هزاره ها ، نسل کشی و کوچ دادن اجباری سایر اقوام درج است و بس .

     ارچند طالبان تاهنوزهیچکدام ازاین فراری های متملق را به اندازه ی مگسی هم اهمیت نداده و هرگز نمی خواهندآنان را درحکومت شریک بسازند ؛ اما  می خواهند بسیارماهرانه از نیات قوم پرستانه ی پشتون های فراری و تملق و دنباله روی گروه های گریزی غیرپشتون ، به نحوی سود ببرند . که طبعاً همه به دستور آی اس آی و مشوره و مداخله ی پشت پرده ی امریکا و انگلیس است .

      به باورناظرانِ اوضاع افغانستان، هدف ازتلاش‌های این فراری های بی ریشه ،همه فقط سپید کردن روی طالبان ، مشروعیت بخشیدن به تروریزم دینی و ادامه و حفظ هژمونی قومی – ولو به خشن ترین شکل آن ، می باشد. آنان بصراحت ، بی ترس و بی شرمانه اذعان داشته اند که طالبان امنیت سراسری را تأمین کرده و برای افغانستان خوب استند فقط حکومت شان باید همه شمول ، فراگیر ومشروع شود .

    این افراد و گروههای تعامل طلب با طالبان ، هیچ کدام توضیح نمی دهند که ــ چگونه می توان در زیرچتریک حکومت افراطی دینی ــ تروریستی ، حکومت همه شمول و فراگیرایجاد نمود ؟ 

    چگونه می شود باطالب محوری ، دین محوری ، مرد محوری و قوم محوری به حکومت فراگیر دست یافت ؟

    جالب است که حکومت فراگیر ــ این شعار فریبنده و کذایی نتنها از سوی فراری های جمهوری فساد  بلکه حتا ازسوی امریکا ، انگلیس ،اتحادیه ی اروپا وبرخی سازمانهای بین المللی هم زمزمه می شود که هیچ هدفی به جز فریب اذهان عامه ، مشروعیت بخشیدن به تروریزم و تعامل با طالبان نمی تواند درقبال داشته باشد.

    به هرحال ، طوری که تاریخ نشان می دهد ، افغانستان سرزمین آزمایش های دون صفت ترین جواسیس است . کسی نمی‌داند که امریکا و انگلیس تروریست پرور ، باز فردا چه کسانی را بروی صحنه خواهند آورد- شاید باز یکی ازهمین فراری های جمهوری فساد را …. شاید …