این هم بیاد تاریخ بماند

قومگرایی و ائتلاف ها بر بنیاد قومیت حلال مشکل افغانستان نیست! گرایش…

چرا اخلاق در همه‌ عرصه‌های زنده‌گی میان بیش‌ترین بشرِ قرنِ…

اخلاق‌نگری به سیاست‌مدارانِ بد اخلاق: مورد ترامپ محمدعثمان نجیب نماینده‌ی مکتب-دینی فلسفی من…

برابری حقوی + استعداد ذاتی = شایسته سالاری...!

انسان ها٬ نظر به توانایی های ذاتی برابر آفریده نشده اند.…

مرغ رویا  

رسول پویان  مسوزان بال پـرواز پرستـوهـای زیبا را   میفگـن در قفسهای طلایی…

تعامل که انزوا؟

نور محمد غفوري په نړیوالو اړیکو کې د هېوادونو برخلیک د…

از کابل تا دیاسپورا؛ روایتی از هفت خوان رنج های…

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان؛ در گره گاۀ تروریسم و مردم این…

هویت و عوامل تعیین‌کننده آن: بررسی علمی و تحقیقاتی

نور محمد غفوری خلاصه هویت یکی از مفاهیم بنیادین علوم اجتماعی و…

نقد متافیزیک؛ شرط انقلابی بودن،شد

Metaphisik. آرام بختیاری متافیزیک؛ میان الاهیات، و هستی شناسی توهمی.   آغاز بحث متافیزیک…

جهان در آستانهٔ زوال دموکراسی

نویسنده: مهرالدین مشید فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی در سال ۱۹۹۱ نقطهٔ…

اتحاد 

تابکی در رنج  و دوری ها ستیم موج  نا  پید ا…

نان آوران کوچک

   ساجده میلاد در ازدحام جاده در شب ها  کودکی پرسه می‌زند هر…

یادهانی ضروری

خطاب به کسانی که به خطا، ببرک کارمل و محمود…

روناک آلتون

خانم "روناک آلتون" (به کُردی: ڕوناک ئاڵتوون)، شاعر و نویسنده‌ی…

جګړې او ورک شوي سرتېري

حميدالله بسيا په انساني تاریخ کې جګړې تل له وینو، وېر،…

تجربه های تاریخی که به سرمایه های ملی بدل نشد

نویسنده: مهرالدین مشید شکست هایی که هر روز ما را وحشتناک…

لنینگراد دیمیتری شوستاکوویچ سمفونــیِ پیروزی ارتش سرخ بر فاشیسم 

ترجمه و تنظیم: آناهیتا اردوان این ترجمه را  به مهندس ارشد…

ارزش نقد و کم‌رنگی نقدهای ادبی

یکی از بدی‌های تاریخی در جهان و کشور ما، رنگ‌باختنِ…

                یک گرفتاری با مافیا

        و یک دنیا آموزش شرعی، حقوقی، سیاسی و مدنی                               (قسمت سوم…

چند شعر کوتاه از زانا کوردستانی

گاهی اتفاقی ستاره‌ای  در دفترم چشم باز می‌کند ولی، من هنوز به آفتاب نقش…

ترور عروس خدا، توسط پدران مقدس!

Hypatia(355-415م ). ترور دختر خدا، توسط پدران مقدس! آرام بختیاری نبرد مکتب و…

«
»

 ترور نا فرجام دونالد ترامپ     

                         

 نوشته ی : اسماعیل فروغی

       حادثه ی ترورنا فرجام دونالد ترامپ که بسیاری تحلیلگران و ناظران بین المللی آن را بزرگترین شکست وناکامی سرویس های اطلاعات مخفی ایالات متحده ی امریکا طی چهل سال اخیر می دانند ، تمام مردم جهان بخصوص ملت امریکا را در بهت وحیرت عمیق فرو برد . حادثه زمانی اتفاق افتاد که جوان بیست ساله ای بنام « توماس متیو کروکس » یکی ازهم حزبی های دونالد ترامپ ، آقای ترامپ را حین سخنرانی دریک گردهمآیی انتخاباتی درایالت پنسیلوانیا ، از پشت بامی با تفنگ نشانه گرفت . از تعداد گلوله هایی که بسوی سر و صورت ترامپ شلیک کرد فقط یک گلوله گوش راست او را بشدت خراشید ودرنتیجه ترامپ ازین ترور ناموفق جان سالم بدر برد.

        ارچند ضارب سفیدپوستِ امریکایی توسط تک تیراندازانِ مسوولِ حفاظتِ جان ترامپ کشته شد ؛ اما حادثه به حدی بزرگ و تکان دهنده بود که فقط چند دقیقه پس از وقوع آن ، پرسش های زیادی را هم برای امریکاییان و هم برای جهانیان به وجود آورد.

        اولین پرسشِ و مهم ترین پرسش پس از این سوء قصد این بود که آیا نفرت پراگنی های سیاسی اخیر رهبران سیاسی درکارزارهای انتخاباتی علیه همدیگر، به ویژه نفرت پراگنی های دیموکراتان علیه دونالد ترامپ ، می تواند عامل اساسی این ترور نافرجام باشد ؟ 

        آیا پخش و گسترش روزافزون نفرت و خشونت سیاسی در امریکا ، شگاف های امنیتی – اجتماعی و تضادهای درونی جامعه ی امریکا را تا مرزهای برگشت ناپذیردو قطبی شدن ،عمیق و خطرناک نساخته است ؟

       وآیا نیروهای امنیتی امریکا آنقدر دو دسته و ضعیف شده است که توان تامین امنیت صد و بیست متری مطرح ترین کاندیدای ریاست جمهوری را ندارد ؟ 

       همه می دانیم که نفرت پراگنی و پرخاش های سیاسی در تمام کشور ها بخصوص هنگام انتخابات وجود دارد ؛ اما این ادبیات خشونت آمیز و نفرت پراگنی های خشن در کشوری مثل امریکا که همه می توانند سلاح گرم در اختیار داشته باشند ، عواقب ناگوار و حتا تباه کننده تری در قبال خواهد داشت.

         سوء قصد به جان ترامپ نشانه ای از افزایش تدریجی تنش ها در امریکا و علامت روشنی از استعداد و قابلیت آن کشور برای براه اندازی خشونت های بزرگتر و تاریخی در آن سرزمین می باشد.

         ترورنافرجام ترامپ که در روزهای ملتهب انتخاباتی در آمریکا صورت گرفت ، شاید بتواند آقای ترامپ را به پیروزی نزدیکتر بسازد ؛ اما گروه های مختلف مردم و طرفداران و حامیان دوحزب بزرگ امریکا را همچنان متشنج تر و متفرق تر از پیش خواهد کرد.

         بی تردید پخش عکس هایی از چهره ی خون آلود و مشت های گره کرده ی دونالد ترامپ پس از ناکامی این سوء قصد ، او را به قهرمان افسانوی – حداقل میان حامیان اش ، مبدل خواهد کرد ؛ اما برای او و برای سایر سیاستمداران امریکا دشوار خواهد بود تا امریکای دو قطبی را به آسانی دوباره متحد و نیرومند نگهدارند .

        تبعات این ترور نافرجام همانند تبعات هجوم گروهی چهارسال قبل طرفداران دونالد ترامپ برکنگره ی امریکا ، در دراز مدت وجهه و اعتبار جهانی ایالات متحده ی امریکا را بطور جدی صدمه خواهد زد و هژمونی رو به افول آن کشور را به پله ی سقوط نزدیکتر خواهد کرد .