آنانیکه طور مستقیم یا تلویحی در دفاع از پاکستان قرار…

۱-- انهدام حکومت‌ها ؛ -- پیش انداختن شهزاده آمین جان در…

درگیری نظامی میان طالبان-پاکستان

اعلامیه سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان جنگ و…

قراردادهای اجتماعی: پیمانی برای زندگی مشترک !

قرارداد اجتماعی یک مفهوم فلسفی است که تلاش می‌کند توضیح…

جنگ پاکستان و طالب، بازی‌ اوپراتیفی است، حتا اگر ارگ…

محمدعثمان نجیب یکی از مزیت‌!؟ های پیدایش و‌ ابداع شبکه‌های بی‌شمار…

بازگشت افغانستان به بازی‌های جدید ژیوپولیتیک و ناکارآمدی طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان لقمه خونینی؛ بزرگتر از دهن طالبان بازگشت طالبان…

محکومیت گستاخی و تجاوز نظامی پاکستان بر افغانستان

اعلامیه انجمن سراسری حقوقدانان افغانستان انجمن سراسری حقوقدانان افغانستان، بر مبنای…

سقراط؛- قهرمان لیبرالیسم، متفکر پیشامارکسیستی؟

Sokrates (470-399.پ.م) آرام بختیاری نخستین اعدامی میدانی محافل روشنفکری-روشنگری! فلسفه شفاهی مطرح شده…

چشم اندازی بر اجلاس  ماه سپتامبر مجمع عمومی سازمان مللی…

نوشته از بصیر دهزاد  مجمع عمومی سازمان ملل متحد در هشتادومین…

زموږ په ګران هیواد د پاکستان هوايي تیری د غندلو…

 نور محمد غفوری    زموږ د ګران وطن پر خاوره یو ځل…

آکو الیاسی

استاد "آکو الیاسی" (به کُردی: ئاکۆ ئەلیاسی) شاعر معاصر کُرد،…

  چرا بگرام برای امریکا اهمیت دارد ؟ 

      نوشته ی : اسماعیل فروغی         ارچند مقامات امریکایی افواهات انتقال قوای…

ثمرهٔ بیست سال موجودیت جامعهٔ جهانی

حاکمیت طالبانی و فقر و تنگدستی مردم اختصار امارت اسلامی افغانستان، به‌مثابه…

پنجاه سال سفری پر افت؛  با یارانی چُست، اما رهبرانی…

نویسنده: مهرالدین مشید نیم‌قرن اخیر تاریخ افغانستان (۱۹۷۳–۲۰۲۳) نشان‌دهنده‌ی مبارزه‌ای نفس‌گیر،…

ترامپ چرا بگرام رامی خواهد؟

این نوشته به علت طولانی بودن دردوبخش منتشرخواهدشد. دربخش اول…

ځانګړې مرکه

په ادبي بهیر کې له پېژانده څېرې، لیکوال، کیسه لیکونکي…

سیاست تعامل تخنیکی آلمان با طالبان

واقع‌گرایی دیپلماتیک و مسئولیت بشردوستانه در این روزها در رسانه های…

په اروپا کې د کډوالو پر وړاندې د کرکې زیاتوالی

حميدالله بسيا داسې ښکاري چې د کډوالو لپاره نور د اروپايي…

طالبان در ایستگاه آخر و در آغاز خط و نشان…

نویسنده: مهرالدین مشید طالبان؛ فروپاشی قریب‌الوقوع یا بازتعریف تهدیدها؟ حادثه آفرینی های…

هجران وطن

از فرا ق  آن  میهن  حال  ا بتری  دارم روزشب به…

جنگهای اقتصادی

                                           بازیهای تسلیحاتی وبازارسازی فروش اسلحه پس ازگذشت دوران نکبتباروظالمانه ی فیودالیزم…

«
»

اوباما و دست های خالی در توسعه روابط اقتصادی و سیاسی با ژاپن

 روابط تجاری و گمرکی آمریکا و ژاپن دستخوش تحولات ناخوشایندی برای دو کشور شده و مساله تعرفه های گمرکی و ناکامی در امضای توافقات مرتبط با پیمان فرا اقیانوسه ای موسوم به ترانس پاسیفیک خط بطلانی بر سفر باراک اوباما رییس جمهور آمریکا به ژاپن محسوب می شود.

 رییس جمهور آمریکا که با هدف کمک به حل اختلافات اقتصادی و تجاری با ژاپن عصر روز گذشته وارد این کشور شد، در بدو ورود شاهد تظاهرات گسترده مردمی بود.
از سوی دیگر مسوولان ژاپنی با این سخنان که سفر اوباما هم باعث توافق ترانس پاسیفیک نخواهد شد از همان ابتدای امر ناموفق بودن این دیدار را رقم زدند.اوباما قرار است امروز با شینزو آبه نخست وزیر این کشور دیدار کند تا مسایل مختلف در روابط را مرور کرده و در باره روابط تجاری و پیمان مذکور نیز با وی بحث و تبادل نظر بپردازد.

در واقع مجموعه ای از چالش های سیاسی، اقتصادی و نظامی موفقیت این سفر را در پرده ابهام فرو برده است.

این اتفاقات در حالی می افتد که خبرگزاری چین روابط آمریکا و ژاپن را در زمینه تجاری ناموفق توصیف کرده و در گزارشی آورده است که منافع درازمدت دو کشور در خطر است و تنش زایی های توکیو منافع درازمدت آمریکا را به مخاطره انداخته و مناسبات را مسموم کرده است.

اوباما نخستین رییس جمهور آمریکا پس از کلینتون است که از سال 1996 میلادی به این طرف به ژاپن سفر می کند اما شرایط این دوره بسیار متفاوت است.

ژاپن در حال تغییراتی در کشور برای تقویت قدرت نظامی است و در زمینه منازعات ارضی در دریای شرقی چین و در آبهای دریای زرد با چین و کره روبرو شده است.

مخالفت های چین و کره با اقدامات اخیر ژاپن برای ملی کردن جزایر مورد منازعه نیز بر دیدار اوباما سایه افکنده ضمن اینکه رییس جمهور آمریکا شخصا خطر نظامی گری ژاپن را احساس کرده است اما در تلاش است تا این خطر را متوجه چین کند تا برای محدود کردن پکن ابزاری منطقه ای در اختیار داشته باشد.

در حقیقت ژاپن می خواهد تحت راهبرد توازن مجدد آمریکا در آسیا و اقیانوس آرام بهره خود را برده و در منازعات بر سر جزایر مذکور برنده میدان باشد.

به همین سبب باید گفت که ژاپن حتی زودتر از آمریکایی ها در اندیشه برهم زدن توازن موجود در منطقه است و به بهانه های مختلف می کوشد منازعات را به نفع خود تمام کرده و در درازمدت قدرت نظامی خود را به رخ همسایگانش بکشد اما این برای منافع آمریکا در این منطقه چندان مطلوب نخواهد بود.

در کنار این مقام های ژاپنی گفته اند اختلافاتشان در خصوص مسایل گمرکی و توافقنامه ترانس پاسیفیک با آمریکا جدی است و بعید است در این سفر مشکلی حل شود.

خبرگزاری کیودو گزارش داد مسوولان این کشور نمی خواهند جزییات مذاکراتشان با اوباما را در باره این توافقنامه فاش کنند زیرا مشکلات زیاد است و در این دیدار حل شدنی نخواهد بود.

آکیرا آماری مسوول مستقیم ژاپن در توافقنامه فرا اقیانوسه ای (تی پی پی – ترانس پاسیفیک) گفت که ما فاصله زیادی برای توافق با آمریکا داریم لذا جزییات گفت وگوها را فاش نخواهیم کرد.

با این وصف امید زیادی نیست که اوباما بتواند دستکم در توسعه روابط اقتصادی با ژاپن کاری از پیش ببرد و با ناکامی در پیشبرد این هدف چاره ای جز تمرکز بر روابط دو کشور به عنوان متحد نظامی نخواهد داشت.

رییس جمهور آمریکا که سفر به چهار کشور منطقه را از روز چهارشنبه آغاز کرده است روز جمعه وارد کره جنوبی می شود و سپس به مالزی و فیلیپین سفر خواهد کرد.