از دوری ی میهن سوزم!

امین الله مفکر امینی     2026-01-02! چنان از دوری ی میهن سوزم بجان…

        یک نـامـه به تاریخ؛ و یک نـخوانـدنی ترین!

با هدیه سلام ها و احترامات قلبی و وجدانی؛ این…

افغانستان؛ از کانون تروریسم فراملی تا عرصه‌ی مانورهای ژئوپلیتیک قدرت‌های…

 نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان در دو دهه‌ی اخیر به یکی از…

گلهای خشم کلان شهرهای بورژوایی

Baudelaire, Charles (1821-1867) آرام بختیاری شعر نو بودلر میان: نیما، هدایت، و…

                                            واقعیت چیست

واقعیت با نظریات مختلف و دید گاه ها ی متنوع…

هزیان تب آلود!

شدت تب تروریسم که بیش از نیم قرن استبلشمنت پاکستان…

 افغانستان قربانی سیاست‌های امنیتی منطقه‌ای است، نه متهم دائمی

نور محمد غفوری در سوسیال میدیا خواندم که وزارت دفاع طالبان…

وحدت نیروهای ملی دموکراتیک ومترقی

وحدت بمثابه واقعیت انکار ناپذیری ضرورت تاریخی در برابر استعمار…

عدالت اجتماعی

نوشتهء نذیر ظفر‎عدالت روزی پیـــــدا میشه آخر‎سفاکان ترد و رســـوا…

خودتحقیری و خودتخریبی؛ تبیین فلسفی مفهومی

۱. خودتحقیری (Self-Denigration) در معنای فلسفی، خودتحقیری حالتی است که در…

سرمایه‌داری لیبرال و واکنش سوسیال‌دموکراسی

نور محمد غفوری تقابل، اصلاح یا همزیستی انتقادی؟ مقدمه سرمایه‌داری لیبرال به‌عنوان نظام…

             تشدید تنش تهران و واشنگتن؛ پس‌لرزه‌های منطقه‌ای آن

نویسنده: مهرالدین مشید سرنوشت دیکتاتوری‌های دینی؛ آزمون بقا برای اخوندیسم و…

دربارۀ «اصولنامۀ جزایی محاکم» اداره طالبان

اعلامیۀ انجمن سراسری حقوق؜دانان افغانستان بنام خداوند حق و عدالت انجمن سراسری…

هر که را مشکلی است!

امین الله مفکر امینی          2026-30-01 ! هر که را مشکلی باشد ناچار…

آ.و. لوناچارسکی

برگردان. رحیم کاکایی و.گ. بلینسکی پیشگفتار مترجم درباره ویساریون بلینسکی نویسنده، منتقد…

برهنه گویی و عریان سالاری؛ سیاستِ بی‌پرده و حاکمیتِ بی‌نقاب

نویسنده: مهرالدین مشید تحلیلی از زوال مشروعیت و فروپاشی پوشش های…

لیبرال کپیټالیزم: تاریخي شالید، بنسټونه او علمي نقد

نور محمد غفوری لنډیز  لیبراله سرمایه‌داري یا (لیبراله پانګوالي) يا (لیبرال کپیټالزم)…

همراه جمیله، وداع با گلزری!

Aitmatow, Tschingis) 20081928- ) آرام بختیاری سوسیالیسم، دیالکتیک وحدت خلقها شد. چنگیز آیتماتف،…

کیست ژورنالیست ؟

هرکی مایک در اختیارش بود ژورنالیست نیستیا  به یک رسانه …

مخاطب خاص نیست!

این سخن، با آنانی‌ست که روزی از شیر و قیماق…

«
»

افشای جزئیات جدید از خرابکاری آمریکا در پروژه نورد استریم

افشای جزئیات جدید از خرابکاری آمریکا در پروژه نورد استریم

“سیمور هرش” روزنامه‌نگار تحقیقی و نویسنده آمریکایی با افشای جزئیات تازه ای از انفجار در خطوط لوله نورد استریم که گاز روسیه را به اروپا منتقل می کند،بر نقش واشنگتن در خرابکاری در این پروژه تاکید کرد.

 سیمور هرش روزنامه نگار برنده جایزه ادبی پولیتزر در مصاحبه با روزنامه آلمانی برلینر سایتونگ (Berliner Zeitung) ابعاد تازه ای از انفجار در این پروژه خط انتقال گاز و نقش دولت آمریکا در آن را فاش کرد.

وی در مصاحبه با این روزنامه گفت: این روایتی است که می خواهم بگویم. قرار بود در پایان سپتامبر ۲۰۲۲، هشت بمب در جزیره بورنهلم (Bornholm) در دریای بالتیک منفجر شود که از این تعداد ۶ بمب منفجر شدند.

به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، هرش روز گذشته به این روزنامه آلمانی گفت: دو بمب منجر نشدند زیرا مدت زیادی زیر آب بودند و علت آن این بود که جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا عملیات ویژه برای تخریب خطوط لوله را به تعویق انداخت.

این روزنامه نگار همچنین گفت، بایدن طرح دقیقی برای انفجار این خطوط لوله در طول دیدارش با اولاف شولتس صدر اعظم آلمان در فوریه ۲۰۲۲ نداشت.

هرش اظهار داشت: ما آمریکایی ها در آن موقع برنامه ای نداشتیم اما می دانستیم که فرصتی برای اجرای چنین برنامه ای داریم.

این روزنامه نگار توضیح داد: برای تیم کاخ سفید واضح بود که می تواند خطوط لوله را با استفاده از یک ماده منفجره «فوق العاده قدرتمند» به نام C۴ منفجر کنند و این انفجار را می توان از راه دور با ابزارهای زیر آبی هیدروآکوستیک کنترل کرد.

به گفته هرش، در اوایل ژانویه، این گزینه به کاخ سفید گزارش شد و دو یا سه هفته بعد، خود ویکتوریا نولاند، معاون سیاسی وزیر امور خارجه آمریکا گفت که واشنگتن می‌تواند این کار را انجام دهد.

این روزنامه نگار به رسانه آلمانی گفت: این عملیات کاملاً محرمانه بود و رئیس جمهور (آمریکا) نباید درباره توانایی های ایالات متحده با کسی صحبت می کرد. اما او دوست دارد حرف بزند و گاهی اوقات چیزهایی را می گوید که نباید بگوید.

وی افزود، شولتس در آن زمان چیزی برای مخالفت پیدا نکرد و خود او هم دچار ابهام بود.

هرش در بخشی از این مصاحبه اظهار داشت، بایدن تصمیم به انجام این عملیات گرفت زیرا نگران بود که آلمان تحریم های روسیه را که با هدف مقابله با عملیات ویژه نظامی این کشور در اوکراین اعمال شد، بردارد.

این نویسنده آمریکایی خاطرنشان کرد: من فکر می کنم که دلیل این تصمیم این بود که جنگ به نفع غرب نبود و آنها از زمستانی که در پیش بود می ترسیدند، فعالیت خط نورد استریم ۲ توسط خود آلمان و نه تحریم های بین المللی به تعلیق در آمد و آمریکا بیم آن را داشت که آلمان تحریم های روسیه را به بهانه زمستان سرد بردارد.

هرش گفت، بایدن تصمیم گرفت آلمانی ها در زمستان امسال منجمد کند. رئیس جمهوری آمریکا ترجیح داد آلمانی ها یخ بزنند تا این که برلین احتمالا دست از حمایت از اوکراین بردارد.

این روزنامه نگار که پیشتر نیز سابقه افشاگری هایی مانند شکنجه در زندان ابوغریب را داشته هفته گذشته نیز گزارشی را منتشر و عنوان کرد غواصان نیروی دریایی آمریکا سپتامبر ۲۰۲۲ در جریان مانور سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) موسوم به بالتاپس (Baltops) مواد منجره را به منظور تخریب خطوط لوله نورد استریم کار گذاشتند و سه ماه بعد نروژ آنها را فعال کرد.

بر اساس این گزارش، بایدن بعد از ماه ها مذاکرات محرمانه با تیم امنیت ملی خود تصمیم به خرابکاری در این خطوط لوله انتقال گاز گرفت.

دولت آمریکا بارها مدعی شده که هیچ گونه نقشی در انفجار خطوط لوله گاز روسیه نداشته است. این در حالیست که دولت مسکو گفته آمریکا باید توضیح دهد و تحقیقاتی در این زمینه انجام شود.

۲۶ سپتامبر ۲۰۲۲ سه رشته از چهار رشته خط لوله نورد استریم ۱ و نورد استریم ۲ بعد از انفجاری که در زیر آب رخ داد تخریب شدند.