تصفیه کاری های درون حاکمیت و قدرت

در نظامهای ایدئولوژیک معمول بوده است که صاحبان قدرت با…

اشکی در پای فراق و فریادی در برهوت تنهایی و…

نویسنده: مهرالدین مشید صدایی که وجودم را تا ژرفنای استخوان لرزاند در…

ترجمه‌ی شعرهایی از ابراهیم اورامانی شاعر عراقی

(١) آمدن بهار و تابستان و  زمستان عادی‌ست  مشکل پاییز است، چو می‌آید، تو می‌روی!. (٢) با…

رسوایی ها!

امین الله مفکر امینی        2024-23-09! به رسوایی هــا ی میهن گره خورده…

فرهنگ روبرو در سیاست!

فرهنگ روبرو در سیاست عبارت از شتاب عمل بسوی نتیجه٬…

هشدار به مردم درون افغانستان و باشندگان شمال کشور

 تحریر از : مهریه شهاب گرچه فعالیت گروپ های مافیایی رهزن…

تشکیل حکومت در تبعید؛ بخشی از راه حل و به…

نویسنده: مهرالدین مشید تشکیل حکومت در تبعید و دراز راه ی…

 مارشال دوستم حکومت جلای وطن می خواهد و طالبان حکومت…

     تحرکات تازه ،عمر طالبان را طولانی تر می سازد.   …

تقسیم جامعه به: نخبه گان- عوام، نژادگرایانه است

Elitetheorie: آرام بختیاری  تئوری الیت-توده ها، ارتجاعی است. جامعه شنایان چپ، تئوری الیت…

دیدی گذرا بر اندیشه های اصلاحی در اسلام و جایگاه…

نویسنده: مهرالدین مشید اسلام سیاسی و بی پایگی آن در متون…

بختیار علی محمد

استاد "بختیار علی محمد" (به کُردی: بەختیار عەلی موحه‌مه‌د)، شناخته…

آرمان ضداجتماعی-ضد ترقی در عرفان

دکتر بیژن باران آیا عارفان ضداجتماعی بودند؟ آیا رفتارشان با…

              پروژه تاپی (TAPI)

نوشته کریم پوپل مورخ۱۶.سپتمبر.۲۰۲۴ کالنگ دنمارک                                  انتقال لوله گاز از ترکمنستان به هند پس…

نشانه هایی از رستاخیز مردمی و نگرانی های رهبران طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید آنسوی افق های تاریک و طلوع خورشید آزادی…

صید گرفتار 

چو برگی در شکنج پنجه های باد پاییزم  به خواری و…

داستان «تو را دوست دارد!»

نویسنده «تولگا گوموشای» مترجم «پونه شاهی» نگهبان کلاس‌ام، بنابراین، در طول…

ترجمه داستان «علی بابا و چهل راهزن»

نویسنده «آنتوان گالاند»؛ مترجم «اسماعیل پورکاظم» در زمان‌های بسیار پیش از…

دولت از اسلام یا در اسلام؟

دولت از اسلام عبارت از حکومت قانون استکه: ارزش های…

دل صدپاره 

رسول پویان  اگر یک لحظه گـردد در تمام عمر همدردم  ز ژرفای…

نگاهی به برخی از لایه های اجتماعی

ترجمه. رحیم کاکایی یوری آنتونوف اساساً، هر فرد و هر گروه اجتماعی…

«
»

آیا زلنسکی روسیه را به حمله اتمی تحریک می‌کند؟

حمله اوکراین به رادار هشدار زودهنگام روسیه را هدف قرار داد. گفته می‌شود ایالات متحده به روسیه در مورد استفاده از سلاح هسته‌ای هشدار داده و تهدید به «حمله نابود کننده» به اهداف روسی در اوکراین کرده است.

نویسنده: راینر لاوترباخ

یونگه ولت

ترجمه مجله هفته

در حمله پهپادی اوکراین به یک فرودگاه نظامی روسیه در نزدیکی آرماویر در منطقه کراسنودار، که در شب پنجشنبه رخ داد، یک ایستگاه هشدار زودهنگام هسته‌ای که در آنجا قرار داشت، آسیب دید. به گفته مقامات روسی، این تأسیسات برای شناسایی حملات احتمالی از جنوب غربی به روسیه طراحی شده است و به طور خاص منطقه مدیترانه را پوشش می‌دهد. شدت آسیب‌ها هنوز مشخص نیست. وب سایت آمریکایی «The War Zone» با بررسی تصاویر ماهواره‌ای از این تأسیسات، نتیجه گرفته است که خسارات وارده باید قابل توجه باشد.

تاکنون هیچ اظهار نظر رسمی از سوی روسیه در مورد این حمله منتشر نشده است. رسانه‌های دولتی روسیه نیز آشکارا سعی در سکوت در مورد این حادثه دارند. گمانه‌زنی‌هایی وجود دارد که آیا این تأسیسات که اکنون ویران شده است، می‌توانست موشک‌های آمریکایی ATACMS را که در حال نزدیک شدن هستند، شناسایی کند یا خیر. اوکراین در روزهای اخیر با استفاده از این سیستم‌های تسلیحاتی، چندین حمله موفق را به مواضع پدافند هوایی روسیه در کریمه انجام داده است. موفقیت این حملات نشان می‌دهد که این احتمالاً  صورت نگرفته است.
اهمیت سیاسی حمله به رادار از این جهت بیشتر می‌شود که «آسیب یا نابودی عناصر استراتژیک دفاعی روسیه» یکی از دلایلی است که طبق دکترین عملیاتی نیروهای هسته‌ای روسیه که در سال ۲۰۲۰ منتشر شد، می‌تواند منجر به حملات اتمی شود.

بنابراین، اگر این حمله هدفمند بوده باشد، باید آن را به عنوان تلاشی از سوی اوکراین – و احتمالاً ناتو که در پشت سر آن قرار دارد – برای «آزمایش» دکترین هسته‌ای روسیه تلقی کرد، به خصوص با توجه به مانور جاری نیروهای هسته‌ای روسیه با تسلیحات هسته‌ای تاکتیکی.

در همین راستا، گفته می‌شود که ایالات متحده به شدت به روسیه در مورد هرگونه استفاده اتمی، حتی به صورت نمایشی، هشدار داده است. رادوسلاو سیکورسکی، وزیر امور خارجه لهستان، در گفتگو با روزنامه گاردین در روز شنبه گفت که واشنگتن به مسکو آسکارا اعلام کرده است که در صورت چنین اقدامی، ایالات متحده «به طور فوری یک حمله نابود کننده با تسلیحات متعارف به همه اهداف روسیه در اوکراین» انجام خواهد داد.
سیکورسکی همچنین این عقیده را مطرح کرد که «اروپا» باید یاد بگیرد که چگونه «بازی تشدید» را بهتر کنترل کند. او گفت که هر کس دائماً «خطوط قرمز» خود را ترسیم می‌کند، فقط روسیه را به تشدید درگیری از طرف خود تشویق می‌کند. در عوض، هدف باید «ایجاد عدم اطمینان در ولادیمیر پوتین» باشد.
روسیه در طول آخر هفته نیز حملات خود به اوکراین را ادامه داد. به گفته مقامات اوکراینی، در پی اصابت موشک «ایسکاندر» به یک فروشگاه لوازم ساختمانی در خارکف در روز شنبه، ۱۲ نفر کشته و ۴۳ نفر زخمی شدند. تا روز یکشنبه، هنوز ۱۷ نفر زیر آوار مفقود بودند. روسیه در شب شنبه به یک فرودگاه نظامی در منطقه خملنیتسکی که قرار است محل استقرار جنگنده‌های F-16 آمریکایی در آینده باشد و همچنین یک انبار موشک‌های ATACMS آمریکا در پاوهلوهراد در منطقه دنیپروپتروفسک حمله کرد. روز یکشنبه نیز در بسیاری از نقاط اوکراین آژیر خطر به صدا درآمد.

ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، در سخنرانی ویدئویی شبانه خود در روز شنبه از جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا، خواست که نظر خود را تغییر دهد و در نشست صلح که قرار است در روزهای 15 و 16 ژوئن در سوئیس برگزار شود، شرکت کند. کاخ سفید اعلام کرده است که بایدن در این روزها در کالیفرنیا با اهداکنندگان بالقوه کمپین انتخاباتی خود ملاقات خواهد داشت. عدم حضور او به طور واضح از اهمیت تبلیغاتی این نشست در سوئیس خواهد کاست. روسیه به طور رسمی به این نشست دعوت نشده است، چین و آفریقای جنوبی در آن حضور نخواهند داشت و برزیل در نهایت در سطحی پایین‌تر حضور خواهد داشت. هند تاکنون در مورد حضور خود در این نشست تصمیم نگرفته است.