شماره ۳/۴ محبت 

شماره ۳/۴ م سال ۲۸م محبت از چاپ برآمدږ پیشکش…

مارکس و اتحادیه‌های کارگری(۸)

نوشته: ا. لازوفسکی برگردان: آمادور نویدی مارکس و جنبش اعتصاب مارکس و انگلس حداکثر توجه خود…

مائوئیسم در افغانستان: از نظریه‌پردازی تا عمل‌گرایی بدون استراتژی

این مقاله به بررسی تاریخی و تحلیلی جنبش مائوئیستی در…

                        به بهانه ی آمستردام              

   نوشته ی : اسماعیل فروغی          من نمیخواهم درباره ی چند وچون…

فدرال خواهی و هویت خواهی

در کنار فدرال خواهی درین تازگی ها پسوند دیگری بنام…

 ضرورت و اهمیت ادغام سیاسی در افغانستان

رویکردی تحلیلی به مشارکت سیاسی و تعامل مدنی نور محمد غفوری عصاره دقیق…

افغانستان معاصر و بازتعریف هویت ملی پس از فروپاشی دولت

 نویسنده: مهرالدین مشید     افغانستان معاصر یگانه کشوری در جهان است که…

یار در پیری

نوشته نذیر ظفر12/30/25سفیدی  يى که  به زلفان  یار  میبینمشکوفه  هاى…

هستی، بود و است !

امین الله مفکر امینی                        1015-22-12! بهشتِ این دنیا را مفروش به نسیــــه…

از روایت سازی تا مهندسی نفوذ و تاثیر گذاری بر…

 نویسنده: مهرالدین مشید     سفید سازی، معامله و مهار؛ الگوهای نوین تعامل…

د ارواښاد سمیع الدین « افغاني » د پنځم تلین…

نن  د ارواښاد  سمیع الدین « افغاني »  چې  د…

از نیم قرن دست آلودگی بیگانگان

باید درس عبرت گرفت ! افغانستان در جغرافیای موجود جهان از…

به پیشواز شب یلدا

دوباره نوبت دیدار یلداست شب برف است و یخبندان و سرماست دگر…

فیثاغورث

نوموړی د نړۍ تر ټولو لوی فیلسوف او ریاضي پوه…

آنارشیسم؛ نوستالژی اتوپی است

Anarchism.  آرام بختیاری ناکجاآباد مدینه فاضله، شوق دیدار بهشت زمینی بود.   واژه یونانی…

ایستاده گی طالبان در برابر جریان شکست ناپذیری تاریخ

نویسنده: مهرالدین مشید فرهنگ تسامح گرای خراسان تاریخی و ستیزه جویی…

علم او ټکنالوژي؛ د رښتینې خپلواکۍ محور

په اوسني عصر کې د نړۍ بڼه په بشپړه توګه…

تله‌ی «شرِ کوچک‌تر»؛ چرا نباید بد را در برابر بدتر…

هانا آرنت، فیلسوفی که عمر خود را صرف مطالعه ریشه‌های…

هستی، انسان و عدم 

رسول پویان  عمری گذشت در خم و پیچ مدام هیچ  بـودن نـدیده مانـدن کس در دوام هیچ  جاه و جلال و قـدرت آدم فـسـانه بود  ابحـاری در سـراب تخیّـل تمــام هیچ  زور…

            ائتلاف های شکننده و شجره نامۀ سیاه سیاستگران افغانستان

نویسنده: مهرالدین مشید تغییر ناپذیری طالبان و ناتاثیر گذاری مخالفان اعتماد…

«
»

آیا دولت در قلدر زدایی صادق است ؟ 


                       نوشته ی : فروغی

      دولت وحدت ملی که بربنیاد مصلحت و فشار امریکاییان بوجود آمده است ، از همان آغازکار ، همزمان با جنگ و گریز ناکام با طالبان ، به روفتن حریفان و مخالفان اش نیز مشغول بوده است .

      آنان برای روفتن مخالفان ، از بهانه ها و ترفند های مختلفی سودجسته اند ؛ اما طوری که معلوم است  تا هنوز نه گروهی را تضعیف و از صحنه خارج توانسته اند و نه قلدری و زورگویی را در کشور پایان بخشیده اند .

      اساساً چطور میتوان باور نمود که دولت پر از قلدر و قوماندان یک شبه مصمم به زدودن قلدرها از صحنه شده باشد .

     همین اکنون اطراف هریک از رهبران حکومت ، وزرا ، وکلا  و رهبران و قوماندانان تنظیم ها ، پراز قلدر و زورگو است و درست همین چندی پیش بود که صدها زورگوی حزب اسلامی نیز از زندان رها شده به جمع قلدران پیوستند .

     علاوه بر آن موجودیت صدها دیوارسمنتی و پاتک در گوشه و کنار شهر ها ، موجودیت هزاران میل سلاح غیر قانونی نزد قوماندانان و گروههای مختلف اسلامی و غیراسلامی ، خود بخود نشانه ی ریشه گرفتن سیستم قلدری در کشور است .

     مردم با گرفتا ری دو سه قوماندان و یا مافیای مواد مخدر که بدون شک صبغه ی سیاسی داشته و ریشه در تقسیم منافع دارد ، فریب نخواهند خورد .

    مردم خواهان پایان یافتن سیاستهای زورگویانه ی دولت و ریشه کن نمودن قلدری و زور گویی به طور دوامدار ، یکسان و در تمام سطوح است .

     حکومت کابل و طرفداران و مبلغان ساده دل اش تصور و تبلیغ می نمایند که گویا حکومت وحدت ملی گروههای زورگو ، قلدر و سلاح به دوش جهادی و غیرجهادی را از قدرت کنارزده ، بزودی به مدینه ی فاضله ی حکومت قانون دست خواهند یافت. در حالی که گروههای زورگوی اسلامی و غیر اسلامی و قوماندانان مربوط شان  از طالبان و داعشیان تا حزب اسلامی ، جمعیت اسلامی ، اتحاد اسلامی ، حرکت اسلامی ،  وحدت اسلامی ، جنبش اسلامی وغیره امروز همه قدرتمندتر ، پولدارتر و زورگو تر از پیش در پهلو یا در برابر حکومت ایستاده ، در هر گام ، در هرکوچه و محله ی کشور میخواهند پیش از قانون و پیش از دولتی ها حرف اول به زبان داشته باشند .

     یکی از معانی روشن قلدری ، فراقانونی عمل کردن است که این خصلت در تمام ارکان این دولت فاسد به وضاحت دیده می شود ؛ چون دولت خود متشکل از قلدران بزرگ است .

     به باورمن تا مردم بیدارنشده و به این قلدربازی ها خاتمه ندهند ، حکومت وحدت ملی که برعکس نام اش نفاق ، ازهم گسیخته گی و قلدربازی را دامن میزند ، هرگز نمیتواند و نمیخواهد جلو قلدران و قلدربازی ها را بگیرد .

     بیداری ، اتحاد و بسیج مردم تنها راه پیروزی در برابرحکومت قلدر ساز و قلدران رنگارنگ در کشورماست .