این بار توطیه برضد مردم افغانستان سنگین تر و پیچیده…

نویسنده: مهرالدین مشید سرزمینی امروز به نام  افغانستان هرچند از سده…

اسدالله بلهار جلالزي

له خوږ ژبي شاعر، تکړه کیسه لیکونکي او ژورنالیست ښاغلي…

مهاجرستیزی آخوندهای ایران و غمنامه بی‌پایان مردم افغانستان

نویسنده: مهرالدین مشید هزاران کیلومتر دور از میهن، میلیون‌ها مهاجر افغانستانی…

آغوش وطن

فریادِ خراسان بزرگ   و   ایران قدیم  رسول پویان   جوزای 1404  در خانـه قـوی باش که…

اعلامیه‌ی سربازِ مکتب دینی – فلسفی “من بیش از این…

هشدار نسبت به نقش حامد کرزی در روند سیاست‌گذاری مهاجرتی اروپا! در…

چند شعر کوتاه از زانا کوردستانی 

(۱) اگر ماه و خورشید را هم از آسمان پایین بیاورند هرگز دل به…

مشاهیر جنبش کارگری، در سوسیال دمکراسی انقلابی

August Bebel(1840-1913) آرام بختیاری آگوست ببل،- در جنبش کارگری آلمان.   آگوست ببل (1913-1840)…

جـنـبـش نـازیـسـم نـو

 " جـنـبـش نـازیـسـم نـو"، کـه بـا نـظـر بـه فـعـلـیـت تـهـدیـدآمـیـز…

آویزان نوری

بانو "آویزان نوری" (به کُردی: ئاواێزان نوری)، شاعر و نویسنده‌ی…

مارکس و اتحادیه‌های کارگری(۳)

مبارزه علیه لاسالیسم و انواع اپورتونیسم آلمانی نوشته: ا. لازوفسکی برگردان: آمادور نویدی مبارزه علیه لاسالیسم…

چه بازی دردناک با سرنوشت انسان 

نویسنده: مهرالدین مشید  قدرت ابزاری برای رهایی انسان، نه ابزاری برای…

آیا هوش مصنوعی مسلمان است؟

عثمان نجیب من یادداشتی از یک پیش‌بینی هراس انداز در مورد…

خالق  “ قرارداد اجتماعی ” را گرامی میداریم 

میرعبدالواحد سادات  1 تتبع و نگارش از :  میر عبدالواحد سادات  دوم جولای مصادف به دوصدو چهل و هفتمین سال وفات یکی از تاثیر گزار ترین نمایندگان  عصرروشنگری اروپا و برجسته ترین نقاد آن عصر ژان ژاک روسو  است .  اندیشمندی که…

نه یک پیروزی دیپلوماتیک؛ بلکه یک اشتباه استراتژیک در هندسه‌…

نویسنده: مهرالدین مشید                              به رسمیت شناسی طالبان از سوی روسیه و…

اخراج بی رویه ی مهاجران افغان از ایران

  نوشته ی :اسماعیل فروغی       این روزها خبراخراج دسته جمعی و گسترده…

شناخت روسیه از طالبان

با خانه نشینی و بیکاری که چشم و گوش با…

داد خواهی بخاطر حق و حقوق افغانان مظلوم و داعیه…

بنام خداوند حق و عدالت مهاجرت افغانان که درطی نیم قرن…

مارکس و اتحادیه‌های کارگری(۳)

مبارزه علیه لاسالیسم و انواع اپورتونیسم آلمانی نوشته: ا. لازوفسکی برگردان: آمادور نویدی مبارزه علیه لاسالیسم…

سیاست فاشیستی اخراج افغانها باید فورا متوقف شود!

هیچ انسانی غیر قانونی نیست! جمهوری اسلامی در پی شکست مفتضحانه…

اخراج ۴۳ هزار مهاجر افغان از ایران در یک روز!!

اخراج ۴۳ هزار مهاجر افغان از ایران در یک روز،…

«
»

آیا دولت در قلدر زدایی صادق است ؟ 


                       نوشته ی : فروغی

      دولت وحدت ملی که بربنیاد مصلحت و فشار امریکاییان بوجود آمده است ، از همان آغازکار ، همزمان با جنگ و گریز ناکام با طالبان ، به روفتن حریفان و مخالفان اش نیز مشغول بوده است .

      آنان برای روفتن مخالفان ، از بهانه ها و ترفند های مختلفی سودجسته اند ؛ اما طوری که معلوم است  تا هنوز نه گروهی را تضعیف و از صحنه خارج توانسته اند و نه قلدری و زورگویی را در کشور پایان بخشیده اند .

      اساساً چطور میتوان باور نمود که دولت پر از قلدر و قوماندان یک شبه مصمم به زدودن قلدرها از صحنه شده باشد .

     همین اکنون اطراف هریک از رهبران حکومت ، وزرا ، وکلا  و رهبران و قوماندانان تنظیم ها ، پراز قلدر و زورگو است و درست همین چندی پیش بود که صدها زورگوی حزب اسلامی نیز از زندان رها شده به جمع قلدران پیوستند .

     علاوه بر آن موجودیت صدها دیوارسمنتی و پاتک در گوشه و کنار شهر ها ، موجودیت هزاران میل سلاح غیر قانونی نزد قوماندانان و گروههای مختلف اسلامی و غیراسلامی ، خود بخود نشانه ی ریشه گرفتن سیستم قلدری در کشور است .

     مردم با گرفتا ری دو سه قوماندان و یا مافیای مواد مخدر که بدون شک صبغه ی سیاسی داشته و ریشه در تقسیم منافع دارد ، فریب نخواهند خورد .

    مردم خواهان پایان یافتن سیاستهای زورگویانه ی دولت و ریشه کن نمودن قلدری و زور گویی به طور دوامدار ، یکسان و در تمام سطوح است .

     حکومت کابل و طرفداران و مبلغان ساده دل اش تصور و تبلیغ می نمایند که گویا حکومت وحدت ملی گروههای زورگو ، قلدر و سلاح به دوش جهادی و غیرجهادی را از قدرت کنارزده ، بزودی به مدینه ی فاضله ی حکومت قانون دست خواهند یافت. در حالی که گروههای زورگوی اسلامی و غیر اسلامی و قوماندانان مربوط شان  از طالبان و داعشیان تا حزب اسلامی ، جمعیت اسلامی ، اتحاد اسلامی ، حرکت اسلامی ،  وحدت اسلامی ، جنبش اسلامی وغیره امروز همه قدرتمندتر ، پولدارتر و زورگو تر از پیش در پهلو یا در برابر حکومت ایستاده ، در هر گام ، در هرکوچه و محله ی کشور میخواهند پیش از قانون و پیش از دولتی ها حرف اول به زبان داشته باشند .

     یکی از معانی روشن قلدری ، فراقانونی عمل کردن است که این خصلت در تمام ارکان این دولت فاسد به وضاحت دیده می شود ؛ چون دولت خود متشکل از قلدران بزرگ است .

     به باورمن تا مردم بیدارنشده و به این قلدربازی ها خاتمه ندهند ، حکومت وحدت ملی که برعکس نام اش نفاق ، ازهم گسیخته گی و قلدربازی را دامن میزند ، هرگز نمیتواند و نمیخواهد جلو قلدران و قلدربازی ها را بگیرد .

     بیداری ، اتحاد و بسیج مردم تنها راه پیروزی در برابرحکومت قلدر ساز و قلدران رنگارنگ در کشورماست .