پاسخی به پرسشی که چرا؟ گفته بودم، خامنه‌یی قصد حمله…

محمدعثمان نجیب نماینده‌ی مبان بخش نخست در هفته‌ی گذشته‌ یک هم‌وطن ما یا…

از کابل تا تهران؛ مهار افراطیت یا مهندسی قدرت و…

نویسنده: مهرالدین مشید زورگویی یا ژئوپلیتیک ضربه؛ بازی با آتش تحولات امنیتی…

ویکتور هوګو

هغه د فرانسې نامتو شاعر، ناول، رومان او ډرامه لیکونکی…

یک عکس وهزار خاطره

راديو تلويزيون و افغانفلم سابق افغانستان تنى چند از ژورناليستان اولين…

مارهای آستین؛ بازگشت هیولاهای جنگ نیابتی به دامان پاکستان

نویسنده: مهرالدین مشید از عمق استراتیژی تا عمق بحران؛ چرخش شمشیر…

ظلم ظالم

رسول پویان جهان به لاف وپـوف ظلم برنمی گردد اســـیـر ظالـــم و…

روز جهانی زن در میانۀ بحران و عقبگرد تاریخی

اعلامیۀ سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان به پیشواز هشتم مارچ، روز…

نه به جنگ، نه به استبداد؛ راه ما رهایی اجتماعی…

اعلامیه سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان در مورد جنگ امریکا-اسرائیل با…

زردشت نیچه؛ پیشگویی تراژدی ایرانی؟

Friedrich Nietzsche (1844-1900) آرام بختیاری تراژدی ایران، یا شیعه ایرانی، از زبان…

جنگ با ایران؛ معادله برنده و بازنده در ترازوی ژئوپلیتیک

نویسنده: مهرالدین مشید تهران خشمگین در نبرد برای بقا این نوشته با…

کوتاه خاطره هایی از مسکو

(کمیته سرتاسری سازمان دموکراتیک جوانان افغانستان، فستیوال جهانی جوانان و…

اعلامیه در محکومیت جنگ ارتجاعی میان پاکستان و افغانستان

سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان جنگ و صف‌آرایی نظامی میان قدرت…

بوی ریا 

برسد کاش به تو یار چو پیغام کنم  وصفی از لعل…

               کاروان وحدت 

بر خیز تا هم آ ییم ، با  کاروان وحدت  جا…

دوست دارم این وطن را !

امروز زمان آن فرارسیده است که مردم افغانستان یک‌صدا بگویند…

زبرځواکونه څنګه په نورو هېوادونو خپل نفوذ ساتي؟

ليکنه: حميدالله بسيا په ساده ډول زبرځواک  يا سوپر پاور  Superpower…

افغانستان در مدار واگرایی؛ تراژیدی‌های اجتماعی، سیاسی و رسانه‌ای

نویسنده: مهرالدین مشید با ادعا های فراتر از « پنج چاریک»…

آیا طالبان دروغ می گویند یا وزارت خارجه ی روسیه؟ …

  نوشته ی : اسماعیل فروغی       بتاریخ بیست و سوم…

د سعوديانو او تر دوی بر لاسونه هم بيا د…

عبدالصمد ازهر                 …

چهل و یکمین سالگرد وفات مولانا داکتر استاد محمد سعید…

روز پنجشنبه مورخ « هفت حوت سال ۱۴۰۴ هجری شمسی…

«
»

گاردین:جنگ اقتصادی آمریکا در افغانستان، جنایت علیه بشریت است

گاردین:جنگ اقتصادی آمریکا در افغانستان، جنایت علیه بشریت است

روزنامه انگلیسی گاردین در گزارشی به سقوط اقتصاد افغانستان در پی تحریم‌های آمریکا اشاره کرد و نوشت: جنگ اقتصادی واشنگتن در آن کشور با جنایت علیه بشریت برابری می‌کند.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا این گزارش با اشاره به خروج نیروهای آمریکایی و انگلیسی از کابل اکتبر (مهر ۱۴۰۰) نوشت: راهبرد زمین سوخته آمریکا مبنی بر ازبین بردن تمام منابع در دسترس دشمن با هدف وارد آوردن شدیدترین فشار اقتصادی به یکی از فقیرترین کشورهای جهان توسط آمریکا طراحی شد.

ابزار واشنگتن در این جنگ شامل مسدود کردن دارایی های دولت افغانستان در نیویورک و جلوگیری از پرداخت های صندوق بازسازی افغانستان در بانک جهانی است. این وضع یعنی کمک های اضطراری برای صندوق بین المللی پول نیز به افغانستان نمی‌رسد.

در آن زمان هم کاملا مشخص بود که قطع کمک های خارجی که تقریبا نیمی از تولید ناخالص داخلی افغانستان را در سال ۲۰۲۰ تشکیل می داد، تاثیری فاجعه‌بار خواهد داشت و امروز این امر ثابت شده است.

این گزارش در ارائه آمارهایی از وضعیت افغانستان می‌نویسد: در حالیکه تجارت غیرقانونی تریاک همچنان ادامه دارد، بقیه اقتصاد افغانستان سقوط کرده است. شرکت ها به طور متوسط ۶۰ درصد از کارمندان خود را اخراج کرده اند، قیمت مواد غذایی ۴۰ درصد افزایش یافته و نیمی از جمعیت افغانستان به کمک های انسان دوستانه نیاز دارد و نرخ فقر به ۹۰ درصد رسیده است. صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) براورد کرده بیش از نیمی از کودکان افغان در خطر مرگ به دلیل سوءتغذیه قرار دارند.

البته آمار به تنهایی تصویر درست و کاملی از وضعیت افغانستان نشان نمی دهد. وضعیت مردمی به اندازه  ای وخیم  است که  افراد دختران و اعضای بدن خود را در ازای غذا می فروشند. آمریکا و متحدان اروپایی اش به جای بعضی اعضای طالبان در حال تنبیه همه مردم افغانستان هستند. واشنگتن که جنگ در افغانستان را باخت، اکنون صلح را هم باخته است.

با اینکه برخی کمک های انسان دوستان از طریق آژانس های سازمان ملل متحد و خیریه های کمک رسانی هنوز به افغانستان ارسال می شود، اما این فقط بخشی از کمک است که پیش از قدرت گیری طالبان برای اداره مدارس و پرداخت حقوق کارمندان دولتی به این کشور ارسال می شد. براورد دقیق میزان کمک کوتاه مدت ارائه شده دشوار است زیرا شرایط بسامان نیست، به سختی می توان گفت آیا کمک ارسالی واقعا به نقاطی می رسد که نیاز است یا خیر. اما تقریبا نزدیک به ۱۰ درصد (۸ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار) کمکی است که پیش از قدرت گرفتن طالبان به افغانستان می شد.

بر اساس این گزارش، سهل گیری کاخ سفید در مقابل افغانستان و حاکمان فعلی این کشور در این مقطع برای اعتبارش خوب نیست؛ با وجود کشته شدن سربازان زیاد آمریکایی در این جنگ طی دو دهه.

اما در صورت فشار عمومی بیشتر بر آمریکا برای کاستن از سخت‌گیری های مالی علیه افغانستان می تواند مفید باشد. کاری که آمریکا می کند با جنایت علیه بشریت برابر است و کسانیکه می دانند چه اتفاقی در در افغانستان می افتد ولی ساکت هستند، به اجرای این جنایت کمک می‌کنند.